Dodaj do ulubionych

dane za I półrocze cd.

18.07.06, 16:55
РФ увеличила выпуск автомобилей почти на 10%
18 июля 2006, 18:05

Предприятия РФ в первом полугодии 2006 года увеличили производство легковых
автомобилей на 9,6% по сравнению с аналогичным показателем прошлого года,
выпустив 550 тыс. машин.
Об этом сообщила Федеральная служба государственной статистики (Росстат).
Производство автобусов за шесть месяцев увеличилось по сравнению с
аналогичным периодом 2005 года на 2,2% - до 35,6 тыс. Российские предприятия
в январе-июне выпустили 4,2 млн. зерноуборочных комбайнов, что на 8,6% ниже
аналогичного показателя прошлого года. Выпуск тракторов на колесном ходу
увеличился на 51,8%, до 2,8 тыс., на гусеничном ходу - на 3,1%, до 2,3 млн.
Выпуск шин автомобильных, для сельскохозяйственных машин, мотоциклов и
мотороллеров сократился в январе-июне на 4,2%, до 19,4 млн.,
сообщает «Интерфакс».
Obserwuj wątek
    • ignorant11 Strasznie sie ta Rasija rozwija... 19.07.06, 02:45
      Sława!

A kartoszek ile uwarili?

A zbuduja kiedys droge do Wladywostoku??????

Forum Słowiańskie
      gg 1728585
      • listyznod Re: Strasznie sie ta Rasija rozwija... 22.07.06, 16:59
        O KARTOFLACH TO W POLSZCZE ZA GŁOŚNO RACZEJ NIE MÓW! Możesz podpaść pod
        Ziobro... A do Władywostoku droga jest, a jeżeli chodziło ci o autostradę to
        powstanie napewno szybciej niż nasze. Właśnie znowu unieważnili w Polszcze
        przetarg na budowę jednego odcinka... Więc ciszej nad tą trumną.
        • ignorant11 Re: Strasznie sie ta Rasija rozwija... 22.07.06, 23:27
          listyznod napisał:

> O KARTOFLACH TO W POLSZCZE ZA GŁOŚNO RACZEJ NIE MÓW! Możesz podpaść pod
          > Ziobro... A do Władywostoku droga jest, a jeżeli chodziło ci o autostradę to
          > powstanie napewno szybciej niż nasze. Właśnie znowu unieważnili w Polszcze
          > przetarg na budowę jednego odcinka... Więc ciszej nad tą trumną.

Sława!

NO tak nalezy byc cucho na trumna FR i jej grabarzem Putinem...
          :)))

Forum Słowiańskie
          gg 1728585
        • barry_o Re: Strasznie sie ta Rasija rozwija... 26.07.06, 22:55
          E, bez przesady. Ale niech się rozwijają jak najlepiej, daj Boże normalnego i
          szczęśliwego sąsiada. To wspaniały kraj i ludzie, chciałbym znowu tam pojechać.
          • ignorant11 Re: Strasznie sie ta Rasija rozwija... 27.07.06, 01:21
            barry_o napisał:

> E, bez przesady. Ale niech się rozwijają jak najlepiej, daj Boże normalnego i
            > szczęśliwego sąsiada. To wspaniały kraj i ludzie, chciałbym znowu tam
            pojechać.

Sława!

Ale Rosja jako sierota po nieslawnym i bandyckim zsrr nie bardzo mnie bawi.

Forum Słowiańskie
            gg 1728585
    • barry_o Re: dane za I półrocze cd. 26.07.06, 22:53
      Rosja to duży kraj, ale 4 mln kombajnów w pół roku, to chyba przesadzili :)
      Nawet czołgów tyle nie produkowali :))
      • antykremlin Jakieś kłamliwe dane 27.07.06, 01:26
        4,2 miliona kombajnów i 2,3 miliona traktorów gąsienicowych!!! Jakieś brednie!!!

A traktorów kołowych tylko 2,8 tysiąca.

Autostrada do Władywostoku to czysta SF, nawet Strugaccy tego nie wymyślili.
        Poczytajcie, co sami Rosjanie piszą o swoich drogach.
        • ignorant11 Re: Jakieś kłamliwe dane 27.07.06, 01:30
          antykremlin napisał:

> 4,2 miliona kombajnów i 2,3 miliona traktorów gąsienicowych!!! Jakieś
          brednie!!
          > !
          >
          > A traktorów kołowych tylko 2,8 tysiąca.
          >
          > Autostrada do Władywostoku to czysta SF, nawet Strugaccy tego nie wymyślili.
          > Poczytajcie, co sami Rosjanie piszą o swoich drogach.

+++Amoze lizynod wymysli kolejke linowa do Wladziowa?
        • listyznod Re: Jakieś kłamliwe dane 27.07.06, 11:10
          A czy ktoś mówił, że budują taką autostradę? No właśnie. Ale wcześniej czy
          później taka powstanie bo musi i z całą pewnością szybciej od naszych
          otwieranych szumnie, 100km w dwa lata! tempo ekspresowe, fanfary i kropidło! I
          to nie brednie z traktorami, na dużych areałach traktorki typu Massey-Ferguson
          to porażka, a ciągniki gąsienicowe sprowadzano nawet do Polski, sławne DT-y,
          które ciągnęły tyle lemieszy, że PGR obrabiał taki w dwa dni. Problem był tylko
          z tym, że to na drogi publiczne nie mogło wyjechać bo by asfalt zdarło więc i
          tak trzeba było Ursusa kupić, żeby było czym zwozić po skupu. A na swoje
          krajowe drogi wszędzie narzekają, wszędzie!
          • maciek608 Re: Jakieś kłamliwe dane 27.07.06, 11:22
            listyznod napisał:

> (...) I to nie brednie z traktorami, na dużych areałach traktorki typu
            Massey-Ferguson
            > to porażka, a ciągniki gąsienicowe sprowadzano nawet do Polski, sławne DT-y,
            > które ciągnęły tyle lemieszy, że PGR obrabiał taki w dwa dni. Problem był
            tylko z tym, że to na drogi publiczne nie mogło wyjechać bo by asfalt zdarło
            >więc i tak trzeba było Ursusa kupić, żeby było czym zwozić po skupu. A na swoje
            > krajowe drogi wszędzie narzekają, wszędzie!

Trzy kwestie się wyjaśniły:
            1. PGRy są dla Listyznoda punktem odniesienia, ergo:
            2. Listyznod faktycznie żyje w latach '50. A ja myślałem że Ignorant przesadza.
            3. Wiemy dlaczego drogi w Rosji są takie beznadziejne, a często ich w ogóle nie ma.

Przy okazji: znam kraje gdzie ludzie na drogi nie narzekają.

A trzymając się estetyki Liznoda wiemy co mówić obcokrajowcom gdy będą narzekać,
            że w Polsce nie ma autostrad: "ale będą". Nie ma porządnej służby zdrowia: "ale
            będzie". Nie ma porządnego lotniska w Warszawie: "ale będzie". Tak jak
            autostrada do Władywostoku - buahaha.
            • ignorant11 Zyje w łagrze lat 5otych 27.07.06, 13:34
              maciek608 napisał:

>
              > Trzy kwestie się wyjaśniły:
              > 1. PGRy są dla Listyznoda punktem odniesienia, ergo:
              > 2. Listyznod faktycznie żyje w latach '50. A ja myślałem że Ignorant
              przesadza.

+++NIe tylko nie przesadzam, ale lizynod nie tylko yzje w latch 50tych, to
              jeszcze zyje w jakims komustycznym koncłagrze, czy innym pgrze...

Bo przeciez lata 50te to wałsnie lata powojennych cudów gospdarczych i triumfy
              liberalnej polityki.

Vide chocby RFN i Ludwik Erhard, z któreógo do dzisiaj Niemcy odcinaja kupony.

A lata 50te to okres glodu, i czarnej nocy komunistycznej w wielu krajach.
              Kolejne "wypaczenia" zbrodniczego socjalizmu.

W tym samym czasie gdy w Niemczech był cud, w niesławnym i zbrodniczym zsrr w
              lagrach gniły miliony najlepszych ludzi...

> 3. Wiemy dlaczego drogi w Rosji są takie beznadziejne, a często ich w ogóle
              nie
              > ma.
              >
              > Przy okazji: znam kraje gdzie ludzie na drogi nie narzekają.
              >
              > A trzymając się estetyki Liznoda wiemy co mówić obcokrajowcom gdy będą
              narzekać
              > ,
              > że w Polsce nie ma autostrad: "ale będą". Nie ma porządnej służby
              zdrowia: "ale
              > będzie". Nie ma porządnego lotniska w Warszawie: "ale będzie". Tak jak
              > autostrada do Władywostoku - buahaha.
            • natalia_sankowska1 Re: Jakieś kłamliwe dane 27.07.06, 16:54
              Toż trzeba umieć tak czytać, by NIC A NIC nie rozumieć!
              PGRy są punktem odniesienia co do powierzchni, bo średni obszar posiadania na
              roli to długo, długo 5h. Ostatnio mamy szansę podwyższyć średnią, bo
              biznesmenom opłaca się kupić ziemię rolną, zarejestrować się w KRUS, no i
              ostatnio jest patent na pieniadze z Unii (vide Piskorski a zalesianie).
              Jasne, że potężny traktor do szerokiej orki był jak znalazł i nadal jest, gdy
              obszar jest duży.
              O jakich latach 50. mowa?
              Co do dróg: pojeźdź sobie tu i tam i będziesz wiedział, że w Moskwie drogi non
              stop naprawiają (w nocy), zaś w Wa-wie o 15. jest fajrant. A ja zerwałam
              zawieszenie w 500m od domu, czego nigdy mi się nie przydarzyło u sąsiadów!
              No i autostrady do Władiwostoku nikt nie zapowiadał. NAtomiast w naszym kraju,
              który się mieści w kwadracie 900x900km aż wstyd czytać o zarzutach wobec
              sąsiada, który ma odległość od-do 11 stref czasowych.
              No i nam część dróg wróg w spadku pozostawił, zaś Rosji nikt takich prezentów
              nie robił.
              A w ogóle, pierw, niz coś napiszesz, pomyśl, co masz poza złością. By
              uczestniczyć w DYSKUSJI, a nie połajance, należy MIEĆ ARGUMENTY i POSIADAĆ
              sprawdzoną INFORMACJĘ.
              Pozdrawiam.
              N.
              • maciek608 Re: Jakieś kłamliwe dane 27.07.06, 18:35
                O przepraszam bardzo:
                1. PGRy były przez 40 lat deficytowe i to mi wystarcza. Najlepiej to by się
                pewnie orało czołgiem, ale czy to byłby dobry produkt?

2. Co do dróg, no naprawdę, darujcie sobie te porównania z Moskwą. To chyba, z
                oczywistych względów zły przykład, jeśli rozmawiamy o całej Rosji. A zresztą w
                Warszawie drogi są lepsze (oceniam po korkach - mniejszych w Warszawie).

3. Autostrada do Władywostoku. Jak to nikt nie obiecywał? Listyznod obiecał, i
                to nie raz!

4. Jestem spokojnym człowiekiem, nie złoszczę się i zapraszam do innych dyskusji
                w których brałem udział. Wydaje mi się że wypowiadam się raczej merytorycznie -
                zwłaszcza w porównaniu z niektórymi innymi uczestnikami.
              • ignorant11 Re: Jakieś kłamliwe dane 28.07.06, 02:10
                natalia_sankowska1 napisała:

> Toż trzeba umieć tak czytać, by NIC A NIC nie rozumieć!
                > PGRy są punktem odniesienia co do powierzchni,

+++ i dalej blebleble...

Sława!

Ja twierdze ze kołchozy sa najlepsze dla Moskali!

Ale iz Polszy won na na ksiezyc.., bo z Magadanu moga do nas wrócic.

Niech sobie pozostanie Rosja putinowskim GULAGIEM, wcale nie zamierzam za to
                przelewac własnej krwi.

Wystarczy, ze w mojej rodzinie jestem pierwszym pokoleniem, co nie strzelalo do
                Moskali.

Ale gdy banda zbrodniarzy na Kremlu mnie do tego zmusi, to chetnie powroce do
                rodzinnej tradycji...

Forum Słowiańskie
                gg 1728585

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka