Dodaj do ulubionych

ceny leków

01.03.07, 11:45
Zamówiłem sobie wczoraj topamax w aptece bo nie było. Zachodzę dzisiaj by
odebrać 4 opakowania setek po 28 tabletek i ... tadamtadam pani mi oswiadcza
że JEDNO opakowanie czyli te 28 tabletek które mi wystarcza na trochę ponad
tydzień kosztuje 115 zł. chyba ich nieźle posrało mam wydać 500 zł na 4
opakowania które mi wystarczą na trochę ponad miesiąc ???????? ratunku pomocy
gdzie jeszcze w warszawie można dostać tanio topamax100 obleciałem już chyba z
5 aptek !

a tak na marginesie to wie ktoś czy za tegretol też trzeba będzie tyle bulić ????
Obserwuj wątek
    • ania_1609 Re: ceny leków 01.03.07, 11:52
      A to nie jest refundowane? Jak brałam tegretol, to był za darmo. W międzyczasie
      były jakieś podwyżki. Teraz płacę (lamitrin, depakine), ale one też są w jakimś
      stopniu refundowane.
      Może topamax nie jest?
      Albo nie masz na recepcie w rubryce tego pięknego "P", na którym sie kiedyś
      przejechałam.
      Dowiedz się koniecznie, czy to na pewno refundują.
      Pozdrawiam!
      • seszen84 Re: ceny leków 02.03.07, 12:54
        Topamax był o tej pory lekiem refundowanym i ja za dwa opakowania setek po 28
        płaciłam 3,20, a dziś zachodze do apteki i pani mi mówi, że za jedno opakowanie
        będę musiała zapłacić ok. 57 złotych. chyba faktycznie ich posrało! To jest
        Polska właśnie!
    • agakoziorowska Re: ceny leków 02.03.07, 21:50
      no wiec uspokajam-apteki byc moze mialy problem z limitami, akurat dzisiaj
      wydawalam topamax 100 i kosztowal 3,79 czyli jak zwykle:) chodzi o to ze
      zmienily sie limity a system zle ustawiony tak wyliczy ceny, albo trzeba
      poczekac az hurtownie dosla faktury korygujace bo wtedy zmieni sie cena i to co
      "wystaje ponad limit" pacjent nie doplaci z wlasnej kieszeni. hmm chyba nie za
      jasno to napisalam ale sysytem refundacyjny tez nie jest taki prosty-generalnie
      bez paniki, skoro u mnie w aptece moze byc taka cena to w innych tez.
      • weronika08 Re: ceny leków 02.03.07, 22:55
        Ja kupuje zawsze leki w aptece w szpitalu przy ul. Banacha, lamitrin kosztuje
        tam 1 grosz. Nie wiem jak ceny innych leków, ale oni niektóre mają po groszu.
        • aiszo Re: ceny leków 03.03.07, 15:09
          A co z Trileptalem???
    • dudi76 Re: ceny leków 03.03.07, 17:04
      Ja kupuję zawsze w szpitalu na Banacha w W-wie i tam kosztuje lamitrin 1 gr.
      Mój lekarz (dr Rysz) mówi, że jeast najtaniej w tej aptece.
      • bt29049 Re: ceny leków 04.03.07, 16:35
        Wlasnie Kochani, co z Trileptalem? Podrożał???
        • agakoziorowska Re: ceny leków 04.03.07, 19:43
          dalej na ryczalt- tak samo jak wczesniej, nie powinno byc zmiany w cenie
    • agakoziorowska Re: ceny leków 04.03.07, 19:47
      bil.aptek.pl/index.html polecam w ogole te stronke, gdyby ktos cos chcial
      sobie posprawdzac, choc sa to ceny przyblizone bo na ogol w aptekach jest taniej
      (ze wzgledu ma rabaty z hurtowni, promocje itd), jesli wychodzi drozej to jest
      to podejrzane, a nuz sie przyda
      • laka1 Re: ceny leków 05.03.07, 07:46
        przeglądałam już tę stronę i wynika z niej że topamax 100 będzie kosztował
        30,41 (zaznaczyłam wcześniej chory przewlekle). A może do tego dochodzi jeszcze
        jakiś ryczałt o którym, tu nie piszą. Tak samo z Lamitrinem 100, teżwychodzi
        drożej niżzwykle płaciłam. Pozdrawiam. K.
        • aiszo Re: ceny leków 05.03.07, 15:56
          No to chyba Cię załatwili. Trileptal po naciśnięciu ostatniej kolumny jest na
          ryczałcie. UFFF.
    • tabby1 Re: ceny leków 06.03.07, 12:44
      Ja teą biorę topamax razem z depakiną. Byłam się juz dowiadywać, rzeczywiście
      podrożał. Ale pani w aptece powiedziała mi, że lekarz może mi przepisać tańszy
      odpowiednik, lek o takim samym składzie, nawet podała mi nazwę Topiramat. Nie
      wiem co o tym myśleć, ale tyle płacić za leki po prostu nie moge, a na takim
      ich ustawieniu już rok nie miałam ataku. Martwię się.
      • laka1 Re: ceny leków 06.03.07, 13:50
        Ja nie wiem już co myśleć. Wczoraj również pofatygowałam się do dwóch aptek. W
        Poznaniu pani spojrzała do kajecika, który wyglądał jak baza zamieszczona na
        stronach ministerstwa i podała mi z niej cenę, ok. 30 zł (za topamax). W Śremie
        powiedziano mi, że faktycznie cena jest na razie wysoka, ale mam się nie
        martwić, bo hurtownie muszą przesłać jakieś korekty (potwierdziła słowa
        agikoziorowskiej). I bądź tu mądry i się nie denerwuj? Pozdr. K

PS. Ogłaszam apel, kto będzie kupował pierwszy topamax nie krzyczy za ile
        był! ;)) Pozdrawiam
        • seszen84 Re: ceny leków 06.03.07, 19:47
          ja byłam w aptece w piątek po topamax i wtedy pani mi podała cene 57 zł, ale
          powiedziała żeby poczekać i przyjśc w poniedziałek, nie wiem dokładnie o co
          chodziło, ale w poniedziałek jak przysżłam to już normalnie zapłaciłam za dwa
          opakowania 3,20.
          • agakoziorowska Re: ceny leków 06.03.07, 21:54
            chodziło własnie o korekty z hurtowni:)
    • very.martini Re: ceny leków 07.03.07, 14:35
      ja też dzisiaj musiałam zapłacić za swoje leki 100%. Solidarne państwo:)
      Bezpłatne leki, bezpłatne studia... A na studiowanie i leczenie wydałam w tym miesiącu jakieś 400 zł:)
      • laka1 Re: ceny leków 08.03.07, 07:37
        Czy też bierzesz Lamitrin? Jaka cena?
        • very.martini Re: ceny leków 08.03.07, 09:44
          tak, za pudełko setki i pięćdziesiątki zapłaciłam 150 pln
          • circo17 Re: ceny leków 09.03.07, 15:35
            mam topamax za 4 grosze 4 opakowania 100mg mój ojciec gdzies znalazł. a za
            tegretol chyba sie nie bedzie dopłacać ,czyli bedzie tak jak zwykle za darmo :)

tak wiec mam zapas na prawie 1,5 miesiąca :D

pozdrawiam

a u mnie w tej aptece kolo mojego domu nadal topamax 100zł :/
            • agakoziorowska Re: ceny leków 09.03.07, 20:48
              mają słabego kierownika, wystarczy zadzwonic po nadzór a zaraz bedzie jak
              trzeba:) to nie jest dobra wola apteki tylko odpowiednie wprowadzenie przepisów
              w zycie
    • holka1 Re: ceny leków 09.03.07, 21:32
      ja tez dziś prosto od lekarza poleciałam do apteki iii.... wyszłam zszokowana
      za 2 opakowania topamaxu wyszło 58 zł ale nie mam sie martwic pani mgr ma zadzwonic do hurtowni i wyjasnic sprawe. A sama z ciekawości na stronie MZ sprawdziłam liste leków obowiązującą od 1 marca. Topamax jest na ryczałt więc powinien kosztować parę złotych.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka