Dodaj do ulubionych

Prośba o pomoc

06.02.13, 09:21
Witam jestem dyplomantką Politechniki Wrocławskiej, pracuje nad urządzeniem dla osób chorych na epilepsje. Istotnym punktem mojej pracy jest przeprowadzenie badań w postaci kwestionariuszy ankietowych wśród osób bezpośrednio zainteresowanych. Zwracam się z uprzejmą prośbą do osób zrzeszonych na forum o poświęceniu paru chwil i wypełnienie krótkiej anonimowej ankiety, która w znacznym stopniu determinuje powstanie urządzenia. Z poważaniem K. Wasilewska
Obserwuj wątek
    • kasia.wasia Link do ankiety 06.02.13, 09:27

www.ankietka.pl/ankieta/106093/ankieta-dla-osob-chorych-na-epilepsje.html
    • ak-69 Re: Prośba o pomoc 06.02.13, 16:45
      Dziwne niektóre z tych pytań...

>9. Czy będąc w szpitalach zawsze dostawał(a) pan(i) poduszkę?

Myślałem, że poduszki są na każdym łóżku w szpitalu. Sensowniejsze byłoby pytanie , czy było coś podłożone pod głowę podczas ataku na ulicy. Tylko kto może powiedzieć o tym co się działo gdy był nieprzytomny?

>10. Czy kupił(a)by pan(i) urządzenie chroniące odcinek szyjny oraz głowę podczas napadu >padaczki?

Z takim urządzeniem chodziłoby się non-stop po ulicy?

>11. Proszę podać szacunkową kwotę jaką mógł(mogła)by pan(i) zapłacić za produkt >wymieniony w pytaniu

To jak próba zbadania czy jest sens np. wysyłania reklamy produktu po ustalonej wcześniej cenie do potencjalnego nabywcy. Czy nie byłoby pewne, że z miejsca będzie odrzucony ...

>12. Proszę ocenić przydatność zaproponowanego produktu

Przydatność można ocenić dopiero po wypróbowaniu urządzenia i to w okresie dłuższym niż kilka, kilkanaście, czy nawet kilkadziesiąt dni.

Nie powinno się w takich ankietach ponoć anonimowych pytać o dane czysto osobiste. Co za znaczenie ma tutaj moja płeć, wiek, wręcz czy mieszkam samotnie? O to ostatnie nie pytają mnie się nawet lekarze. Albo częstotliwość ataków. Liczy się przydatność urządzenia podczas konkretnego pojedynczego ataku, a nie czy jest ich 1 czy 10 miesięcznie.

Zajmuję się branżą informatyczną i zapewniam, że nic w internecie nie jest anonimowe. Zwłaszcza takie ankiety są podejrzane i trzeba uważać z każdą przekazaną w nich wiadomością. Żeby otworzyć furtkę na swoje dane osobiste nie trzeba koniecznie podawać wprost swojego adresu, aby dać się chwycić. Nie wnikam w strony szyfrowane typu https od oficjalnych ogólnie znanych instytucji.

Gdybym właśnie nie pracował nad pisaniem programu lecz budową urządzenia, to pytałbym się o elementy wyłącznie od strony technicznej nie osobistej. Typu: rodzaj materiału (tworzywo sztuczne/skóra), waga, wielkość, położenie. Przy urządzeniu wyższej półki np. sprawa czujnika, przycisku dzięki któremu można powiadomić o zbliżającym się ataku, wezwać pomoc itp.
      Ja dane (wybrane) do takich ankiet przekazuję bezpośrednio na stronach, a nie pocztą, zwłaszcza jak do wysłania ankiety wymagane jest obowiązkowe podanie odpowiedzi na wszystkie pytania, a nie dobrowolnie przez nas wybrane. Mógłbym np. zaznaczyć rodzaj urządzenia, cenę, ale bez podawania wieku, stanu cywilnego. A tu wszystko obowiązkowe, jakbym zakładał jakieś konto, przesyłał coś do oficjalnej instytucji.
    • very.martini Re: Prośba o pomoc 08.02.13, 23:29
      Mam podobne zastrzeżenia jak Ak. Trudno jest mi odpowiedzieć na pytanie, czy kupiłabym takie urządzenie, bo nie wiem, jak ono miałoby wyglądać i tym bardziej nie umiem odpowiedzieć, jaką kwotę byłabym skłonna na nie przeznaczyć.

16%VOL
      22%VAT
    • woj1702 Re: Prośba o pomoc 14.02.13, 08:03
      hej
      jak chcesz podeślij ankiete . wojwoj17@o2.pl
      pozdrawiam
      Wojtek Wojtkowiak z Poznania
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka