Dodaj do ulubionych

prosba o rade - krem

19.01.05, 20:54
dziewczyny - z gory przepraszam za temat - wiem, ze sa inne fora poswiecone
kosmetykom - ale jakos nie umiem tam nic znalezc - mam takie male pytanie:
czy znacie jakis krem pod oczy, ktory naprawde pomaga na cienie pod oczami?
albo ogolnie - ktory jest waszym zdaniem super dobry/ najlepszy?
Czy uwazacie, ze te najdrozsze, ekskluzywne kremy rzeczywiscie lepiej
dzialaja niz takie srednio drogie?
Obserwuj wątek
    • tamsin Re: prosba o rade - krem 19.01.05, 20:59
      hmmm, ja mam problem z "sincami" pod oczami, i probowalam doslownie
      wszystkiego, ale tak naprawde to jest to najczesciej dziedziczne, i podobno
      duzo wody, duzo snu, no i wybielanie laserowe tylko moze pomoc. W miedzyczasie
      stosuje kremy ktore jakby "oswietlaja" te siniaki (shishedo i la praire) i
      najlepiej stosowac makijaz ktory jest "light diffusing". To co sie
      dowiedzialam w walce o moje podkrazone oczy.
      • mulinka Re: prosba o rade - krem 19.01.05, 21:06
        zbadac serce, watrobe i nerki
        bo...to moze (acz nie musi) byc przyczyna
        smile
        sorki, na kremach sie nie znam
        sad
    • st0krotka Re: prosba o rade - krem 19.01.05, 21:07
      Zodiakalny Kocie, obecnie uzywam zelu z Clarins na cienie i worki pod oczami i
      nawet jestem zadowolona. Uzywalam juz wiele kremow, zeli i czego tylko, ale bez
      wiekszych rezultatow. Przed clarins uzywalam kremu z Erisa i - w ogole mi nie
      pomagal. W ogole slyszalam ze lepsze sa zele od kremow i powinno sie je
      wklepywac tylko na obrzezach.
      z tanszych kremow, ale nie najtanszych, bylam zadowolona z kremu z Neutrogena.
      • st0krotka Re: prosba o rade - krem 19.01.05, 21:09
        musze jednak dodac, ze ja to przede wszystkim na worki, chociaz na tych kremach
        pisza, ze i na worki, i na cienie, ale nie wiem, jak dzialaja na cienie
        • tamsin Re: prosba o rade - krem 19.01.05, 21:10
          a propos workow pod oczami - zele sa podobno najlepsze na nie, a oprocz tego
          rano jak one sa super napuchniete, to trzeba trzymac dwie lyzeczki w zamrazalce
          i sobie przylozyc to niby troche znikaja.
          • st0krotka Re: prosba o rade - krem 19.01.05, 21:16
            Tamsin, ja worki to chyba od urodzenia mam, juz nawet myslalam, zeby je jakos
            kosmetycznie usunac, ale sie boje.
            • tamsin Re: prosba o rade - krem 19.01.05, 21:22
              ja tez juz myslami przebieglam przez sale operacyjna i to nie jeden raz! Jest
              coraz wiecej opcji jak sie wypiekszyc za pomoca chirurgii plastycznej ale
              niekonicznie skalpela. Co rusz to widze w TV jak babeczki sobie siadaja, zrobia
              im to i tamto i wychodza piekniejsze, ale co do oczu to niestety zawsze tna i
              wolno sie goi, plus wyglada makabrycznie. Bardzo czesto podnosza brwi u kobiet
              i podobno od razu pyka 10 lat minimum bo spojrzenie robi sie jakies takie
              przejrzyste.
              • asia.sthm Re: prosba o rade - krem 19.01.05, 21:25
                Tu o kremach mialo byc ,a nie o skalpelach wink)
                Na worki pod oczy skuteczna jest masc na hemoroidy smile) Nie zartuje!
                • st0krotka Re: prosba o rade - krem 19.01.05, 21:26
                  naprawde?? nie wiedzialam! wiesz, jak to dusze diablu bym sprzedala zeby sie
                  tych workow pozbyc, to i masci na hemoroidy sprobuje, jak ma podzialac.
                  • asia.sthm Re: prosba o rade - krem 19.01.05, 21:32
                    Stokrotko , to wyprobowany sposob modelek jesli musza natychmiast byc piekne do
                    zdjec ,a na ten przyklad zabalowaly czy cus.
                    Na dluzsza mete, tak co dziennie, to nie wiem czy to dobrze. Sceptyk ze mnie
                    znow wylazi.
                    A nasz Pracus Asica pracuje az sie kurzy ! Nie wolno przeszkadzac! Ona jak sie
                    zlapie za sprzatanie to gorzej niz moja mama wink))Rewolucja !!
                    • tamsin Re: prosba o rade - krem 19.01.05, 23:43
                      musze i ja wyprobowac te hemoroidy. Czasami mam takie dni, ze strasze sama
                      siebie z rana. No coz dam znac jak mi poszlo. A swoja droga, u nas kiedys padla
                      propozycja aby na opakowaniach lekarstw tych bez recepty dawali rysunek czy to
                      na katar (nos) czy na gardlo, czy glowe. Propozycja upadla ze wzgledu na te
                      hemoroidy.
                      • asia.sthm Re: prosba o rade - krem 20.01.05, 00:08
                        smile)))))))))))))))))) ja juz nie mam sily nawet sie parszywie zasmiac.
                        • jan.kran Re: prosba o rade - krem 21.01.05, 02:49
                          Ja natomiast podlaczajac sie do watku kosmetycznego poprosze o radesmile)
                          Dobry krem do rak i pomoc na lamiace sie paznokciesad((
                          Kran.
                          • tamsin Re: prosba o rade - krem 21.01.05, 19:18
                            podobno paznokcie sie wzmacniaja od gelatyny (zelatyny) nie jestem pewna czy od
                            jedzenia czy od moczenia.
                            • asia.sthm Re: prosba o rade - krem 21.01.05, 19:35
                              Tamsin, od jedzenia chrzastek smile)
                              Na dziury w pamieci tez chrzastki dobre.
                              • jan.kran Re: prosba o rade - krem 21.01.05, 20:41
                                Kompletnie zapomnialam o tej neutrogenie... Jak mieszkalam w Paryzu to go
                                kupowalam a bedac w Norge wylecial mi z glowy.Jest bdb dla suchych rak.
                                Ale mi chodzi bardziej o krem ktory pielegnuje rece i powoduje ze beda mlode i
                                gladkie.
                                Chyba sobie musze rece wymienicsmile) Kran.
                                • st0krotka Re: prosba o rade - krem 21.01.05, 20:46
                                  neutrogena ma krem do rak 'anti-ageing' , jest swietny, po jednym uzyciu rece
                                  robia sie gladkie i nie wiem, czy mlodziej wygladaja, ale na pewno nie starzej!
                                  rece bardzo sie niszcza od mycia naczyn, roznych srodkow chemicznych, ja zawsze
                                  pamietam, zeby zalozyc rekawice.
                                  • tamsin Re: prosba o rade - krem 21.01.05, 20:51
                                    rece wygladaja staro jak te plamy watrobiane zaczynaja sie pojawiac. Z tym
                                    trzeba naprawde walczyc, albo nakladac biale rekawiczki, bo kobieta wyglada
                                    pieknie i wcale mlodo a te rece od razu wydaja, ze niestety, mloda siksa to ona
                                    na pewno nie jest!
                                    • asia.sthm Re: prosba o rade - krem 21.01.05, 21:41
                                      Pewnej damy spytano: - Co pani robi, ze ma pani takie piekne dlonie ?

- Doslownie nic - odpowiedziala skromnie.
                          • zodiakalny_kot Re: prosba o rade - krem 21.01.05, 19:23
                            janie.k. - do rak bardzo polecam krem neutrogena - norweski chyba (biale
                            opakowanie z niebiesko-czerwonymi elemantami) - jest bardzo skoncentrowany -
                            taki typu "wazelinowego". Ja tez mam taki problem - bardzo sucha skora i rece
                            wiecznie musze czyms natluszczac - do tej pory wiele wyprobowalam i jestem juz
                            wierna temu neutrogeny - jest rewelacyjny.
    • szekla Re: prosba o rade - krem 19.01.05, 21:10
      i badanie krwi by nie zaszkodzilo moim skromnym zdaniem
    • zodiakalny_kot Re: prosba o rade - krem 19.01.05, 21:28
      dzieki za sugestie - Shesiedo/clarins - nigdy tych firm nie uzywalam - zaraz
      sobie poszukam w sieci jakis info - a jeszcze tylko podpytanie - czy
      kupowalyscie kiedys kosmetyki przez internet? czy to jest taniej?
      • tamsin Re: prosba o rade - krem 19.01.05, 21:41
        ja kupuje z wwww.strawberrynet.com taniej niz w sklepie i przesylka za
        darmo, a na dodatek, mozesz dostac pare procent obnizki za wiernosc smile) ale
        upolowalam w moim lokalnym sklepiku dwa razy kremy Orlane, o cenach po prostu
        smiesznych, ale to jakby slepej kurze ziarno sie trafilo.
        • bibi1 Re: prosba o rade - krem 19.01.05, 21:53
          Ja chyba tez nie moge trafic na swoj,
          bo te ktorych uzywalam szczypaly mnie w oczy.

poza tym te tanie to dla Was ile?
          10 euro?
          • tamsin Re: prosba o rade - krem 19.01.05, 23:41
            dla mnie tanie to ponizej $20, czyli mozna w aptece kupic. Nie wiem jak u was
            ceny sie reprezentuja ale Shishedo u mnie kosztuje (ten pod oczy Benefiance)
            $69 czyli tani absolutnie nie jest, ale przyznaje ze wydajny.
    • szekla Re: prosba o rade - krem 21.01.05, 21:48
      u mnie place ok.80 Euro
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka