Dodaj do ulubionych

RZĄSA NA WIEJSKĄ

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.05, 12:02
Obserwuj wątek
    • Gość: cien Re: RZĄSA NA WIEJSKĄ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.05, 12:02
      rząsa, nycz, kowalski oni wszyscy tylko na wieś się nadają
    • Gość: free Re: RZĄSA NA WIEJSKĄ IP: 80.51.180.* 25.07.05, 17:13
      Ja zagłosuję na Rząsę
      • rapapo Stop polityce na forum! 25.07.05, 17:43
        Apeluję o apolityczność tego forum! Sam temat postu jest już polityczny! Jestem
        za dyskusją merytoryczną!
        • Gość: free Re: Stop polityce na forum! IP: 80.51.180.* 27.07.05, 00:14
          a dlaczego stop, przecież ten temat , rownież wielu interesuje,I powinien!!!!!!!
        • Gość: Przemek Re: Stop polityce na forum! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.07.05, 22:28
          Co tu ma do rzeczy polityka? Ktos rzuca hasło XXX na Wiejską. Można się zgadzać
          lub nie z podanym nazwiskiem, ale właśnie na forum powinniśmy głośno mówić, kto
          winien NAS reprezentować w Sejmie i Senacie. Później znowu będą narzekania i
          jęki jak choćby w przypadku Sosnowskiego czy nawet Chomy, którym na tym forum
          oberwało się niejednokrotnie. My młodzi z reguły nie chodzimy na wybory, może
          więc to FORUM da nam trochę do myślenia i wreszcie to MY wybierzemy SWOICH
          ludzi. I to nie patrząc na partię z jakiej startuje, tylko kim jest i co chce
          zrobić dla Polski, regionu i miasta?
          Akurat Rząsa jest spoko, a już napewno nie jest zawodowym politykiem (np.
          Kuchciński podaje taki zawód wykonywany). Rząsa zna problemy miasta i regionu,
          walczy o sprawy młodzieży (utrzymanie Kolegium w Przemyślu, obrona przemyskich
          szkół przed likwidacją,apele o skatepark i sciezki rowerowe, basen za darmo i
          powszechny dostęp do sal gimnastycznych), nie jest uwikłany w lokalne układy,
          piętnuje kolesiostwo i nepotyzm, jest jednym z najaktywniejszych radnych
          miejskich, otwarty na nowoczesność - ma stronę netową, na której pisze o
          wszystkim co robi. Jedno jest pewne - z grona dotychczas podanych oficjalnie
          kandydatur jego jest, jeśli nie najlepsza, to zdecydowanie jedna z najlepszych.
          • Gość: mexx Re: Stop polityce na forum! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.05, 23:26
            Mój ulubieniec tak walczy o sprawy młodziezy jak kazdy inny, głośno krzyczy ale
            nie daje rozwiązań, kasy nie daje. Jako radny łaski nierobi. Za to że walczył o
            utrzymanie szkół które Chomik chciał zlikwidować powinień wycofać się z życia
            publicznego bo potwierdziło się że to fabryka tumanów i na dodatek bezrobotnych
            (pokazała to matura, pokazują statystki) że o niżu nie wspomnę. Piętnuje
            nepotyzm HAHAHAHA ale syn ratownik (kaska z miasta jak nic, a to jest nepotyzm
            tato radny - syn czerpie zysk z kasy miejskiej). Na swojej stronie pisze to co
            chce żebyśmy czytali.
            • Gość: MRząsa Re: Stop polityce na forum! IP: *.przemysl.sdi.tpnet.pl 28.07.05, 15:20
              Drogi mexx-ie
              Nie musisz mnie lubieć, ale przyzwoitość nakazuje choćby szacunek dla drugiej
              osoby. Prosiłem Cię w innym wątku, żebyś był uprzejmy przygotowywać się do
              dyskusji. Nie słuchsz moich rad i nadal kłamiesz, a nadto piszesz brednie.
              Mianowicie:
              1. Podaję konkretne rozwiązania, zaś kasy NIE MOGĘ DAĆ bo jej nie mam. Organem
              wykonawczym jest Prezydent Miasta. Jest nim obecnie p. Robert Choma. Poczytaj
              ustawę o samorządach terytorialnych i kompetencjach poszczególnych organów.
              2. Nazywanie przemyskich szkół fabrykami tumanów świadczy tylko o Tobie.
              3. Nepotyzm - mój syn pracuje na plaży od 2001 roku. Pierwszy konkurs na to
              stanowisko wygrał wtedy, kiedy ja nawet nie myślałem że będę radnym. Dla
              porządku, zaraz na początku kadencji w specjalnym oświadczeniu, poinformowałem
              o tej sytuacji przewodniczącego Rady Miejskiej. Kasa - za 31 dni po ok. 9
              godzin pracy dziennnie zainkasował ok. 1500 zł netto, a więc ok. 5,30 zł za
              godzinę. Mój syn robi jeszcze wiele in. rzeczy, złap z nim kontakt napewno
              wszystko Ci opowie (bezpłatnie).
              4. No cóż, współczesne standardy nauczania przewidują kształtowanie u uczniów
              umiejętności czytania ze zrozumieniem, powtarzam ZE ZROZUMIENIEM. Polecam
              gorąco te standardy!!!
            • Gość: free Re: Stop polityce na forum! IP: 80.51.180.* 28.07.05, 22:32
              Oj chyba niezbyt go lubisz!!!!!!!
          • Gość: maja Re: Stop polityce na forum! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.05, 14:05
            Fajnie ,że to napisałeś.Myślę bardzo podobnie.
            Po przejrzeniu wszystkich kandydatów z Przemyśla we wczorajszym Zyciu Podkarpackim
            ta kandydatura jest rzeczywiście najlepsza.Zdecydowanie zagłosuję na RZĄSĘ!!!!!!!!
            • Gość: free Re: Stop polityce na forum! IP: 80.51.180.* 28.07.05, 20:54
              Tak w zupełności się z tobą zgadzam.Rząsa jest wśród nich najlepszym kandydatem.
              A tak z ciekawości dlaczego z PISu tylko Kuchciński, nie mają nikogo poza nim.
              Chodzi mi oczywiście o kandydatów z Przemyśla.
        • Gość: M.Rząsa Re: Stop polityce na forum! IP: *.przemysl.sdi.tpnet.pl 11.08.05, 13:20
          Forum nie jest najlepszym miejsce do prezentowania programu wyborczego, ale
          postaram się w skrócie odpowiedzieć na pytanie admina.
          Poseł ma za zadanie stanowić prawo w kategoriach całego państwa, dlatego też
          przede wszystkim będę realizował program Platformy Obywatelskiej, który
          streściłbym następująco:
          1. Uczciwe i oszczędne Państwo dla obywateli, a nie dla władzy.
          2. Koniec przywilejów dla władzy - zniesienie immunitetu parlamentarnego,
          sanacja życia publicznego m.in. poprzez zniesienie wszelkich przywilejów i ulg
          dla parlamentarzystów oraz wysokich funkcjonariuszy państwowych, zaostrzenie
          kar za urzędniczą nieodpowiedzialność.
          3. Rozwój przedsiębiorczości poprzez obniżenie podatków oraz radykalne
          uproszczenie wszelkich procedur przy rejestracji działalności gospodarczej.
          4. Koniec bezkarności dla sprawców przestępstw pospolitych (chuligaństwo
          stadionowe, bójki i pobicia, akty wandalizmy) poprzez instytucję dyżurnego
          sędziego, wydającego natychmiastowe wyroki i grzywny.
          Jako reprezentant określonego regionu Polski i jego mieszkańców bedę m.in.
          prowadził następujące działania:
          1. Zaproponuję wszystkim parlamentarzystom z regionu utworzenie ponadpartyjnego
          zespołu posłów i senatorów działającego na rzecz rozwoju Podkarpacia.
          2. Udzielę wszelkiej pomocy samorządom lokalnym w realizacji ich zamierzeń
          inwestycyjnych, szczególnie tych dotyczący budowy obwodnic i dróg, a także
          obiektów oświatowych oraz sportowo-rekreacyjnych.
          3. Podejmę działania na rzecz rozwoju współpracy transgranicznej, tak by
          Podkarpacie postrzegane było jako PIERWSZY region Unii Europejskiej, a nie jako
          ostatni.
          Wreszcie jako nauczyciel, któremu bliskie są sprawy i problemy oświaty i
          wychowania, sportu dzieci i młodzieży, bezrobocia dotykającego również młode
          pokolenie Polaków,zdrowia i opieki społecznej oraz bezpieczeństwa publicznego
          poczynię wszelkie działania, by te dziedziny życia społecznego traktowane były
          priorytetowo. Aby obietnice składane głównie przy okazji wszelkich wyborów nie
          pozostawały tylko w sferze próżnych deklaracji.
          Obiecuję również, że jako przyszły poseł, będę w stałym kontakcie ze swoimi
          wyborcami uczciwie rozliczając się przed nimi ze swojej parlamentarnej
          działalności. Zasadzie tej jestem stale wierny będąc radnym Rady Miejskiej w
          Przemyślu.
          Pozdrawiam
    • Gość: Jerry Re: RZĄSA NA WIEJSKĄ IP: *.przemysl.sdi.tpnet.pl 29.07.05, 14:25
      Przemyślanie do Sejmu - jaki to czas???? Czas najwyższy!!! Dlatego też (m.in)
      ddaję głos na Rząsę.
      • Gość: patrycja Re: RZĄSA NA WIEJSKĄ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.05, 15:18
        A ja będę głosować na kobiety, być może z listy PO
        • Gość: Jerry Re: RZĄSA NA WIEJSKĄ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.08.05, 22:46
          Patrycja, może jednak na Rząsę - to Przemyślanin, a p. Łukacijewska z Cisnej.
          Czas na naszych ludzi.
          • barbara03 Re: RZĄSA NA WIEJSKĄ 03.08.05, 12:14
            ale Pani poseł już się sprawdziła, a dla naszego miasta zrobiła więcej niż
            niejeden miejscowy polityk
            • Gość: Jerry Re: RZĄSA NA WIEJSKĄ IP: *.przemysl.sdi.tpnet.pl 03.08.05, 13:36
              Nie twierdzę, że p. Łukacijewska jest złą posłanką, wręcz przeciwnie (p.
              Kuchciński jej do pięt nie dorasta, nie mówiąc o reszcie posłów z naszego
              okręgu, których tak naprawdę chyba nikt nie zna). Chodzi mi tylko o to, że my
              przemyślanie powinniśmy głosować na naszego człowieka, którego później będzie
              można spotkać na ulicy. P. Łukcijewska i tak zdobędzie gros głosów w dawnym
              woj. krośnieńskim, które (chcąc nie chcąc) jest jej jednak bliższe. A my, skoro
              mamy swojego człowieka i to na wysokim 4 miejscu, to może jednak oddajmy na
              niego głos. Z drugiej strony tak, czy tak głosujemy przecież na ludzi PO.
              Pozdro
    • Gość: free Re: RZĄSA NA WIEJSKĄ IP: 80.51.180.* 03.08.05, 23:06
      Tak Rząsa dostań się na wiejską i może potrafisz potem zebrać zespół ludzi do samorządu,skończyć z kolesiostwem i innymi układami, i w końcu pogonisz ludzi do roboty w magistracie i do sensownego myślenia kategoriami dobra miasta a nie poszczególnych prominentów,Jesteś facetem z jajami i spoza układów UDA CI SIĘ
      tylko powalcz dla dobra nas wszystkich.Trzymam kciuki
      • Gość: free Re: RZĄSA NA WIEJSKĄ IP: 80.51.180.* 05.08.05, 17:29
        Panie Marku proszę walczyć, może Panu uda się zakończyć erę Kuchcińskiego w tym mieście
        • Gość: slon 251 Re: RZĄSA NA WIEJSKĄ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.05, 14:35
          Panie Marku,gratuluję! widzę,że idzie Pan na Wiejską odważnie i pewnie, życzę
          sukcesów.
          • Gość: maja Re: RZĄSA NA WIEJSKĄ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.05, 11:07
            Panie Marku trzymamy kciuki.
    • Gość: Przemyślanin Re: RZĄSA NA WIEJSKĄ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.05, 02:04
      Zgadzam sie, ze pan Rzasa na Wiejska moze isc, ale raczej ulice i tam
      kontestowac tak jak to czyni w Radzie Miasta wstrzymujac sie przy jakimkolwiek
      waznym glosowaniu (w niepisanej koalicji z SLD!!!!), tak aby zachowac pozory,
      ze ja przeciez nie bylem za a nawet nie bylem przeciw. Zupełnie jak Platforma
      Obywatelska w której zreszta jest. Cóż takim kontestowaniem to pan Rzasa
      rzeczywiscie moze wiele zdzialac dla Przemysla i regionu i z tego powodu mojego
      głosu NIE OTRZYMA!!!!!! I przestrzegam innych, panu Rząsie zostawmy szkołę, tam
      idzie mu najlepiej.
      • Gość: karolina Re: RZĄSA NA WIEJSKĄ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.05, 11:46
        Drogi Przemyślaninie, to ja wrzuciłam ten wątek na forum.
        Nie robiłam tego bez namysłu i zastanowienia, Przyglądnęłam się działalności
        pozostałych kandydatów i wskazałam na Pana Marka.
        Piszesz nieprawdę , bo dokładnie analizowałam jak głosował na jego stronie i nie
        mogę się z Tobą zgodzić.Proszę zapoznaj się , a potem pisz.
        • Gość: Przemyślanin Re: RZĄSA NA WIEJSKĄ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.05, 00:48
          Droga Karolino
          jeśli zarzucasz mi nieprawde, to czasami zajrzyj na obrady Rady Miejskiej i
          zobaczysz jakie miejsce zajmuje pan Rząsa i jak głosuje, dziwnie zbieżnie z
          radnymi z SLD a potem móz o pisaniu nieprawdy. Przy całym szacunku dla PO to
          pan Rząsa jest tylko kontestatorem i krytykiem, choć może ma i dobre intencje.
          pozdrawiam
          • Gość: MRząsa Re: RZĄSA NA WIEJSKĄ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.08.05, 09:35
            Drogi Przemyślaninie
            Rozumiem doskonale Twoje intencje. Kiedyś chcąc kogoś skompromitować
            posługiwano się metodą "zegarka". Nieważne, czy to mnie ukradziono zegarek, czy
            to ja ukradłem , w każdym razie byłem zamieszany w kradzież. Skoro tak często
            bywasz na obradach Rady Miejskiej, to powinienś wiedzieć, że miejsce na którym
            siedzę zostało mi przydzielone. Zechciej tez zwrócić uwagę, że w
            przeciwieństwie do Twoich niektórych ulubieńców nie zmieniłem nie tylko
            miejsca, ale i poglądów. Owszem głosowałem podobnie jak radni SLD, m.in. w
            następujących sprawach:
            - przeciwko utrzymaniu nieprzyzwoicie wysokich diet dla Radnych Przemyąla,
            - przeciwko wprowadzeniu w Przemyślu jednego z najwyższych podatków miejscowych,
            - przeciwko bezmyślnej likwidacji placówek światowych i kulturalnych,
            - przeciwko odwołaniu R.Oleszka (LPR) w funkcji przewodniczącego Komisji
            Rewizyjnej i powołaniu na jego miejsce J.Jagustyna (SLD). A moje dobre intencje
            (dziękuję za uznanie) kontestują władze miejskie. Nie przypominam sobie
            również, by słowa krytyki, które kieruję pod ich adresem spotkały się z
            racjonalną polemiką. Kończy się to zazwyczaj głosowaniem, którego wyniki są z
            góry znane i przesądzone. Jeśli tego do tej pory nie zauważyłeś, a bywasz na
            sesjach, to wybacz - masz kłopoty nie tylko z obiektywizmem, ale ze wzrokiem i
            ze słuchem również.
            P.S. Niniejszym postem kończę korespondencję z tymi, którzy usilnie chcą
            uczynić ze mnie wielbłąda. Pozostałych forumowiczów autentycznie
            zainteresowanych sprawami miasta i regionu proszę o kontakt mailowy lub
            telefoniczny.
            • Gość: cien Re: RZĄSA NA WIEJSKĄ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.05, 11:37
              No i Panie Marku MA PAN MÓJ GŁOS
            • Gość: Jur@ Re: RZĄSA NA WIEJSKĄ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.08.05, 16:12
              Panie Marku tak trzymać! Ma Pan mój głos i mojej rodziny, a także znajomych.
              Ale jeśli Pan się zmieni (np. opcja), to "nu pagadi"!!!
              • Gość: free Re: RZĄSA NA WIEJSKĄ IP: 80.51.180.* 17.08.05, 22:58
                Nie zmieni, to porządny facet
    • Gość: jędrek lepiej Re: RZĄSA NA WIEJSKĄ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.05, 19:41
      Z tego co Pan napisał przemyślaninowi wynika że Pana utrzymywanie jest
      Przemyślowi zupełnie niepotrzebne skoro i tak opór władzy jest i nic nieda sie
      zrobić.

Z obrzydzeniem konsumuje Pan dietę radnego może warto się jej zrzec na
      rzecz ... Urzędu Miasta! Ja nie chce takiego radnego któremu przeszkadza władza.
      • Gość: or Re: RZĄSA NA WIEJSKĄ IP: 83.17.119.* 14.08.05, 21:01
        ROTFL

Glupszej repliki na forum jeszcze nie widzialem <lol>

Zamiast sie cieszyc, ze jest radny, ktorego nasz Prezio nie kupil, marzysz o
        tym, by i on siedzial cicho i nie mowil, co mu sie nie podoba :)

Poza tym... Gdyby ludzie wychodzili z takiego zalozenia, jak Ty ("nic nie da
        sie zrobic"), to pracodawca moglby Cie dla rozrywki bezkarnie zastrzelic (jak
        sie zdarzalo szlachcicom w I Rzeczpospolitej) i musialbys wspierac Kosciol
        dziesiecina <lol>

pozdruffki!
      • Gość: free Re: RZĄSA NA WIEJSKĄ IP: 80.51.180.* 14.08.05, 22:38
        Jasne , bo najlepiej byłoby ,żeby była tylko koalicja rządząca, której jak mniemam jesteś przedstawicielem.
      • Gość: karolina Re: RZĄSA NA WIEJSKĄ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.05, 12:48
        Ta władza nie chce żadnej współpracy , ani pomocy sama wie wszystko najlepiej.....
        a jak jest każdy widzi
        • Gość: jędrek lepiej Re: RZĄSA NA WIEJSKĄ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.05, 12:58
          To dlaczego Rząsa nie przeprowadzi referendum w sprawie odwołania prezydenta i
          rady? jest ryzyka że nie wskoczy na stołek radnego? skoro jest tak źle to
          dlaczego taki wielki patriota nic nie robi?
          • Gość: Jerry Re: RZĄSA NA WIEJSKĄ IP: *.przemysl.sdi.tpnet.pl 20.08.05, 12:54
            Chłopie, jaki Ty głupi jesteś! W każdym normalnym, demokratycznym kraju
            istnieje coś takiego jak opozycja, kapujesz. Jeśli z Ciebie taki patriota, to
            czemu nie słyszałem abyś żądał rezygnacji np. posła Kuchcińskiego.Dlaczego Twoi
            intelektualiści z samejbrony nie rzucą mandatów poselskich i radnych
            wojewódzkich.
    • Gość: maja Re: RZĄSA NA WIEJSKĄ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.05, 08:48
      Rząsa, a może Koalski?
      • Gość: karolina Re: RZĄSA NA WIEJSKĄ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.05, 11:56
        Droga Maju ,a kto to jest Koalski
    • Gość: God Re: RZĄSA NA WIEJSKĄ IP: *.przemysl.sdi.tpnet.pl 18.08.05, 18:48
      Ma mój głos, zasługuje nań.
      • Gość: God Re: RZĄSA NA WIEJSKĄ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.08.05, 22:45
        Wolę jednego Rząsę niż pięciu (pożal się Boże tzw. posłów) jak Kuchciński.
        • Gość: maja Re: RZĄSA NA WIEJSKĄ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.05, 08:09
          To była pomyłka w pisowni nazwiska.Chodziło mi oczywiście o Pana Kowalskiego
    • Gość: jędrek lepiej Re: RZĄSA NA WIEJSKĄ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.05, 13:05
      Skoro jesteś taki ucziwy i przejrzysty to czekam na odpowiedź na proste pytanie
      ile Rząsa junior zarobił z urzędy miasta gdy senior był radnym? chodzi o płace
      za bycie ratownikiem
      • Gość: or Re: RZĄSA NA WIEJSKĄ IP: 83.17.119.* 19.08.05, 13:38
        Skoro Ty, drogi Jędrku Lepieju, jesteś taki sprytny, to po pierwsze czytaj
        uważnie forum, bo już była o tym mowa. A po drugie, zadaj sobie pytanie, ile
        warte jest życie ludzkie... Nie jedno, a dwa nawet.

Następnym razem przemyśl argumenty, zanim wyjdziesz na idiotę.

pozdruffki!
      • Gość: or Re: RZĄSA NA WIEJSKĄ IP: 83.17.119.* 19.08.05, 14:07
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=165&w=26898029&a=27054273
        - dla leniwych forumowiczów odpowiedź na ten zarzut...

www.gcnowiny.pl/apps/pbcs.dll/artikkel?SearchID=73217749738015&Avis=NW&Dato=20040727&Kategori=REGION00&Lopenr=407260013
        &Ref=AR
        A to tekst o młodym Rząsie :)
        11-latka widuję (znam jego rodziców). Nie było powikłań, rok po zdarzeniu ma
        się bardzo dobrze :)

pozdruffki!
        • Gość: free Re: RZĄSA NA WIEJSKĄ IP: 80.51.180.* 20.08.05, 00:07
          przeczytałem, nie wiedziałem, że coś takiego się wydarzyło, gratuluję wspaniałego syna Panie Marku
      • Gość: Jerry do jędrka lepiej IP: *.przemysl.sdi.tpnet.pl 19.08.05, 14:30
        Jesteś członkiem samejbrony????? Chyba tak, zresztą ksywa pasuje idelnie do T
        poziomu intelektualnego członków tego ugrupowania.
        Credo na dziś, na jutro i na zawsze:
        "No cóż, współczesne standardy nauczania przewidują kształtowanie u uczniów
        umiejętności czytania ze zrozumieniem, powtarzam ZE ZROZUMIENIEM. Polecam
        gorąco te standardy!!!"
        Może uda Ci się zrozumieć i zapamietać.
        • Gość: free Re: do jędrka lepiej IP: 80.51.180.* 22.08.05, 23:00
          up
        • Gość: z Re: do jędrka lepiej IP: 80.51.255.* 25.08.05, 12:58
          W kwestii formalnej, dawniej nie bylo standartem czytanie ze zrozumieniem?To po
          co q....a czytac?
          Czy mógłbym poznać nazwiska wasze, optujace za Rząsą?Ja będę za nim!Ale taka
          wazelina to ciężka przesada.
          • Gość: Jerry Re: do jędrka lepiej IP: *.przemysl.sdi.tpnet.pl 25.08.05, 15:35
            Otóż mylisz się Zbychu! Czytać, a czytać ze zrozumieniem to dwie zupełnie różne
            rzeczy. Niektórzy na tym forum są tego najlepszym przykładem.
    • Gość: God Re: RZĄSA NA WIEJSKĄ IP: *.przemysl.sdi.tpnet.pl 25.08.05, 12:42
      Przeglądając nazwiska kandydatów do Sejmu ze wszystkich list wyborczych
      utwierdzam się w przekonaniu, że wybór Rząsy to najlepsze rozwiązanie. On zrobi
      więcej niż ta cała zgraja polityków. Wystarczy śledzić co robi jako radny.
    • Gość: lex Re: RZĄSA NA WIEJSKĄ IP: 80.51.255.* 25.08.05, 12:54
      jeśli Pan Marek się dostanie do Sejmu, to jakie będzie jego podejscie do sprawy
      szkolnictwa wyższego w Przemyślu, czy będzie wspierał przekształcenie PWSZ w
      Akademię Wschodnioeuropejską czy nie, bo z tego co widać chyba nie.
      • Gość: karolina Re: RZĄSA NA WIEJSKĄ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.05, 13:04
        Na to pytanie już na forum odpowiadał
        • Gość: lex Re: RZĄSA NA WIEJSKĄ IP: 80.51.255.* 25.08.05, 14:03
          przepraszam, ale nie znalazłem takiego postu. czy możesz mi wskazać gdzie była
          mowa na ten temat??
      • Gość: studentka Re: RZĄSA NA WIEJSKĄ IP: 217.113.224.* 01.09.05, 20:42
        dziwne to wszystko
        • Gość: psor Re: RZĄSA NA WIEJSKĄ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.05, 20:47
          Rozwiń temat niewiasto.
      • Gość: stu Re: RZĄSA NA WIEJSKĄ IP: 217.113.224.* 01.09.05, 20:52
        Ktos tu jest chyba zle poinformowany, poniewaz z tego co mi wiadomo to
        koncepcja Akademii Wsch. dawno upadla i nie wydaje mi sie zeby byla to zasluga
        Radnego. a tak nawiasem to studenci PWSZ-tu nie chca zmian.chyba za zmiana
        walcza ci na szczycie-moze maja z tego jakies korzysci. zreszta to nie jest
        chyba miejsce i czas na tematy tego typu.
        • Gość: lex Re: RZĄSA NA WIEJSKĄ IP: 80.51.255.* 02.09.05, 10:16
          koncepcja nie upadła. z moich informacji została przeniesiona w czasy blizej
          nieokreślone heh, podobno juz w nastepnym roku ma byc utworzony kierunek
          Ukrainoznawstwo, cos mówi sie o Projektowaniu wnętrz.
          • Gość: z Re: RZĄSA NA WIEJSKĄ IP: 80.51.255.* 02.09.05, 11:33
            Nie bardzo rozumiem, to absolwenci maja projektowac wnetrza Ukraincom?A moze
            typowo ukrainskie wnetrza zagoszcza w domach nowobogackich przemyslan?
            Serio zapytam, ukrainoznawstwo(jak tak nazwiemy ten kierunek)to trafna
            decyzja.Nasuwa ona wprawdzie troche watpliwości, ale do przyjecia.Jakie
            wątpliwości?Ano takie kto i jak bedzie nauczał.To moze byc problemem.Zreszta
            niezbyt wyobrazam sobie, czy aby nie należaloby wpierw uporządkować
            historycznych i obecnych stosunkow polsko - ukraińskich, a w dalszej
            perespektywie cos robić w tym kierunku.Jednak zycze pomyslności.
            Nasuwa mi sie jedna uwaga w związku z tematem dotyczacym kierunków kształcenia
            w przemyskich szkołach.Pozwole zapytać moich rozsadnych znajomych z forum
            (przepraszam jak kogos uraziłem ta bezposrednością-znajomych-)jak Państwo
            widzicie taką sprawę:Wyższa(?)Szkoła Zawodowa w Przemyslu ogłasza rekrutację na
            pierwszy........itd filologia polska i historia - specjalność nauczycielska -
            Uniwersytet Rzeszowski"wypuszcza co roku grubo ponad 1200 absolwentów wszelkich
            specjalności nauczycielskich( jak by nie było uniwersytet).A tu jakas szkola
            chce kształcic polonistów historycznych w miescie i okolicach gdzie ilość
            nauczycieli przewyższa liczbe uczniów.Czy to nie jest działanie uznawane za nie
            racjonalne, czyli paranoja?Tak, jestem paranoikiem, ale te działania
            przewyższaja mój paranoiczny geniusz.
            • Gość: maja Re: RZĄSA NA WIEJSKĄ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.05, 12:50
              mój też
    • Gość: God Re: RZĄSA NA WIEJSKĄ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.08.05, 21:55
      Widać, że poważnie traktuje swoich potencjalnych wyborców, nawet stronkę netową
      zmienił. Ładna! No i nie wiesza się na drzewach, płotach czy murach.
      • Gość: maja Re: RZĄSA NA WIEJSKĄ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.05, 10:06
        ma Pan coraz wieksze szanse
        • Gość: free Re: RZĄSA NA WIEJSKĄ IP: 80.51.180.* 07.09.05, 21:53
          up
    • Gość: Jerry Re: RZĄSA NA WIEJSKĄ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.09.05, 22:14
      Jak do tej pory, Rząsa to bodaj jedyny kandydat, który prowadzi intensywną
      kampanię, bezpośrednio wśród ludzi. Rozmawia, wręcza wizytówki (notabene
      świetnie pomyślane i gustownie wykonane),jest bardzo medialny i przekonywujący.
      Ma też ładną wirtynę w necie. Konsekwentnie zmierza po mandat. Wart głosu! Mój
      już ma od dawna.
      • Gość: bbb Re: RZĄSA NA WIEJSKĄ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.05, 09:21
        Wybacz ale jeżeli twój głos zdobywa się ładną i gustowną wizytówką to lepiej
        niegłosuj.
        • Gość: Jerry Re: RZĄSA NA WIEJSKĄ IP: *.przemysl.sdi.tpnet.pl 08.09.05, 09:54
          Wybacz, pisałem o innych przymiotach kandydata,zaś o wizytówce tylko
          wspomniałem, więc to nie ona zdobyła mój głos, tylko Rząsa. Moim zdaniem lepsza
          wizytówka w garści otrzymana bezpośrednio od kandydata z którym ptzy okazji
          moge porozmawiać i poznać go, niż zaśmiecona pomiętymi ulotkami wycieraczka pod
          drzwiami.
    • Gość: free Re: RZĄSA NA WIEJSKĄ IP: 80.51.180.* 08.09.05, 23:03
      Panie Marku do dzieła!!!!!100 Kuchcińskich Panu nie zaszkodzi, przypisuje sobie zasługi innych posłow a przede wszystkim Łukacijewskiej,
    • Gość: voice Re: RZĄSA NA WIEJSKĄ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.05, 08:29
    • Gość: free Re: RZĄSA NA WIEJSKĄ IP: 80.51.180.* 11.09.05, 22:25
      jestem za
      • Gość: lex Re: RZĄSA NA WIEJSKĄ IP: 80.51.255.* 12.09.05, 00:12
        Panie Marku. W Sejmie ludzie zajmują się sprawami rozwoju gospodarczego,
        kuluralnego, szkolnictwem itd itd. Więc po co na Pana wizytówkach coś o
        wartościach ożywczych, krwi, hemoglobinie i podobne ciekawostki.To nie wybór na
        dyrektora oddziału szpitalnego lub innej placówki medycznej.
        • Gość: maja Re: RZĄSA NA WIEJSKĄ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.05, 10:30
          a mnie się to podoba
        • Gość: God Re: RZĄSA NA WIEJSKĄ IP: *.przemysl.sdi.tpnet.pl 12.09.05, 10:39
          Lex-iu, sprawa jest b.prosta. Facet pokazuje coś nowego, praktycznego i
          przydatnego w życiu, ale przede wszystkim oszczędza papier. Takiej wizytówki
          się nie wyrzuca, w przeciwieństwie do ulotek i plakatów, które w całości lub w
          strzępach walają się dosłownie wszędzie zaśmiecając środowisko.
          • Gość: z Re: RZĄSA NA WIEJSKĄ IP: 80.51.255.* 12.09.05, 10:51
            Masz rację, Marek jest the best.
            Po co nam Kuchciński?
            Na marginesie, jak ktoś juz ma ta oryginalną ulotkę niech dopisze, że
            prawidłowy poziom glukozy(cukru)na czczo(FPG)to ok.80 mg/l.
            Panie Marku, sukcesu wyborczego życzę.
          • Gość: free Re: RZĄSA NA WIEJSKĄ IP: 80.51.180.* 12.09.05, 22:22
            ja też dostałem taką ulotkę w sobotę, mnie to się ona nie przyda,mało interesuję się swoim zdrowiem, ale żona była zachwycona.
    • Gość: Jerry Re: RZĄSA NA WIEJSKĄ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.09.05, 23:12
      Walka idzie na całego.Panie Marku, Pańskie plakaty na dyktach są sukcesywnie
      niszczone lub giną (szczególnie w nocy). Obserwuje to prawie codziennie idąc do
      pracy. Stał się Pan dla kogoś groźnym przeciwnikiem. Tylko dla kogo???
      • Gość: free Re: RZĄSA NA WIEJSKĄ IP: 80.51.180.* 13.09.05, 22:08
        Na kandydatach PO namiętnie zawiesza się LPR , sam widziałem jak zaklejali namiętnie na 3-go Maja, Majka uwielbia wieszać się na Łukacijewskiej,też bym się wieszał - a co na to Pani Majkowa.
        • Gość: z Re: RZĄSA NA WIEJSKĄ IP: 80.51.255.* 14.09.05, 09:19
          Miła dziewczyna, ale zbyt duzo wchłonęła dwutlenku węgla.Ale tak już to jest.
    • Gość: Jerry Re: RZĄSA NA WIEJSKĄ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.09.05, 22:14
      Kampania wyborcza p.Marka klasa! Brak plakatów na drzewach, na słupach i na
      tablicach miejskich. Na lampach tylko na tekturkach, ulotki i wizytówki super,
      bezpośrednie kontakty z wyborcami twarzą w twarz. No a teraz b. dobry clip
      telewizyjny w dodatku skierowany do niepełnosprawnych. No i tak blondynka
      migająca w rogu ekranu, palce lizać. Tak trzymać do niedzieli i wygrać
      p.Marku!!!!
      • Gość: KAROLINA Re: RZĄSA NA WIEJSKĄ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.05, 08:32
        a GDZIE MOŻNA ZOBACZYĆ TEN KLIP?
    • Gość: bronx Pałką i karabinem? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.09.05, 09:00
      Czy tak jak Tusk będzie Rząsa chciał łamać opór społeczeństwa przed swoimi
      pomysłami?
      • Gość: karolina Re: Pałką i karabinem? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.05, 09:36
        tzn.?
      • Gość: Jerry Re: Pałką i karabinem? IP: *.przemysl.sdi.tpnet.pl 20.09.05, 09:37
        Przykład kolego(koleżanko), przykład!!! Kiedy i kogo Tusk potraktował pałką
        albo karabinem???
        Do Karoliny :www.mrzasa.prv.pl (klip wyborczy)
        • Gość: bronx Re: Pałką i karabinem? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.09.05, 09:52
          Zasady Tuska: pałką i karabinem
          Opór społeczeństwa przed liberalnymi reformami trzeba łamać nawet pałką i
          karabinem. To szczere wyznanie Donalda Tuska z 1992 r. Tusk nie walczył wówczas
          o głosy milionów Polaków w wyborach prezydenckich i mógł bez szkody dla siebie
          głosić zasady zamordyzmu.
          Dziś „człowiek z zasadami" stara się uchodzić za polityka umiarkowanego i
          demokratycznego. Jednak sens tego, co głosi, pozostaje ten sam: kapitalizm za
          wszelką cenę. - Tu chodzi o budowanie kapitalizmu po trupach, dosłownie i w
          przenośni. Są zamarzający w zimie bezdomni, są bezrobotni popełniający
          samobójstwa, bo sobie nie radzą w rzeczywistości kapitalistycznej, to są ludzie
          wegetujący na obrzeżach społeczeństwa - ocenia socjolog dr Jacek Kochanowski.
          • Gość: Jerry Re: Pałką i karabinem? IP: *.przemysl.sdi.tpnet.pl 20.09.05, 10:18
            Chylę czoła! Wszystkiemu co złe jest winien Donald Tusk. Zapomniałeś jeszcze
            wspomnieć o żydach, masonach i rowerzystach. Dopisz ich w następnym poście.
            • Gość: bronx do jerry IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.09.05, 10:20
              polemikę prowadzi się argumentami.
              • Gość: Jerry Re: do bronxa IP: *.przemysl.sdi.tpnet.pl 20.09.05, 10:35
                No właśnie. Tylko trzeba mieć o czym polemizować. Ja proponuję Ci temat
                następujący: Bronx jest wielbłądem. Jak powiedział prof. dr hab. Jan Kowalski,
                fakt ten potwierdzają liczne ekspertyzy i badania naukowe.
                • Gość: karolina Re: do bronxa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.05, 12:14
                  up
    • Gość: maja Re: RZĄSA NA WIEJSKĄ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.05, 08:18
      Tylko Pan Marek
      • Gość: nieżyt Re: RZĄSA NA WIEJSKĄ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.09.05, 10:55
        Znam Marka.Jedyny,na którego warto oddać głos.
        • Gość: Jerry Re: RZĄSA NA WIEJSKĄ IP: *.przemysl.sdi.tpnet.pl 22.09.05, 13:27
          Święta prawda.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka