Dodaj do ulubionych

Ale pogoda

02.03.04, 18:42
U mnie pogoda dzisiaj wspaniala. Swieci sloneczko, cieplo jest, prawdziwa
wiosenna pogoda. Az sie do pracy nie chce wracac z lunchu. A jak u Was?
Obserwuj wątek
    • alex113 Re: Ale pogoda 02.03.04, 18:47
      krolewna.sniezka napisała:

> U mnie pogoda dzisiaj wspaniala. Swieci sloneczko, cieplo jest, prawdziwa
      > wiosenna pogoda. Az sie do pracy nie chce wracac z lunchu. A jak u Was?

Jest +12C w cieniu i znacznie wiecej na sloneczku, ktore swieci jak zwykle.
      Dookola lezy jeszcze snieg (pozostalosc minionego weekendu) a tydzien temu bylo
      +23C. Mieszkam w pieknym miejscu gdzie mamy wszystkie 4ry pory roku. Czasem
      wszystkie cztery w ciagu 3 dni smile)
      • krolewna.sniezka Re: Ale pogoda 02.03.04, 18:55
        U mnie mowia, ze jezeli ci sie nie podoba pogoda to poczekaj piec minut to sie
        zmieni. I to szczera prawda jest.
        • alex113 Re: Ale pogoda 02.03.04, 19:04

> U mnie mowia, ze jezeli ci sie nie podoba pogoda to poczekaj piec minut to
          sie
          > zmieni. I to szczera prawda jest.
          >
          czyzbys tez mieszkala w Colorado ????
          smile
          • krolewna.sniezka Re: Ale pogoda 02.03.04, 19:10
            Nie. Ja mieszkam w Massachusetts. A tak mowia o pogodzie w New England.
            • alex113 Re: Ale pogoda 02.03.04, 19:15

> Nie. Ja mieszkam w Massachusetts. A tak mowia o pogodzie w New England.

W Colorado tez tak mowia smile)
              Tylko ze u nas chyba jednak jest wiecej slonca, srednio ponad 300 dni w roku.
              Moj kumpel przyjezdzal zawsze na swieta i wracal w styczniu do Polski z piekna,
              zloto-brazowa opalenizna. Najfajniej to wyglada jak w marcu ludzie w koszulkach
              z krotkim rekawem jezdza na nartach, tylko bez okularow i filtrow nie sposob
              sie nigdzie ruszyc smile)

Pozdrowionka
              • przyjaciolka1 Re: Ale pogoda 02.03.04, 20:02
                No to ja sie tez pochwale.U nas podobno jest w roku 320 dni slonecznych ( nie
                liczylam )Moj tesc kapal sie w tym roku w morzu 9 stycznia.Ale tez ten styczen
                byl wyjatkowo cieply,a teraz jest wyjatkowo zimno.12 stopni C Trzeba sie
                wieczorkiem troche dogrzac.Hiszpania,Costa Blanca.
                • krolewna.sniezka Re: Ale pogoda 02.03.04, 20:09
                  przyjaciolka1 napisała:

> byl wyjatkowo cieply,a teraz jest wyjatkowo zimno.12 stopni C Trzeba sie
                  > wieczorkiem troche dogrzac.Hiszpania,Costa Blanca.

No wlasnie te cieplo to czy zimno to naprawde znaczenie wzgledne. "wyjatkowo
                  zimno" u Ciebie, to u Nas "wyjatkowo piekna pogoda". A niech tam, niedlugo jade
                  do Las Vegas, moze sie wygrzeje.
                  • krystyna_jl1 Re: Ale pogoda 03.03.04, 15:53
                    u mnie, od kilku dni, od kiedy spadl snieg w Hiszpanii smile zrobilo sie chlodniej
                    (dzis: +8), ale caly czas piekne slonce i blekitne niebo.
                    Francja, Provence.
                    • brookie Re: Ale pogoda 04.03.04, 11:54
                      U mnie dzisiaj chlodno jak na srodek lata- 27 stopni.
                      W zeszlym tygodniu przezylam 48.
                      • krystyna_jl1 Re: Ale pogoda 04.03.04, 12:11
                        Brookie, a Boze Narodzenie swietowalas na plazy? smile
                        • krolewna.sniezka Re: Ale pogoda 04.03.04, 15:43
                          No niestety pogoda u mnie dzisiaj do kitu. Pada deszcz i zimno jest. Dziewczyny
                          z Australii zazdroszcze Wam upalow!!!
                          • przyjaciolka1 Re: Ale pogoda 04.03.04, 15:57
                            es.weather.yahoo.com/SPXX/SPXX0008/index_c.html
                            U mnie na szczescie zrobilo sie po staremu.Tak zimno jak przez ostatnie pare
                            dni,to dawno nie bylo.
                            • krystyna_jl1 Re: Ale pogoda 04.03.04, 16:48
                              no i ta sama fala pocieplalo u mnie : 16° dzisiaj, no i slonce...mimozy juz
                              przekwitaja.
                        • abere8 Re: Ale pogoda 05.03.04, 01:05
                          Przyznaje, ze w Sylwestra paradowalam w sandalkach i z krotkim rekawem, ale
                          ogolnie to lato jest podobno najzimniejsze od 50 lat. Ja w kazdym razie marzne.
                          Pod tym jednym wzgledem zawiodlam sie na Nowej Zelandii - moje ulubione T-
                          shirty i sukienki leza w szafie nieuzywane sad Zeby chociaz snieg spadl, to
                          nie, az tak zimno nie jest. Ble sad
                          • brookie Re: Ale pogoda 06.03.04, 13:13
                            Akurat w te najgoretsze dni pracowalam i bylam tak wykonczona, ze zamiast na
                            plazy siedzialam w domu przy wlaczonej klimatyzacji. Plaze uwielbiam, ale przy
                            temperaturze ok 33 stopni. W 48 chyba bym wykorkowala.
                            • krolewna.sniezka Re: Ale pogoda 09.03.04, 16:32
                              Niestety u mnie zima wrocila. Wczoraj caly dzien padal snieg, ale spadlo go
                              tylko 2-4 cm. Na szczescie. Ja sie juz nie moge doczekac wiosny i lata!! Czy
                              Australia przetrzymuje lato u siebie ciut za dlugo????
                              • krystyna_jl1 Re: Ale pogoda 16.03.04, 19:13
                                Piekna wiosna!!!.dzis bylo 25°, wieszalam pranie, majac zalozone okulary
                                sloneczne i caly dzien sobie podspiewywalam, do wtoru ptaszkom.
                                • krolewna.sniezka Re: Ale pogoda 16.03.04, 21:22
                                  No wlasnie, wiosna juz pelna geba, slonce swieci, roslinki wychylaja lebki do
                                  slonca, a na dzisiejsza noc zapowiadaja nam duzy snieg, do nawet 10 cm. A ja
                                  juz buty zimowe schowalam.
                                  • kendo Re: Ale pogoda 16.03.04, 21:37
                                    mielismy + 10 stopni w dzien,
                                    gdyby nie wiatr byloby cieplej/przyjemniej
                                    ale wiaterek zmienil juz swoj charakter z mroznego
                                    na wisenny...przyjemnie dzis bylo....
                                    pozdrawiam wieczornie....
                                    • krolewna.sniezka Re: Ale pogoda 17.03.04, 00:35
                                      Niestety u mnie w tym momencie balwanami rzuca. Jestem zalamana, wiosna
                                      wszedzie a u mnie igloo i lopata do odgarniania zasp snieznych. Nienawidze zimy
                                      w Marcu!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka