poziomka644 08.10.07, 21:59 W aptece powiedzieli mi, że cena lamitrinu 50mg teraz za 30 tabletek trzeba będzie zaplacic ok. 50 zł. czy ktoś z was o tym słyszał. ja nie mam tyle pieniędzy na ten lek Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
poziomka644 Re: lamitrin cena 08.10.07, 22:15 Byłam w jednej w olsztynie i kobieta powiedziała, że w poprzednim tygodniu dostali wiadomosć, że lamitrin nie będzie juz refundowany i narazie pytałam tylko w jednej i ciagle liczę, że ta kobieta sie pomyliła Odpowiedz Link
very.martini Re: lamitrin cena 08.10.07, 22:48 Mnie też tak kiedyś farmeceuka to wmawiała, w dodatku była niemiła i było mało sympatycznie, a potem dzwoniła mnie przeprosić. Może tym razem jest podobnie. Odpowiedz Link
weronika08 Re: lamitrin cena 09.10.07, 09:38 w szpitalu przy ul. Banacha kosztował 1 zł, nie wiem ile w tej chwili kosztuje. Odpowiedz Link
ewamaj1 Re: lamitrin cena 25.10.07, 20:10 czy ktoś wie ile powinien lamitrin kosztować obecnie - ja kupiłam za 30 zł paczka czy to ok?podobno normalnie kosztuje coś około 130 zł paczka, jak to jest w końcu? Odpowiedz Link
ewamaj1 Re: lamitrin cena 27.10.07, 09:22 dementuję wszystkie ceny za lamitrin powyżej 3 zł; właśnie się u mnie wyjaśniło - pani w aptece miała wbitą złą cenę, przepraszała mnie i oczywiście opakowanie ma cenę 3,20 zł. w celu wyjasnienia obdzwoniłam z dziesięć aptek i cena się potwierdziła 3,20 zł - także kuracja 3 miesięczna kosztowała mnie tylko 50 zł! tak że walczcie o swoje - nie ma nikt prawa sprzedać drogo lamitrinu!!! Odpowiedz Link
mogra1 Re: lamitrin cena 25.10.07, 21:03 Co prawda nie biorę Lamitrinu tylko Topamax ale dzisaj zamiast 3,20 pani chciala przeszlo 30 zł. Powiedziała ze od 29 września zmieniły się ceny leków. Poradziła pochodzić mi po aptekach może gdzieś mają jeszcze w starej cenie - i tak zrobiłam. Obeszłam całe miasto i znalazłam w jednej aptece ostatnie 6 opakowań. Receptę miałam tylko na 2 opakowania . Jutro lecę do swojej lekarki po następną na pozostałe 4 opakowania. Farmaceutka powiedziala że może zaraz znowu coś zmienią ale wiadomo tam z nimi. Będę miała trochę zapasu najwyżej a nie widzi mi się wydawać 60 zł jak mogę zapłacić 3,20. Pozdrawiam. Odpowiedz Link
adelka_z_epi Re: lamitrin cena 28.10.07, 14:47 Za opakowanie 30 tabletek 50 mg płacę w granicach 3 zł. Kiedyś poszłam do apteki i Pani mi powiedziała to samo, że nie jest refundowany, bo za drogi i Ministerstwu się to nie opłaca itp itd. Wtedy zapłaciłam około 100 zł. Ale chciałam to sprawdzić i poszłam do innej i tam cena 3 zł. Dlatego myślę że warto poszukać i sprawdzić. Poza tym uważam że to co robią apteki to czysty skandal i do prakuratory się ta sprawa nadaje, bo dlaczego w jednej aptece leki kosztują 50 zł za opakowanie a w drugiej 3 zł. Pani w aptece powiedziała mi że to hurtowania sobie narzuca? to jej się spytałam czy mam rozumieć że tyle hurtownii ile aptek? poza tym z tego co mi wiadomo to Ministerstwo Zdrowia ustala leki refundowane. Odpowiedz Link
z_lutrowicz Re: lamitrin cena 09.11.07, 17:00 Troszke mi przykro kiedy czytam to co tu piszecie bo sama jestem i epileptykiem i farmaceutką więc postaram sie wytłumaczyć jak to jest . Mam swoją indywidualna apteke. Pani która powiedziała że to hurtownia narzuca aptece cenę miała rację tylko została źle zrozumiana. Lek będzie kosztował 3 zł. w aptece która zamawia np 800 sztuk takiego leku . A zazwyczaj są to włanie apteki sieciowe ( na pewno macie takie w swoich miastach) . Apteki takie ają specjalne umowy z hurtowniami , czesto są to umowy " pod stołem" nielegalne, po prostu pranie brudnych pieniędzy. Siedze w tym światku juz parę ładnych lat. A jeżeli nawet znajdziecie tańszy lek w aptece która wydaje się być prywatna możecie się zdziwić bo od roku hurtownie prowadzą taki proceder ze kupuja apteki ale TEORETYCZNIE nie tworzą sieci. A tak naprawdę wszystko trzymają w łapach. A ludzi chodząc do aptek w supermarketach itd. przyczyniają się do niesprawiedliwości w świecie farmaceutycznym , która dotyka najbarfziej właśnie male apteki. Ale cóż , trudno mi was ganić że wybieracie lepszą cenę. Wspieracie tym samym bezosobowych kłamców i złodziei ale prawda jest taka ze potrafię zroumiec mentalność człowieka i nie mam prawa was krytykować . Dziękuję. Odpowiedz Link
adelka_z_epi Re: lamitrin cena 10.11.07, 21:49 A dla mnie skandalem jest że Pani nas tutaj wszystkich obraża, apteka w którą się zaopatruję nie należy do sieci, bo nie tylko w jednej sprawdziłam ten precedens ale w innych, pojechałam też specjalnie do innego miasta żeby utwierdzić sie w tym przekonaniu. Jak już pisałam to MINISTERSTWO USTALA LEKI REFUNDOWANE A NIE PANI W APTECE. Odpowiedz Link
z_lutrowicz Re: lamitrin cena 11.11.07, 16:11 Ja Was obrażam? Cóż, przykro mi że zostałam źle zrozumiana . Jednak swojej opini nie zmieniam wiem bowiem dobrze co dzieje się w światku farmaceutycznym. A poza tym napisałam że sama jestem EPILEPTYKIEM więc niejako , cóż bym nie napisała, jestem po Waszej stronie. Pozdrawiam. Odpowiedz Link
weronika08 Re: lamitrin cena 11.11.07, 19:28 Na tym polega prawo wolnego rynku i komnkurencja, która ma służyć klientom. My nie wspieramy złodziei, nie wiem jak możesz w ogóle tak pisać. Ty kupując kosmetyki lub artykuły codziennego użytku wybierasz sklep gdzie ceny artykułów przewyższają ceny sklepu znajdującego się tuż obok, czy też idziesz na zakupy do sklepu gdzie ceny są konkurencyjnie niższe? Wybierając ten drugi czy zastanawiasz się dlaczego tu jest taniej, czy po prostu z zadowoleniem że kupiłaś to co zamierzałaś po korzystnej cenie wracasz tam ponownie? Odpowiedz Link
mama_maxia Re: lamitrin cena 11.11.07, 20:52 Ja kupuję Lamitrin S dla synka i w pełnej dawce (2x50 mg) wyliczyliśmy miesięczny koszt na ok. 110 zł. Wiem, że lamotrygina występuje też w innych preparatach i być może one są tańsze. My włączyliśmy Convulex, bo Lamitrin spowodował olbrzymią ilość mioklonii (jeden z możliwych skutków ubocznych :-( )i teraz przy wycofywaniu przy dawce 15 mg / 10 mg kosztuje nas jakieś 30 zł miesięcznie + jeszcze Convulex... Nie jest to tanie leczenie, ale jak pewnie większość ludzi z tą chorobą jesteśmy szczęśliwi, że w ogóle jakieś leki są :-) Pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link
niebieska2 Re: lamitrin cena 11.11.07, 22:48 ja w tamtym tyg zrealizowałam receptę i dostałam leki za darmo. "Kupuję" już tak od jakiegoś czasu i zawsze wydaja mi free :)Ale kiedyś byłam zmuszona kupić w innej aptece i 1 opak. po 100 mg kosztowało 30 zł. Kraków, ul. Kielecka. Odpowiedz Link