Dodaj do ulubionych

pomarzyc dobra rzecz - Jak to by bylo???

30.06.04, 21:21
Wyobrazcie sobie taka sutuacje:

Obchodzisz urodziny. Zaprosilas wszystkich swoich znajomych i przyjaciol.
Przyszli wszyscy w komplecie jak zawsze. Jest pieknie. Muzyka, smiechy,
rozmowy, szampan. Tort urodzinowy i gromkie "sto lat". Otwieranie prezentow.
Jeden prezent jest najmniejszy z wszystkich, ktore leza na podlodze przed
toba. Schylasz sie po niego i z malutkiej kolorowej torebeczki
wyciagasz ... ???? hmmm ??? ... bilet loteryjny.
(... tutaj przeskok w scenariuszu do nastepnego dnia ...)
Nastepnego dnia idziesz sprawdzic wyniki losowania i ... malo nie mdlejesz z
wrazenia.

WYGRALAS!!! ... 5 milionow amerykanskich dolarow ... HURAAAAAA!!!

I teraz pytanie. Jak wykorzystasz te pieniadze przez nastepne trzy miesiace.
Warunek jest jeden. Otrzymasz te pieniadze jesli wydasz je w ciagu trzech
miesiecy. Jesli cos ci zostanie, nawet jeden cent, wtedy sen prysnie i tyle
bedziesz miala z tego smile

pozdrowka

PS. Ja wiem jak bym je wydala, ale napisze o tym za chwile.
Obserwuj wątek
    • asica74 Re: pomarzyc dobra rzecz - Jak to by bylo??? 30.06.04, 21:34
      ja mam bardzo przyziemnie marzenia:
      dom, dobry sprzet fotograficzny, podroze... mysle ze uporalbym sie z tym w 3
      miesiace...
      • krolewna.sniezka Re: pomarzyc dobra rzecz - Jak to by bylo??? 30.06.04, 21:40
        $5 M to u nas pryszcz. domy sa od strasznie drogie, wiec wystarczy jeden domek
        sobie kupic,taki z basenikiem i kortem tenisowym. moze nawet zabraknac. w
        przciagu trzech miesiecy transacja zakupy bedzie dokonana, jakby cos mi
        zostaloto kupie sobie lodke zebym mogla sobie zatokach pobliskahc plywac. no na
        dom z widokiem na wode zdecydowanie za malo. wink
        • asia.sthm Re: pomarzyc dobra rzecz - Jak to by bylo??? 30.06.04, 21:43
          5 melonow dolarow za malo na dom z widokiem na wode???
          To sie tu przeniescie. Tu duuuzo wody !! Z widokiem w stolicy kupisz za 1
          milion ,z basenem i jeszcze starczy na sygnet jak czyrak wink)))
          • krolewna.sniezka Re: pomarzyc dobra rzecz - Jak to by bylo??? 30.06.04, 21:45
            to musi byc jakis chyba sztuczny zbiornik wodny wink) u nas po erze dot.comow
            ceny domow tak sie rzucily w gore, ze niestety za 1M nie mozna oczekiwac
            palacow wink)
            • asia.sthm Re: pomarzyc dobra rzecz - Jak to by bylo??? 30.06.04, 22:52
              Trzniaj palace.Tui jest solidne skandynawskie budownictwo.Moze obsurnirjsze od
              hamerykanskich palacow ,ale trzyma cieplo i widoki za prawdziwa WODE tongue_out
              • asia.sthm Re: pomarzyc dobra rzecz - Jak to by bylo??? 30.06.04, 22:56
                Oj paluszki mi sie znarowily, przepraszam za palcowki sad(
                • krolewna.sniezka Re: pomarzyc dobra rzecz - Jak to by bylo??? 30.06.04, 23:03
                  musze sie zatanowic, no i to powaznie wink ale jak tam jest pogoda w lecie? bo
                  ja lubie goraco wink)
                  • krolewna.sniezka Re: pomarzyc dobra rzecz - Jak to by bylo??? 30.06.04, 23:42
                    cos mi te litery uciekaja, to przez ten mecz nie palce mi drza i nie wciskaja
                    niektorych wink) mialo byc "zastanowic" a nie "zatanowic" smile) podaje przyklad
                    domu z widokiem na wode, ale niestety starego ktory mozna u mnie nabyc w
                    okolicach, akurat tam gdzie ta niania ze szwecji mieszkala (nie wiem czy ten
                    link bedzie dzialal ale probuje):
                    www.newenglandmoves.com/Listings/SingleFamily_NewEnglandMoves.htm?id=1007205710
                    • asia.sthm Link dzialal..,ale 30.06.04, 23:48
                      Daj spokoj , kto by to sprzatal. Czekaj, poszukam ci odpowiedniego , ale moze
                      jutro, bo padam z nog, chyba juz zgasze swiatlo smile))
                      • asia.sthm No masz 01.07.04, 00:06
                        www.fredegard.se/index2.htm
                        kliknij na Danderyd albo Stocksund , jestes w srodku sztockholmu,poogladaj
                        obrazki,moze przesadzilam z cena ,ale nie mam sily szukac dalej.Jutro znajde ci
                        tanszy z widokiem na prawdziwa wode ;-P
                        • asia.sthm Re: No masz 01.07.04, 00:10
                          Najpierw kliknij na : HEM TILL SALU, potem wybierz wode.
                          Ja nie mam dzis sily sad(
                          • krolewna.sniezka Re: No masz 01.07.04, 02:23
                            fajne, a jaki jest kurs korony do dolara? bo tam widze pod pris 9.5M, nie wiem
                            czy mi te wygrane od ana piec milionow kandyskich starczy na ta wille smile)
                            • asia.sthm Re: No masz 01.07.04, 10:24
                              1 USD = 7,6 SEK , dolar ostatnio spadl z pieca na leb, ale bylo ponad 9 Sek.
                              Starczy ci nawet w kanadyjskich.To jak ? bierzesz ??
                              Juz nawet umiesz czytac po szwedzku..smile)
                              • krolewna.sniezka Re: No masz 01.07.04, 18:13
                                no a czy nie prosciej byloby po prostu w euro? wtedy kalkulacje sa bardzo
                                uproszczone wink) zdaje sie ze Anna Lindh promowala bardzo wprowadzenie euro w
                                Szwecji, czemu taka opozycja?
                      • ana1p Link dziala..,ale czy zwrocilas uwage na 01.07.04, 18:14
                        asia.sthm napisała:

> Daj spokoj , kto by to sprzatal. Czekaj, poszukam ci odpowiedniego , ale moze

Taxes $37,874
                        I po podzieleniu to na 12 miesiecy, to srednio wyjdzie jakies $3156.20 na
                        miesiac.
                        • krolewna.sniezka Re: Link dziala..,ale czy zwrocilas uwage na 01.07.04, 18:17
                          dobrze zauwazylas ana1p smile) to jakby splata jeszcze jednego domu wink) a taxes
                          ida do gory co roku, wiec trzeba troche wiecej tych milionow na to aby placic
                          tax no i na grupke pan do sprzatania przydaloby sie cos extra smile)
    • jagienka.harrison Re: pomarzyc dobra rzecz - Jak to by bylo??? 30.06.04, 23:03
      najpierw oglądnęłabym jeszcze raz Miliony Brewsterawink tam on to świetnie
      zorganizowałwink
      kurczę jak byłam w Sydney to były takie nowiutkie apartamenty w widokiem na
      Operę...jakby mi starczyło to na pewno kupiłabym takie mieszkanko!
      • frankie36 Re: pomarzyc dobra rzecz - Jak to by bylo??? 01.07.04, 05:44
        Miliony Brewstera pamietam,byl to jeden z ulubionych moich komedii,ale on tam
        chyba mial problemy z wydaniem tych wszystkich pienedzy,trefne decyzje
        przynosily mu zyski,na samym koncu nie bylo cos o bardzo kosztownym
        znaczku,ktory przykleil na pocztowke?
        A co do tych milionow,to za kazdym razem jak kupie kupon loteryjny to w mysli
        wydaje te miliony:wielki dom na acreage,fajne wakacje z cala rodzina
        +mama+siostra z jej M i siostrzeniec,na studia dla dzieci,do mamy cos tam
        wyslac,reszta na konto(jezeli by cos z tego zostalo)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka