Dodaj do ulubionych

Choma w sztruksach na mszy

IP: *.eranet.pl 01.08.07, 22:39
No, wreszcie doczłapałem ze mszy do domu.

Zastanawia mnie jedno: dlatego Pan Prezydent Robert Choma na dzisiejszą mszę
w intencji aresztowanego zastępcy prezydenta Przemyśla Ryszarda L. przyszedł
w szarych sztruksach i koszulce polo. To nie mecz. Przecież zwykle w kościele
w niedzielę widzę go w odflancowanym garniturze. Msza to msza - zawsze jest
uroczysta, obojętnie w niedzielę czy w powszedni dzień. Do roboty Choma
zasuwa w garniturze.

Tym bardziej, że była to msza w intencji nie tylko swojego zastępcy, lecz
przyjaciela. Coś mi tu śmierdzi hipokryzją panie Choma. Czyżbyśmy jednak nie
chcieli brać całej odpowiedzialności na siebie, jak to ładnie Pan ujął w
Gazecie Wyborczej.

Reszta obecnych na mszy urzędników i radnych była ubrana stosownie do
uroczystości. Pan będziesz mógł powiedzieć, że choćby po pańskim stroju było
widać, że jesteś Pan tam prywatnie. Jeszcze trzeba było sobie odpowiednią
tabliczkę przyczepić, jakbny ktoś miał do tego wątpliwości.

Tylko będzie Panu trochę głupio, gdy Ryszard L. wyjdzie i się dowie o
sztruksach. Pański drugi zastępca był w garniturze.
Obserwuj wątek
    • Gość: Obserwator - spros A jeden radny w za długich rybaczkach IP: *.eranet.pl 01.08.07, 22:51
      Sprostowanie:

okazuje się, że nie wszyscy byli odpowiednio ubrani. Jeden z radnych przylazł w
      seledynowej wyświochtanej wiatrówce, sponiewieranych sandałach i przykrótkich
      spodniach, chyba wytartych dżinsach. W sumie to nie wiem, jaka to moda - jak na
      spodnie to były za krótkie, natomiast na modne ostatnio rybaczki nieco za
      długie.

To trzeba mieć tupet, żeby tak przyleźć na mszę za kolegę.
      • jobrave Re: A jeden radny w za długich rybaczkach 01.08.07, 23:32
        Sądzę, że Najwyższemu jest obojętne, czy wierni przychodzą do koscioła w
        sztruksach, drelichach, czy kufajkach i gumofilcach. "Kosciołowy" przyodziewek,
        nigdy nie był i nie jest formą wyrażania szacunku dla Boga lecz raczej froma
        wynoszenia się przed innymi.
    • Gość: ministrant Re: Choma w sztruksach na mszy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.07, 22:51
      Jest coś takiego jak powaga urzędu bez względu czy to kościół czy urząd i tam
      sie wchodzi w odpowiednim stroju ale do tego trzeba dorosnąć.
      • angelshidetheirfaces Re: Choma w sztruksach na mszy 03.08.07, 23:15
        Masz na myśli Urząd Najwyższy? Pewnie dlatego do trumny wkłada się petentów w
        odpowiednim ancugu.
        • Gość: Oiu-UK Re: Choma w sztruksach na mszy IP: *.in-addr.btopenworld.com 04.08.07, 00:32
          Obserwator jestes takim malym wiesniakiem z duzymi kompleksami, a co cie to
          interesuje jak ktos chodzi ubrany. Sasiada auto tez obgadujesz jak kupi, a w
          zakupy sasiadowi w sklepie zagladasz. Lepiej pilnuj swojej dupy.

No to pojedz po mnie szmieszny chlopaczku, kurfa masz problem w zyciu!!!!
          • Gość: Oiu-UK Re: Choma w sztruksach na mszy IP: *.in-addr.btopenworld.com 04.08.07, 00:35
            Poprostu zaraz spadne z krzesla hahahhaaha. Obserwator proponuje stac pod
            kosciolem i robic jak przed klubami selekcje kto sie nadaje do wejscia a kto
            nie. Takie garnitury odpadaja, moze tylko kolesie w garniturach od Bossa i
            Prady moga wchodzic.........
            Ale mi humor poprawiles dobrze ze tacy ludie jak Ty pisza, chce sie zyc i
            smiac....
            • Gość: maku Re: Choma w sztruksach na mszy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.08.07, 07:30
              A jaszcze lepiej, że piszą tacy jak Ty Oiu-UK, bez poczucia humoru, robiący
              poważne uwagi do niepoważnego tematu. To się dopiero chce śmiać.
              • Gość: Oiu-UK Re: Choma w sztruksach na mszy IP: *.bethere.co.uk 04.08.07, 08:51
                Maku nie jestem od odczytywania intencji, jak ktos pisze z humorem to przybiera
                to forme humoru. Ja raczej nie odczytalem to jako humor. A Ty kolegi nie bron,
                lepiej sprawdz czy sasiad nie kupil nowego lanosa;-).
                Pozdrawiam
                • Gość: zdzichu Re: Choma w sztruksach na mszy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.08.07, 10:47
                  Co ty oiu tak czesto piszesz? Zmywak ci zamkneli czy co?
                  • Gość: Oiu-UK Re: Choma w sztruksach na mszy IP: *.bethere.co.uk 04.08.07, 18:27
                    Zdzichu a co Ty taki odrazu z cisnieniem, jakis zal, nie masz sie czego czepic
                    to zmywaki. Od zmywaka to moze Twoja stara jest i bez takich mi tutaj, a ja
                    jestes tak ciekawy mojej pracy to wal na priva. A tobie co celnika zamkneli ze
                    tak sie udzielasz i juz interes siadl....
                    Nie wnikam w Twoje zycie, nie wnikaj w moje maly czlowieczku, poszukaj jakies
                    madre argumenty a nie emigracje.
                    No chyba ze taki patriota jestes to przepraszam. Jutro niedziela prasowac
                    koszule i pastowac buty, bo wam pojada na forum.

• Gość: zdzichu Re: Choma w sztruksach na mszy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.08.07, 19:06
                      Czep sie lepiej roboty nie netu,bo szpic w zadek i znowu zielona trawka nad
                      Sanem :-(
                      • Gość: Oiu-UK Re: Choma w sztruksach na mszy IP: *.in-addr.btopenworld.com 04.08.07, 20:18
                        Zdzichu wiesz ze jest cos takiego jak praca przed komputerem:).
                        Za zielona trawke nad Sanem dziekuje!!!!
                        • Gość: piter Re: Choma w sztruksach na mszy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.08.07, 20:39
                          Msze o unniewinnienie i pomoc w przekrętach zanosi się raczej do szatana czy
                          jakiegoś belzebuba. I tu strój byle jaki jest jak najbardziej na miejscu! Chyba
                          nikt zdroworozsądkowy nie myśli że Bóg pójdzie na współpracę z kabotynem i
                          aferałem? Jeśli chodzi o ścisłość to była to czarna msza w najczystszej postaci!
                          • Gość: darek do Oiu-UK IP: *.ptvk.pl 05.08.07, 09:40
                            Rzecz w tym, że wybrani przez naród oficjele na mszę przychodzą tylko po to żeby sie pokazać i gdyby nie liczyli na reelekcję to chodziliby raczej na piwo. Jezeli Choma przyszedł tak ubrany jak napisano powyżej to tylko po to ażeby okazać lekceważenie, a w razie uniewinnienia Rycha powie, że modlił sie w jego intencji a ubiór nie ma znaczenia.
                            • Gość: jobrave Re: do Oiu-UK IP: *.brnt.cable.ntl.com 05.08.07, 18:28
                              ja jednak odnosze wraenie , ze to autr watku o struksach nie ma poczycia humoru,
                              ze o ministrancie juz nie wspomné
                          • aleks.sander Re: Choma w sztruksach na mszy 07.08.07, 11:56
                            Gość portalu: piter napisał(a):

> Msze o unniewinnienie i pomoc w przekrętach zanosi się raczej do
                            szatana czy
                            > jakiegoś belzebuba. I tu strój byle jaki jest jak najbardziej na
                            miejscu! Chyba
                            >
                            > nikt zdroworozsądkowy nie myśli że Bóg pójdzie na współpracę z
                            kabotynem i
                            > aferałem? Jeśli chodzi o ścisłość to była to czarna msza w
                            najczystszej postaci
                            > !

Piter...trafiłeś tą wypowiedzią w dziesiątkę !!!!
    • Gość: Analityk Re: Choma w sztruksach na mszy IP: *.ptvk.pl 05.08.07, 19:03
      Szanowne Forumowiczki i Forumowicze! w niby cywilizowanym kraju zachowania w
      stulu msza w niejasnej intencji, spęd urzedników od "małych" do "duzych"
      swiadczy o mentalnosci, w ramach której popiera się państwo wyznaniowe. Wg mnie
      jest to nieposzczalne; rozdział państwa od koscioła musi byc; mam nadzieję ze
      dozyjemy tych czasów kiedy jesli sie ktos pochwali ze był w kościele będzie to
      ogromny nietakt; wiara jest prywatna sprawa kazdego a nie publiczna; afiszowanie
      sie wiara jest po prostu małe; kiedys afiszowano sie się członkowstwem w PZPR a
      teraz .. szkoda ze mentalnośc nie zmieniła sie razem z ustrojem w 1989 roku
      • Gość: Oiu-UK Re: Choma w sztruksach na mszy IP: *.bethere.co.uk 06.08.07, 00:11
        Analityku podpisuje sie pod Twoja wypowiedzia. Chcialbym zaznaczyc ze kosciol
        to najwieksza czarna mafia swiata. Zreszta mozna podawac tysiace przykladow:).
        • Gość: zdzichu Re: Choma w sztruksach na mszy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.08.07, 13:37
          Oiu,czy kościół anglikański na wyspie to też czarna mafia?
          Mój znawco wszystkiego :-)
          • Gość: Analityk Re: Choma w sztruksach na mszy IP: *.ptvk.pl 06.08.07, 15:46
            Zdzichu, kosciół anglikański nie jest zachłanny jak u nas w Polsce, to jest
            najwiekszy w kraju beneficjent funduszy unijnych a skąd tyle gruntów maja te
            darmozjady?czy grunty rolne sa im potrzebne do posługi duszpasterskiej? czy
            nieruchomości w miastach, wynajmowane na działalność gospodarcza sa potzrebne do
            posługi duszpasterskiej? i tak można wyliczać.. są zachłanni i jak społeczeństwo
            sobie pozwalać to zachłanność bedzie sięgac dalej
            • Gość: przemyslanin2006 Re: Choma w sztruksach na mszy IP: *.mcon.pl 06.08.07, 16:15
              dolicz jeszcze do tego około 4,5 mld zł rocznie z budżetu państwa (w tym 2,3
              mld za nauczanie religii w szkołach, które miało byc ... bezpłatne),
              finansowanie uczelni itd.itd. Katastrofa we Francji przypomniała o biznesie,
              jakim jest turystyka pielgrzymkowa (szacunki mówią o 1-1,5 mld zł wpływów z
              tego tytułu, bez jakichkolwiek podatków, choc jest to klasyczna działalność
              gospodarcza).
              • Gość: jobrave Re: Choma w sztruksach na mszy IP: *.brnt.cable.ntl.com 06.08.07, 20:00
                W Anglii koscioly wynajmoane sa na puby lub jarmarki-bukinistyczne najczesciej
                tzw. book faires. Tu sa ludzie normalni -nie chodza do koscioa, pacujá, bawia
                sie,a w niedzeiele naprawiajá poty, kosza trawe, maluja altanki, dlatego Bog im
                bogoslawi.
                • Gość: ))))))) Re: Choma w sztruksach na mszy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.07, 21:23
                  najłatwiej to nazwać kogoś nienomalnym, zastanawiam się czy to tak
                  po sobie każdy sądzi
    • Gość: marcin Re: Choma w sztruksach na mszy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.08.07, 21:02
      To się nazywa małomiasteczkowość.
      Ze strony autora tego wątku, żeby nie było wątpliwości.
    • Gość: mieszkaniec Re: Choma w sztruksach na mszy IP: *.lanserwis.net 07.08.07, 16:50
      myślę że ubiór Pana Chomy , był związany z praktykami CBś , oni często
      wykorzystywali fakt że duzo grono ludzi spotykało się w jednym miejscu i mogli
      wtedy zwinąc parę osób!zawsze wygodniej w dżinach i polówce w areszcie niż w
      garniturze !!
    • Gość: chlodnym okiem Re: Choma w sztruksach na mszy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.07, 18:55
      buahahhahahahhahahhhhehehheheh

bo to nie byla Msza za Ryska, tylko za to aby Rysiek nie klapal
      dziobem w sledztwie.

Myslicie, ze w tym skorumpowanym prowincjonalnym miasteczku tylko
      Rysiek bral bakszysz ??? przeciez tu wszyscy biora ...

• Gość: Oiu-UK Re: Choma w sztruksach na mszy IP: *.in-addr.btopenworld.com 07.08.07, 20:26
        Zdzisiu widze ze moja osoba Ciebie bardzo boli:-).
        Przykro mi z tego powodu, czy moge w jakis sposob Ci pomoc??

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka