Dodaj do ulubionych

Czy R. Choma sie zmieni?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.06, 23:08
Chciałbym zadać pytanie a zarazem temat do dyskusji na tym forum. Pytanie
którego teoryzowanie w odpowiedziach jest bardzo ważne dla mnie jak i dla
ludzi mieszkających w Przemyślu. Brzmi ono tak: " Czy pan Robert Choma,
człowiek piastujący urząd Prezydenta naszego miasta się zmieni. Zmieni na
lepsze i zadba o to byśmy nie byli zadupiem a naszym argumentem przetargowym w
skali miast Podkarpacia nie był jedynie Stok i opcjonalnie Obwodnica. Wiemy
czego miastu brak a mając na uwadze to, że Sz. Pan R. Choma jest bardzo
częstym gościem na tym forum (pod inna ksywką) liczę na to że weżmie sobie do
serca skryte pragnienia mieszkańców i nie zostawi po sobie kiedyś wspomnienia
jak (ŚP+)inicjator remontu ulicy Węgierskiej, co kojarzy się z remontem ulicy
Chopina i Reja jak na dzisiejsze czasy.
Obserwuj wątek
    • Gość: Gość Re: Czy R. Choma sie zmieni? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.06, 15:14
      Może...
      Ale to wątpliwe.
      • Gość: XXX Re: Czy R. Choma sie zmieni? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.06, 17:09
        Jeżeli Choma jest gosciem forum to niech wyciagnie wnioski z naszego pisania na
        forum ale jeżeli jest ignoratem i zadufanym w sobie dupkiem życie to
        zweryfikuje z wysokiego konia spada się szybko.
        • Gość: bv Re: Czy R. Choma sie zmieni? IP: *.ptvk.pl 21.11.06, 20:06
          Przede wszystkim p. XXX - interpunkcja ! Aż razi w oczy brak przecinków. Po
          drugie, to należy takie plotki dementować dla dobra tego forum. Wiesz co za
          chwilę będzie działo się z tym forum, jeżeli plotka się rozniesie :) Pójdzie
          jedna prowokacja za drugą ze strony urzędników i pracowników spółek miejskich.
          Już kilka zauważyłem . Np. wątki związane z PGM i wiceprezydentem :)
          • Gość: Uk Re: Czy R. Choma sie zmieni? IP: *.range81-155.btcentralplus.com 21.11.06, 20:23
            Bv co ty taki przestraszony??????
            Co sie zmieni hmmm.... moze samochod Pana Ch. rodzina na stolkach, ale napewno
            nie zycie szarych ludzi, wiec prosze sie nie ludzic naiwniaki.
            Pozdrawiam ;D
            • Gość: bv Re: Czy R. Choma sie zmieni? IP: *.ptvk.pl 21.11.06, 22:58
              Uk, to był żarcik z mojej strony. W głębi serca myślę tak jak TY. Mam nadzieję,
              że nie okażemy się jednak naiwniakami. Jestem pewny, że ludzie za 4 lata
              wystawią władzy mądrą i sprawiedliwą ocenę.
              • Gość: C-328 Re: Czy R. Choma sie zmieni? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.06, 07:50
                Tak zmieni się ale na gorsze, a miasto popadnie tylko w większy marazm. A czy
                wiecie, że w przyszłorocznym budżecie jest tylko 12,5 mln. na inwestycje, Ale
                co to się dziwić kampania wyborcza sie skończyła. Panisko na tronie ze swoim
                dworem
                • Gość: Psychol Re: Czy R. Choma sie zmieni? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.06, 13:41
                  Czyli co? Pozostaje nam jak do tej pory egzystencja z dnia na dzień przez 4 lata
                  i dalsza degradacja miasta w skali Podkarpacia.
                • Gość: jednorazowo Po co ma się zmieniać? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.06, 13:54
                  Żałość i małość z Was bije. Zdejmijcie klapki z oczu . Nie papugujcie ale
                  normalnie spróbujcie obiektywnie ocenić . Był ktoś lepszy?
                  Eksperymentowalismy zbyt często, a brak ewidentnych plam i przekrętów oraz
                  zwykła przyzwoitosć jest solą w oku. Węszcie, szukajcie , powodzenia - ale
                  pamietając o zasadzie, że ten, który nic nie robi - nie robi błędów.
                  Analizujcie, porównujcie - i nie miejcie złudzeń , że kiedykolwiek zostaniemy
                  metropolią ( po co?) .
                  Do wiadomości największych krzykaczy- nie mam z Chomą nic wspólnego, piszę z
                  domu ( powęszcie z IP) , jednak pamiętam poprzednich włodarzy. I proszę, nie
                  mówcie, że trafił na dobry czas ( znam pare miast które też trafiły, ale jakos
                  nie wykorzystały go) , bo to dziecinada.
                  Patrzę z boku, ja, szary człowieczek. Spodziewam się mnóstwa żółci, która Wam
                  zalega więc z góry pozdrawiam i zyczę zdrowia, już tu nie wejdę, szkoda moich
                  nerwów, bywajcie :)
                  • Gość: Psychol Re: Po co ma się zmieniać? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.06, 14:30
                    Zgadzam się z Tobą "szary człowieku" ale powiedz! Czy Pan Choma nie ma coś
                    wspólnego z byłym (ŚP+) Prezydentem Przemyśla Sawickim?
                    Chyba ma i nikt temu nie zaprzeczy!
                    Nie można się kreować w na boższycze dewotek im podobnych, gdyż Przemyśl młodymi
                    stoi a oni rozumieją i pamiętają.
                    Cztery lata szybko minie.
                  • Gość: starski Re: Po co ma się zmieniać? Po to.... IP: *.cable.ubr04.croy.blueyonder.co.uk 22.11.06, 15:33
                    Tez uwazam, ze Choma na tle tych co byli przed nim - jest najlepszy. Jesli
                    nawet to prawda, ze w przyszlorocznym budzecie na inwestycje jest "tylko" okolo
                    12,5 mln. to -o ile te pieniadze wykorzysta sie jako wklad wlasny miasta - to
                    mozna pozyskac dodatkowo 25 mln. z Unii. Do tego sa przeciez srodki z budzetu
                    centralnego i wojewodzkiego. Mysle, ze wcale nie musi byc zle. Chomie udalo sie
                    przelamac pewien mentalny marazm. Skonczyc z narzekaniem i podjac konkretne i
                    wymierne dzialania. Nie wszystko idzie gladko. To prawda. Byc moze same
                    inwestycje sa dla niektorych kontrowersyjne (dla mnie nie) ale faktem jest, ze
                    cos sie robi. Ktos powie: "zadluzenie miasta". Nie znam sie na tym za dobrze
                    ale wydaje mi sie, ze o ile miasto posiada plynnosc finansowa - to jest ok. bo
                    dlugi zaciagniete na inwestycje sa przeciez czyms naturalnym. Prezydent i Rada
                    powinni sie teraz skoncentrowac na dwoch wg. najwazniejszych rzeczach;
                    1.powiekszeniu terytorialnym Przemysla (trudne ale mieszkancy okolicznych Gmin
                    powinni zrozumiec, ze wiekszy osrodek ma szanse na wieksza kase z Unii)
                    2. Budowy na tych pozyskanych terenach, duzej strefy pzremyslowej (Park
                    Przemyslowy, czy podstrefa istniejacych Stref Ekonomicznych- mozna wtedy
                    stosowac ulgi podatkowe).
                    Jesli Przemysl bedzie dysponowal takimi terenami (z pelna infrastruktura) gdzie
                    zostana zastosowane ulgi podatkowe dla pt. inwestorow- to jestem pewien, ze
                    tacy inwestorzy sie znajda i powstana tak potrzebne miejsca pracy.
                    Pan posel M. Kuchcinski powinien natomiast lobbowac za jak najszybsza budowa
                    infrastruktury drogowej do samego miasta (autostrada, droga rokadowa,obwodnica
                    itp) Warto tez na powaznie rozwazyc pomysl ozywienia lotniska w Lubiance k.
                    Birczy. Mozna przeciez powolac spolke z innymi gminami (np. bieszczadzkimi) i
                    wykupic ten teren od lasow Panstwowych a nastepnie starac sie o fundusze z Unii
                    na reaktywacje lotniska.
                    • Gość: Ali Autostrada głupcze IP: *.przemysl.sdi.tpnet.pl 22.11.06, 16:20
                      Choma ma świetny PR, ale myślę, że merytorycznie jest dość słaby. Na własnej
                      skórze przekonałem się, że nie wie podstawowych rzeczy (ekonomicznych), ale
                      potrafi to zgrabnie ukrywać. Nic by się nie działo, gdyby miał
                      wykwalifikowanych zastępców (w końcu on jest tylko politykiem), ale tak nie
                      jest. Jeden z zastępców dopiero niedawno zaliczył maturę - zgroza!!!

Co do jednego zgadzam się - spośród minionych prezydentów, a także kandydatów
                      na prezydentów w ostatnich wyborach, Choma był i jest najlepszy.

Ale jaka to sztuka być najlepszym wśród najgorszych.
                      • Gość: uk Re: Autostrada głupcze IP: *.mcon.pl 29.11.06, 00:00
                        POwiem krótko, siedze w UK wracam do Przemyśla i co się dowiaduje....nic, nic
                        się nie zmienia, chyba tylko majątki naszych zasranych polityków.Wciskaja na
                        stołki rodziny, znajomych.....
                      • Gość: uk Re: Autostrada głupcze IP: *.mcon.pl 29.11.06, 00:00
                        POwiem krótko, siedze w UK wracam do Przemyśla i co się dowiaduje....nic, nic
                        się nie zmienia, chyba tylko majątki naszych zasranych polityków.Wciskaja na
                        stołki rodziny, znajomych.....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka