Dodaj do ulubionych

Poranne korki na ulicach

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.06, 20:39
Zapewne nie jestem jedynym,którego trafia jak ma przejechać około godz.7.30
rano ulicę 3-go Maja.Dzisiaj zajęło mi to 30 minut i nie zauważyłem na
zakorkowanych skrzyżowaniach ani jednego policjanta.Może by tak,skoro
sygnalizacja świetlna powoduje większe zamieszanie niż pomoc,postawić pana w
żółtym kubraczku z napisem policja.Dać mu do łapki lizaczek i niech
udowodni,że potrafi kierować ruchem nie tylko na zawodach dla
drogówki.Wiem,że wygodniej jest w tym czasie siedzieć gdzieś za miastem i
łapać z krzaków na radar i wypisywać mandaty,ale myślę ,że jak trzech panów
przez godzinkę pomoże kierowcom,to państwo zbytnio nie zbiednieje.
Obserwuj wątek
    • Gość: xx Re: Poranne korki na ulicach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.06, 22:36
      Uważam, że policja tutaj nie wiele pomoże. Jedynym wyjściem jest budowa nowych i
      poszerzanie obecnych ulic. Nie rozumiem dlaczego na 3go maja nie ma (od mostu w
      kierunku Kazanowa) prawoskrętów??
      • Gość: Beata Re: Poranne korki na ulicach IP: *.przemysl.sdi.tpnet.pl 07.09.06, 13:01
        Problem korków rano to problem wybudowania trzeciego mostu w Przemyślu i
        odciążenia istniejących mostów.
        • Gość: ppp Re: Poranne korki na ulicach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.09.06, 14:39
          koczana Beatko tu właśnie trafiłąś w sedno sprawy ale z korkami to jeszcze jest jeden problem a mianowicie bezmyślność ludzi znam takich co mieszkają na ul.Kraśińskiego i rano wsiada w auto i wozi dzieci do szkoły nr14 a pózniej wraca spowrotem do domu a czy niewystarczy przejść tunelem do szkoły ????
    • Gość: zbychu Re: Poranne korki na ulicach IP: *.mcon.pl 06.09.06, 04:47
      Cos w tym jest.Jak napisał poprzednik niewiele pomoże.A może zaszkodzic.Te
      osioki niewiele potrafia.radzę wyjeżdżać wczesniej.serdeczności/
      • Gość: Beata Re: Poranne korki na ulicach IP: *.przemysl.sdi.tpnet.pl 06.09.06, 14:23
        Panowie trzeba wyjechać o 7.05 i niema problemu z korkami.
        • Gość: xx Re: Poranne korki na ulicach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.06, 15:09
          No to teraz połowa Przemyśla będzie jechać o 7.05 ;)
          Mam lepszy pomysł. Auta z tablicami o końcówkach parzystych wyjeżdzają 7.05, a z
          nie parzystymi o ... 8.00 ;)
    • Gość: Juma Re:Objazd IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.09.06, 18:38
      Jadąc z góry od ul. Sobieskiego z 3-go Maja skręcasz na Kazanów, przez ul. gen.
      Boruty Spiechowicza dojeżdżasz do Paderewskiego, dalej w dół do Św. Jana.
      Skręt w ul. Kraszewskiego i spod Szpaka wcinasz się ponownie w 3-go Maja.
      Bijesz dodATKOWE KM, ale zajmuje to 5-10 minut.
    • Gość: gość Re: Poranne korki na ulicach IP: 81.15.189.* 06.09.06, 19:16
      A poczytajcie sobie, co o Waszych korkach sądzi pewien krakus
      42.pl/u/ltI
      • Gość: xx Re: Poranne korki na ulicach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.06, 19:39
        Niepotrzebnie wszyscy jadą Jagiellońską przez most i na 3go maja lub grunwaldzką.
        Wystarczy pojechać na drugi most za bazarem i teraz:
        - prosto w kierunku kazanowa
        - lub na krasinskiego, pierwsza w lewo na wybrzeże ojca i tamtędy dokąd się chce...
        • Gość: ;] Re: Poranne korki na ulicach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.06, 12:15
          A moim zdaniem byłoby o wiele lepiej gdyby powstały dwa lub trzy ronda... oraz
          została poprawiona organizacja świateł, która zdaje się trochę jest już
          rozjechana.
    • Gość: ppp Re: Poranne korki na ulicach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.09.06, 14:37
      to i tak kolego masz szczęście że tylko 30 minut ci zajeło ja wyjeżdzam z 3-go Maja i jade przez 29-listopada skręcam pod wiadukt i na obwodnice bo dzieciaka do szkoły 14-stki wysadzam i tam jest dopiero cyrk dzisiaj wyjechałem o 7:20 a w pracy byłem dopiero 8:05 na Zyblikiewicza c o do Policjantów to zły pomys trzeba się czepić Urzędasów zeby przestawili cykl śwaiateł
      • n0rek Re: Poranne korki na ulicach 07.09.06, 15:52
        nie wiem czy mieliscie okazje przejezdzac przez jaroslaw w okolicach powiedzmy 9-10, tam dopiero sa korki:>
        • Gość: michu Re: Poranne korki na ulicach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.09.06, 11:47
          Niestety obawiam sie ze obecne korki to dopiero preludium do tego co mas czeka
          za pare juz latek ponieważ:
          -samochodów nadal przybywa
          -nie widac mozliwosci poszerzenia głownych ulic miasta(chyba ze bedziemy
          wyburzac kamienice)
          - z 3 mostu i tak wyleci sie na jagiellonską przez piłsudskiego ktora rano
          równiez jest zakorkowana

Z powodu połozenia pomiedzy górkami i starej zabudowy centrum nie widac
          mozliwosci poprawy rezerwy są w:
          - lepszej organizacji ruchu i własnie pomocy policji w korkach
          - karania za siłowe wpitalanie sie na sąsiedni pas ruchu (i edukowanie
          kierowców) (jagiellonska,mickiewicza) co znacząco spowalnia ruch i liczbę
          samochodów przejeżdzających na 1 cyklu swiateł
          - zdecydowaną poprawe transportu miejskiego (w tym busy) z uwzglednieniem
          czestotliwosci jazd i zmmiany tras (mały wjedzie w boczne uliczki)
          - preferencje dla rowerów i skuterów

Jak macie jakies pomysły to piszcie
          • kmd_rohan Re: Poranne korki na ulicach 08.09.06, 13:55
            Pozwolę sobie wtrącić swoje 0,03zł, mimo że w Przemyślu nie mieszkam, ale to
            moje strony rodzinne, więc jakoś tak mi zależy. :)
            Owóż piszesz @michu, że
            > - lepszej organizacji ruchu i własnie pomocy policji w korkach.
            Na litość Boga, tylko nie Policja! Jeżdżę już kilkanaście lat samochodem, nie
            tylko po moim mieście i zauważyłem prawidłowośc, że kierowcy widząc
            policjanta/radiowóz - potrafią się zachowyuwać nieobliczalnie. Często widywałem
            korki powstające tylko dlatego, że kierowcy zwalniali nie rozumiejąc poleceń
            policjanta, albo dlatego, że wręcz chcieli mu sie przyjrzeć (gdy karał innego
            kierowcę)! W jednym przypadku byłem bezpośrednim świadkiem kolizji spowodowanej
            pośrednio przez policjanta, którego polecenie jeden kierujący zrozumiał, a
            drugi nie. Nie sądzę więc, by wprowadzenie policji - rozładowało korki.
            Pozdrowienia.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka