marcellinooo 20.04.08, 10:12 Witam wszystkich. Mam takie pytanie do wszystkich. Czy rozpoczynaliście studia doktoranckie zaraz po ukończeniu magisterki, czy może wcześniej byliście zatrudnieni na etacie asystenta?? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hermionagranger5 Re: asystent na uczelni 20.04.08, 12:40 Dzień dobry:-) W moim przypadku - jedno i drugie;-): to znaczy jednocześnie dostałam etat i zaczęłam pisać. Ale po znajomych wiem, że bywa baaaardzo różnie - pewnie zaraz Koledzy Ci opowiedzą. Odpowiedz Link
marcellinooo Re: asystent na uczelni 20.04.08, 13:04 i jak zaraz na pierwszym roku dostałaś grupę do prowadzenia ćwiczeń?? Odpowiedz Link
hermionagranger5 Re: asystent na uczelni 20.04.08, 14:56 "Grupa" to eufemizm..;-) Zdążyłam wyrobić pełny etat w pierwszym semestrze. Nie narzekałam zresztą, ale to zależy oczywiście, na co się nastawiasz - ja akurat dydaktykę lubię. Odpowiedz Link
flamengista to dwie różne rzeczy 21.04.08, 12:56 Jak masz etat asystencki, na ogół nie robisz studiów doktoranckich. Po prostu, jako pracownik uczelni otwierasz przewód, piszesz i się bronisz. Odpowiedz Link
mimimimimis Re: asystent na uczelni 21.04.08, 20:23 Od razu przyszłam na studia dr. A tak naprawdę to nie ma u mnie asystentów na wydziale. Ostatni obronił się ze dwa lata temu. Dydaktykę robią doktoranci, no i adiunkci. Odpowiedz Link
malgunia Re: asystent na uczelni 21.04.08, 20:58 U mnei nei ma drantow sa tylko asystenci:) Odpowiedz Link
eu-iza Re: asystent na uczelni 23.04.08, 13:47 Ja byłam rok na doktoracie, a potem zwolnił się etat asystencki, więc zrezygnowałam ze studiów na rzecz etatu. Broniłam się jako pracownik. Odpowiedz Link