19.12.05, 17:16
Proszę o pomoc w ściągnięciu programu SPSS. Szukałam w wyszukiwarce i
patrzyłam na strony www.spss.com w www.spss.pl, ale dalej nie mogę dojść do
ładu. Przed wszystkim czy prorgam jest darmowy? (pamiętam, że moi znajomi
studenci, którze studiowali socjologię go mieli, ale nie wiem, czy legalnie)
A jęsli jest darmowy to skąd i jak mogę go ściągnąć?
dziękuje za pomoc
Obserwuj wątek
    • emclee Re: SPSS 19.12.05, 18:10
      o, spss absolutnie nie jest darmowy i kosztuje jakieś grube pieniądze (ale nie
      wiem, niestety, ile dokładnie).
    • aga9001 Megynka - odbierz pocztę gazetowa 19.12.05, 18:35
    • r.richelieu Re: SPSS 19.12.05, 23:13
      ha, a mi się był skończył kod licencyjny 30 X, grr
      • grs80 Re: SPSS 20.12.05, 18:40
        W tego typu programach często działa prosta sztuczka z cofnięcie kalendarza.
        Pirackie kopie SPSS-a są dostępne przez p2p. Ewentualnie można crackować triala.
        Pozdrawiam.
        • r.richelieu Re: SPSS 21.12.05, 14:29
          wiem;) Najpierw cofałam kalendarz, potem dostałam kod cichaczem, a teraz na
          razie spss jest mi hwilowo neipotrzebny, ale znwu marzęo spłynięciu na mnie
          dobrodziejstwa kodu ;)
          • jancio.wodnik Re: SPSS 29.12.05, 22:09
            marzęo spłynięciu na mnie
            > dobrodziejstwa kodu ;)

więc udaj się do ośrodka komputerowego na swojej uczelni po ów kod, to żaden
            problem.
    • lepionka Re: SPSS 20.12.05, 11:17
      Nie jest darmowy. Triala chyba można ściągnąć ze strony SPSS.com. Trzeba się
      zarejestrować zdaje się. I tam też w razie potrzeby można sobie opłacić
      abonament na jakiś czas, w nawet przyzwoitej cenie.
      A studenci mogli mieć takie triale właśnie, nawet nie wiem, czy ich rozdawanie
      nie było w licencji programu dla uczelni. Bo ja coś takiego jak płytkę z trialem
      dostałam na uczelni...
      • kas78 Re: SPSS 20.12.05, 13:25
        studenci studiow doktoranckich maja SPSS legalny, mozna wypozyczyc w bibliotece.
        proponuje poszukac nowego kolegi/kolezanki :)
        • babazgaga Re: SPSS 20.12.05, 13:35
          To zależy od uczelni, jeśli uczelnia ma wersję edukacyjną to lażdy stuent i
          pracownik może sobie SPSSa w wersji podstawowej sobie zainstalować. W wersji
          pełnej już trzeba płacić, i to słono, z tego co pamiętam jakis czas temu było to
          ok. 2 tys za rok za licencję.
    • monszysz Re: SPSS 20.12.05, 15:08
      Hej,

ja wiem, ze w Wawie na swps-ie i uw (np. wyd.psychologii,socjologii)
      studenci(pracownicy) maja dostep do spss'a. pamietam tez, ze moj kolega sciagal
      jakos z netu rozne pirackie wersje, tak wiec na pewno da sie jakos dotrzec do
      tego programu, gorzej tylko, jesli jest Ci potrzebna licencja, bo np. wyniki
      swoje chcesz opublikowac, czy chocby prace dr napisac na ich podstawie. wtedy
      lepiej miec licencje, ale szczerze mowiac, nie wiem, czy jest to w jakis sposob
      sprawdzane. lepiej sie doinformuj:)

serdecznie pozdrawiam
      m.
      • megynka Re: SPSS 20.12.05, 16:48
        No to będę się dowiadywać na uczelni. Ale, o ile wiem, nikt u mnie nigdy z tego
        nie korzystał (nie ma instytutu socjologii, ani pokrewnych dziedzin), więc
        czarno to widzę. Nielegalnie raczej nie lubię. Może spróbuję na innej uczelni
        wybłagać mozliwość użytkowania. Zobaczymy. W każdym razie dziękuję wszystkim za
        pomoc.
        • aga9001 Re: SPSS 20.12.05, 20:51
          Koszt podstwowego zestawu w konfiguracji SPSS Base, SPSS Tables na jedno
          stanowisko wynosi 3.480 PLN netto.taka odpwoeidz udzielili ludzie z SPSS-a
          stronka www.spss.pl
    • lepionka Re: SPSS 21.12.05, 11:22
      Jeszcze coś takiego znalazłam 42.pl/u/ff4
      • b-rsk Re: SPSS 21.12.05, 11:59
        wyglądało atrakcyjnie, ale niestety tylko dla rezydentów USA i Kanady :-(
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka