Dodaj do ulubionych

Jak walczyć ze stresem

03.05.11, 12:10
Może macie jakieś metody walki ze stresem. Ja próbuję głęboko oddychać. Nie pomaga.
Dostałem też lek Frisium 10mg i też z miernym skutkiem. Teraz czeka mnie nerwowy okres i niestety choć było już lepiej znowu napady mnie prześladują. Co robić?
Pozdrawiam Was

Obserwuj wątek
    • 1960mary Re: Jak walczyć ze stresem 04.05.11, 08:20
      Spróbuj się przejść na spacer, pooddychać świeżym powietrzem, a w parku przytulić się dwoma ramionami do różnych drzew. A w domu warto się trochę pogimnastykować, nawet gdy miejsca mało np. na dywanie czy łóżku po przebudzeniu. Życzę dobrych dni !!!
      • magdalena.26 Re: Jak walczyć ze stresem 20.05.11, 21:15
        Też mam z tym problem...i to poważny. Leczę lęki u psychologa. Wydaje mi się, że ludzie się na mnie dziwnie patrzą, a przez to lęki potęgują... Cała drżę wtedy, w sercu mnie mrowi, głowa często boli, a czasem przy tym mam mioklonie... I jest to okropne, bo wszyscy patrzą się na mnie jak na wariatkę, kiedy nagle mną bez powodu szarpnie....:(.
    • very.martini Re: Jak walczyć ze stresem 22.05.11, 00:12
      Ja bylam na warsztatach antystresowych, podrzucili sporo fajnych technik, bylo w czym wybierac. Niestety, zgubilam notatki, a nie wiem, czy stosowane przeze mnie metody by CI pasowaly... Jak by nie bylo, jesli masz mozliwosc, to polecam.
      Jesli chodzi o oddychanie, to rzecz nie sprowadza sie do glebokiego oddychania, tylko do skutecznego - bo przy glebokim oddychaniu w stresie tez sie mozna niezle napiac, a to tylko pogorszy sprawe. Na kazdych porzadnych warsztatach antystresowych jest trening oddychania, chociaz osoby chore na padaczke powinny uwazac w czasie cwiczen oddechowych ze wzgledu na hiperwentylacje.

16%VOL
      22%VAT
    • ak-69 Re: Jak walczyć ze stresem 22.05.11, 07:19
      Mi się oddech poprawił zdecydowanie, gdy zmieniłem długość i częstość spacerów. Wcześniej nie mogłem złapać pełnego oddechu, bo boć coś się blokowało i przy długim siedzeniu przy komputerze czułem jakby klatka mi pęczniała i miałem lekkie bóle. Teraz chodzę dziennie po swieżym powietrzu więcej niż wcześniej przez tydzień i nie mam problemu nawet jak siedzę przez monitorem cały dzień, a muszę. Tylko też robię przerwy i ćwiczę.
    • hetman110889 Re: Jak walczyć ze stresem 22.05.11, 13:35
      Witam. Ja na stres zazywam Magnez B6 + witamine B6. Oczywiscie zazywam to do lekow na epilepsje. Jednak musze przyznac ze od kiedy mam ta chorobe to zrobilem sie nieco lękliwy np. wystarczy ze cos lekko cicho chuknie stuknie ja juz podskakuje serce bije w rytmie cza-cza i drgawki.... Pozdrawiam serdecznie. Wszystkiego Naj!!!
    • tmaciejs Re: Jak walczyć ze stresem 24.05.11, 13:31
      Kolego, koleżanko - stres jest wywołany przez słabość Twojej psychiki , zadręczasz się czymś, i później cierpisz przez to, naprawdę to musisz zwalczyć to sama,(samemu) nie jestem za tym aby brać na to lekarstwo, bo kocioł ci się w głowie zrobi większy - więc sama ( samemu )pomyśl co masz zrobić najpierw, i przede wszystkim bez pośpiechu, zwolnij troszkę i za bardzo nie przejmuj się tym co wokół ciebie się dzieje, a zajmij się sobą, a nawet z kimś bliskim porozmawiaj o tym. Naprawde nawet dobrze jest się wypłakać do kogoś kto cię wysłucha.
      Więc trzymam za Ciebie kciuki i wiem że sobie poradzisz, powiedz że potrafisz. :)
    • witaminowo Re: Jak walczyć ze stresem 01.08.11, 09:37
      Polecam fajny tekst: www.witaminowo.com.pl/jak-radzic-sobie-ze-stresem/
      • irys.p Re: Jak walczyć ze stresem 02.08.11, 13:30
        Osobiście zażywam codziennie Wit B6 1tabl oraz Mg+Zn+Ca (to preparat w jednej tabl).
        Dzięki temu zauważyłam, że napady panicznego lęku znacznie mi zmalały.
        Pozdrówka dla Wszystkich.
        • keszelm Re: Jak walczyć ze stresem 03.08.11, 09:59
          irys.p napisała:

> Osobiście zażywam codziennie Wit B6 1tabl oraz Mg+Zn+Ca (to preparat w jednej
          > tabl).
          > Dzięki temu zauważyłam, że napady panicznego lęku znacznie mi zmalały.
          > Pozdrówka dla Wszystkich.

Dzięki Wam za rady. Oto przykład jak możemy sobie nawzajem pomagać.
          Ja ze swojej strony powiem, ze kojąco działa spacer po lesie, przytulanie się do dębów :).
          Pozdrawiam
    • arek13210 Re: Jak walczyć ze stresem 03.08.11, 23:54
      Słuchanie muzyki, spacer, wycieczka do lasu lub czytanie to moja broń
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka