Dodaj do ulubionych

Prośba o poparcie ! ! ! ! ! ! ! ! !.

IP: 217.113.224.* 14.06.05, 11:03
Moi drodzy, potrzebuję waszej pomocy
Jakiś czas temu próbowałem zorientować, dlaczego w naszym terenie nie możemy
słuchać I programu radiowego na falach UKF,bo na długich tego się nie da
słuchać. Wiedząc ze w Jarosławiu i okolicach mają taką możliwość, powysyłałem
kilka maili.W końcu dostałem odpowiedz,ze sukcesywnie polskie radio rozszerza
swój teren nadawczy tzn. ze po prostu trzeba czekać ,ale mija już prawie rok
czasu i nic się nie dzieje.Co sądzić na ten temat, chodzi głównie o pokazania
jakie jest zainteresowanie tą stacją na naszym terenie. Może ktoś ma inny
pomysł na taką sondę,otwarty jestem na propozycję i za każdy dobry pomysł z
góry dziękuję. Chciałby później to wykorzystać do maila ,który by
przyspieszył ich działania.
Pozdrawiam hipcio.
Obserwuj wątek
    • Gość: jacek Re: Prośba o poparcie ! ! ! ! ! ! ! ! !. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.06.05, 11:23
      Pozwole sobie wyrazic moja skromna opinie. ja osobiscie nie slucham tej stacji
      radiowej zwyczajnie zbraku czasu a pozatym jak dla mnie ramowka nie jest za
      ciekawa. wole PR3. pamietam, ze kilka lat temu jak PR wchodzilo na gorny UKF
      byla czestotliwosc w przemyslu taka sama jak w jaroslawiu bylo to ladnych kilka
      lat temu i do tej pory jakos radia nie slychac na przemyskim eterze i pewnei
      juz nie zagosci tak jak inne stacje radiowe. swego czaus tez pamietam
      radiostacja chciala rozszerzyc swoj obszar nadawania na przemysl. pisalem ostra
      korespondencje z owczesnym dyrektorem technicznym, wsyztsko bylo na dobrej
      drodze ale jak widac cisza trwa i nadal bedzie trwac. to samo z radiem
      bieszczady... normalnie az szkoda gadac...
      jesli chcesz sluchac PR1 to podaje ci namiary na satelite leci FTA (Polsat
      Cyfrowy)12360 H tp 83 SR 27500 FEC 3/4 oczywiscie w jakosci "pseudo cyfrowej"
      jak to w polsce bywa ale dla ciebie bedzie rewelka do tego zadnych szumow:)
      pozdrawiam.
      • opserwvtor Re: Prośba o poparcie ! ! ! ! ! ! ! ! !. 21.06.05, 10:23
        Jeśli chodzi o radio Bieszczady to dowiedziałem się, że nie stać ich na nowy
        nadajnik, nie mówiąc już o wzmocnieniu sygnału :/. Chyba sobie jaja robią.
    • Gość: hipcio Re: Prośba o poparcie ! ! ! ! ! ! ! ! !. IP: 217.113.224.* 21.06.05, 10:20
      Bardzo dziękuję Jacku za wyrażenie swojej opinii oraz za informację gdzie mogę
      posłuchać tej stacji,ale tak w głębi serca myślałem, że więcej w tej sprawie
      osób zabierze głos.
      Rozumiem, że ramówka jest niezbyt ciekawa, ale są audycje i programy, które
      warto posłucha.
      Wydaje mi się, że dużo młodych ludzi jest na tym forum,którzy tej stacji nie
      słuchają i to jest główna przyczyną, że tak mało wpisów, mówi się trudno ja i
      tak będę próbował z uporem maniaka pytać,kiedy tej stacji będzie można
      posłuchać na UKF.
      Pozdrawiam hipcio.
      • Gość: Zbychu Re: Prośba o poparcie ! ! ! ! ! ! ! ! !. IP: 80.51.255.* 21.06.05, 17:03
        Hipciu mily.Nie wiem dlaczego(proszę o wyjaśnienie), ale PR I można słuchać na
        falach długich w radiu samochodowym.A co o braku odbioru na UKF sądzą
        pracownicy"przekaźnika?".Dobrego
        • Gość: hipcio Re: Prośba o poparcie ! ! ! ! ! ! ! ! !. IP: 217.113.224.* 21.06.05, 20:19
          Pytałem się i tam Zbysiu, ale oni odpowiadają, że do tego nic nie maja.
          Rozsiewają tymi stacjami które otrzymują z innego przekaźnika. Wydaje mi się ze
          ktoś w Jarosławiu ma większa siłę przebicia i potrafił tę sprawę załatwić.
          Wyślę kolejnego maila i będę czekał na odpowiedz ,zobaczymy co mi teraz
          odpiszą .
          Dzięki za zainteresowanie.
          Pozdrawiam hipcio.
          • Gość: Zbychu Re: Prośba o poparcie ! ! ! ! ! ! ! ! !. IP: 80.51.255.* 22.06.05, 12:09
            Hipciu mily.Kiedyś, nie dawno powiedziano mi, abym antenę radiową(mam po prostu
            ją w postaci izolowanego drutu wychodzacego z radia0, uważaj, połączyć z kablem
            antenowym kablówki.Połączyć drut anteny radiowej z wtyczka anteny kablówki
            (srodkowy wtyk).Oczywiście to wszystko umieścić w gnieździe antenowym
            telewizora.Był doskonały odbiór.Powtarzam, było ok.pół roku temu.Nie wiem jak
            jest teraz, ale spróbuj.Powodzenia.Niezdarny ten język, ale niezbyt znam sie na
            tym.
    • Gość: Pablo 105,7 MHz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.05, 17:42
      PR I jest slyszalny w Przemyslu na UKFie - wystarczy ustawic na tunerze 105,7
      MHz i troche pokombinować z ustawieniem anteny. Osobiscie uzywam anteny
      pokojowej wiec odbior jest monofoniczny ale specjalnie mi to nie przeszkadza,
      bo zawartosc muzyczna tego programu jest w mojej opinii nie najlepsza (oglednie
      rzecz ujmujac). W godzinach nocnych odbior sie poprawia i mozna nawet wychwycic
      komunikaty RDS nadawane wraz z PR I.
      Pozdrawiam
    • Gość: hipcio Re: Prośba o poparcie ! ! ! ! ! ! ! ! !. IP: 217.113.224.* 20.07.05, 19:51
      Pozdrawiam wszystkich i chciałbym się podzielić dobrymi
      wiadomościami. Po małej przerwie w czasie, której prowadziłem
      korespondencję mailową z programem I PR,otrzymałem końcową odpowiedz:

"Polskie Radio SA "
      Dobra wiadomość. Mamy obiecaną częstotliwość, prawdopodobnie
      jeszcze w tym roku uruchomimy emisję PR1 w Przemyślu.(UKF)
      Pozdrawiamy.
      Red. Łączności ze Słuchaczami

Teraz tylko czekamy na realizację tej obietnicy ,zobaczymy jak
      to wszystko się potoczy ,ale jakiś płomyczek nadziei jest.
      Pozdrawiam.
      hipcio
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka