Dodaj do ulubionych

nowosc na albumie

13.09.04, 23:05

Obserwuj wątek
    • jagienkaa Re: nowosc na albumie 13.09.04, 23:09
      no dobra a teraz pytanie blondynki, bo jakoś nigdzie nie wpadłam na odpowiedź -
      jak się zdjęcia dołącza?...
      • asica74 Re: nowosc na albumie 13.09.04, 23:15
        a fatycznie!

wejdz do Photos i wybierz album w ktorym chcesz zamiescic swoje zdjecia, np. dzieci.

Imasz tam dwie opcjce: Add Photo i Create Album.

Powiedzmy, ze chcesz zamiescic pojedyncze zdjecie, i wtedy: klikasz na Add Photo.

Otwiera sie okno z kilkoma oknami. Przy Oknie Photo 1, klikasz na Browse i
        szukasz swego zdjeica w swoich Files

Gdy je juz masz, to klinasz na OPEN i zdjecie zalacza sie automatycznie.

Jezeli chcesz dolaczyc wiecej niz jedno zdjecie, powtarzasz te czynnosc.

Na samym koncu zjezdzasz na dol i klikasz UPLOAD.

Zrobione

ps. zdjecia musza byc w formacie jpeg lub giff
    • asica74 Re: nowosc na albumie 13.09.04, 23:23
      jagienka! do dziela! bienchaeve juz odorobila lekcje na piatke!
      • asia.sthm Re: nowosc na albumie 13.09.04, 23:29
        A co? Powiesila juz siebie?
        • kendo Re: nowosc na albumie 13.09.04, 23:33
          no tak,
          Wy se ogladajcie....a ja nie moge....
          ale poslalm teraz do "obwieszenia mnie"
          • asica74 Re: nowosc na albumie 13.09.04, 23:35
            kedno!
            Wlasnie przeczytalam, ze mozesz tylko nas czytac, a nie widziec nas... wyslalm
            maila i mam nadzieje, ze tym razem przejdzie... jakby co to ja jestem za kompem,
            wiec daj znac co sie dzieje... a teraz ide cie wieszac, o ile zdjecia juz doszly
            • asica74 Re: nowosc na albumie 13.09.04, 23:43
              kedno i psiun juz jest

(kendo, jak to jest niefotogeniczna psunia to... jak mame kocham!)
              • asia.sthm Udusic ja.. 13.09.04, 23:48
                nic do pokazania!!??
                Tak psiunia oszkalowac!! Zeby ci jezyk scierpl smile))
                I dlaczego nieszczesna lamka wina? Oczki ci lsnia i slicznie wygladasz.
                Ach ta kobieca zaskromnosc smile)
                • kendo Re: Udusic ja.. 14.09.04, 00:09
                  aj nie duscie mnie...
                  bida mnie dodusza bez Waszych usciskow....
                  dziekuje....psiun na tym wyszedl dosc fajnie....
                  na innych sie garbi albo uciekasmile)
                  na spotkaniu towarzyskim wypijam dwie lampki
                  ta chcialam zostawicwink)

i nareszczie moge sobie Was tez poogladac
                  zaczelam od zwierzaczkow.....
                  cudne /slodziunie sa ,a najfajnieszy kocio na schodach"rozczochrane"
                  a to chyba bokser....ale dostojna "szycha",,,hmm....
                  mamcia sie chyba czuje bezpiecznie przy nimwink)

reszte relacji dopisze jak obejzalam calosc....

dzieki Asia 74 za pomoc....usciski....
                  • asica74 Re: Udusic ja.. 14.09.04, 00:16
                    nie ma za co smile
    • tamsin Re: nowosc na albumie 14.09.04, 04:46
      dziewczyny, zdjecia sa przepiekne smile) kendo, ty i psiulek wygalacie slicznie,
      nie bylo co sie czaic, prawda smile) uwaga dziewczyny, jak wywieszacie swoje
      zdjecie, to wytnijcie "full size", tzn. powiekszenie fotografii (jezeli
      pstrykacie na zdjecie i ono sie powieksza, to po prostu, kliknijcie na "delete
      full size", tylko wielkie zdjecie sie zmazuje, nie cala odbitka. W ten sposob
      zachowamy miejsce na wiecej zdjec, ja juz powycinalam wiekszosc "duzych
      rozmiarow" ale jak wklejacie nowe to pamietajcie o tym, bo nam skrzynke
      rozepcha na yahoo wink)
      • kendo Re: nowosc na albumie 14.09.04, 09:59
        **tamsin
        dziekuje....
        podesle wiecej teogorocznych z lata
        jak psiun od aparatu fotograficznego uciekawink)

**a Rex to Twoja psinka????(bo tylem sie wczoraj naogladala,ze boje sie ze cos
        pomieszalamwink
        ale sliczny....nasz pierwszy doberman tez wabil sie Rex.

swiecie znow jakies tam techniczne przyciski....
        a jam takam nietechniczna,
        chyba bede podsylac do dalszej "obrobki"wink)

**milego poranka/dnia/wieczoru
      • asica74 Re: nowosc na albumie 14.09.04, 10:09
        tamsin, gdzi ejest ten : full size? oczy wypatrzylam i nic nie widze...
    • jagienkaa Re: nowosc na albumie 14.09.04, 13:51
      no dobra. uff ja też dolączyłam (najlepszewink)) zdjęcia.
      Jak coś jeszcze znajdę jak wyglądam szczupło i pięknie to dołączęwink)
      • asia.sthm Re: nowosc na albumie 14.09.04, 15:57
        Jagienko, twojego Dominika mozna lyzkami jesc smile)
        Co za czar i wdziek u takiego kajtka..smile))
      • tamsin Re: nowosc na albumie 14.09.04, 16:08
        Jagienka, twoj Dominik to istny cukiereczek do schrupania, jaki on jest
        slodki smile)

Kendo, tak Rex to jeden z moich psow, ma prawie 9 lat ale dobrze sie trzyma jak
        na swoj wiek, tyle ze mu mordka ostatnio posiwiala.

Asica, kliknij na zdjecie Dominika, ono sie powiekszy na "full size", nad
        zdjeciem bedzie: "delete full size?" kliknij Yes, i confirm i tylko regular
        size zostanie.
        • jagienkaa Re: nowosc na albumie 14.09.04, 16:22
          dzięki dzięki dziewczyny! komplemetny zawsze mile widzianesmile)
    • frankie36 Re: nowosc na albumie 14.09.04, 17:27
      Dolaczam sie do komplementow,nie na darmo spiewal Rosiewicz najwiecej witaminy
      maja polskie dziewczyny,wszystkie wygladacie cudownie,macie wspaniale rodziny i
      oby tak dalej ,bo jak mowila tym razem moja ciocia :grunt to rodzinka.

Ja mam tylko maly problemik,cholera nie nadazam za nickami(mam straszna glowe
      do dat,imion,numerow telefonu itp.Moj wlasny w Kanadzie mialam zapisany na
      kartce przez jakies pol roku,jeszcze lepiej wlasnemu dziecku wpisalam zla date
      urodzin...),i co za tym idzie nie wiem kto jest kto,bo niektorzy maja zmienione
      nicki na albumie.Moze zrobilibysmy jakas mala sciagawke na albumie z nickami z
      forum i odpowiadajacymi nickami z albumu.Sorry,to taka moja przypadlosc.smile))0
    • szpulkaa Re: nowosc na albumie 14.09.04, 20:58
      wlasnie zlozylam podanie o przyjecie do albumu. prosze o pozytywe rozpatrzenie:-
      )
      • asica74 Re: nowosc na albumie 15.09.04, 09:33
        podanie zostalo rozpatrzone jak najbardziej pozytywnie smile
        • szpulkaa Re: nowosc na albumie 15.09.04, 19:34
          dzieki! juz skorzystalam z pozytywnej odpowiedzi i was wszystkie obejrzalam tongue_out
          i siebie tez powiesilamsmile
          stwierdzam, ze duzo fajniej kojarzyc zdania z twarza!smile
    • alex113 Zawislam 15.09.04, 17:18
      Oglaszam ze wisze smile))))
      Powiesilam tez Elenaii w dniu slubu
      • asica74 Re: Zawislam 15.09.04, 17:30
        i ja wlasnie zawiesilam moja wies zamojska! jak w koncu uproram sie z
        photoshopem, co to mi jakies fikolki robi, to bedzie wiecej... np, bocianie
        gniazdo
        • asica74 Re: Zawislam 15.09.04, 17:31
          alex! oj glosno bylo o tym slubie, glosno! ale nie wiedzialam, ze i ty lulki
          tam palilas!
          • alex113 Re: Zawislam 15.09.04, 17:41
            asica74 napisała:

> alex! oj glosno bylo o tym slubie, glosno! ale nie wiedzialam, ze i ty lulki
            > tam palilas!

A ja tam bylam, miod i wino pilam i na forum sie o tym chwalilam smile))))
          • ellenai Re: Zawislam 15.09.04, 17:42
            kurcze ,ale fajnie,dzieki alex zawislam miedzy wami!cmok kochani!
            • alex113 Re: Zawislam 15.09.04, 17:49
              Dziewczyny adminy, dajcie ellenai przepustke na album, pleeeeease
              • asica74 Re: Zawislam 15.09.04, 18:06
                ojej, jak sama nie poprosi, a dziewczyny sie nie zgodza to ja malo moge
                zrobic... sad
                • ellenai Re: Zawislam 15.09.04, 18:09
                  cmok,wyslalam zgloszenie! alex dzieki za wstawiennictwo!smilecmok
                  • asica74 Re: Zawislam 15.09.04, 18:14
                    to wrzucam do glosowania
                    • asia.sthm Ellenai tu byla od najpierwszych dni 15.09.04, 18:52
                      po co jej przepustka wpuscic i tyle.
                      Przepraszam nowe kolezanki za takie wrzaski samowolne, ale ona tu jest chyba od
                      zarania tego forum smile))
                      No dobra , ide glosowac... i obejrzec panne mloda i te lulki.
                      • asica74 Re: Ellenai tu byla od najpierwszych dni 15.09.04, 18:57
                        ja tez tak myslalam, ale niech dziewczyny cos powiedza...

asia, za jakas chcwile bedzi edla ciebie gniazdo bocianie!
                      • asia.sthm Re: Ellenai i Alex 15.09.04, 18:58
                        O matko jakie wy odswietne wlacznie z przychowkiem.
                        Alez czy na tle gor ten pan to jakis obcy czy swoj ?? smile))
                        Bomba jestescie-
                        • ellenai asia,alez ja ci winna jestem 15.09.04, 19:03
                          serdecznego cmoka za rekomendacje! dziekuje,faktycznie jestem od poczatku tego
                          forum,tylko kiepsko sie udzielam,wiecej czytam niz pisze cmok!
                        • alex113 Re: Ellenai i Alex 15.09.04, 19:05
                          asia.sthm napisała:

> O matko jakie wy odswietne wlacznie z przychowkiem.
                          > Alez czy na tle gor ten pan to jakis obcy czy swoj ?? smile))
                          > Bomba jestescie-

A swoj, swoj od 11 lat ten sam smile))
                          • alex113 Re: Ellenai i Alex 15.09.04, 19:08
                            A odswietie nie bylo. Pojechalismy na wyprawe jeepowiczow po gorskich
                            wertepach. Wytelepalo nas jak jasny gwint. Niektorych meskich rozrywek nie
                            pojmuje smile)))
                            Zdjecie jest z ubieglego tygodnia, na szczytach juz lezal swierzy snieg.
                          • frankie36 Re: Ellenai i Alex 15.09.04, 19:08
                            Ellenai znam z 30-tek,zdjecie jej juz wisi,wpuszczamysmile)))
                          • asia.sthm Re: Ellenai i Alex 15.09.04, 19:12
                            smile) No wyglada na swojaka, reke na tobie trzyma.
                            Ellenai ja wiem , zes tu bywala tylko oczami ,wyczuwalam cie .
                            Zreszta tez was podczytuje na czydziestkach, nawet mam dostep ale ni cholery
                            sie nie zdazy.
                            Asiu74 zrobmy samowolke. wpusc Ellenai, ona juz przeciez tam wisi. Dziewczyny
                            wybacza smile))))
                            • alex113 Re: Ellenai i Alex 15.09.04, 19:15
                              asia.sthm napisała:

> Ellenai, ona juz przeciez tam wisi. Dziewczyny
                              > wybacza smile))))

Oj wisi, wisni i na zwierzakach koze pasie smile
                              • asica74 Re: Ellenai i Alex 15.09.04, 19:19
                                no dobra! elenai zaraz bedziesz
                              • asia.sthm Re: Ellenai i Alex 15.09.04, 19:31
                                alex113 napisała:

>
                                > Oj wisi, wisni i na zwierzakach koze pasie smile
                                >

Widzialam smile)))
                                Daj jeszcze pizamke i sianko na glowie, bo sobie chce jeszcze popatrzec...
                                Plizzzz
                                • ellenai Re: Ellenai i Alex 15.09.04, 19:36
                                  hehe ja mialam wtedy pizame w "koty "ale nie zostala uwieczniona na zdjeciu!
                                  hehe
                                  dziekuje wam za rekomendacje,frankie ,asica cmoooooooooooooook!niestety czasu
                                  nie staje na pisanie wszedzie gdzie fajnie!sadbuuuuuuuu
                                  • asica74 Re: Ellenai i Alex 15.09.04, 20:00
                                    Powiesilam zdjecia z Polski. Polskie chaty, koty , mopsiki!

Elllenai, na zdrowie! A teraz ide ogladac szpulke...
                                    • asica74 Re: Ellenai i Alex 15.09.04, 20:02
                                      Szpulkaa! czesc! fanie cie poznac!
                                      • asia.sthm Re: Ellenai i Alex 15.09.04, 20:03
                                        Za godzine dopiero popatrze Buuuu smile)
                                        Musze leciec
                                        • szpulkaa Re: Ellenai i Alex 15.09.04, 20:33
                                          czesc czesc!! fajnie, ze sie moglam przedstawic!wink
                                          Asica, super te twoje foty z Polski!! wies sielska, anielska i ten kicius! to
                                          prawdziwy hiciol!!!!smile)
                                          • asica74 Re: Ellenai i Alex 15.09.04, 20:36
                                            ten kot mi zlamal serce!Z checia bym go ukradla, gdyby nie te skomplikowane
                                            proceduru graniczne w UK... A tak jak bylismy u rodzicow, to oboj ena wysciki
                                            glaskalismy gada! Ale jaki to jest fajny gad!
                                            • ellenai dziekujeeeeeeeeeeeeeee 15.09.04, 20:43
                                              za mozliwosc obejrzenia zdjec,jestescie fantastyczne!!!!!!!!!!!mnie teraz
                                              bedzie latwiej kojarzyc nicki teraz z twarzami!ale rozsypane po swiecie
                                              jestesmy!syswia ty i ten hinduski slub!-o rany,co za egzotyka!jagienka male
                                              twoje jest cudne,podobnie jak biancaneve latorosle!asia co za piekny
                                              usmiech,asica no ty to super jestes znam cie z albumu trzydzistkowego,frankie
                                              widze cie,widze cie! super jestes!kazda z was jest swietna,szpulka cudne!
                                              brookie z ozz-miodzio!przepraszam jak kogos pominelam!jestem pod wrazeniem was
                                              wszystkich,co za grupa super osobek!
                                              alex zazdroszcze ci tej wyprawy w gory!cmok
    • tamsin Nowosci i cudenka na naszym albumie :-))) 15.09.04, 21:00
      no ja jestem zaszokowana iloscia nowosci smile)) latam po zdjeciach jak kot z
      pecherzem i podziwiam smile)

Alex113 nigdy nie przypuszczalam ze ma wlosy blond!!! dlugie, proste i
      kasztanowe a tutaj taka niespodzianka - sliczne zdjecia, coreczka po prostu
      przesliczna, jest czym sie chwali, oj jest smile)

Asica, wioska zamojska cudna, sam folklor wink) nigdy nie napisalas jak Misiu
      sie zapatrywal na folklor polski? Jako wielbiciel kocurkow, kotow, i innych
      kociat, zakochana jestem tez w tym zamojskim kociatku od pierwszego wejzenia wink

Dziewczyny, zdjecia cudne, ja w pracy zamiast pracowac to klikam na album,
      wszystkie dziewczyny jestescie piekne, Szpulka zgadzam sie: milo sie "gada" do
      twarzy smile))
      • tamsin Re: Nowosci i cudenka na naszym albumie :-))) 15.09.04, 21:05
        no i dopatrzylam sie Ellenai z Alex i koza, no, no, dziewczyny, toz to naprawde
        piekny dziki zachod smile)) swietne zdjecia, sam miodzio.
        • ellenai Re: Nowosci i cudenka na naszym albumie :-))) 15.09.04, 21:27
          tamsin dziekuje! mam wiecej zdjec,moge sie nimi podzielic!niektore sa"bardzo
          dziko zachodnie"wlaczajac w to takie z lapaniem krow na lasso!cmok,teraz przez
          te zdjecia to siedze i czytam forum!jest jak szpulka mowi do "geby"fajniej sie
          gada cmok
          • frankie36 Re: Nowosci i cudenka na naszym albumie :-))) 15.09.04, 21:35
            Ja chce te z DZikiego Zachodu,bo sama mieszkam na preriach,gdzie to pelno krow
            itp.
            A moj M to wzudzil wielki zachwyt sposobem schwytania cielaka,ktory jakos na
            droge wybiegl(jeszcze podczas naszego zamieszkania w Holandii).Jakos go tak
            zlapal ,pozniej polozyl na lopatki,za kopytka i uratowal biedaka od
            przejezdzajacych samochodow.Nie ma to jak cowboy za meza,mowie wamsmile))
          • tamsin Re: Nowosci i cudenka na naszym albumie :-))) 15.09.04, 21:37
            no nie dziewczyny!!! ta willa z samochodem to jest juz szczyt bogactwa
            hameryckiego!!!!!! tylko wysylac pocztowki rodzinie, a nich ich szlag trafia i
            juz smile)
            • ellenai Re: Nowosci i cudenka na naszym albumie :-))) 15.09.04, 21:53
              heh tamsin !,frankie,no to twoj maz mi zaimponowal,ciele zlapac hoho!
              niezle,mam takie zdjecia z lapania cielakow na lasso,znajomi znakowali bydlo!
              fajnie ci ze mieszkasz tak na wsi,ja tez tak mieszkam,wszyscy naookolo maja
              tyle zwierzat a ja tylko mam 5 rybek! ha!cmok
              • frankie36 Re: Nowosci i cudenka na naszym albumie :-))) 15.09.04, 21:57
                Ja sama na wsi nie mieszkam ,ale moj pochodzi ze wsi no i jego rodzice tam
                mieszkaja,czyli moge powiedziec ,ze zyje w najlepszym z obu swiatow,na co dzien
                w miescie ,a b.czesto na weekendy u tesciow(dzieci uwielbiaja).
                • ellenai Re: Nowosci i cudenka na naszym albumie :-))) 15.09.04, 22:07
                  no to podobnie mamy frankie w tym temacie,z tym ze ja wychowalam sie na
                  wsi,galicyjskiej,zabitej dechami,psy szczekaly wiesz czym,ale co to bylo za
                  zycie! eh,marze zeby mnie jeszcze kiedy jaka rozsierdzona krowa po galicyjskich
                  lakach pogonila jak to drzewiej bywalo...............cmok
            • alex113 Re: Nowosci i cudenka na naszym albumie :-))) 15.09.04, 21:57
              Wiedzialam, ze was zachwyce moim bogactwem smile))
              Ciekawe ktora sie teraz z wizyta odwazy ??????? smile))
              • ellenai no ja planuje 15.09.04, 22:05
                cie odwiedzic za niedlugo,to mnie bedziesz mogla przyjac na tych pokojach!
                rewelacja zdjecie i podpis alex,niech cie kula,ryje ze smiechu i mi
                sie"smianie nie przechodzi"cmok
                • szpulkaa Re: no ja planuje 15.09.04, 22:40
                  Alex! nie zazdroszcze ci tej willi i samochodu i nawet salonu!! ale tego widoku
                  z okien - bardzo!!!!smile przepiekne te krajobrazy... no i coreczke masz cudna,
                  podobna do mamusiwink
                  • alex113 Re: no ja planuje 16.09.04, 02:37
                    Dzieki, dzieki ......
                    Alexis Carrington wink
    • asia.sthm Re: nowosc na albumie 15.09.04, 22:18
      Wrocilam i sie o malo nie przewrocilam, co za ogladanie !!!
      Ja tez chce cowboja za meza... tfu co ja .. moj nie ma drygu do koni, ani do
      cielakow.
      Asiu74 dzieki ci za ten kawalek Polski i gniazdo i kotka..
      I jak tu nie miec sentymentow...niech mi tu jeszce raz ktos ...znow przepraszam.
    • st0kro-tka Re: nowosc na albumie 16.09.04, 15:56
      oglaszam wszem i wobec, ze wlasnie zamiescilam pare zdjec w albumie...
      zajelo mi troche czasu, zeby poukladac je w odpowiednich albumach..
      • asica74 Re: nowosc na albumie 16.09.04, 18:05
        witam witam serdecznie w nasze progi! A te palmy to w brazylii?
        • st0kro-tka Re: nowosc na albumie 16.09.04, 21:09
          palmy jak najbardziej brazylijskie

(coz, ostaly mi sie zdjecia, chlip chlip...)
      • asia.sthm Re: nowosc na albumie 16.09.04, 18:32
        Szpulka i Stokrotka jak milo was spotkac.
        Jakie wy urocze jestescie wszystkie..
        Ludzie jak ja lubie ogladac zdjecia..smile)
        • alex113 Re: nowosc na albumie 16.09.04, 18:38
          asia.sthm napisała:

> Ludzie jak ja lubie ogladac zdjecia..smile)
          >
          Z mysla o tobie dorzucilam kilka swoich (obiecuje ze nie zmonopolizuje albumu,
          ale naprawde musze sie powstrzymywac smile))) i ciezko mi to idzie)
          • asica74 Re: nowosc na albumie 16.09.04, 18:52
            o mamo! te palmy, to rozumiem u ciebie na podworku? smile

alex, bardzo rajne zdjecia... mi sie najbardziej podoba ten samochodzik, lekko
            przechodzony...smile monopolizuj dalej!
          • asia.sthm Re: nowosc na albumie 16.09.04, 18:54
            lece patrzec !!
          • tamsin Re: nowosc na albumie 16.09.04, 19:00
            Alex, te hawaje to najbardziej odpowiednie miejsce na wakacje, gdzie mozna
            byloby jechac z takich eleganckich salonow jak nie do raju? smile) Nie sluchaj
            Asicy o tym samochodzie, autko jak sie patrzy, nie czesto sie spotyka takie
            cacka smile)
            • asica74 Re: nowosc na albumie 16.09.04, 19:12
              ale tam jest taki samochod inny tez! i juz Alex mi powiedziala, ze to z
              zamknietej kopalni! Samochod Alex jak najbardziej fajny!
              • tamsin Re: nowosc na albumie 16.09.04, 19:16
                ja mowie o tym ladnym samochodziku co przed jej willa stoi wink) taki w kolorze,
                no powiedzmy rdzawym? Gdzie takie takiego porszaka parkowac jak nie przed
                elegancka rezydencja smile)) Niech sasiadow skreca, bo kazdy by chcial sie
                powozic.
          • asia.sthm Re: nowosc na albumie 16.09.04, 19:28
            Alex mnie nigdy zdjec nie za duzo.
            Willa i auto juz dawno sa obiektem mojej zazdrosci. Polec nam twojego
            architekta wnetrz. Toz to szczyt eleganckiej wykwintnosci!
            Himalaje mnie troche zmylily. Ten zolw przy dziecku mowi do mnie, ze to
            Galapagos.. i komu wierzyc?
            • szpulkaa Re: nowosc na albumie 16.09.04, 21:17
              Alex, super te widoki!! to jest to, co moze sobie wyobrazac w deszczowa noc i
              czuc sie znakomicie!smile
              stokrotka, czy jest jakis kawalek na tej ziemi, na ktorym nie bylas?wink
            • tamsin Re: nowosc na albumie 16.09.04, 21:43
              asia, gdzies tych himalajow sie dopatrzyla? ja wybauszam galy ale tylko hawaii
              widze wink)
              • alex113 Re: nowosc na albumie 16.09.04, 22:13
                tamsin napisała:

> asia, gdzies tych himalajow sie dopatrzyla? ja wybauszam galy ale tylko
                hawaii
                > widze wink)

To nie Himalaje tylko Gory Skaliste w Colorado (1.5 godz od mojego domu, tak
                tak mimo wszystko jestem mieszczuchem)
                I nie Galapagos tylko Hawaje smile))
                W miedzyczasie byly tez fotki z wyjazdu do Wyoming i parku Yellowstone tamze smile
                • asia.sthm Re: nowosc na albumie 16.09.04, 22:15
                  Zolw powiedzial ze GALAPAGOS i komu wierzyc?
                • asia.sthm Re: nowosc na albumie 16.09.04, 22:36
                  alex113 napisała:

> tamsin napisała:
                  >
                  > > asia, gdzies tych himalajow sie dopatrzyla? ja wybauszam galy ale tylko
                  > hawaii
                  > > widze wink)
                  >
                  > To nie Himalaje tylko Gory Skaliste w Colorado (1.5 godz od mojego domu, tak
                  > tak mimo wszystko jestem mieszczuchem)
                  > I nie Galapagos tylko Hawaje smile))
                  > W miedzyczasie byly tez fotki z wyjazdu do Wyoming i parku Yellowstone
                  tamze :-
                  > )

Wiecie ja lepiej sie wytlumacze, bo mnie za gluoia wezmiecie wink
                  Moje dziecko wtedy 8-letnie podczas wycieczki zimowej w zamieci snieznej na
                  Morskie spytalo powaznie:
                  - Mamo, to Himalaje??
                  Od tego czasu czesto SIE nam wymyka slowo Himalaje.
                  To samo dziecko w centrum Warszawy tradycyjnie zaproponowalo miejsce spotkania
                  gdybysmy sie nawzajem zgubili:
                  - O tam pod tym kosciolem - pokazujac paluszkiem na Palac Kultury.
                  Zgadnijcie jak my teraz na te budowle mowimy..
                  • tamsin Re: nowosc na albumie 16.09.04, 22:41
                    ahhhh! teraz juz wszystko jasne smile) a ten kosciol w Warszawie to podobno maja
                    rozbierac? moze ploty a moze i prawda?
                  • alex113 Re: nowosc na albumie 16.09.04, 22:52
                    asia.sthm napisała:
                    > - O tam pod tym kosciolem - pokazujac paluszkiem na Palac Kultury.
                    > Zgadnijcie jak my teraz na te budowle mowimy..

A ja w tym kosciele chodzilam do pracy. Ach moja pierwsza praca, do dzis nie
                    zapomne cudnego systemu z windami(czesc chodzila tylko do 12go pietra, potem
                    nalezalo sie "przesiadac") i pozamykanych lancuchami klatek schodowych.
                    Dotarcie na 17te pietro zajmowalo 10-15 min smile))))
                    Potem sie wspolnicy poklocili i wyrzucili polowe pracownikow (mnie na szczescie
                    tez). I tak w symbolu komunistycznej architektory, rodzil sie wczesny polski
                    kapitalizm smile)))
                    • asia.sthm Re: nowosc na albumie 16.09.04, 23:07
                      Lo jezu kosciol beda rozbierac ? Nie uwierze az nie zobacze smile
                      Palac od srodka widzialam ostatnio na filmie Haker.
                      Do wynajecia byl w calosci i sobie chlopaki go na lokal do pracy i balangi
                      wykorzystali - piekne pool party urzadzili.
                      Alex kiedys jeszcze za komunizmu tez raz z przesiadka jechalam na 20-te chyba
                      pietro i zupelnie nie pamietam jak tam wygladalo.
                      • szpulkaa Re: nowosc na albumie 17.09.04, 07:52
                        mnie jakos nigdy nie zanioslo do tego "kosciola"wink ale nie wyobrazam sobie,
                        zeby go rozebrano.. toz to taka atrakcja w Warszawie, jak Wieza Eiffela w
                        Paryzu! wiem, ze to smiale porownanie... ale jaka stolica, takie atrakcjewink a
                        tak serio, to wiekszosci obcokrajowcom, ktorych oprowadzalam po Warszawie,
                        najbardziej podobal sie wlasnie Palac Kulury...
              • st0kro-tka Re: nowosc na albumie 16.09.04, 22:18
                dolaczam sie do komplementow, Alex, zdjecia sa przepiekne! raj na ziemi te
                hawaje! (szpulkaa - na hawajach nie bylam)
    • asica74 Re: nowosc na albumie 17.09.04, 19:41
      zaladowalam zdjecia sprzed kilku lat. Bylam w Irlandii, podobalo mi sie
      straszliwie i urzekly mnie wyspy Aaran, gdzi enie ma drzew, a jedynie same
      murki, domki i stare cmentarze.
      • asia.sthm Re: nowosc na albumie 17.09.04, 22:29
        Ladne ! Takiego cmentarza nigdy nie widzialam chociaz lubie ogladac cmentarze
        tam gdzie jestem.
        Najdziwniejszy znalazlam na indonezyjskiej wyspie Lombok.Tam ramie w ramie byly
        groby buddystow, muslimow, zydow i chrzescijan. Kazdy mial po swojemu.
        Taka malutka wyspa, a zyli sobie tam i umierali w zgodzie.
        Oj czuje , ze zmow mi to niemrawo wyszlo. Oni tam mam nadzieje dalej sa w
        zgodzie.
        smile))
        • asica74 kalendarz albumowy! 18.09.04, 00:59
          odkrylam wlasnie ze na albumie jest tez kalendarz, gdzie mozna zapisac
          przerozne rzeczy! i nawet juz zapisalam! zachecam do zapelniania kartek
          urodzinami, wydarzeniami etc. - oczywiscie nie jest to przymusowe!

asia, fajnie z tymi roznymi ludzmi... niektorzy nie potrafia zyc w zgodzie z
          smym soba...
    • szpulkaa Re: nowosc na albumie 23.09.04, 20:01
      w albumie w folderze Fotki-widoki-miasta zamiescilam spora kolekcje zdjec z
      miasteczka, w ktorym mieszkam - Auvers sur Oisesmile
      przyjemnego ogladania!wink
      • angieblue26 Re: nowosc na albumie 23.09.04, 20:07
        Szpulkaa, nie wiedzialam, ze tam jest tak ladnie smile
      • asia.sthm Malownicze Auvers sur Oise 23.09.04, 20:28
        Oj bedziesz tesknila . Urokliwe miasteczko.
        I pomyslec, ze grob wielkiego malarza obsadzony tylko bluszczem.
        Bardzo mi sie to podoba.
        • tamsin Re: Malownicze Auvers sur Oise 23.09.04, 20:39
          Piekna jest ta miejscowosc smile)) Nawet nie wiedzialam, ze Van Gogh i jego brat
          nigdy po smierci nie powrocili do Holandii.
          • szpulkaa Re: Malownicze Auvers sur Oise 23.09.04, 20:44
            wiem wiem... dzis zrobilam porzadki ze zdjeciami, przejrzalam i... jutro sie
            wybiore na pozegnalny spacersmile bedzie mi brakowac tych miejsc i klimatow...
            ale czekaja mnie nowewink
    • szpulkaa Re: nowosc na albumie 24.09.04, 19:41
      jeszcze dolaczylam wielka kolekcje zdjec Paryza... na usparwiedliwienie tej
      ilosci moge tylko powiedziec, ze przeciez to wielkie miasto...smile
      • asia.sthm Paryz.. 24.09.04, 21:51
        ach ten Paryz. 22 lata temu bylismy w podrozy tzw drugiej przedslubnej.
        Przy St Michelle kucharki spiewaly od samego rana jak Edith Piaff .
        Co za miasto...rozmarzylam sie..
        Dzieki za zdjecia.
        • tamsin Re: Paryz.. 24.09.04, 23:53
          ahh...obejzalam sobie te wszystkie zdjecia i jak dla mnie to mogloby byc
          dziesiec razy wiecej smile) przepiekne!! tez mnie wspomnienia naszly bo prawie
          rowno rok temu tam bylam i wino pilam wink)
          • szpulkaa Re: Paryz.. 25.09.04, 09:46
            juz za tydzien i ja bede wspominala, jakie cudne to miasto... dobrze, ze bede
            mogla odswiezac wspomnienia zagladajac do naszego albumusmile
            • kendo Re: Paryz.. 25.09.04, 10:43
              szpulkaa napisała:

> juz za tydzien i ja bede wspominala, jakie cudne to miasto... dobrze, ze bede
              > mogla odswiezac wspomnienia zagladajac do naszego albumusmile

szpuleczko,cos chyba pominelam,
              wyjezdzasz na stale,czy na krotko z Francji....
              a Twe miasteczko to maprawde urocze,
              takie "pozimkowe miejsce"....
              pochwale Ci sie tez bylam w Paryzu tydzien,
              za malo czasu by zobaczyc wszystko,
              jestem w dalszy ciagu pod wrazeniem tej atmosfery,
              jest szczegolna...odmienna od innych miast.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka