ewelka240 01.04.09, 16:56 Nie wiem czy wiecie, że sok z grejpfruta może być dla Nas niebezpieczny hyperreal.info/node/5234 Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tabby1 Re: grejpfrut!! 01.04.09, 21:15 W ogóle popijanie niektórych leków sokami (nie tylko z grapefruita) zaburza ich wchłanianie. Ale poza tym na tej stronie dla ćpunów (przepraszam - rozszerzających granice jaźni) to głównie bzdety piszą i to bardziej niebezpieczne, bo jeszcze ktoś naiwny przeczyta i popróbuje... Odpowiedz Link
ewelka240 Re: grejpfrut!! 08.04.09, 18:53 Masz rację tabby1 totalnie nie zwróciłam uwagi na fakt co to za strona. Aczkolwiek zainteresowało mnie to bo przyznam, że do tej pory nie słyszałam o czymś podobnym. Wiedziałam, że nie powinno się popijać leków sokami, ale nie spodziewałam się, że może to nieść za sobą tak poważne konsekwencje. A jeśli chodzi o to, że ktoś naiwny przeczyta i wypróbuje, to niestety myślę, że i tak by sobie poradził. Odpowiedz Link
drugi-magda36 Re: grejpfrut!! 15.04.09, 09:46 polowe z tego co tam pisze nie rozumiem, ale moja corka miala wieksza ilosc napadow po zjedzeniu (chyba zeszta pierwszy raz w zyciu jadla) grejfruta. Doktor immunolog stwierdzila(przy okazji jest alergikiem ale nie na grejfrut) ze owoc ten moze wywolywac rozne rekcje i jesli cos sie dzialo (nie wadomo czy mialo to bezposredni zwiazek z grejfrutem) to zeby odstawic. Dziecko popija lek woda i odkad jest tylko woda nomen omen ataki ustaly (nie do razu po jakis dwoch tygodniach od zaczecia popijania woda)... i oby tak dalej magda Odpowiedz Link