kasmis 30.01.09, 22:47 Co zrobić żeby ludziom, którzy wyjechali z Przemyśla przestało walić w dekiel? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: bb Re: Co zrobić??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.09, 22:52 trzeba ich w ten dekiel solidnie walnąć. Tylko kto się tego podejmie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jobrave Re: Co zrobić??? IP: *.zone2.bethere.co.uk 30.01.09, 22:54 Proponuję zacząć jednak od tych (niektórych), co nie wyjechali, albo poczytać Lenina "Szto diel'at" ("Co robić"). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: Co zrobić??? IP: *.brnt.cable.ntl.com 30.01.09, 22:59 jak to co?!Jeba.c poki ciepla Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jobrave Re: Co zrobić??? IP: *.zone2.bethere.co.uk 30.01.09, 23:06 Ciekawe co by było, gdyby Zbigniew Brzeziński nie wyjechał z Przemyśla, albo Karol Wojtyła z Wadowic, czy Mickiewicz z Nowogródka? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pomoc dla Kasmisa Re: Co zrobić??? IP: *.zone2.bethere.co.uk 30.01.09, 23:11 Co robić? (oryg. ros. Что делать?) - książka Włodzimierza Lenina opublikowana w 1902, poświęcona problemowi strategii i taktyki rewolucyjnej partii socjalistycznej. Stanowi wykład poglądów Lenina na kwestię budowy i działalności partii, rozwijającej jego wcześniejsze koncepcje przedstawiane na łamach biuletynu partyjnego Iskra. "Co robić?" odnosi się do analogicznie zatytułowanej książki Nikołaja Czernyszewskiego, wydanej w 1862, która również miała stanowić poradnik dla rewolucjonistów. Wybierając ten tytuł Lenin równocześnie podkreślał wagę dzieła Czernyszewskiego dla poprzedniej generacji rosyjskich radykałów, jak i "uaktualniał" opisaną przezeń koncepcję ruchów lewicowych. Zawartość [edytuj] Odpowiedz Link Zgłoś
kasmis Re: Co zrobić??? 30.01.09, 23:11 ale się porównał... nie pogrążaj się Wielki Polaku Odpowiedz Link Zgłoś
kasmis Re: Co zrobić??? 30.01.09, 23:13 aleś się porównał... nie pogrążaj się Wielki Polaku Odpowiedz Link Zgłoś
kasmis Re: Co zrobić??? 30.01.09, 23:14 Что делать? Twój przewodnik na obczyźnie ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jobrave Re: Co zrobić??? IP: *.zone2.bethere.co.uk 30.01.09, 23:15 Kto? Ja? Nawet się nie ważę, Leninowi do pięt nie dorastam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jobrave Re: Co zrobić??? IP: *.zone2.bethere.co.uk 30.01.09, 23:20 A czytałeś coś Lenina? Trzeba poznać przedmiot dyskusji, zanim się zacznie dyskutować. Co Ty poseł jakiś jesteś, czy co? Odpowiedz Link Zgłoś
kasmis Re: Co zrobić??? 30.01.09, 23:23 trzeba przede wszystkim rozumieć. Odniosłem się do wcześniejszego posta cyt. <Ciekawe co by było, gdyby Zbigniew Brzeziński nie wyjechał z Przemyśla, albo Karol Wojtyła z Wadowic, czy Mickiewicz z Nowogródka?> a Twojego mistrza się nie czepiam, nie znam i nie chcę... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jobrave Re: Co zrobić??? IP: *.zone2.bethere.co.uk 30.01.09, 23:27 Wiem, wiem, chciałem Ci tylko zwrócić uwagę, że nie każdy, kto wyjechał skądś musi być idiotą. Inną sprawą jest to, że brak Ci kompletnie poczucia humoru i gdybym Cię znał, to bym Ci niezmiernie współczuł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jobrave Re: Co zrobić??? IP: *.zone2.bethere.co.uk 30.01.09, 23:31 Naprawdę mi przykro. Poważnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jobrave Re: Co zrobić??? IP: *.zone2.bethere.co.uk 30.01.09, 23:37 Od wyjazdu z Przemyśla nic sie nie zmieniłem. Odpowiedz Link Zgłoś