Dodaj do ulubionych

Znowu Krosno 49 tys zabiera Przemyslowi 70 tys....

IP: *.agh.edu.pl 17.05.03, 11:39
www.szycieprzemyskie.republika.pl
Szycie napisalo:
"
W Przemyślu planuje się otworzenie konsulatu honorowego Ukrainy. Normalne
konsulaty powstaną w Lublinie i Rzeszowie. Może ten konsulat będzie jakimś
ratunkiem dla naszego miasta i więcej Ukraińców będzie przekraczało granicę w
Medyce? Teraz przejścia w Korczowej i Hrebennem zabierają nam zdecydowanie za
dużo kupców z tamtej strony szlabanu.
Powyższy tekst wydaje się nam być już nieaktualnym, okazało się bowiem, że
ambasador Ukrainy bawiąc w Przemyślu mamił nas tylko otwarciem honorowego
konsulatu w naszym mieście po to tylko by uzyskać zgodę na przejęcie na
własność Domu Kultury Ukraińców w Przemyślu (pisaliśmy o tym w poprzednim
numerze).
Ten sam pan ambasador, w niedługi czas po przemyskiej wizycie przedstawił
władzom Województwa nowego konsula honorowego, mieszkańca Krosna, który na
siedzibę swego konsulatu obrał oczywiście Krosno. No i po co było się męczyć
z ambasadorem i podejmować go w Przemyślu?
"
Obserwuj wątek
    • Gość: Krośnianin Re: Znowu Krosno 49 tys zabiera Przemyslowi 70 ty IP: *.krosno.cvx.ppp.tpnet.pl 18.05.03, 17:35
      Znowu ? Co Wam Krosno tak zabiera i zabiera ?
      • Gość: ulka Re: Znowu Krosno 49 tys zabiera Przemyslowi 70 ty IP: *.przemysl.sdi.tpnet.pl 18.05.03, 23:22
        A na przykład sąd !!!Z jakiego powodu przemyski podlega krośnieńskiemu???
        • Gość: Adas Re: Znowu Krosno 49 tys zabiera Przemyslowi 70 ty IP: *.agh.edu.pl 19.05.03, 13:36
          a dlaczego np informacja telefoniczna jest w Krosnie a nie w Przemyslu?
          Dlaczego komisja wyborcza Okregu Krosniensko-Przemyskiego jest w Krosnie?
          Pewnie dlatego, ze tam najwiecej w tym okregu czerwonych - patrz wybory:
          skad sa poslowie SLD, Samoobrony
          a skad PiS i PO
          :))))
          • Gość: Krośnianin Re: Znowu Krosno 49 tys zabiera Przemyslowi 70 ty IP: *.krosno.cvx.ppp.tpnet.pl 19.05.03, 16:48
            Barak sądu , informacji telefonicznej, komisji wyborczej obniża pozim Waszego
            życia, czy tylko obniża Wam samopoczucie ?
            Może poprostu nie lubicie innych miast ? Jak widzę, Rzeszowa bardzo się tu nie
            kocha a Krosnu zazdrości się informacji telefonicznej , komu jeszcze ?
            • Gość: grypsio Re: Znowu Krosno 49 tys zabiera Przemyslowi 70 ty IP: *.visp.energis.pl 19.05.03, 19:06
              ja tak w skrócie - zazdroszczę:
              Moskwie - zimy i wódki,
              Paryżowi - placu Pigalle,
              Londynowi - pubów,
              Madrytowi - corridy,
              Berlinowi - parady miłości,
              Warszawie - akurat niczego,
              Krakowowi - gołębi i jak na Brackiej pada deszcz,
              Nowemu Orleanowi - Burbon Street,
              itd. itp.
              (choć część tego wszystkiego znajduję zawsze w Przemyślu)
              • wook Re: Znowu Krosno 49 tys zabiera Przemyslowi 70 ty 19.05.03, 19:08
                Brawo grypsio!!!!
              • Gość: Krośnianin Re: Znowu Krosno 49 tys zabiera Przemyslowi 70 ty IP: *.krosno.cvx.ppp.tpnet.pl 19.05.03, 20:33
                Gość portalu: grypsio napisał(a):

> ja tak w skrócie - zazdroszczę:
                > Moskwie - zimy i wódki,
                > Paryżowi - placu Pigalle,
                > Londynowi - pubów,
                > Madrytowi - corridy,
                > Berlinowi - parady miłości,
                > Warszawie - akurat niczego,
                > Krakowowi - gołębi i jak na Brackiej pada deszcz,
                > Nowemu Orleanowi - Burbon Street,
                > itd. itp.
                > (choć część tego wszystkiego znajduję zawsze w Przemyślu)

To, to rozumiem ale informacji telefonicznej.......itd ?
                Pozdrawiam Grypsia, czuję się rozbrojony.
                • Gość: Adas Re: Znowu Krosno 49 tys zabiera Przemyslowi 70 ty IP: *.agh.edu.pl 19.05.03, 22:21
                  Wiesz, Rzeszow Was bardziej lubi niz nas, dlatego nam zabiera, a Wam daje...
                  Powiedz, dlaczego niby informacja telefoniczna o abonentach dla miasta
                  Przemysla (i zegarynka etc) maja byc obslugiwane w Krosnie? Przeciez macie
                  najmniejsze bezrobocie w regionie - no wlasnie - kosztem czego?

A
                  • Gość: beskider Re: Znowu Krosno 49 tys zabiera Przemyslowi 70 ty IP: *.toya.net.pl 20.05.03, 18:57
                    Dzien Dobry!

Bardzo dawno mnie tu nie było i jestem aktualnie w fazie czytania i
                    nadrabiania zaleglosci.
                    Akuratnie posiadam kilka informaacji na temat :)
                    Po pierwsze : Krosno nam niczego nie zabiera, Krosno czasem bywa lepsze i
                    mowie to jako Przemyślanin, biznes is biznes....
                    Po drugie: przestańmy, bo takie dywagacje do niczego nie prowadzą i robi sie
                    co najwyżej bardziej ksenofobicznie
                    Po trzecie: Sąd przemyski podlega pod Krosno bo jest to ślad pewnej
                    bulwersującej afery korupcyjnej sprzed dwóch lat (o ile dobrze pamiętam) miało
                    to być wtedy rozwiązanie "karne" i czasowe
                    Po trzecie : co do informacji TP.SA to Krosno zostało siedzibą okręgu TPSA na
                    CAŁE WOJEWÓDZTWO PODKARPACKIE (pozostale okregi w tym przemyski zlikwidowano),
                    Tepsa wchodzi w okres centralizacji i zaciskania pasa, wiec likwidują
                    większośc swoich struktur (padlo wiekszosc okręgów), zamykaja np WSZYSTKIE
                    (stopniowo) biura obslugi klienta itp. Nie ma sie wiec co dziwic ze ma byc
                    jedna na wojewodztwo informacja telefoniczna, tak samo zrobilo tez PKP.
                    A wogole to mozliwe ze za jakis czas bedzie JEDNA informacja telefoniczna w
                    Warszawie :)
                    Co do biura komisji wyborczej to rzeczywiscie sprawa jest dla mnie dziwna, ale
                    to troche za mało na udowodnienie takiej tezy.
                    Najlatwiej mowic ,ze jest sie biednym i pokrzywdzonym, a przeciez kilka z tych
                    decyzji mozna bylo zmienić poprzez zdecydowane działanie władz, zaproponowanie
                    konkurencyjnych warunków itp

ps
                    do listy rzeczy pożądanych z innych miast mógłbym dodać:
                    Porto z miasta Porto :)
                    oscypka z Zakopanego
                    śliwowicy z Łącka
                    Bourbona gdzieś z Kentucky :)))
                    pozdrawiam
                    • milennik11 Re: Znowu Krosno 49 tys zabiera Przemyslowi 70 ty 20.05.03, 23:22
                      ...czyli jednak Krosno...
                      • Gość: ulka Re: Znowu Krosno 49 tys zabiera Przemyslowi 70 ty IP: *.przemysl.sdi.tpnet.pl 20.05.03, 23:44
                        A czemu nie np. Żurawica?:))jak założę sprawę rozwodową i będzie mnie czekać
                        druga instancja miałabym bliżej:)) Co ja poradzę że musze korzystac z PKP a do
                        Krosna żaden pospieczny nie dochodzi? A mi sie spieszy? Skoro nie jest
                        wyznacznikiem liczba mieszkańców , proponuję Zurawice a jeszcze lepiej
                        Radymno , lepsza komunikacja ! Co własciwie jest priorytetem ??
                        Krosno ,baaardzo śliczne zresztą w paru miejscach ( pomimo remontu Rynku, brr),
                        pozostanie miejscem gdzie wrony zawracaja i taki jego juz urok. Aspiracje na
                        metropolię są smieszne!
                  • Gość: JUREK Re: Znowu Krosno 49 tys zabiera Przemyslowi 70 ty IP: 80.51.255.* 22.05.03, 08:17
                    Gość portalu: Adas napisał(a):

> Wiesz, Rzeszow Was bardziej lubi niz nas, dlatego nam zabiera, a Wam daje...
                    > Powiedz, dlaczego niby informacja telefoniczna o abonentach dla miasta
                    > Przemysla (i zegarynka etc) maja byc obslugiwane w Krosnie? Przeciez macie
                    > najmniejsze bezrobocie w regionie - no wlasnie - kosztem czego?
                    >

BUAHAHAHAHAHAHA
                    ALE KONCEPCJA ADAS IDŹ SIĘ LECZYĆ W ŻURAWICY !
      • Gość: jurek Re: Znowu Krosno 49 tys zabiera Przemyslowi 70 ty IP: 80.51.255.* 22.05.03, 08:16
        Gość portalu: Krośnianin napisał(a):

> Znowu ? Co Wam Krosno tak zabiera i zabiera ?

CÓŻ DO WSZYSTKICH MAJĄ PRETENSJE TYLKO NIE DO SIEBIE !
    • Gość: dede Re: Znowu Krosno 49 tys zabiera Przemyslowi 70 ty IP: *.przemysl.sdi.tpnet.pl 21.05.03, 20:07
      Pozwolicie ze wypowiem się na temat traktowania naszego Miasta.
      Wiadomo, że Przemyśl jako miasto z bogatą historią zawsze konkurował
      z Rzeszowem, co do dnia dzisiejszego wywiera piętno na naszych stosunkach,
      dlatego też śmiem twierdzić ze jest to celowa robota przez władze Wojewódzkie
      aby Przemyśl jako miasto był słaby, a żeby nie powiedzieć, że Rzeszów zabiera
      wszystko to część instytucji idzie do Krosna, nie mam pretensji do Krosna,
      które nigdy nie było zagrożeniem dla Rzeszowa i dlatego też bardzo
      na tym zyskuje. Wiele instytucji taki właśnie los spotkało w Przemyślu.
      Tylko dziwię się gdzie są nasi przedstawiciele, którzy tak głośno krzyczą
      w dniach wyborów a później gdzieś się zaszyją i tak przez cztery lata koczują.
      Jestem bardzo zawiedziony naszymi organizacjami, które przespały tak dużo
      ważnych rzeczy np.: (nikt nie oponował jak zabierali nam województwo,
      wiadomo jak ma przebiegać autostrada, czy ktoś się zastanawiał na tym jak
      bardzo osłabiają nas dodatkowe przejścia graniczne), na pewno można mnożyć
      jeszcze wiele takich złych przykładów. Brakuje nam ludzi, którzy głośno
      zaprotestują i powiedzą, co o tym myślą,bo jak długo można znosić tak stan.
      Nie wiem czy zgadzacie się zemną ale są to moje własne odczucia ,którymi
      się z wami podzieliłem dziękuję i pozdrawiam .
      dede

• Gość: ulka Re: Znowu Krosno 49 tys zabiera Przemyslowi 70 ty IP: *.przemysl.sdi.tpnet.pl 21.05.03, 23:05
        Masz zupełną rację Dede, mogę tylko dodać że nie mam nic przeciwko rozkwitowi
        sąsiednich miast byle nie odbywało się to kosztem Przemyśla. Jego rangi w
        regionie żaden wojewoda nie zmieni , o ile nie wysadzi w powietrze wszystkich
        naszych zabytków . Pozdrowionka:))
      • Gość: jurek Re: Znowu Krosno 49 tys zabiera Przemyslowi 70 ty IP: 80.51.255.* 22.05.03, 08:20
        Gość portalu: dede napisał(a):

> Pozwolicie ze wypowiem się na temat traktowania naszego Miasta.
        > Wiadomo, że Przemyśl jako miasto z bogatą historią zawsze konkurował
        > z Rzeszowem, co do dnia dzisiejszego wywiera piętno na naszych stosunkach,
        > dlatego też śmiem twierdzić ze jest to celowa robota przez władze Wojewódzkie
        > aby Przemyśl jako miasto był słaby, a żeby nie powiedzieć, że Rzeszów zabiera
        > wszystko to część instytucji idzie do Krosna, nie mam pretensji do Krosna,
        > które nigdy nie było zagrożeniem dla Rzeszowa i dlatego też bardzo
        > na tym zyskuje. Wiele instytucji taki właśnie los spotkało w Przemyślu.
        > Tylko dziwię się gdzie są nasi przedstawiciele, którzy tak głośno krzyczą
        > w dniach wyborów a później gdzieś się zaszyją i tak przez cztery lata koczują.
        > Jestem bardzo zawiedziony naszymi organizacjami, które przespały tak dużo
        > ważnych rzeczy np.: (nikt nie oponował jak zabierali nam województwo,
        > wiadomo jak ma przebiegać autostrada, czy ktoś się zastanawiał na tym jak
        > bardzo osłabiają nas dodatkowe przejścia graniczne), na pewno można mnożyć
        > jeszcze wiele takich złych przykładów. Brakuje nam ludzi, którzy głośno
        > zaprotestują i powiedzą, co o tym myślą,bo jak długo można znosić tak stan.
        > Nie wiem czy zgadzacie się zemną ale są to moje własne odczucia ,którymi
        > się z wami podzieliłem dziękuję i pozdrawiam .
        > dede
        >
        TWOJE WYWODY SA NAD WYRAZ WYDUMANE !!! I GŁUPIE !

• Gość: jurek WSZYSCY WINNI ! IP: 80.51.255.* 22.05.03, 08:15
      Gość portalu: Adas napisał(a):

> www.szycieprzemyskie.republika.pl
      > Szycie napisalo:
      > "
      > W Przemyślu planuje się otworzenie konsulatu honorowego Ukrainy. Normalne
      > konsulaty powstaną w Lublinie i Rzeszowie. Może ten konsulat będzie jakimś
      > ratunkiem dla naszego miasta i więcej Ukraińców będzie przekraczało granicę w
      > Medyce? Teraz przejścia w Korczowej i Hrebennem zabierają nam zdecydowanie za
      > dużo kupców z tamtej strony szlabanu.
      > Powyższy tekst wydaje się nam być już nieaktualnym, okazało się bowiem, że
      > ambasador Ukrainy bawiąc w Przemyślu mamił nas tylko otwarciem honorowego
      > konsulatu w naszym mieście po to tylko by uzyskać zgodę na przejęcie na
      > własność Domu Kultury Ukraińców w Przemyślu (pisaliśmy o tym w poprzednim
      > numerze).
      > Ten sam pan ambasador, w niedługi czas po przemyskiej wizycie przedstawił
      > władzom Województwa nowego konsula honorowego, mieszkańca Krosna, który na
      > siedzibę swego konsulatu obrał oczywiście Krosno. No i po co było się męczyć
      > z ambasadorem i podejmować go w Przemyślu?
      > "

TAK CZYTAM I CZYTAM OD PARU MIESIĘCY NIEKTÓRE WPISY I STWIERDZAM - WSZYSCY SĄ
      WINNI MARAZMOWI PRZEMYŚLA:
      A TO
      - RZESZÓW BO STOLICA REGIONU
      A TO
      - KROSNO BO TAM BEDZIE KONSULAT HONOROWY
      A TO
      - JAROSŁAW BO TAM CZĘŚĆ INSTYTUCJI PONAD LOKALNYCH
      A TO
      - PRZEWORSK BO TAM SIEDZIBĄ GAZU
      A TO
      - TARNOBRZEG, STALOWA WOLA BO CHCĄ RZESZÓW NA STOLICE REGIONU

ITP. ITD. DO WSZYSTKICH PRETENSJE TYLKO NIE DO SIEBIE
      • Gość: dede Re: WSZYSCY WINNI ! IP: *.przemysl.sdi.tpnet.pl 22.05.03, 10:10
        Gość portalu: jurek napisał(a):

> Gość portalu: Adas napisał(a):
        >
        > > www.szycieprzemyskie.republika.pl
        > > Szycie napisalo:
        > > "
        > > W Przemyślu planuje się otworzenie konsulatu honorowego Ukrainy. Normalne
        > > konsulaty powstaną w Lublinie i Rzeszowie. Może ten konsulat będzie jakimś
        >
        > > ratunkiem dla naszego miasta i więcej Ukraińców będzie przekraczało granic
        > ę w
        > > Medyce? Teraz przejścia w Korczowej i Hrebennem zabierają nam zdecydowanie
        > za
        > > dużo kupców z tamtej strony szlabanu.
        > > Powyższy tekst wydaje się nam być już nieaktualnym, okazało się bowiem, że
        >
        > > ambasador Ukrainy bawiąc w Przemyślu mamił nas tylko otwarciem honorowego
        > > konsulatu w naszym mieście po to tylko by uzyskać zgodę na przejęcie na
        > > własność Domu Kultury Ukraińców w Przemyślu (pisaliśmy o tym w poprzednim
        > > numerze).
        > > Ten sam pan ambasador, w niedługi czas po przemyskiej wizycie przedstawił
        > > władzom Województwa nowego konsula honorowego, mieszkańca Krosna, który na
        >
        > > siedzibę swego konsulatu obrał oczywiście Krosno. No i po co było się męcz
        > yć
        > > z ambasadorem i podejmować go w Przemyślu?
        > > "
        >
        > TAK CZYTAM I CZYTAM OD PARU MIESIĘCY NIEKTÓRE WPISY I STWIERDZAM - WSZYSCY SĄ
        > WINNI MARAZMOWI PRZEMYŚLA:
        > A TO
        > - RZESZÓW BO STOLICA REGIONU
        > A TO
        > - KROSNO BO TAM BEDZIE KONSULAT HONOROWY
        > A TO
        > - JAROSŁAW BO TAM CZĘŚĆ INSTYTUCJI PONAD LOKALNYCH
        > A TO
        > - PRZEWORSK BO TAM SIEDZIBĄ GAZU
        > A TO
        > - TARNOBRZEG, STALOWA WOLA BO CHCĄ RZESZÓW NA STOLICE REGIONU
        >
        > ITP. ITD. DO WSZYSTKICH PRETENSJE TYLKO NIE DO SIEBIE

Nie wiem skąd ty jesteś kolego , ale jak trochę bardziej
        uważnie czytał byś mój tekst to nie pisałbyś takich swoich
        mądrych wywodów dlatego proponuję dać Ci czerwoną
        kartkę , jesteś spalony jak dla mnie na tym forum.
        Pozdrawiam.
        dede
        • Gość: grypsio Re: WSZYSCY WINNI ! IP: *.mszana-dolna.sdi.tpnet.pl 22.05.03, 10:23
          panowie i panie, panie i panowie - każdy ma prawo mieć swoje
          poglądy.....proponuję się tak troszeczkę uśmiechnąć i zacząć myśleć pozytywnie.
          Pozdrowienia z deszczu
    • piotr-zz Re: W sprawie zegarynki 22.05.03, 21:19
      O co biega z tą zegarynką ? Czy macie może inną strefę czasową niż w Krośnie
      (wstrętne Rzeszowiaki tak Was załatwiły)?? Czy może chodzi o to, że zegarynka
      nie mówi "tajoj" ?
      • Gość: grypsio Re: W sprawie zegarynki IP: *.mszana-dolna.sdi.tpnet.pl 23.05.03, 10:46
        z zegarynką chodzi o to, że ma seksowny głos
        • Gość: Krośnianin Re: W sprawie zegarynki IP: *.krosno.cvx.ppp.tpnet.pl 29.05.03, 20:04
          Pozdrawiam Przemyślan....... Grypsia i Beskidera ....innych nie.
          • Gość: jerry Re: W sprawie zegarynki IP: *.przemysl.sdi.tpnet.pl 29.05.03, 21:56
            My pozdrawiamy wszystkich Krośnian bez wyjątku!!!
            • Gość: jerry Re: W sprawie zegarynki IP: *.przemysl.sdi.tpnet.pl 29.05.03, 21:57
              I zegarenkę też pozdrawiamy!!!
              • Gość: grypsio Re: W sprawie zegarynki IP: *.mszana-dolna.sdi.tpnet.pl 30.05.03, 09:32
                A czy zegarynka teraz mówi: "godzina siedemnasta ziobro jeden"?
          • Gość: Krośnianin Re: W sprawie pozdrowień IP: *.krosno.cvx.ppp.tpnet.pl 30.05.03, 11:33
            Gość portalu: Krośnianin napisał(a):

> Pozdrawiam Przemyślan....... Grypsia i Beskidera ....innych nie.

Chciałem powiedzieć, że nie pozdrawiam tych, którzy na Krośnie psy wieszają a
            nie że coś mam do pięknego Przemyśla. Pozdrawiam pozytywnie myślących
            Przemyślan (wszystkich Jerry, Ciebie też).
            • gofa Re: W sprawie pozdrowień 30.05.03, 13:02
              cóż... zabrzmiało jakbyś pozdrawiał tylko wybranych ;)
              słonecznego piątku - pozdrawiam - wszystkich ;)
              • Gość: grypsio Re: W sprawie pozdrowień IP: *.mszana-dolna.sdi.tpnet.pl 30.05.03, 16:45
                Pozdrawiam pozdrawiających, pozdrawianych i innych :):):)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka