summerdays 25.03.05, 08:33 no to zycze Wam wesolych, zdrowych, spokojnych Swiat i kilku chwil odpoczynku od zametu naukowego i mokrego Dyngusa (a co!) :) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
skrzydlaczek Re: Wesolych Swiat! 25.03.05, 11:27 I ja tez! Ale bedziecie tu czasem zagladac w szale przedswiatecznych przygotowan? Ja polowe mazurkow mam juz prawie zrobiona (maz ma ambicje wyprodukowac ich chyba z 10), mieso sie marynuje, o porzadkach nawet nie mysle,bo i tak nie zdaze, a swieta spedzamy wlasciwie poza domem. Glowne zakupy tez zrobione. W tym roku licze na mniej obzarte swieta :) - poza ciastami oczywiscie :)). Duzo usmiechu i wytrwalosci! Odpowiedz Link
ambrois Re: Wesolych Swiat! 25.03.05, 14:08 Również życzę Wesołego Jajka wszystkim forumowiczom. Postanowiłem jednak nie włączać komputera przez CAŁE święta, a między zjadaniem poszczególnych części lodówki mam zamiar coś przeczytać i poogladać jakieś kompletnie bezproblemowe programiki - tak żeby nie trzeba było myśleć. Pozdrowienia Odpowiedz Link
coalla Re: Wesolych Swiat! 25.03.05, 16:36 ja rowniez zycze wszystkim rodzinnej radosnej atmosfery, no i duzo energii zapalu, entuzjazmu, odrodzenia na wiosne! Swieta mam nietypowe, bo u rodziny w Niemczech, wiec tu inne nieco zwyczaje i obrzadki, nie bardzo wiem dokad isc w Sobote ze Swieconka? bede sie gdzies blakac z koszyczkiem ;) Ale w roboty kuchenne jestem zaangazowana, przepisy i skladniki przywiozlam, a wieczorem bede z dzieciakami malowac pisanki :))) dobrze ze mam tu jakis dostep do internetu, wiec wiem co u Was slychac :) ale brakuje mi mojego gabineciku, biureczka, komputerka, polskich czcionek... Odpowiedz Link
22pagoda Re: Wesolych Swiat! 25.03.05, 17:53 dolaczam sie do zyczen ... zycze odetchniecia od codziennego kolowrotka, slonca i pachnacego wiosna powietrza pagoda Odpowiedz Link
edgar2005 Re: Wesolych Swiat! 25.03.05, 19:30 Serdeczne życzenia świateczne doktorantom i doktorom wszystkich orientacji i opcji :) Przede wszystkim życzę odrobiny metafizyki w bagnie komercji. Odpowiedz Link
rilian Re: Wesolych Swiat! 26.03.05, 09:50 Dobrych, pełnych radości z faktu, że nasze życie nie jest pozbawione sensu, że po śmierci nie czeka nas niebyt, świąt - będących pamiątką powstania z martwych pewnego człowieka, który był jednocześnie synem Bożym... Te dni nadają kolor wszystkim innym, szarym, codziennym, smutnym jak muzyka sigur ros, monotonnym jak kolejne przypisy na dole kartki... Te dni to nie tylko króliczki, kurczaczki, jajeczka - których sensu zpomnieliśmy już dawno. Te święta to coś więcej. Odnajdźmy to w oczach swoich ukochanych i najbliższych... :) dio ce` Odpowiedz Link
krasnoludek_zadyszek Re: Wesolych Swiat! 26.03.05, 15:07 Resurrexit Dominus, Alleluja! Dużo odpoczynku, zieleni za oknem i w sercu, spokoju, inspiracji naukowych i kulinarnych... Obyście Święta mogli przeżyć w radości, wewnętrznej harmonii, nadziei... _______________________ Multo praestat dedolare sine amore quam amare, si non possis dedolare. Odpowiedz Link
r.richelieu Re: Wesolych Swiat! 27.03.05, 01:15 Wielkanoc ze swoją symboliką jest wprost stworzona dla drantów. Że pomimo katuszy i męk będzie wreszcie zwycięstwo co do jedzonka, kojarzy mi się z sernikiem;) bo raz, że to jedyne ciasto, które zawsze mi się udaje, a dwa, że niezbyt chce mi się piec bez specjalnej okazji, więc piekę w święta 2 blachy i mam wreszcie cud własnej roboty, który inni zajadają ze smakiem Odpowiedz Link
dyndu_dyndu Re: Wesolych Swiat! 27.03.05, 20:35 A ja Wam życzę dużo szczęścia i miłości tej Wielkanocnej wiosny :) Odpowiedz Link
skrzydlaczek Re: Wesolych Swiat! 28.03.05, 22:28 Muzyka Sigur Ros nie jest smutna! Jest... refleksyjna? A mnie dopadla poswiateczna melancholia :( Odpowiedz Link
rilian Re: Wesolych Swiat! 29.03.05, 20:14 mnie też. jutro trza iść do szkoły i prawić dzieciom o kontrapoście greckim i zasadach i fundamentach renesansu. a kółka chyba nie zrobię. Odpowiedz Link
22pagoda Re: Wesolych Swiat! 29.03.05, 21:02 uff jak to dobrze ze nie jestem sama... mnie dopadla leniwa melancholyja..... a jutro seminarium z promotorem..... Odpowiedz Link