Gość: Przemyślak IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.12.08, 07:58 www.ronet.pl/index.php?mod=realizacje&realizacja_id=411 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: beer Re: nasza nowa twierdza IP: *.ptvk.pl 13.12.08, 16:05 bunkier w centrum miasta - OCHYDA ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wine Re: nasza nowa twierdza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.12.08, 17:07 Rzecz gustu... Jak dla mnie REWELACJA! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jestem na tak! Re: nasza nowa twierdza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.12.08, 20:56 Czy muzeum jest ładne? Rzecz gustu, ale na pewno jest fajne. Jest inne, nowe, duże i gdyby go wstawić w Brukseli , Monachium czy innej Genewie na pewno nikt by się go tam nie powstydził. A tu ??? Nawet nie ma jak wytłumaczyć sceptykom, że miasto dostało od losu coś naprawdę ekstra. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: starski Re: nasza nowa twierdza IP: *.cable.ubr18.croy.blueyonder.co.uk 14.12.08, 11:05 Tez uwazam, ze sama bryla jest calkiem w porzadku. Martwi mnie natomiast jakosc materialow wykonczeniowycgh niektorych scian oraz zagospodarowanie terenu wokol samego Muzeum. Zbudowano kolejny parking (nie ten na Rybim Placu, ale po przeciwnej stronie) zamiast np skweru przeznaczonego na plenerowe wystawy form przestrzennych. Wtedy sztuka moglaby wyjsc troche na zewnatrz a tak zamnknieta bedzie w tylko w samym budynku.Wjazd do magazynu Muzeum nie ma podjazdu i trzeba wjezdzac po prostu na kraweznik etc. Co do poprzedniego postu nt. Brukseli etc. to uwazam, ze dzisiaj w Europie buduje sie troszke "lzej" niz nasze Muzeum. Podobne formy jak nasz budynek sa na South Banku w Londynie, ale one zostaly zbudowne w latach 70-ych (chyba). Podoba mi sie, ze budynek wpisuje sie w otoczenie i ze pomimo olbrzymiej kubatury, oraz dosc nowoczesnego ksztaltu nie "przygniata" przestrzeni wokol. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HM Re: nasza nowa twierdza IP: *.ptvk.pl 15.12.08, 19:58 Mnie sie on kojarzy jednoznacznie. Te krzywizny przywodza na myśl zburzone forty Twierdzy Przemyśl. Nie powiem zebym była zachwycona wyglądem budynku ale wnętrze jest wyposażone bez zarzutów i możemy byc spokojni że przechowywane tam dzieła sztuki nie rozpadną sie np z powodu nadmiernej wilgotności. Odpowiedz Link Zgłoś