Dodaj do ulubionych

Tęczowe Przedszkole na Kmieciach co o nim sądzicie

IP: *.mcon.pl 05.02.08, 16:03
Zastanawiam się czy dać dziecko do tego przedszkola?
Słyszałam wiele opini na temat tęczowego przedszkola i większość z
nich była bardzo negatywna.
Wiem że zmorą dla dzieciaków jest tam jedzenie,jest ponoć paskudne.
Można wykupić w tym przedszkolu obiady abonamentowe co świadczy o
tym iż obiady są robione bardziej jak w tanim barze ,mam tu na myśli
np. łazanki z kminkiem czy ryż z sosem - bo taniej. Maluchom to na
pewno to nie smakuje!!!
Sama widziałam jaki dzieci dostają podwieczorek była to 1/2 paczki
ciastek petitki, które kosztuja 0,60 gr.cała.
Odnośnie wychowania, kolerzanka ma tam 5 letniego syna ,który po
łacinie ślicznie wymiata i co dzień przynosi nawe słówka.
Ale się rozpisałam.
Proszę o wasze opinie może są inne.

Obserwuj wątek
    • Gość: ktosia Re: Tęczowe Przedszkole na Kmieciach co o nim sąd IP: *.ptvk.pl 05.02.08, 17:59
      co do jedzenia to nie będe się wypowiadać bo nie wiem ale jesli chodzi o nowe
      słówka to nie jest to bynajmniej wina przedszkola . Dzieci przynosza te nowości
      z domu i bardzo chętnie dzielą się nimi ze swoimi rówieśnikami.Im wiecej Panie
      zwracają im na to uwage tym większą jest frajdą powtarzanie ich po kryjomu :))))
      w myśl zasady że zakazany owoc smakuje najlepiej. Więc tym bym się nie
      przejmowała. Sprawdź lepiej jakie dziecko ma proponowane zajęcia dodatkowe. Czy
      rytmikę prowadzi nauczyciel z uprawnieniami czy tez Pani puszcza jakies piosenki
      z magnetofonu. Czy język jest tam język angielski ( oczywiście jesli chcesz żeby
      dziecko się od małego osłuchiwało z tym językiem). Czy są nowe, ładne pomoce
      naukowe no i najważniejsze - porozmawiaj z nuczycielka swojego dziecka . Zapytaj
      jaki jest program nauczania w tym przedszkolu , na co kładzie się szczególny
      nacisk, w rozmowie od razu zorientujesz się co to za osoba i czy warto zostawić
      dziecko pod jej opieką. :))
      • Gość: hela Re: Tęczowe Przedszkole na Kmieciach co o nim sąd IP: *.mofnet.gov.pl 06.02.08, 07:56
        A co sądzicie o wychwalanym przedszkolu prowadzonym przez zakonnice
        na ul.WAYGARTA !
        • Gość: a Re: Tęczowe Przedszkole na Kmieciach co o nim sąd IP: 212.160.233.* 06.02.08, 10:59
          Jeśli miałabym polecić przedszkole, to napewno na Waygarta lub
          Poniatowskiego prowadzone przez s.Felicjanki. Moim zdaniem jest to
          badzo dobre przedszkole, dzieci są wychowywane (nie tylko przez
          zakonnice jak co niektórzy myślą) na porządnych ludzi. Już moje
          drugie dziecko uczęszcza to tego przedskzola. Jest angielski
          (dodatkowo płatny), rytmika(w cenie przerddzkola) dzieci mają bardzo
          często teatrzyki i wiele innych atrakcji. Panie są bardzo fajne,
          szczególnie s.Zahariasza, którą dzieci kochają. Nigdy nie slyszałam
          od mojego dziecka, żeby Pani krzyczała czy coś w tym stylu, dzieci
          są dopilnowane. Jesli decydujesz się na zapisanie do przedszkola, to
          proponuję już ale to nie wiem czy czasem nie są zajęte wszystkie
          miejsca. Przedszkole godne uwagi POLECAM :) :)
          • Gość: punia Re: Tęczowe Przedszkole na Kmieciach co o nim sąd IP: *.mofnet.gov.pl 06.02.08, 12:55
            moja i nie tylko moja opinia na temat przedszkola na ul.Waygarta
            jest zupełnie inna. Przedszkole przereklamowane !!!
            Warto by siostra dyrektorka zajżała od czasu do czasu na ul.Wygarta
            i oceniła pracę pań tam zatrudnionych. Przedszkole to nie
            przechowalnia bagażu, ale panie tam pracujące chyba o tym zapomniały.
            A przy okazji czy np. wspaniała pani logopedka ma kwalifikacje na
            wychowawcę... Wyżywienie słabe jak wszędzie, a zajęcia dodatkowe
            pozostawiają wiele do życzenia !
            • Gość: aa Re: Tęczowe Przedszkole na Kmieciach co o nim sąd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.08, 13:12
              Jesli chodzi o teczowe to nie radze nikomu tam posylac.... szczegolnie do grupy
              maluchow, panie bez kwalifikacji, jedzenie spanie i potrzeby fizjologiczne
              prawie ze w jednym pomieszczeniu, marne zajecia dodatkowe... praktycznie dzieci
              ciagle robily co chcialy
              moge polecic przedszkole publiczne na Kmieciach, duzo miejsca dla dzieci, duze
              sale, panie naprawde z sercem podchodza do dzieci wiem bo moje bylo w jednym i w
              drugim
              • Gość: Dziadek Re: Tęczowe Przedszkole na Kmieciach co o nim sąd IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.02.08, 13:36
                No tak.Dzieciaki do przedszkola,a mamuśki do szkoły podstawowej!
                Poraża taka ilość błędów!
                WSTYD!!!
              • Gość: JOLA Re: Tęczowe Przedszkole na Kmieciach co o nim sąd IP: *.mofnet.gov.pl 06.02.08, 13:40
                zgadzam się z punią, Waygarta prereklamowane! dzieci zajmują się
                same sobą oprócz okrzyczanych zajęć dodatkowych nuda. znudzone
                panie, znudzone dzieci ! a przecież nie oto chodzi rodzicom
                przyjajmniej niektórym. Reszta nabiera się na tanie
                chwyty "przemiłych" pań.
                maluchy i czterolatki w toalecie samoobsługa!!!
                • Gość: aa Re: Tęczowe Przedszkole na Kmieciach co o nim sąd IP: 212.160.233.* 07.02.08, 09:25
                  Droga Jolu!!! Piszesz, że dzieci czterolatki same są w toalecie.
                  Uważam, że dziecko należy vuczyć od najmłodszych lat, a nie
                  podcierać tyłek, do czasu aż dziecko pódzie do szkoły. Mam rownież
                  czterolatka i uczę go samodzielności, a co do przedszkola na
                  Waygarta nie mam opinii ale na Poniatowskiego to napewno jest to
                  bardzo dobre przedszkole i Panie. Jedzenie jest ok! dzieci są
                  zadowolone,
    • Gość: Rono Re: Tęczowe Przedszkole na Kmieciach co o nim sąd IP: *.mcon.pl 06.02.08, 16:50
      Racja.... jeśli płacisz te 170 zł. miesięcznie w tęczowym
      przedszkolu to czegoś można wymagać,to nie małe pieniądze !!!
      (2040zł rok.)
      Mam tam dziecko i chyba je przeniosę obok .
      • Gość: kudłaczek Re: Tęczowe Przedszkole na Kmieciach co o nim sąd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.08, 14:08
        Masz rację, w przedszkolu nr 11 na Kmieciach jest super. Mam tam
        dziecko i jestem bardzo zadowolona. Panie przemiłe, obiadki tez
        smaczne. Dużo zieleni więc dzieci mają gdzie pohasać.
    • Gość: mama 345 Re: BARSKA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.02.08, 21:01
      polecam przedszkole na Barskiej. Super obiady!!! miłe panie ,
      ciekawe zajęcia. Jedyny minus - brak placu zabaw.
      • Gość: syk Re: BARSKA IP: *.ptvk.pl 06.02.08, 23:24
        No nie żartuj!!!
        Tylko nie na Barską
        • Gość: lisek Re: BARSKA IP: *.mofnet.gov.pl 07.02.08, 08:28
          Barska-mordownia! Wystarczy wpaść o nietypowej porze, nie jest tak
          różowo jak przedstawiają to przemiłe panie.
          • Gość: lidula Re: BARSKA IP: 195.117.172.* 12.02.08, 14:26
            A co myslicie o przedszkolu na słowackiego nr 20 dawne wojskowe.
            myslkałam zeby zapisac tam córeczke od września . sama nie wiem
            które przedszkole w przemyslu jest ok. myslkałam tez o tym na
            dworskiego nr 2. piszcie o przedszkolach i waszych
            doświadczeniach!!!!
    • Gość: SK Re: Tęczowe Przedszkole na Kmieciach co o nim sąd IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.03.08, 13:33
      Moja córka chodziła do tego przedszkola 4 lata i z całym przekonaniem mogę
      polecić je wszystkim rodzicom. Profesjonalna opieka, bardzo dobre przygotowanie
      do szkoły,a przede wszystkim córka chodziła chętnie każdego dnia, a w przypadku
      gdy nie mogła w jakimś dniu pójść np. z powodu choroby, to widać było, że jest
      jej żal.
      Kilka postów jest tutaj, które poruszają temat jedzenia. Jak dzieci jedzą, to
      każdy rodzić wie najlepiej, ale informacja na temat jadłospisu jest zawsze
      dostępna dla rodziców, wywieszona w widocznym miejscu, wystarczy przejść się i
      zobaczyć, a przekonacie się że jest całkiem dobrze. Jeszcze raz pokreślę, że
      przedszkole jest godne polecenia.
      • Gość: Dziadeczek Re: Tęczowe Przedszkole na Kmieciach co o nim sąd IP: *.mcon.pl 14.03.08, 07:36
        O Waygarta słów kilka.Lekcje angielskiego.Jakie?Pół godziny"słówek"i to
        wszystko.Nie tak obecnie uczy się dzieci języków obcych.Ma to być w formie
        zabawy.Któraś z mamuś napisała, że 4.letnie dziecko należy uczyć samodzielnego
        podcierania pupy.To niech uczy w domu.Wielokroć wnuczka skarżyła się, że ją po
        przyjściu do domu piecze pupa.Faktycznie.Tłumaczenie przez zakonnice intymnością
        jest idiotyczne.Beznadziejna baza lokalowa.Duszno, zapachy z kuchni, mimo
        remontu czuć wilgoć.A na podwieczorek?A na podwieczorek zazwyczaj lizak.A może
        jakiś owoc.Że drogie?Bajdurzenie.No i ta indoktrynacja maluchów.Dobroć tego
        przedszkola to mit!!!
        • Gość: darek Re: Tęczowe Przedszkole na Kmieciach co o nim sąd IP: *.ptvk.pl 15.03.08, 17:53
          Jeżeli czteroletnie dziecko jeszcze się nie podciera to pora rodziców wysłać do psychologa. Powiedzcie, drogie mamusie, w którym przemyskim przedszkolu podciera się 4-letnie dzieciaki?! Co do Tęczowego to szkoda wysyłać tam dzieciaki, bo panie dają z siebie wszystko wówczas gdy rodzice na horyzoncie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka