Dodaj do ulubionych

Jakie Gimnazjum w Przemyślu wybrać dla dziecka ?

07.01.08, 08:40
Proszę o opinie do jakiego gimnazjum zapisać szóstoklasistkę? Rejon
to Gimnazjum Nr 2 w rynku, zostawić czy zmienić?
Obserwuj wątek
    • Gość: mama Re: Jakie Gimnazjum w Przemyślu wybrać dla dzieck IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.01.08, 12:05
      sześciolatka to chyba mozesz tylko zapisac do podstawowki
      • Gość: tata Re: Jakie Gimnazjum w Przemyślu wybrać dla dzieck IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.01.08, 12:41
        Gimnazjum przy I LO.
        Najlepsze!
    • Gość: Krys Re: Jakie Gimnazjum w Przemyślu wybrać dla dzieck IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.08, 12:57
      Ty "mamo" naucz sie lepiej czytac.
    • Gość: ja Re: Jakie Gimnazjum w Przemyślu wybrać dla dzieck IP: *.mcon.pl 07.01.08, 15:07
      Najleprze to jest salezjańskie. Fakt, że płaci się za nie co miesiąc, ale jest dobry poziom i wielki spokój.
      • Gość: polecacz Re: Jakie Gimnazjum w Przemyślu wybrać dla dzieck IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.01.08, 16:38
        Słyszałem, że salezjańskie jest dobre, ale przy I LO jest najlepsze.
        Jeżeli dzieci po skończeniu będą kontynuować naukę w I LO,
        to naprawdę po 6 (w sumie) latach nie muszą się bać o wyniki matury,
        i nawet na poważnych uczelniach luzik.
        Przerobiłem właśnie taki wariant i polecam.
        Zresztą w Przemyślu nie ma wielkiego pola manewru.
        • slon251 Re: Jakie Gimnazjum w Przemyślu wybrać dla dzieck 07.01.08, 16:59
          Polecam również gimnazjum przy I LO. O dobry poziom i wychowanie
          młodzieży dbaja szczególnie Panie Dyrektor Katarzyna Harasimowicz i
          Anna Owsiana. Chwała im za to. Diekujemy Paniom!!!!!!!!!!
      • Gość: leszek Re: Jakie Gimnazjum w Przemyślu wybrać dla dzieck IP: *.uninet.com.pl 07.01.08, 21:23
        jesli chodzi o salezjańskie to szkoda mowić bo to szkoly nie
        przypomina tylko sekte i to jeszcze platna zero perspektyw robia z
        ludzi niewydarzonych najlepiej Gim nr 5 moze budynek nie zachwyca
        ale poziom wysoki i nie tylko w nauce ale rowniez w sporcie ;)
      • Gość: dido Re: Jakie Gimnazjum w Przemyślu wybrać dla dzieck IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.14, 13:02
        Kś dyrektor to skończony i niewychowany człowiek co by nie nazwać Harvard chce zrobić - elitarną szkołę - sekciarze - NIE POLECAM !!!!!!!
    • Gość: ciocia Re: Jakie Gimnazjum w Przemyślu wybrać dla dzieck IP: *.ptvk.pl 07.01.08, 20:55
      najlepsze jest gimnazjum w medyce, ale to nie na temat...
      • Gość: mama Re: Jakie Gimnazjum w Przemyślu wybrać dla dzieck IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.08, 21:52
        tylko przy I LO
        • Gość: serek Re: Jakie Gimnazjum w Przemyślu wybrać dla dzieck IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.08, 22:04
          Polecam gimnazjum w Kupiatyczach
          • Gość: matylda.32 Re: Jakie Gimnazjum w Przemyślu wybrać dla dzieck IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.08, 12:33
            Dzięki za wszystkie odpowiedzi. Słyszałam wiele dobrych rzeczy o
            Gimnazjum Salezjańskim i o Gimnazjum przy I LO, no ale niestety
            trzeba płacić. Wolałabym jakieś dobre gimnazjum niepłatne. Jeśli
            moim rejonem nie jest Gimnazjum Nr 5 to mam pytanie czy będę miała
            jakieś problemy z zapiasaniem dziecka własnie tam ? Będę wdzięczna
            za opinie jak ktoś ma takie doświadczenia.
            • Gość: mama Re: Jakie Gimnazjum w Przemyślu wybrać dla dzieck IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.01.08, 14:39
              no wiesz Ty co!!!! jestem zbulwersowana!!! jak mozna oszczędzac na
              własnym dziecku ... za darmo to nawet ..jest takie przesłowie tylko
              zapomniałam... a ty sie wsydz ze ci szkoda tych kilku złotowek na
              wykształcenie dziecka i zadbanie o jego przyszłość..
              • Gość: toto Re: Jakie Gimnazjum w Przemyślu wybrać dla dzieck IP: 195.117.172.* 08.01.08, 18:06
                Bardzo dobre jest Gmnazjum nr 1 polecam !
                • Gość: ohap Re: Jakie Gimnazjum w Przemyślu wybrać dla dzieck IP: *.ptvk.pl 09.01.08, 20:28
                  najleprze jest gimnazium przy ohp, polecam!
            • Gość: x-z Re: Jakie Gimnazjum w Przemyślu wybrać dla dzieck IP: *.ptvk.pl 08.01.08, 20:59
              w tym salezjanskim to jak dziecko ma pod mundurkiem kolorową bluzę to wpisują uwagi a jak dostanie palę z testu to nawet jak ma ja poprawic to tez wpisuja. placisz i jeszcze dostajesz po dupie. nie polecam.
              • Gość: nienawiedzona Re: Jakie Gimnazjum w Przemyślu wybrać dla dzieck IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.08, 22:50
                Najepiej zapisz do Rzeszowa. A co... jak wymyślać to wymyślac.
                Prawda jest taka, że jak sie nie będzie uczyć to żadne jej nie
                pomoże (to za pieniadze tez) i na dobrą uczelnie się nie
                dostanie.Ostatecznie Przemysl to żadną naukową oazą nie jest.
                • Gość: matylda.32 Re: Jakie Gimnazjum w Przemyślu wybrać dla dzieck IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.08, 07:33
                  Mama no wiesz Ty jesteś zbulwersownana że chcę oszczędzać na własnym
                  dziecku? 180 zł x 11 miesięcy x 3 lata i x 2 (ba mam dwie córki) to
                  już robi się kwota, a pozatym nie wiem czy warto płacić za
                  salezjańskie. Ponawiam pytanie, czy jak gimnazjum nr 5 nie jest moim
                  rejonem to czy będę miała problem z zapisaniem tam dziecka?
                  • Gość: Etan Re: Jakie Gimnazjum w Przemyślu wybrać dla dzieck IP: *.mcon.pl 09.01.08, 08:16
                    Rejonizacja obowiązuje.Natomiast jeśli są wolne miejsca w innym niż rejon
                    gimnazjum to nie ma problemów.Ktoś poprzednio napisał, że jak dziecko chce się
                    uczyć to zrobi to w każdym gimnazjum.Ot i cały sens.Innym problemem to
                    bezpieczeństwo dziecka w szkole(wiem, trochę dziwnie brzmi),ale od tego są
                    nauczyciele i dyrekcja.Życzę powodzenia.
                    • Gość: przemyślanka Re: Jakie Gimnazjum w Przemyślu wybrać dla dzieck IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.08, 08:25
                      to ciekawe że tak zachwalacie gimnazjum przy ILO, skoro ono
                      funkcjonuje dopiero od tego roku szkolnego. Wczesniejsze gimnazjum
                      nr 6 przy ILO zostało zlikwidowane jakiś czas temu...
                      • Gość: matylda.32 Re: Jakie Gimnazjum w Przemyślu wybrać dla dzieck IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.08, 08:35
                        Zgadzam się w 100% że jak sie dziecko ma uczyć to będzie w każdej
                        szkole jaka ona by nie była, ale własnie chodzi mi o coś innego
                        mianowicie szeroko rozumiane bezpieczeństwo (papierosy, narkotyki,
                        używki inne itp) to mnie najbardziej martwi, wiem że dzieci sa
                        bardzo podatne na wpływy innych osób. To bardzo trudny wiek i wybór
                        odpowiedniej szkoły jest ważny.
                        • Gość: matylda.32 Re: Jakie Gimnazjum w Przemyślu wybrać dla dzieck IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.08, 08:39
                          I jeszcze jedno, dziecko ma czerwony pasek na świadectwie, ale uczy
                          się tak pomiędzy 4 - 5, nie wiem na jakich zasadach przyjmują do
                          gimnazjum przy I LO i do salezjańskiego, czy decyduje średnia ocen?
                          I czy tam chodza same orły?
                          • Gość: pouczacz Re: Jakie Gimnazjum w Przemyślu wybrać dla dzieck IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.01.08, 10:58
                            Oj widzę Matyldo, że przekombinujesz.
                            To nieprawda, że dziecko jak chce to będzie się uczyć w każdej
                            szkole, jaka by ona nie była.
                            Bzdura.
                            W dobrej szkole przede wszystkim muszą być dobrze wykształceni
                            nauczyciele, nauczyciele z powołaniem do tego zawodu, wręcz bym
                            powiedział pasjonaci. W szkole musi być świadoma dyscyplina. Dobra
                            szkoła przeważnie jest nieduża w sensie wielości klas i liczebności
                            dzieci. W dobrej klasie są dzieci chcące się uczyć, mające tym samym
                            dobre wyniki, rodzice są zaangażowani w intelektualne i naukowe
                            procesy rozwojowe swoich dzieci i chętni do pomocy dzieciom.
                            Środowisko w jakim dzieci (młodzież) uczą się i wzrastają ma w tym
                            wieku duże znaczenie dla emocjonalnego rozwoju i poszerzania
                            horyzontów myślowych. Dobra szkoła i wartościowe środowisko kolegów
                            jest bardzo ważne dla prawidłowego rozwoju młodego człowieka.
                            Robisz wyliczankę Matyldo ile to pieniędzy wydasz na swoje dzieci (
                            180 x miesiące x lata x dzieci ).
                            Przecież nie płacisz jednorazowo kwoty która wyliczyłaś, tylko co
                            miesiąc i to wtedy tak nie boli, po drugie bądź konsekwentna w swoim
                            rozważaniu i ustal priorytety którymi się w życiu kierujesz. I
                            jeszcze jedno: „przemyślanka” napisała, że wcześniejsze gimnazjum
                            przy I LO zostało zlikwidowane a obecne funkcjonuje dopiero od roku.
                            Tak, to prawda, z tym że faktycznie to zmienił się status prawny
                            gimnazjum ale kadra nauczycieli, warunki i sposób nauczania pozostał
                            bez zmian.
                            Jestem przekonany, że w Przemyślu I LO to właściwy wybór.
                            • Gość: matylda.32 Re: Jakie Gimnazjum w Przemyślu wybrać dla dzieck IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.08, 12:17
                              Odnośnie tego czy dziecko będzie się uczyć w każdej szkole jeśli
                              chce, znam to z bliskiego otoczenia, z jednej klasy gimnazjum które
                              ma złą opinię wychodziły dziewczyny finalistki olimpiady i
                              dziewczyny które stoją dziś w bramie i skończyły edukację na
                              gimnazjum. O kasę mi nie chodzi, jestem w stanie to udźwignąć, tylko
                              że płacąc chiałabym być przekonana że to co robię ma sens i jest
                              dobre dla mojego dziecka. Pytanie do puoczacza, czy masz jakieś
                              doświadczenia na jakiej zasadzie przyjmują do gimnazjum przy I LO?
                              • Gość: pouczacz Re: Jakie Gimnazjum w Przemyślu wybrać dla dzieck IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.01.08, 13:51
                                Nie jestem (już) zainteresowany nauką dzieci na szczeblu
                                gimnazjalnym i nie jestem rzecznikiem gimnazjum przy I LO.
                                Dlatego proponuję przejść się do szkoły ew. zadzwonić.
                                Życzę trafnego wyboru szkoły.
                                • Gość: cwana bestia Re: Jakie Gimnazjum w Przemyślu wybrać dla dzieck IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.14, 22:47
                                  "pouczaczu",moja odpowiedź:cha, cha. cha
                              • Gość: ciekawy Re: Jakie Gimnazjum w Przemyślu wybrać dla dzieck IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.08, 20:58
                                co te dziewczyny, októrych piszesz robią w tej bramie?
                                • Gość: gość Re: Jakie Gimnazjum w Przemyślu wybrać dla dzieck IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.04.14, 13:14
                                  Polecam gimnazjum salezjańskie. Uczęszczał do niego mój syn. Obecnie skończył I LO i przygotowuje się do matury. W szkole średniej nie miał problemów z nauką, ponieważ miał mocne podstawy, wyniesione z gimnazjum. Nie został też żadnym "sekciarzem". Wracając do salezjańskiego, to bardzo ceniłem nauczycieli za zaangażowanie w pracy z młodzieżą oraz zajęcia dodatkowe zajęcia (rajdy, wycieczki, obozy). Przy okazji, pozdrawiam Pana Mazura.
                                  • Gość: obserwer Re: Jakie Gimnazjum w Przemyślu wybrać dla dzieck IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.14, 22:42
                                    W innych gimnazjach nauczyciele się oczywiście nie angażują, nie ma wycieczek, zajęć dodatkowych i gdyby chodził do innego gimnazjum nie miałby oczywiście podstaw....A może po prostu się uczył i wszędzie zdobyłby dzięki temu dobre podstawy, ale trzeba na wszelki wypadek wskazać gdzie było najlepiej, choć nie wie się jak byłoby gdzie indziej. Typowe przemyskie myślenie wysysane z mlekiem matki, żałosne...Nasiąkają tym w domach dzieci, młodzież, uczą się od małego braku uczciwej oceny czyjegoś wysiłku-ten jest dobry, kogo mama wskaże...
                                    • Gość: darek Re: Jakie Gimnazjum w Przemyślu wybrać dla dzieck IP: *.adsl.inetia.pl 01.05.14, 16:39
                                      Bo jak mama płaci to mama wymaga. To jest wyłączna różnica między salezjańskim gimnazjum a publicznym. I proszę, nie piszcie o rankingu szkół bo jak ktoś nie rozumie na czym polega statystyka - jak np. nieuk-zastępca prezydenta - to lepiej niech się nie wypowiada.
                                      • Gość: wiem swoje Re: Jakie Gimnazjum w Przemyślu wybrać dla dzieck IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.14, 12:11
                                        Zgadzam się w 100 %,że statystyka o niczym nie świadczy. To, że szkoła ściągnęła bardzo dobrych uczniów, bo płatna szkoła jest lepsza(to myślenie wielu rodziców w Przemyślu) i później ma dobre wyniki, to o czym to świadczy? O nadzwyczajnej pracy nauczycieli TEJ szkoły? A ilu uczniów tych renomowanych szkół uczęszcza na korepetycje(na wszelki wypadek, żeby nie dziecko nie było gorsze-to o tym się nie mówi). I czy to nie jest krzywdzące dla publicznych gimnazjów, w których nauczyciele pracują z wieloma trudnymi uczniami z rejonu(takich w "ekskluzywnych" gimnazjach nie ma), robią zajęcia dodatkowe i wszystko co się da, ale wielu krytykantów nigdy tego nie zauważy. Rodzicom tak szukających na forum najlepszej szkoły radzę zakupić bardzo duży inkubator, aby wystarczył dziecku na całe życie, bo życie niestety nie szczędzi problemów, z którymi trzeba zmagać się samemu, a kiedyś trzeba się tego nauczyć. Czasy są trudne i lepiej nie ulegać reklamom bez pokrycia.
                                        • Gość: Realista Re: Jakie Gimnazjum w Przemyślu wybrać dla dzieck IP: *.toya.net.pl 03.05.14, 15:38
                                          dOBRE
                                        • Gość: Wojtoniewski Re: Jakie Gimnazjum w Przemyślu wybrać dla dzieck IP: *.przemysl.hypnet.pl 18.06.14, 17:32
                                          Rację masz! Płatne, a poziom wiedzy metodycznej u niektórych nauczycieli tak chwalonych płatnych gimnazjów jest beznadziejny!!! To "nauczyciele" z przypadku! Są stałe, żelazne zasady nauczania i żaden domyślny nauczyciel ich nie może zmienić!!! A zmieniają, a olewają, a nie tłumaczą, a na uderzoną twarz.......
    • Gość: Rodzic Gimnazjum nr 5 IP: 185.18.135.* 18.06.14, 15:45
      NIE ZAPISUJCIE SWOICH DZIECI DO GIMNAZJUM NR 5 W PRZEMYŚLU. MOŻECIE SOBIE ZADAĆ PYTANIE DLA CZEGO,OTÓŻ:
      - NAUCZYCIELE NIE SĄ PRZYSTOSOWANI DO NAUCZANIA W SZKOLE ( NIE BIORĄ POD UWAGĘ CZY UCZEŃ ROZUMIE PRZEDMIOT)
      - NAUCZYCIELE NIE TRAKTUJĄ WSZYSTKICH UCZNIÓW SPRAWIEDLIWIE
      - KLASY SĄ SŁABO WYPOSAŻONE
      - SZKOŁA JEST ZA MAŁA
      - SZKOŁA NIE ROZWIJA ZAINTERESOWAŃ UCZNIÓW ( CO PRAWDA NA STRONIE SZKOŁY JEST NAPISANE ,ŻE JEST WIELE KÓŁEK OK 20 LECZ TAK NAPRAWDĘ DZIAŁA TYLKO 1 I JEST TO CHÓR)
      - ŻEBY UCZEŃ MÓGŁ ZGŁOSIĆ SIĘ DO NAUCZYCIELA ŻEBY TEN MÓGŁ MU COŚ WYTŁUMACZYĆ MUSI ZWALNIAĆ SIĘ Z LEKCJI.
      NIE RÓBCIE TEGO SWOIM DZIECIOM I NIE ZAPISUJCIE ICH DO TEGO GIMNAZJUM!!!
    • Gość: Alcybiades Re: Jakie Gimnazjum w Przemyślu wybrać dla dzieck IP: *.przemysl.hypnet.pl 18.06.14, 17:26
      NIGDY to płatne"absolwentów" I LO. Jak matematyki nauczać będzie pani D. to klapa!!! Nauczanie matematyki polega na WYTŁUMACZENIU DZIECIOM, MŁODZIEŻY zasad, które matematyką rządzą. Jeśli tego się nie wie lub nie potrafi to trudno wymagać, aby one ją polubiły(oczywiście matematykę). Zważcie rodzice za co płacicie!!! Coś lub kogoś należy rugować......
      • Gość: matka realistka Re: Jakie Gimnazjum w Przemyślu wybrać dla dzieck IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.14, 17:50
        Nareszcie realne głosy, a nie hymny pochwalne bez pokrycia.
        • hejhejkahej Re: Jakie Gimnazjum w Przemyślu wybrać dla dzieck 27.11.17, 18:37
          Jeśli chodzi o tą nauczycielkę matematyki to jest ona bardzo fajna i świetnie tłumaczy!
      • berig123 Re: Jakie Gimnazjum w Przemyślu wybrać dla dzieck 06.02.16, 11:23
        Testy i sprawdziany, sprawdziany i testy.................................współczesna dydaktyka!
    • Gość: wika2000 Re: Jakie Gimnazjum w Przemyślu wybrać dla dzieck IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.02.16, 09:11
      Zdecydowanie odradzam gimnazjum nr 5 w Przemyślu , córka chodziła tam 3 lata
      • Gość: aqua Re: Jakie Gimnazjum w Przemyślu wybrać dla dzieck IP: *.toya.net.pl 05.02.16, 18:18
        a jakieś konkrety? zamierzam posłać tam dziecko, znajomi, którzy mają dzieci w tej szkole są zadowoleni.
        • Gość: ada Re: Jakie Gimnazjum w Przemyślu wybrać dla dzieck IP: *.adsl.inetia.pl 05.02.16, 18:53
          konkrety...rozszerzony program jezykowy I matematyczny,/ w wiekszosci pedagodzy z II LO dzieci traktowane sa bardzo indywidualnie,zmotywowane do nauki , /przykladowo kazde dziecko w trakcie jednej lekcji marematyki przynajmniej 2 krotnie jest przy tablicy/ tablica podzielona na 8 :) wiec nie sposob nie opanowac nowej partii material potem sprawdzian w razie zlego wyniku poprawa I tak az do zwyciestwa, az kazde dziecko opanuje dana partie material z jezykami podobnie, kolka przedmiotowe, zajecia wyrownawcze I dobra atmosfera, Dodatkowo kontakt z mlodzieza licealna , w razie kontynuacji nauki w II LO nie bedzie problemow z adaptacja w nowym srodowisku beda czuly sie jak u siebie ta sama szkola ci sami znani nauczyciele..polecam
          • Gość: aqua Re: Jakie Gimnazjum w Przemyślu wybrać dla dzieck IP: *.toya.net.pl 05.02.16, 18:57
            pytałam o powody, dlaczego nie gimnazjum 5. Ty chwalisz gimnazjum Morawa. moje dziecko na pewno tam chodzić nie będzie.
    • Gość: ada Re: Jakie Gimnazjum w Przemyślu wybrać dla dzieck IP: *.adsl.inetia.pl 05.02.16, 15:53
      Gimnazjum Morawa przy II LO godne polecenia :)
      • Gość: bez przesady Re: Jakie Gimnazjum w Przemyślu wybrać dla dzieck IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.16, 21:25
        Dziecko należy wysłać do gimnazjum rejonowego, nie wydziwiać z pytaniami na forum....jakie wybrać, jakie wybrać...pomocy... Jak zechce się uczyć to wszędzie osiągnie dobre wyniki i nie trzeba będzie załatwiać korepetycji ze wszystkich przedmiotów. A tu ciągle reklamy, reklamy, reklamy nic nie warte. A rzeczywistość skrzeczy.
        • Gość: xyz Re: Jakie Gimnazjum w Przemyślu wybrać dla dzieck IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.16, 21:39
          I wreszcie głos rozsądku !!! Szkoda ulegać sztucznie nakręcanym opiniom o "niezawodności" i "genialności" niektórych szkół. A później realia zgrzytną w sposób straszliwy i trzeba albo się wspomagać korepetycjami (do których nikt się nie przyzna, bo kto się przyzna że jego dziecko nie daje "normalnie" rady?) albo pogodzić się z kiepskimi wynikami (i stresem dzieciaka)...
          Dzieciaki albo się uczą w każdych okolicznościach albo choćbyście kasę płacili i korkami wspomagali będą miały w D....
          Sztuczny problem... i każda odpowiedź niezadowalająca ;)
      • hejhejkahej Re: Jakie Gimnazjum w Przemyślu wybrać dla dzieck 27.11.17, 18:39
        Takie komentarze piszą rodzice, którzy zapisali dziecko do słabej szkoły i teraz tego żałują :)
        • Gość: dziecko Re: Jakie Gimnazjum w Przemyślu wybrać dla dzieck IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.17, 12:53
          To nie szkoła jest słaba tylko dziecko..
    • Gość: rodzic Re: Jakie Gimnazjum w Przemyślu wybrać dla dzieck IP: *.play-internet.pl 24.05.16, 13:11
      Mam dziecko w I klasie gimnazjum nr 5. Po roku nauki wybor szkoly oceniam jako totalną porażkę. Brak podejcia pedagogicznego. Dzieci w 1 klasie są zrownywane z ziemią. Nauczyciele udowadniają że nic nie umieją. Bardzo dobrzy lub dobrzy uczniowie ze szkoły podstawowej są zagrozeni nie przejściem do następnej klasy. Pytanie się z jakich przedmiotow? Religia, technika itp. Ksiadz karze wszystkie dzieci kartkowkami za zle zachowanie niektorych uczniow i pałuje. Bez komentarza. Podobno w klasie 2 i 3 nauczyciele zaczynają oceniać lepiej by poprawić średnia szkoły. Tak jest ponoć od lat. Nikt nie jest w stanie tego zmienić. Rodzice są bezradni.
      • Gość: anka Re: Jakie Gimnazjum w Przemyślu wybrać dla dzieck IP: *.toya.net.pl 25.05.16, 04:52
        a istnieje coś takiego jak średnia szkoły?

skoro zagrożenia są z religii czy techniki, to ja bym się akurat tym kompletnie nie przejmowała. dla mnie najważniejsze są przedmioty ścisłe, a te stoją w gim 5 na dobrym poziomie. na atmosferę też nie narzekam, wiadomo, zawsze może być lepiej, ale też zawsze może być gorzej. po doświadczeniach z podstawówką i paskudną klasą, odetchnęliśmy, jak dziecko poszło do gimnazjum.
        • Gość: lord Re: Jakie Gimnazjum w Przemyślu wybrać dla dzieck IP: 185.18.135.* 25.05.16, 14:55
          tak w % zaniżają oceny skandal jutro idę do kuratorium
      • hejhejkahej Re: Jakie Gimnazjum w Przemyślu wybrać dla dzieck 27.11.17, 18:40
        Jak dziecko chodziło do głupiej podstawowki to nic dziwnego że ma teraz słabsze oceny, haha
        • Gość: dziecko Re: Jakie Gimnazjum w Przemyślu wybrać dla dzieck IP: *.96.193.172.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.17, 19:44
          A może to nie podstawówka była głupia.....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka