Dodaj do ulubionych

Panie Choma, czas odejść!!!

IP: *.eranet.pl 22.07.07, 23:10
Panie Choma, Pański czas chyba dobiegł końca.

Pan byłeś tajnym współpracownikiem komunistycznej Służby Bezpieczeństwa,
zarejestrowanym jako TW Krzysztof. I to nie było jeszcze najgorsze, lecz to,
że rzekomo "zapomniałeś" Pan o tym i wstawiałeś takie bajki wyborcom. Po
kilku tygodniach Pańska pamięć nagle się odświeżyła. Wstyd i żenada. Gdyby
nie heroiczna postawa Stanisława Żółkiewicza pewnie do dzisiaj wstwiałbyś Pan
głodne kawałki i zaprzeczał, że miałeś Pan coś wspólnego z SB.

Radny z Pańskiej stajni - aresztowany kilka tygodni temu Witold W. -
podjerzany o łapówki.

Pański zastępca i szef Pańskiego sztabu wyborczego - aresztowany zastępca
prezydenta Przemyśla Ryszard L. - podejrzany o łapówki.

Na co Pan jeszcze czekasz?
Obserwuj wątek
    • Gość: Ja Re: Panie Choma, czas odejść!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.07.07, 23:53
      Jestem pewny, że dołączy Pan do aresztowanych kolegów. A za co? Odpowiem niedługo...
      • Gość: . Re: Panie Choma, czas odejść!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.07, 00:24
        Czyżby senne marzenia komucha?
        • Gość: antykomuch Re: Panie Choma, czas odejść!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.07, 19:47
          No Ci to teraz są na fali. Komuchy myślą, że są cacy. A GÓWNO, mieliście już
          swój czas I CO?? Rozkradliście co tylko żeście mogli - spaślaki tłuste!

Niech mi ktoś pokaże biednego komucha. Nie ma takiego :D.
          Odzywają się... idealiści zasrani.
    • Gość: ona Re: Panie Choma, czas odejść!!! IP: 213.158.197.* 23.07.07, 01:17
      Jak jesteś taki wierzący w ideały S.Żółkiewicza to przyglądnij się co porabiał przez te wszystkie laktka; wtedy pogadamy :))
      • Gość: piter Re: Panie Choma, czas odejść!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.07.07, 10:36
        Choma dobrowolnie nie odejdzie!!! Ma za dużo do stracenia. Będąc na tym
        stanowisku ma możliwość wpływania na pewne decyzje. Może szantażować tych co
        mają na niego haki. dobrze wie że kolesie będą trzymać buzie na kłódki - dopóki
        ma możliwości do zemsty. Gdy wreszcie odejdzie zobaczycie sami jak na wyścigi
        niedawni "przyjaciele" będą na niego jechać. Tragedia Choma jest przepiękna ale
        sam ją zmajstrował!
      • jobrave Re: Panie Choma, czas odejść!!! 23.07.07, 10:41
        W tych kwestiach Żółkiewicz nie jest dla mnie autorytetem, zresztą nie tylko w
        tych. Po drugie skąd Choma mógł wiedzieć, że Lewandowski miał jakieś ciemne
        interesy, i skąd wiadomo, że ta sprawa z korupcją zdarzyła się przed objęciem
        przez L. stanowiska wiceprezydenta , a nie później? Czy naprawdę, ktoś sądzi, że
        "Ryszek" chodził po urzędzie i przechwalał się tym? Co do Chomy i jego teczki
        -nadal nie wiemy co w niej jest, bo sam fakt podpisania agenta z niego nie
        czyni, można przeciez podpisać jakąś umowę i się z niej nie wywiązać. Ale
        przegląd kadr w UM pewnie należąłoby zrobić.
        • piter9939 Re: Panie Choma, czas odejść!!! 23.07.07, 15:02
          O ile wiem to Choma przyznał "że tam coś podpisał" . Prezydent z tak kiepską
          pamięcią? Nie dziwota że jest ostanio wyjątkowo zapominalski! Głównie zapomniał
          o swoich obietnicach wyborczych. Ja myślę że to jest spowodowane ratowniem
          swego d..... Skąd wziąć czas na sprawy państwowe. Przecież Przemyśl w tej
          rozgrywce w ogóle się nie liczy! Co tam jakieś kmioty przemyskie moja fucha
          jest najważniejsza - tak na pewno sobie myśli nasz przeuroczy pan prezydent.
          • gocze1 Re: Panie Choma, czas odejść!!! 25.07.07, 18:16
            piter9939 napisał:

> O ile wiem to Choma przyznał "że tam coś podpisał"

Dajcie człowiekowi spokój.NIech dokończy swoją kadencję. W/g mnie jest dobrym
            gospodarzem i dużo zrobił dobrego dla miasta.
    • Gość: PIES Re: Panie Choma, czas odejść!!! IP: 195.116.32.* 23.07.07, 15:35
      www.nowiny24.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20070723/AKTUALNOSCI/70723012/-1/bieszczady
    • Gość: GoodLuck Re: Panie Choma, czas odejść!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.07, 19:44
      Nie widzę powodów dla których Choma miałby odejść. Te co podałeś nie przekonują
      mnie. Nie może być winny za grzechy innych.

Jeśli Twój ojciec, albo ktoś z rodziny był SB to też powinieneś być "pogrzebany".
      • Gość: realista Re: Panie Choma, czas odejść!!! IP: 80.55.73.* 26.07.07, 00:25
        Toś kiep albo ślepak.
        • Gość: Oiu-UK Re: Panie Choma, czas odejść!!! IP: *.in-addr.btopenworld.com 26.07.07, 05:32
          Albo kurfa!
          • Gość: GoodLuck Re: Panie Choma, czas odejść!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.07, 08:27
            Może zaczniemy od tego.
            Ile macie lat?
            I jaki powinien być prezio według Was?
            • Gość: HerculesPoirot Re: Panie Choma, czas odejść!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.07, 15:16
              GoodLuck - daj spokój. Żebyś im dupę miodem smarował to będą narzekać. Oni tak
              już mają.
            • Gość: HerculesPoirot Re: Panie Choma, czas odejść!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.07, 15:16
              GoodLuck - daj spokój. Żebyś im dupę miodem smarował to będą narzekać. Oni tak
              już mają.
              • Gość: piter Re: Panie Choma, czas odejść!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.07.07, 19:14
                Jeśli ktoś uważa że szmata może być preziem to proszę bardzo o nie ośmieszanie
                zdrowego rozsądku! Jeśli potrafił raz oszukać to dał dowód że to dla niego
                pestka. Po zatym mozna go szaqntażować i wymuszać na nim decyzje niezgodne z
                interesem miasta a to już jest niebezpieczne. Powodów jest na pewno więcej
                choćby kolesiostwo do któref=go przyznaje się bez żenady. Głupie decyzje; stok
                gdy klimat się ociepla zamiast basenu. Mogę więcej ale mi się po prostu nie
                chce.
                • Gość: matlak2 Re: Panie Choma, czas odejść!!! IP: *.mcon.pl 28.07.07, 10:26
                  Co do stoku, bedzie rozbudowany, utopia w nim jeszcze ze 20 milionow, a my o
                  porzadnym basenie, aqua-parku mozemy sobie pomarzyc. Kilka dni temu rząd
                  francuski zaaprobował deczyje o likwidacji stacji narciarskich leżących poniżej
                  1000 m npm. Likwiduje sie wyzej nawet lezace osrodki w Alpach, podobnie w
                  Szwajcarii. Powód - coraz krotsze zimy, brak sniegu, brak perspektyw. U nas,
                  stok w najwyzszym punkcie lezy na wysokosci 312 mnpm, w najnizszym - 200 m.
                  Rozwijamy się w oczekiwaniu na klimat "skandynawski". Ma nadejsc gdzies w 2200
                  roku.
    • Gość: Analityk Re: Panie Choma, czas odejść!!! IP: *.ptvk.pl 29.07.07, 10:57
      Forumowicze, a jakie znaczenie ma wpółpraca z SB na zarządzanie miastem? to jest
      naprawdę małe, jak sie wplata kwestię współpracy w zarządzenie. Sadze że
      zdroworozsądkowe podejście to byc ponad na ta kwestią, zerknijmy kto generuje
      nagonkę na Tych co współpracowali? zacznijmy od tego brzdąca co uważa że
      wszystkie teczki są prawdziwe tylko jego teczkę sfałszował i to płk Lesiak. Wiec
      idąc od samej góry wątek lustracji jest eksponowany tam, gdzie sa inne
      ważniejsze problemy które trudno jest rozwiązać. Najlepiej urządzić igrzyska
      dla głupiego ludku, niech sie zajadają teczkami. A pozostali zwoplennicy
      lustracji nakrecają się wzajemnie. Spójrzcie na młdzież w wieku 20 lat i nieco
      starszych; oni maja lustrację daleko w d... i beda juz mieli. To jest tak jak
      teraz starsze pokolenie podchodzi do przewrotu majowego - ma to tez w d....
      • Gość: piter Re: Panie Choma, czas odejść!!! IP: 195.117.172.* 29.07.07, 12:30
        Panie analityk coś z pańską analizą nie tego! Jeśli był i zataił to ktoś kto
        otym wie może go szantażowac i wymuszac decyzje niekorzystne dla miasta. A tak
        sie dzieje niestety! Chocby stok. Komu to potrzebne gdy w okolicy jest multum
        miejsc do zjeżdżania a klimat sie ociepla? Kto raz skłamał tzn. ze taki styl
        nie jest mu obcy i bedzie oszukiwał w dalszym ciągu. Wstyd dla miasta!!! Ciągle
        życie w strachu o demaskacje nie pozwala na realistyczne myślenie. Analizowac
        należy czy taki człowiek jest w stanie wypełniac obowiązki a nie pod kątem
        bagatelizowania sprawy ktora jest na pewno niekorzystna dla miasta.
    • Gość: Analityk Re: Panie Choma, czas odejść!!! IP: *.ptvk.pl 29.07.07, 13:26
      Piter, zawsze bede bagatelizowac znaczenie współpracy ludzi z SB z jednego
      powodu, nie słuzy to absolutnie żadnemu dobru tylko wzmacnia podziały; mam inne
      spojrzenie niz "krwawy" Antek i jego zwolennicy po prostu Ci ludzie nie maja
      wyobrazenia jakie skutki moze miec w przszłości dyskredytacja okreslonych
      zachowań z przeszłości ale nie bede sie rozwodzic w tej chwili; przedmiotem
      postu jest nagonka na Prezydenta więc zadam pytanie tak - czy każdy z krytków
      Prezydenta Chomy ma prawo aby sie dyskredytować go z powodu współpracy, moze
      niech spojrzy najsampierw na siebie i oceni swoje postepowanie a wtedy jesli
      uwaza że jest lepszy od Prezydenta to niech zadziała. A w zyciu to róznie bywa i
      każdy na ogół ma swoje ciemne strony w zyciorysie które chciałby schowac pod
      dywan..
      • Gość: mig 26 Re: Panie Choma, czas odejść!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.07, 15:43
        Analityk to tanie usprawiedliwanie sie zwane relatywizmem moralnym albo sie ma
        zasady i kregosłup moralny albo nie(prawda ze niektórym to nieprzeszkadza a
        wrecz pomaga dobrze sie w zyciu urzadzic) , nie potepiam kazdego za wspólprace
        bo zwykłego człowieka szkolony "fachowiec" moze złamac -szantazem, strachem o
        rodzine (słynnemu Jurczykowi ze szczecina -Solidarnosc 80- syna zabili)ale
        trzeba sie umiec przyznac. Inaczej oceniam tych co donosili dla awansu z zawiści
        czy dla paszportu moze nie potepiam ale nie chce by ktos taki mnie reprezentował
        -moje prawo by na niego nie głosować. To co robi Maciarewicz to przegiecie w
        drugą strone jednak kwestia charakteru i wartosci dla mnie tez wazne jesli
        chodzi o 2 człowieka tym bardziej ze ma byc moim reprezentantem i rzadzic dzieki
        mojemu mandatowi i w moim imieniu - dla mnie to istotne oprócz tego czy jest sie
        fachowcem. I na tym polega demokracja ze mam prawo wiedziec kto chce mnie
        reprezentowac np w sejmie czy radzie miejskiej a jak sie ma ciemne plamy w
        zyciorysie to nie nalezy pchac sie na afisz , mozna je samemu ujawnic pokazując
        ze przeszło sie jakas zmianę a nie zamiatac pod dywan - (nawet jesli chodzi o
        podatnośc na szantaz czy manipulacje nigdy nie wiadomo jakie dokumenty byli SB
        cy po szafach trzymajA)
        • Gość: Michu Re: Panie Choma, czas odejść!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.07, 16:01
          Z tym jest jak ze skonfliktowanym małzenstwem kazdy ma swoją rację i moze ją w
          miare racjonalnie uzasadnić, w zaleznosci na jakie sprawy i problemy uwaza sie
          za główne i wazniejsze, jaką wagę jakie cechy sie preferuje i co jest dla kogo
          wazniejsze:)
          np.Jeden woli wiedziec ze zona go zdradziła drugi nie, jeden wybaczy zdrade
          drugi roztrwonienie oszczednosci :) konsensus jest mało realny i dlatego tak
          wazny jest własciwy dobór partnerów w polityce to niemozliwe :))
    • Gość: Analityk Re: Panie Choma, czas odejść!!! IP: *.ptvk.pl 29.07.07, 15:56
      Mig, ja po prostu odrzucam wątek współpracy jako jakiekolwiek kryterium
      wystepujące w funkcjonowaniu w zyciu publicznym. Z prostej przyczyny nikt,
      dosłownie nikt oprócz danej osoby nie zna i nie pozna genezy podjęcia współpracy
      przez delikwenta a czynników może byc mnóstwo (których nie da się zbadac do
      końca). Pozostałe osoby czyli tzw kibice moga li tylko i wyłacznie dorabiac
      ideologie do zdarzenia. A jest takie popularne powiedzenie: "kibic z dala sie
      nie wpier......a"
      • Gość: mig 26 Re: Panie Choma, czas odejść!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.07, 16:11
        Michu dobrze napisał :)
        Analityk ja nie mówie o kryteriach po prostu uwazam ze mam prawo wiedziec w
        koncu to sa funkcje PUBLICZNE I NIEOBOWIAZKOWE zaś czym innym jest dyskryminacja
        takich ludzi. Jesli przedstawia sie przebieg kariery, stan rodzinny , majatkowy,
        poglady to po to bysmy wiedzieli cos o osobie która kandyduje na MOJEGO
        reprezentanta to dlaczego nie to, moze dla kogos jest to istotne- nie pozbawiaj
        nikogo prawa wyboru- mnie zas nie interesuje stan rodzinny czy majatkowy
        kandydatów na poltyków.
        • Gość: Michu Re: Panie Choma, czas odejść!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.07, 16:19
          nie spierajcie sie jakie kryterium jest wazniejsze,
          czy ładny biust czy zgrabna pupa, bo ja powiem ze dla mnie usta a analityk
          napisze ze to dla niego nie powinno być żadne kryterium :) i wszyscy mają swoją
          racje.
          Musicie to w końcu zrozumieć -można sie równie dobrze posprzeczac nad wyższością
          świąt Wielkiej Nocy nad świetami Bożego Narodzenia
    • Gość: Analityk Re: Panie Choma, czas odejść!!! IP: *.ptvk.pl 29.07.07, 16:23
      Michu, masz rację ale to jest tylko prezentacja pogladów
      • jobrave Re: Panie Choma, czas odejść!!! 30.07.07, 10:04
        Samo podpisanie niczego jeszcze nie przesądza, mozna coś podpisać i się nie
        wywiązać vide: przypadek Andrzeja Krawczyka z Kancelarii Prezydenta RP, który
        podpisał zgodę na współpracę ale jak tylko wyszedł, tej współpracy odmówił.
        Jeśli Choma współpracował czynnie, to dlaczego do tej pory nie pojawili się
        pokrzywdzeni? "Nie podpisywał" a "nie współpracował", to jednak dwie różne
        rzeczy - to też jest istotne, jakich sformułowań używał tłumacząc się z
        domniemanej współpracy.
        To wszystko utierdza mnie w przekonaniu, że lustracja jest konieczna, i to
        powszechna, zeby raz na zawsze skoczńcyły sie takie historie, jak , chociażby z
        prezydentem Przemyśla. Był, nie był, nie wiadomo. Nie wiadomo, tez czy ktoś jego
        teczką kręci, w sobie tylko wiadomomym celu, ale jeśli kazdy bedzie mógł zajrzeć
        do kazdej teczki, to sam zdecyduje czy na kogoś głosować czy nie. skończa sie
        manipulacje i szantaże. Niestety, nie widzę determinacji u żadnej siły
        politycznej, by przyśpieszyć powszechną luistrację, a najamniej zainteresowany
        jest tym PiS, albowiem utrata takiej "wunderwaffe" jaką są teczki, to
        pozbawianianie sie istotnych wpływów na funkcjonowanie państwa, oraz mozliwosci
        sznatażowania niewygodnych osób. Co do zasad, o których ktoś tu wspomniał. Są
        takie zasady: jesli ktoś nazywa mnie oszustem, a nie ma np. ku temu zadnych
        powodów - dostaje po ryju, jeśli ktos obraża moja żonę -to samo. Jeśli ktos
        jednego dnia nazwya kogoś kryminalista i ubekiem a nastepnęgo dnia tej samej
        osobie podaje ręke i wchodzi z nia w alians, to jest dla mnie nikim. Jesli
        szaleniec w sutannie opluwa najwzysze władze RP, a one mówia, że nic sie nie
        stało, a jednoczesnie ścigany jest jakis bezdomny, który sobie poużywał na
        prezydencie i karany jest grzywną, to coś tu jest nie tak. Sądząc po tym, zadne
        zasady w Polsce nie obowiazują.
        • Gość: fajny Re: Panie Choma, czas odejść!!! IP: *.eranet.pl 31.07.07, 21:13
          i co? odejdzie?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka