Dodaj do ulubionych

zaoczne doktoranckie'05 SGH

28.08.05, 10:54
Witam Wszystkich serdecznie :-)
w tym roku zaczynam studia doktoranckie na SGH. Czy osoby ktore rowniez teraz
zaczynaja - czy macie juz dokladna koncepcje i plan tego czego oczekujecie i
spodziewacie sie po tych studiach?
czy macie juz pomysl na prace itp.?
Prosze o wszelkie wpisy, mysli, refleksje, jakie Wam sie nasuwaja w zwiazku z
powyzszym.
Pozdrawiam, Sylwia
Obserwuj wątek
    • basia606 Re: zaoczne doktoranckie'05 SGH 28.08.05, 11:14
      Witaj Sylwia,
      Ja równeż zaczynam w tym roku zaoczne studia doktoranckie na SGH w Kolegium
      Zarządzania i Finansów, tematu jeszcze nie mam, ale wiem jaka tematyka.
      W jakiej katedrze rozpoczynasz studia i czy juz wybrałaś temat rozprawy.

Pozdrawiam,
      Basia
      • omango Re: zaoczne doktoranckie'05 SGH 01.09.05, 20:01
        ja tez w tej samej katedrze, wiec pewnie sie spotkamy :-)
        jezeli chodzi o temat to cos tam baardzo ogolnie kolacze mi sie gdzie w tylach
        glowy :-) napewno nt. rynku kapitalowego - z tego pisalam magisterke na prawie,
        tym zajmuje sie w pracy zawodowej
        a z czego Ty zamierzasz pisać?
        • basia606 Re: zaoczne doktoranckie'05 SGH 01.09.05, 22:58
          Nareszcie ktoś kto zaczyna w tym roku . ;-))
          Ja mam zamiar zmienić tematykę mgr. pisałam z prawa handlowego , a teraz chcę
          zająć się tematyką zarządzania wiedzą , więc zupełnie coś innego, ale temat
          zarządznia jest ściśle związane z moją praca zawodową.

Pozdrawiam,
          Basia
          • b-rsk Re: zaoczne doktoranckie'05 SGH 02.09.05, 11:13
            witam,

ja tez zaczynam w tym roku. KGŚ. Bede pisal prawdopodobnie cos o relacjach
            inwestorskich.

pzdr.

b-rsk
          • dario44 Re: zaoczne doktoranckie'05 SGH 06.09.05, 09:10
            No to jest nas coraz wiecej ...
            Także zaczynam w tym roku na KZiF. Tematu nie mam, ale na pewno będzie to coś z
            zakresu controlling, due dilligence, ryzyko projektów.

Pozdrawiam
            Darek
    • beata_k1 Re: zaoczne doktoranckie'05 SGH 07.09.05, 09:54
      No to mnie troche mobilizujecie - mialam zaczynac od lutego ze wzgledu na to,
      ze w listopadze koncze (mam nadzieje)swoje egzaminy CIMA i balam sie, ze za
      duzo bede miala na glowie, ale wczoraj bylam przy okazji w biurze kolegium ZiF
      i jest jeszcze pare miejsc wolnych od pazdziernika.
      No i powaznie sie zastanawiam, czy nie zaczac juz teraz, najwyzej przez
      najblizszych 5 miesiecy czeka mnie grafik praca-nauka-i-nic-poza-tym. Nie maja
      niestety jeszcze planu wykladow ani obsady wykladowcow.
      Musze to jeszcze przemyslec.
      Moja tematyka - wspomaganie decyzji.
      • omango Re: zaoczne doktoranckie'05 SGH 09.09.05, 18:32
        a czy macie juz jakies informacje kiedy zaczynamy, jakieś spotkanie,
        "inauguracja" roku?
        • basia606 Re: zaoczne doktoranckie'05 SGH 09.09.05, 22:09
          Z informacji które posiadam od Pani z dziekanatu, o terminie inauguracji
          zostaniemy poinformowani pisemnie, jeśli natomiast plan zostanie przygotowany
          zbyt późno (nowe władze na uczelni) to będą się kontaktować telefonicznie.
          Infomację otrzymałam trzy tygodnie temu , więc może teraz mają już gotowy plan.

Pozdrawiam,
          Basia
          • beata_k1 Re: zaoczne doktoranckie'05 SGH 12.09.05, 15:10
            Nic jeszcze nie maja - przynajmniej na 6 wrzesnia nie mieli (nie tyle nowe
            wladze uczelni na to wplynely, bo ta realnie rzadzic jeszcze nie zaczela, co
            nowa wladza w samym kolegium - Ostaszewski zamiast Nowakowskiego).

Nie maja nawet obsady wykladowcow - probowalam sie dowiedziec, kto z czego
            wyklada, ale nic z tego. Poniewaz studia dzienne i zaoczne magisterskie planow
            do dzis nie maja, to marne szanse, zeby mieli juz wszystko przygotowane takze
            dla doktoranckich. To norma na sghu - trzeba sie przyzwyczaic;-).
            • phd_economics Re: zaoczne doktoranckie'05 SGH 16.09.05, 15:33
              Witam wszystkich,

Ja tez bede mial przyjemnosc studiowac na SGH,
              sam jestem po gospodarce przestrzennej na Euroregu UW,
              uslyszalem w sekretariacie ze jest nas jakies 45 osob,
              toz to prawie tlum.....
              Niestety nie dostalem informacji jaki odsetek zostaje Dr.....

Pozdrawiam,
              i mam nadzieje, ze forum pozwoli nam sie wygodnie komunikowac :-)
              ts
              • omango Re: zaoczne doktoranckie'05 SGH 16.09.05, 21:34
                super, coraz nas więcej :-)))
                też wczoraj dzwoniłam i sekretarka powiedziała mi to samo - max ma być 45 osób,
                ale jeszcze nie wiedzą dokładnie, bo nie wszyscy zapłacili, zdaje się że może po
                20tym będzie coś więcej wiadomo,
                jeżeli chodzi o mnie, to strasznie się cieszę, że zaczynam te studia, jak na
                mnie to wyjątkowy optymizm - he he trochę czuję się jak dzieciak przed pierwszym
                pójściem do szkoły (a "swoje" latka już mam :-) i nawet zaczęłam w wolnym czasie
                rozglądać się i zbierać różne materiały

i oczywiście mam nadzieję, że towarzysko też będzie sympatycznie i ciekawie :-)

pozdr., Sylwia
              • beata_k1 Re: zaoczne doktoranckie'05 SGH 21.09.05, 10:36
                Na razie potwierdzonych kandydatow jest 38, 45 to gorny limit. Wiem, bo wczoraj
                caly dzien musialam spedzic na uczelni, wiec przy okazji pozawracalam dla Was
                milym Paniom glowe.

Na zaocznych Dr (srednia dla wszystkich kolegiow) zostaje 5% - informacja od
                bylego rektora - ale fakt faktem, ze duza czesc osob traktuje te studia jako
                studia podyplomowe i nie ma zamiaru ubiegac sie nawet o otwarcie przewodu.

Ja spasowalam, bo robili mi problemy natury biuokratyczno-administracyjnej (jak
                to zwykle na sgh), wiec zaczynam od lutego. Dajcie koniecznie znac, jakie sa
                Wasze odczucia po paru pierwszych zjazdach.

pozdrawiam, beata
                • omango Re: zaoczne doktoranckie'05 SGH 21.09.05, 21:43
                  dziś dowiedziałam się, że lista październikowa jest już zamknięta i zaczynają
                  tworzyć listę listopadową (!?) - jednym słowem, na podstawie tego co napisała
                  Beata_k - grunt to robic kasę... ;-)
                  w każym razie w następny piątek jest spotkanie na którym wszystkiego się dowiemy
                  :-)
                  Pozd. S.
                  • basia606 Re: zaoczne doktoranckie'05 SGH 29.09.05, 12:14
                    Od jutra zaczynanamy !!!
                    Pozdrawiam i do zobaczenia na uczelni,
                    Basia
                    • phd_economics Jak wygladal pierwszy zjazd na SGH 30.09? 03.10.05, 13:34
                      Witam,

poniewaz nie mialem mozliwosci przybyc na pierwszy inauguracyjny zjazd
                      ZSD przy KZiF, w piatek 30.09,
                      moze ktos z was kto byl opisze mi krotko?
                      Jesli nie na forum to moze na email,
                      fa636483@skynet.be

Pozdrawiam
                      Tomek
                      • beata_k1 Re: Jak wygladal pierwszy zjazd na SGH 30.09? 03.10.05, 14:28
                        Pls, napiszcie na forum:-)). Ja zaczynam dopiero od lutego:-(.

Kogo macie w obsadzie wykladowcow? Ciekawa jestem, jaka jest "jakosc" kadry.

pozdrawiam, beata
                • harry1973 Re: zaoczne doktoranckie'05 SGH 05.01.06, 01:13
                  > Na zaocznych Dr (srednia dla wszystkich kolegiow) zostaje 5% - informacja od
                  > bylego rektora - ale fakt faktem, ze duza czesc osob traktuje te studia jako
                  > studia podyplomowe i nie ma zamiaru ubiegac sie nawet o otwarcie przewodu.

Piszę z pozycji tych 5 %;). Skończyłem te studia 2 lata temu, (nie pamiętam
                  która edycja, ale zaczynałem w 2000), było nas chyba ze 40 osób, w trakcie się
                  wykruszali, a do tej pory doktorat obroniło może z 5 osób - czyli będzie 12%
                  grupy;). A na serio - te studia niczego w zasadzie nie dają, a na pewno już nie
                  jako studia podyplomowe. Mają tylko umozliwić poznanie profesorów, przybliżyć
                  tematykę na egzaminach doktorskich i być może dla kogoś stać się pewnego
                  rodzaju tykającym zegarem przypominającym o obowiązkach naukowych;). Ale to
                  bardzo wygodna forma, poza tym zdarzaja się wykłady monograficzne z różnych
                  dziedzin ekonomii - bardzo ciekawe, choć niekoniecznie będące w kręgu
                  zainteresowania doktoranta.

> Na razie potwierdzonych kandydatow jest 38, 45 to gorny limit. Wiem, bo
                  wczoraj caly dzien musialam spedzic na uczelni, wiec przy okazji pozawracalam
                  dla Was milym Paniom glowe.

Panie są naprawdę miłe, szczególnie Pani Maria i Pani Anita;)
                  • anciaahk Re: zaoczne doktoranckie'05 SGH 09.04.06, 21:40
                    I jak po blisko roku??? Zastanawiam się nad rozpoczęciem od września na
                    zarządzaniu. Jak wrażenia, wykładowcy, zajęcia, jak to wygląda??
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka