vivunia81 11.05.10, 14:29 PROSZE O POMOC MÓJ MĄŻ MA WŁĄCZONY DODATKOWY LEK ZE WZGLĘDU NA POWTARZAJĄCE SIE NAPADY I NIGDY NIC O TYM LEKU NIE SŁYSZAŁAM.PROSZĘ NAPISZCIE CO WIECIE O NIM!!!Z GÓRY DZIĘKUJE!!!! Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
very.martini Re: TORAMAT-CZY KTOŚ GO BRAŁ?CO O NIM SĄDZICIE? 11.05.10, 15:04 Ja też biorę topiramat, tylko pod inną nazwą handlową, chwalę sobie. Lekarz mnie ostrzegał, że mogę schudnąć jakoś dramatycznie, ale niestety:) Mnie bardzo to pomogło w zestawie z kwasem walproinowym, od roku jestem bez napadu. Mam wrażenie, że czasami robię głupie błędy ortograficzne i tak jak dysgrafikom mylą mi się ogonki, ale nie wiem, na ile można to połączyć z preparatem. Jeśli nic o tym nie słyszałaś, to wpisz Topamax, bo substancja ta sama (topiramat) 16%VOL 22%VAT -- takie tam... forum homeopatia Odpowiedz Link
vivunia81 Re:DO VERY MARTINI:) 11.05.10, 18:22 DZIĘKI VERY MARTINI ,POCIESZYŁAŚ MNIE MYŚLAŁAM ŻE TO KOLEJNY LEK TYPU ZAMULACZ,ALE MAŁA UTRATA WAGI MU NIE ZASZKODZI,BO PO TIMONIUL BYŁO STRASZNIE,NIE MOGŁAM SIĘ Z NIM DOGADAĆ PRZEZ DŁUGI CZAS:(VERY MARTINI ŻYCZĘ CI ZDRÓWKA I DZIĘKUJE ZA POMOC I WCZEŚNIEJSZE PORADY. Odpowiedz Link
gold_paula Re:DO VERY MARTINI:) 16.07.10, 20:51 Ja od niedawna zaczęłam brać ten lek i nie pomaga mi do tego przy ataku doszedł dodatkowy objaw - ślinienie. I nie wiem czy to ten lek nie spowodował tego. Odpowiedz Link
bosa82 Re: TORAMAT-CZY KTOŚ GO BRAŁ?CO O NIM SĄDZICIE? 13.09.10, 19:06 Ja biorę topamax bardzo dobry lek Odpowiedz Link
mike86_pl Re: TORAMAT-CZY KTOŚ GO BRAŁ?CO O NIM SĄDZICIE? 01.11.10, 20:59 Topamax to dobry lek, kiedyś go brałem i rzeczywiście można po nim schudnąć. Ok 2 lat temu zszedłem z niego ponieważ lekarz powiedział mi że to jest "lek zapobiegawczy" i nie ma sensu truć organizmu skoro można leczyć się tylko jednym lekiem. No ale choroba chorobie nie równa i twoja doktorka będzie wiedziała najlepiej jaki lek ci dać. Odpowiedz Link
przem0_25 Re: TORAMAT-CZY KTOŚ GO BRAŁ?CO O NIM SĄDZICIE? 01.01.11, 18:35 Toramat , Epitoram , Topamax wszystko jedna beczka . Łączy je jeden składnik i jedno działanie są lekami zapobiegawczymi . Głównymi lekami zawsze są zawierające Depakine ( inne :Orifil , Keppra) i Neurotop (inne: Tegretol). Stosując Toramat możesz trochę schudnąć, bo ma się odczucie że jest się nasyconym i wtedy na śniadanie zamiast 2 kromek , zjadasz 1 . Na obiad zamiast zjeść dwa dania to w połowie drugiego stwierdzasz że jesteś najedzony . Często lekarz albo nawet samemu musisz zadbać o wątrobę pijąc przetwory z nabiału . Odpowiedz Link
very.martini Re: TORAMAT-CZY KTOŚ GO BRAŁ?CO O NIM SĄDZICIE? 02.01.11, 13:36 Yyyy, co ma watroba do nabialu;)? Wedlug ten teorii powinnam zejsc, bo nie jem nabialu w ogole od poltora roku, a wg wszystkich badania watrobe mam jak zdrowy czlowieka. Najpierw trzeba sobie zrobic badania na niefolerancje mleka, a potem w siebie pchac nabialu, zeby nie wylac dziecka z kapiela, 16%VOL 22%VAT Odpowiedz Link
katar-zyna.g Re: TORAMAT-CZY KTOŚ GO BRAŁ?CO O NIM SĄDZICIE? 18.05.13, 21:18 brałam topamax. Moja lekarka przepisała mi toramat jako zamiennik, w dobrej wierze (tani). Przede wszystkim bardzo dużo rzeczy zapominam, nie pamiętam co robiłam dwa, trzy dni temu i co najgorsze nie mogę sobie przypomnieć. (Zaburzenia pamięci - skutki uboczne obydwu). Przedtem też miałam podobne problemy, ale pomyślałam chwilę i przypomniałam sobie, teraz mam kompletną pustkę. Nie mogę robić jednocześnie dwóch rzeczy bo jestem kompletnie rozkojarzona. Garściami wychodzą mi włosy. Jestem tym przerażona, jak najprędzej chcę iść poprosić o tamten lek. Jest droższy, ale przynajmniej dla mnie lepszy. Odpowiedz Link
violetta_b71 Re: TORAMAT-CZY KTOŚ GO BRAŁ?CO O NIM SĄDZICIE? 19.05.13, 18:54 Ja niestety mam przykre wspomnienia z topamaxem. Mój syn brał topamax w 2 klasie szkoły podstawowej. Bardzo negatywnie w płynął na jego zachowanie w szkole i w ogóle był bardzo nadpobudliwy. W ogóle nie słuchał ani w szkole, ani w domu. Bardzo źle wspominam ten okres. Odpowiedz Link
kow_pel Re: TORAMAT-CZY KTOŚ GO BRAŁ?CO O NIM SĄDZICIE? 09.04.15, 15:40 na odchudzanie dobry Odpowiedz Link