Dodaj do ulubionych

Zima trwa i stok nadal jest czynny

14.01.07, 03:51
Kiedy po raz kolejny przeczytałem ile jeszcze dni do wiosny i że stok nadal
jest nieczynny-dostałem sraczki. Ludzie, ileż mozna pisać o tym pieprzonym
stoku? Nie ma śniegu, nie ma mrozu więc stok jest nieczynny. Trzeba byc
wyjątkowym idiotą,żeby dziwić się, iż przy 10 stopniach powyzej zera wyciąg
jest nieczynny. Moze zmusic jakoś Radę Miasta, żeby uchwaliła opada sniegu i
prznajmniej jeden stopień mrozu. Oj debile, debile...
Obserwuj wątek
    • Gość: Jeden taki... Re: Zima trwa i stok nadal jest czynny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.01.07, 08:25
      Dojrzałym człowiekiem jesteś,a reagujesz na takie idiotyzmy!
      Albo ignoruj,albo napisz posta na pozimie.Po co się wygłupiasz?!
    • Gość: Niormalny Re: Zima trwa i stok nadal jest czynny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.07, 12:32
      Popieram,Twoją wypowiedź,ale zrozum,że różne są zboczenia i skoro jego to
      podnieca,to niech sobie wylicza.Obawiam się tylko,że jak w końcu spadnie śnieg
      i stok ruszy,to znajdzie sobie inną wyliczankę,np.340 dni do końca roku,a Choma
      dalej prezydentem.Miejmy nadzieję,że do tej pory znajdzie sobie inne
      hobby.Pozdrawiam!
      • Gość: Michu Re: Zima trwa i stok nadal jest czynny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.07, 13:18
        Jak napisałem w innym watku mozna mieć rozne poglądy na temat stoku, i w kazdym
        bedzie duzo racji w zaleznosci na co połozymy najwiekszy nacisk. Gdyby miasto
        wyłozyło jedynie 25% kasy a reszte dała unia (jak przeciez zakładano we
        wszystkich załozeniach do inwestycji-i nikt nie próbował brac sie za taki
        wydatek bez unijnej kasy -niestety wyszło jak zwykle) ocena całosci BYłABY
        ZDECYDOWANIE INNA. Uwazam własnie BRAK DOFINANSOWANIA UNIJNEGO za najwiekszy
        skandal i porazke Chomy. Mozna było nawet rok poczekac i składać dalej
        poprawiony i uzupełniony wniosek(przy doFinansowanich to normalna praktyka) a
        nie, nie zwazając na finanse budowac na siłe za własne srodki byle zdazyc przed
        wyborami. Za zlecenie prowadzenia spraw dofinansowania niekompetentnym
        pracownikom i brak nadzoru nad projektami unijnymi składanymi przez miasto ktos
        powinien dawno poniesc surowe konsekwencje.
        • Gość: Michu Re: Zima trwa i stok nadal jest czynny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.07, 13:25
          Jednkze jest jak jest i tego nie zmienimy- trzeba przełknąc ta gorzką i BARDZO
          DROGą PIGUłKE iwyciagnac z tego wnioski na przyszłosc.
          Wypada teraz zrobic wszytko co mozliwe ,prawdziwą burze mózgów(czy to mozliwe w
          naszym urzedzie:))) by wymyslec co jeszcze zrobic by stok zarabiał i nie trzeba
          było do niego dokładac. (gastronomia całoroczna z prawdziwego zdarzenia,
          karczma-imprezy plenerowe poza sezonem, moze nawet płatne wesołe miasteczko dla
          dzieci :)))) nich chłopaki kombinują.
          • Gość: Imac Do Micha IP: *.chello.pl 14.01.07, 13:28
            Tylko że to nie jest prywatne forum, było kilka (kilkadziesiąt?) wątków na ten
            temat, wystarczyło wpisać swoje poglądy i ożywić któryś z nich, zamiast męczyć
            wszystkich swoimi wyliczankami. Jest to aspołeczny przejaw egoizmu w myśl
            którego, można robić co się chce, a nawet niszczyć forum (niedługo wszystkie
            wątki na pierwszej stronie będą miały tytuł "wiosna już za") tylko dlatego że
            ktoś uważa, że "ma rację i wolno mu"
            Po prostu brak słów.
            • Gość: Imac Re: Do Micha IP: *.chello.pl 14.01.07, 13:32
              I żeby było jasne: chodzi wyłącznie o kwestie formalne, nie o poglądy.
              • Gość: krist Re: Do Micha IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.07, 16:27
                A mnie i tak najbardziej podoba sie tytuł "zima trwa", tak trzymać, tylko humor
                może nas uratować:)
                • Gość: jobrave Re: Do Micha IP: 217.116.110.* 14.01.07, 20:56
                  Cieszę się, że tych "wołających na puszczy" jest jednak więcej, przynajmniej w
                  tym wątku) od facetów odlicząjących czas do wiosny. Myślę, że zamiast utyskiwać
                  i płakać nad rozlanym mlekiem,warto byłoby wysłać prezydentowi Chomie jakieś
                  sugestie dotyczące takiego zagospodarowania stoku, by przez cały rok tętnił
                  życiem. Nie chce sie powtarzać, bo już w innych wątkach, nie tylko ja pisałem,
                  że warto pomysleć o igielicie, byłby to drugi stok na południe od Warszawy ( a
                  może i w całej Polsce) poza Bytomiem. Z tego co słyszałem, jest rozważana taka
                  mozliwość kosztem rezygnacji jednej z tras zjazdowych (ale nie całkowitej
                  rezygnacji). to dobry pomysł ale ja bym proponował zagospodarownie tzw.
                  Podniebia, jest to absolutnie północny stok, według mnie możnaby tam zrobić dość
                  długą, bo ok 1500 metrów trasę, o znacznym stopniu trudności, róznica wzniesień
                  180 m, to jest juz coś! "Podniebiem" w naturalny sposób łaczy się ze "stokiem
                  właściwym" całkiem naturalnie, wystarczy wyciąć tylko trochę drzew, niestety
                  trzeba by sie było obejśc bez krzesełek ale "orczyki" tez maja swój urok a
                  reszta-tak jak wspomniał tu jeden forumowiczów jakies imprezy, koncerty , cos w
                  tym stylu. No i nie zapominajmy, że bezmroźne i bezsnieżne zimy, to jednak w
                  naszym klimacie anomalie ale tez całkiem mozliwe, że facet, który tu na forum z
                  uporem maniaka odlicza czas do wiosny, w marcu czy w maju przypnie narty i pusci
                  sie po stoku (przemyskim) w dół. A moze on dltego tak odlicza, bo wie że wiosna
                  będzie mroźna i śnieżna tego roku?
    • Gość: idio.. Re: Zima trwa i stok nadal jest czynny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.01.07, 13:14
      a wiosna tuż tuż - dostaniesz kolejnej ...
      • Gość: Krzysztof Do Imac IP: *.przemysl.sdi.tpnet.pl 15.01.07, 14:21
        Imacu, to jest forum prywatne, tak, jak cała Gazeta Wyborcza i Agora.
        • Gość: Imac Re: Do Imac IP: *.chello.pl 15.01.07, 17:38
          To jest forum publiczne - udostępniane przez prywatną spółkę. Chcesz mieć forum
          prywatne, to je sobie załóż.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka