Gość: aga IP: *.compower.pl 22.04.08, 22:24 Wybieram sie do Przmysla pierwszy raz na dlugi weekend,gdzie mozna wyjsc wieczorem do knajpki z klimatem ?I co jeszcze poza twierdza jest ciekawego ? Z gory dziekuje za rady Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: (gość portalu) Re: knajpy z klimatem IP: *.chello.pl 22.04.08, 23:32 dobre pytanie ;] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bob Re: knajpy z klimatem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.04.08, 07:41 Co do zwiedzania,proponuję wstapić do Centrum Informacji Turystycznej, Grodzka 1 (Rynek - ścisłe centrum Starówki, po przeciwnej stronie głównego budynku Urzędu Miejskiego). Tam można otrzymać wiele informacji o Przemyślu i zaopatrzyć się w broszury promujące Przemyśl i pokazujące obiekty, które warto zobaczyć. A co do knajpek choćby: Trzy Papryczki i Fort XXII przy Wybrzeżu Piłsudskiego (dobra muzyka, pizza, sałatki), Karczma przy Mniszej itd. Zapraszam do Przemyśla Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znany Re: knajpy z klimatem IP: 195.117.172.* 23.04.08, 07:55 Po knajpach sie nie włóczę bo mnie najnormalniej nie stać. Takie czasy. Najciekawsi w Przemyślu to są jego mieszkańcy. Czysty tygiel narodów. Spotkasz u zarówno buców jak i ludzi z sercem na dłoni. Wielkodusznych, głupich, przemądrzałych, filozofów. bogatych doswiadczeniem życiowym i całą gamę charakterów. jeśli potrafisz zamienić się w uważnego obserwatora to gwarantuję niesamowite przeżycia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bardziej znany Re: knajpy z klimatem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.04.08, 08:56 chodze do knajp , chociaż mnie nie stać ale dzięki polityce prorodzinnej i socjalnej tudzież turystyce pieszej żyje ponad stan. Z mojego dowiadczenia moge tylko dodać, że knajpy dzielą się na takie, z których , jak sie uwalisz jak zwierze, wyrzucą cię lub nie. W Przemyślu przeważają te drugie a nawet powiem są w przytłaczajacej większości dlatego nie polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: knajpy z klimatem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.08, 09:25 a co ze słynnym "Niedzwiadkiem"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miś Re: knajpy z klimatem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.04.08, 09:30 Polecam Cafe Bar na św.Jana - u olka. Jesli chodzi o jadło to Karczma na Mniszej lub Mieszczańska w Rynku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bardziej znany Re: knajpy z klimatem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.04.08, 09:48 dziewczyna zadała pytanie o knajpy z klimatem, a ty wymieniasz wszystkie jakie znasz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: knajpy z klimatem IP: *.aster.pl 23.04.08, 09:52 Ja polecam pizze po przemysku na placu na bramie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Z Przemyśla Re: knajpy z klimatem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.04.08, 11:41 Zacznijmy od Fiore: - cukiernia i lodziarnia w stylu włoskim - zakaz palenia i najlepsze lody jakie jadłam, - Karczma, Wyrwigrosz, Mieszczańska - tu można dobrze zjeść, - jest jeszcze Pizzeria PIRAMIDA na 3-go Maja (gorąco polecam). Na nocne balangi nie mam typów - Jest Klub MUCHA, Sing Sing i pozostała reszta, ale z powodu "powietrza tytoniowego" nie bywam tam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiedyś tu byłam Re: knajpy z klimatem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.04.08, 12:43 Gorąco polecam restauracje (lokal, napewno nie knajpa) za mostem, po lewej stronie jak sie wyjeżdza z Przemyśla na Kraków. Cudowny klimat, chyba XIX w , poczujesz sie jak w Wiedniu, te same paryskie walce gra na fortepianie pianista, cudowne meni, i jakie tanie, a jak masz ochote potańczyć to na pieterku odbywa sie bal. Milutka obsługa, pyszna kuchnia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marco Re: knajpy z klimatem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.04.08, 14:55 Mowa tu o restauracji u Tomaszewskiej. Tanio nie jest , ale za ten poziom tak się płaci. Warto. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: muha Re: knajpy z klimatem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.08, 18:50 Mucha się pisze przez samo h, i był w niej zakaz palenia. Specjalisto. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bob Re: knajpy z klimatem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.04.08, 13:12 www.przemysl.pl/kultura/informator_kulturalny/muzea/ Część materiałów za darmo w holu budynku głównego Urzędu Miejskiego Odpowiedz Link Zgłoś
zawilecgajowy Re: knajpy z klimatem 23.04.08, 19:12 Klimat i to pamietający Gierka jest w barze piwnym na ul. Sportowej a co najważniejsze lany leżajsk szybko tam schodzi i jest smaczny. Ponadto klientelą sa zwykli ludzie ze zwykłymi problemami a nie jacyś zniewieścieli kolesie i laski trajkoczące o feminiźmie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Imac Re: knajpy z klimatem IP: *.chello.pl 23.04.08, 19:34 Nie mam nic przeciwko wymienionym knajpom, ale wydaje mi się, że w większości nie o takie lokale chodzi turystom, pytającym o klimat. Bo taka piramida to lokalny klon sfinksa, a karczma to mutacja setek karczm z całej Polski. Nawet trzy papryczki są bardzo fajnym lokalem, ale w skali Polski bardzo mało oryginalnym (porządny, ale zwyczajny wystrój) Klimat ma Mieszczańska, bo jest w fajnej starej kamienicy z podwórzem, klimat ma absynt, choćby za niesamowity widok z okna, Grodzka1 za ogródek w podwórzu, dawne salto (nie wiem jak się teraz nazywa) bo to ciasna, zabytkowa, stara piwnica. Wyrwigrosza można nie lubić, ale ogródek jest z najlepszym chyba widokiem na Rynek. To są knajpy, które się czymś choć trochę wyróżniają na tle innych miast. Jeśli się jest turystą, to raczej się nie szuka takich miejsc, o jakich napisał zawilecgajowy, ich się szuka będąc mieszkańcem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pip Re: knajpy z klimatem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.08, 19:39 odezwał sie akwizytor ze świńksa Odpowiedz Link Zgłoś
imacc Re: knajpy z klimatem 26.04.08, 00:48 > odezwał sie akwizytor ze świńksa Może byś tak raz (czyżby zbyt wysoko ustawiona poprzeczka?) miał cokolwiek do powiedzenia w temacie? Czy może napisanie czegokolwiek w zgodności z tematem wątku Cię przerasta? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beer Re: knajpy z klimatem IP: *.ptvk.pl 23.04.08, 21:16 radzę odwiedzić wieżę zegarową, mieści się w niej muzeum fajki i dzwonów. Przemysl słynie w Polsce i na świecie z odlewni dzwonów i kilku wytwórni fajek.W żadnym mieście tego nie zobaczysz. Pozdrawiam i zapraszam do Przemyśla Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rychu Re: knajpy z klimatem IP: *.in-addr.btopenworld.com 26.04.08, 05:06 Walnij winko w rynku siedzac na laweczce:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taka jedna Re: knajpy z klimatem IP: 148.81.172.* 27.04.08, 13:30 Bezapelacyjnie KARCZMA na Mniszej! Wystrój "karczmowy", jedzenie przepyszne i co najważniejsze zawsze świeże. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bob Re: knajpy z klimatem IP: *.mcon.pl 27.04.08, 18:16 www.boguslaw_p.republika.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bob Re: knajpy z klimatem IP: *.mcon.pl 27.04.08, 18:18 www.przemysl24.pl/imprezy?PHPSESSID=kh6dmua3jmc2lmihl8n23e8g20 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: knajpy z klimatem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.12.08, 19:32 Az dziwne, ze nikt nie wymienil "piwnicy" :) ps. Sorry za brak ogonkow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fanka Re: knajpy z klimatem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.08, 19:47 Aż dziwne , ze nie wymienił nikt Na Górce ( dawna Podleśna) Bajeczny klimat z widokiem na miasto! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bbb Re: knajpy z klimatem IP: *.ptvk.pl 30.12.08, 19:50 Jeśli chodzi Ci o klub "Piwnice". To jego już nie ma od dawna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kika Re: knajpy z klimatem IP: *.ptvk.pl 30.12.08, 21:10 Niestety od czerwca jest zamknięty Odpowiedz Link Zgłoś