asica74 kabuko 24.06.2004 15:34 19.01.05, 21:44 Witam, zglasza sie pierwsza (tak sie domyslam) "Japonka". Na forum trafilam wczoraj, wiec jestem zupelnie nowa Krotko o mnie: W Polsce - Bydgoszcz W Japonii od 5 lat (Sapporo) Rodzinka: maz (Polak) i synek (9 miesiecy) Pozdrawiam z wyspy gdzie najwiecej onsenow i najsmaczniejsze sushi ))) kabuko Odpowiedz Link
asica74 viki2lav 25.06.2004 16:53 19.01.05, 21:44 Czas najwyzszy dopisac sie do listy) i znowu Rzym, 4km od Dorrit. 30 lat, mloda mezatka, z narzeczenskim stazem ok13 lat)dzieci niet, jeszcze( ale bardzo chce). Kot byl ale uciekl! nadal 3 egzaminy do ukonczenia studiow jezykowych.Pracuje w biurze, jako koordynator grupy lekarzy, pielegniarzy, fizykoterapeutow, no i oczywiscie pacjentow a tychh jest setka. z wyksztalceniem to sie bardzo mija, ale znalezc tutaj prace bylo ciezko! Pozdrawiam Odpowiedz Link
asica74 greentea2 27.07.2004 12:12 19.01.05, 21:45 Podciagam watek. Mieszkam w Londynie od prawie pieciu lat. Przyjechalam tu szukac szczescia, po kilku ciezkich latach znalazlam. Mam 29 lat, pochodze z Suwalk. Na swoim koncie mam nieukonczone studia - resocjalizacja i rok marketingu w Londynie. Niedlugo bede zona. Dzieci, psow, kotow i roslin brak. Lubie wszelakie podroze, Agathe Christie. Od ponad roku nie pracuje, ale zdaje mi sie, ze dostalam prace, czekam na list. Wszystkich serdecznie pozdrawiam. Odpowiedz Link
asica74 _waterfall_ 19.01.05, 21:46 _Teraz ja pisze o sobie W tym roku bede miala plus 25znaczy szczerze mowiac za kilka dni Obecnie "siedze na walizkach" w Polsce ale mam leciec do Au a miasto to chyba sami widzicie A teraz troche wiecej o sobie: Meza- jeszcze kilka miesiecy : NIET, a potem TAK Dzieci:jeszcze NIET Zwierzeta:jeszcze NIET(ale w planach sa 2 koty Jak widzicie ja jak na razie malo mam "swojego dorobku... Pozdrawiam Was serdecznie Waterfall Odpowiedz Link
asica74 thorgalla 30.07.2004 20:56 19.01.05, 21:46 Na forum zagladam juz od jakiegos czasu ale dopiero teraz wpisuje sie na liste. Od roku mieszkam w Danii.Pojechalam tak jako o-perka,poznalam faceta i teraz jestem juz mezatka (ale to szybko wyszlo). Jest mi tam dobrze ale ciagnie mnie do Polski.Piszac te slowa jestem tu na wakacjach ale tesknie juz za nowa ojczyzna,za mezem. Dzieci brak (narazie) Chce psa a moze fredke,widzialam jedna,urocze stworzenie Polskich przyjaciol mam wiec nie jestem samotna. Nalogi:ksiazki,czekolada i internet Odpowiedz Link
asica74 agnieszka_syd 03.08.2004 02:01 19.01.05, 21:47 Trafilam wlasnie na to forum, wiec sie dopisze. Mieszkam w Oz, a dokladniej w Sydney. Lat 33, mieszkam Down Under juz od 8. Powodem przeprowadzki byl pewien przemily Australiczyk, ktory od paru lat jest moim mezem. Mamy 7-miesiecznego synka Jamesa i 3-letniego psa Charliego. Skonczylam orientalistyke w Warszawie, przed urodzeniem dziecka pracowalam jako financial analyst (przyznaje, dziwaczna zmiana kariery...), obecnie z przyjemnoscia siedze w domu w roli mamy. Pochodze z dawnego woj. przemyskiego. Chwilowo moje glowne hobby to James Tak poza tym to duzo czytam, maluje, uwielbiam podroze... tylko ostatnio czasu mi jakos na to brakuje Odpowiedz Link
asica74 claudia207 03.08.2004 06:09 19.01.05, 21:47 Przebrnalema przez wszystki postingi i troche sie zasiedzialam. Milo Was poznac Mam 29 latek. Pochodze z Lublina a od 10 lat mieszkam w Stanach. Mezatka jestem od dwoch lat ale narazie bez dzieci. Maz z Mazur, ale poznany tutaj. Odpowiedz Link
asica74 saluti 03.08.2004 09:42 19.01.05, 21:48 Od niedawna znalazlam to forum i bardzo milo to wejsc. Urodzilam sie w Warszawie i zostalam do 19 roku. Potem przyjazd do Szwajcari gdzie siedzialam przez 13 lat spedzonych na nauce jezyka i zdobyciu zawodu. Od 8 lat mieszkam we Francji i pracuje w Genewie w handlu zagranicznym. Maz 1/2 Francuz 1/2 Szwajcar. Dwoje malych dzieci, 2 boksery, tchorzofredka, 2 konie i kucyk. Hobby: jezyki, ksiazki, jazda konna i ogrodnictwo. Mieszkam na wsi przy samym lesie i przez lornetke obserwuje lisy i sarny. Wieczorem gdy pada deszcz do lasu raczej nie wchodze bo mozna sie natknac na dziki. Przydarzylo mi sie to raz i zwiewalam ile sil, psy za mna, nie udawaly bohaterow. Odpowiedz Link
asica74 bianchaneve 11.08.2004 17:16 19.01.05, 21:49 czesc dziewczyny!!! bardzo podoba mi sie wasze forum, dlatego i ja sie dolaczam... szczesliwa zonka (maz tut.) i mama dwojki dzieciatek (chlopczyka i dziewczynki), od roku z hakiem mieszkajaca w us a dokladnie w kentucky, nie pracujaca, 30+, z typowo "matczynymi zainteresowaniami" (karmienie, przewijanie itd)...z polski pld-wsch, obecnie wojewodztwo podkarpackie, nieukonczone studia w polsce....bardzo chetnie podjelabym dalsza nauke, ale coz zrobic jak sie czlowiekowi snack ze snake myli...hihi pozdrawiam Odpowiedz Link
asica74 tintaja 11.08.2004 20:06 19.01.05, 21:50 Witajcie dziewczyny Wlasnie tu trafilam, dzieki niezawodnych rekomendacjach izabelskiego - Iza dziekuje )) Cos czuje ze dzisiejszy dzien spedze przed komputerem, troszke sie z Wami zaznajamiajac, bo bardzo mi sie podoba to co do tej pory przegladnelam!!! A o mnie - mam na imie Dorota, 7 lat temu przyjechalam do Londynu na rok, zeby podszkolic angielski, poznalam mojego M i... zostalam. Polska - szczegolnie Nowy Sacz i Krakow maja cieplutkie miejsce w moim sercu, ale Londyn juz stal sie moim domem i bardzo sie z tego powodu ciesze. Od 3 lat jestem mezatka, dzieci brak, zwierzakow tez (do czasu ) Pozdrawiam cieplutko, Odpowiedz Link
asica74 st0kro-tka 02.09.2004 10:39 19.01.05, 21:50 no to kolej na mnie - odwiedzilam to forum przez przypadek kilka dni temu i spodobalo mi sie! mam 30 lat, w Londynie jestem od szesciu lat, w Polsce skonczylam ekonomie, teraz pracuje w finansach i rownoczesnie robie kursy z ksiegowosci, meza mialam, wlasciwie to nadal jestem mezatka chociaz w separacji, dzieci nie mam, zainteresowania - tenis, yoga, kino, podroze i wiele wiele innych. Aha, pochodze z Brzegu - w woj opolskim Odpowiedz Link
asica74 staua 03.09.2004 22:25 19.01.05, 21:51 Alex to mnie juz zna, ale przedstawiam sie oficjalnie tutaj: mam meza Rumuna, obecnie mieszkamy w Stanach (Long Island) bo robimy staz podoktorski. Przedtem Szwajcaria (doktorat) przedtem studia w Polsce. W sumie za granica jestem od szesciu lat. Nie mamy dzieci (choc staramy sie), kotow ani psow (tez sie staramy; chociaz ja bym najbardziej chciala wiewiorke). Mam 30 lat (skonczylam w sierpniu). Pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link
asica74 wiwi1 03.09.2004 23:25 19.01.05, 21:52 Dopiero dzisiaj wpadlam na to fantastyczne forum, jakos tak osamotniona sie czuje na tej obczyznie, a tu takie fajne kobitki W Londynie jestem od ponad roku, obecnie szukam nowej pracy, trzymajcie dziewczyny kciuki!Mam 30 lat, pochodze z Krakowa, wczesniej (przed Londynem) pomieszkiwalam w Grecji i troszeczke w Niemczech. Zwierzatek domowych brak, byla kiedys rybka, ale odeszla, meza brak, kandydata na meza brak Pozdrawiam Was cieplutko dziewczyny)) Odpowiedz Link
asica74 jan.kran 07.09.2004 02:46 19.01.05, 21:52 Podczytuje to forum, znajduje tu znajome nicki i znajome problemy ))) Mam 44 lata , wroclawianka, dwoje dzieci i mieszkalam w wielu miejscach a aktualnie w Oslo i chyba na tym sie nie skonczy )) Pozdrawiam. Urszula. Odpowiedz Link
asica74 kurczak1976 04.09.2004 09:07 19.01.05, 21:53 Ja sie tu chyba jeszcze nie wpisywalam wiec... Od mniej wiecej dwoch lat w Szwajcu, luby Szwajcar, pewnie tu jeszcze pomieszkam (jak mnie nie wywala albo nie przedluza pozwolenia) pracy brak, dzieci brak, od czwartku mamy kotka:o) To chyb atyle z grubsza:o) Odpowiedz Link
asica74 ag.ni 14.09.2004 06:06 19.01.05, 21:54 plec zenska (slowo honoru!) lat 32, znak zodiaku blizniak - z calym dobrodziejstwem inwentarza Olawa/Wroclaw, urszulanki (liceum) we Wroclawiu Montreal Kanada od 1992 maz mieszanka francusko kanadyjska -wlasne stuknela nam 12 rocznica dzieci sztuk 2 (3.5 roku i 14 mcy) studia marketing, zrobione w Montrealu (w czerwcu mialam graduacje) praca, byle jaka, ale daje utrzymanie,kariera zajme sie jak moj mezulek obroni swoja prace doktorska Uwielbiam: czytac (moje 2 antydepresery Musierowicz i Chmielewska) gotowac-eksperymentowac podrozowac- teraz to ani czasu ani pieniedzy lubie porzadek, ale nie przepadam za sprzataniem i tyle na razie jak mi sie cos przypomni to dopisze Odpowiedz Link
asica74 szpulkaa 14.09.2004 21:15 19.01.05, 21:54 przeszukalam watek i nie znalazlam w nim siebie, wiec nadrabiam zaleglosci jestem Justyna, mam 29 lat i mieszkam w Auvers sur Oise niedaleko Paryza we Francji. najwazniejsza osoba w moim zyciu jest ukochany mezczyzna osobisty pochodzenia francuskiego, z ktorym zajmujemy jednej pokoj z widokiem na cudna rzeke. nie mamy dzieci, ale mamy za to 13 rybek /bylo 14, ale jedna gdzies zaginela bez sladu!/. z wyksztalcenia jestem fizykiem, a ostatni rok spedzilam studiujac na uniwersytecie Cergy-Pontoise matme. wkrotce przenosimy sie do Bukaresztu, gdzie spedzimy najblizszy rok... i mam nadzieje, ze to jakos przezyjemy Odpowiedz Link
asica74 karola333 15.09.2004 20:23 19.01.05, 21:55 Witam! Około 7 dni temu znalazłam to forum i od tej pory jestem jego stałą bywalczynią, oczywiście bierną jak na razie. Pewnego dnia postanowiłam przeczytać wszystkie posty od początku istnienia forum i tym oto sposobem zarwałam dwie nocki, kiedy to czytalam "Was" do 3 nad ranem. Uświadomiłam właśnie sobie, że znam Was wszystkie już z imienia, potrafię powiedzieć, gdzie która mieszka, ile ma lat i gdzie ostatnio była na wakacjach, a Wy nie wiecie nic o mnieNie pisałam nic wcześniej, gdyż nie zaliczam się jeszcze do Kobiecej Polonii(czy jest u Was miejsce na przyszłe emigrantki?). Nazywam się Karolina, mieszkam obecnie w Poznaniu(pochodzę z okolic Gdańska), niedawno przerwałam z powodów osobistych swoje wymarzone studia(AE) i nadszedł najwyższy czas, aby wziąć życie w swoje ręce. Już jako 13-latka wiedziałam, że będę mieszkać za granicą i "upodobałam" sobie USA, jako moje nowe miejsce zamieszkania. To chyba moje przeznaczenie, bo wygrałam w tym roku zieloną kartę Jeżeli jednak jej nie otrzymam(wylosowanie nie jest gwarancją otrzymania), wyjadę do Londynu. Z tzw. suchych faktów to na tyle... Muszę przyznać, że jak czytam Wasze posty,to wam szczerze zazdroszczę (oczywiście nie w negatywny sposób). Macie chyba wszystko o czym można marzyć: mieszkacie w pięknych, ciekawych krajach, macie rodzinę, pracę, odbywacie zagraniczne podróże...po prostu bajka) Mam nadzieję, że mogę do Was dołączyć i również uczestniczyć czynnie w forum, chociaż pewnie w większości wątków nie będę miała co napisać, gdyż nie mieszkam za granicą Jeżeli jednak jest to zamknięte forum Polonii,to śmiało powiedzcie Pozdrawiam jeszcze z Polski, Karola Odpowiedz Link
asica74 lili76 16.09.2004 17:12 19.01.05, 21:57 Powodzenia Karola! Dobry plan, znam go z autopscji. Tylko moj kraj troszke inny. Przyjechalam do UK jako "operka" ale od razu z zamiare pozostania tutaj na dluzej. Dziecmi zajmowalam sie ok roku, a od 1 maja br. zaczelam szukac "normalnej pracy". I tak po kilkutygodniowej pracy w sklepie znalazlam to czego czukalam. Pracuje teraz w miedzynarodowej firmie transportowej (statki) w dziale logistyki. Praca swietna, ludzie genialni, wynagrodzenie super.... Oprocz tego wlasny facet i wkrotce wlasne mieszkanie, a wszystko to w niecale 2 lata mieszkania tutaj ale z ogromnym pokladem optymizmu i wiary w siebie. Jeszcze raz powodzenia Odpowiedz Link
asica74 semantics 19.09.2004 01:09 19.01.05, 21:58 Juz od kilku dobrych wieczorow (a czasem nawet nocek) sledze Wasze wpisy i stwierdzam jestescie niesamowite! Tyle sympatycznych osob w jednym miejscu! szalenstwo! ) Pare slow o mnie: pochodze z Pomorza, lat 25, od 3 mieszkam w Niemczech. Studiuje, pracuje. od 3,5 roku kocham "tubylca", czego moi rodzice nie akceptuja i ostatnio nasze stosunki sa bardzo marne. (karola333 trzymaj sie!) dzieci nie ma, zwierzat tez. Uwielbiam surfowac w internecie, poznawac nowych ludzi i przede wszystkim podrozowac! W Niemieckim jest nawet takie piekne slowo "Fernweh" - czyli tesknota za dalekim. Pozdrawiam Was wszystkie! Odpowiedz Link
asica74 cobaea 26.09.2004 01:03 19.01.05, 21:59 A mi sie wstyd zrobilo, ze sie nie przedstawilam, tylko sobie podczytuje i czasem z ukrycia pisze. Poprawiam sie wiec. Kobea, kobieta, w porywach 159cm wzrostu, cholerny charakterek (wg rodzinki, hehe), stan cywilny panna, zobowiazan aktualnie 0, dziecek niet, zwierzat domowych 0, marzen o zwierzaku domowym 150 dziennie, jeszcze w PL, ale do konca roku sie wyrobie i znikne, ale jeszcze nie wiem, gdzie.(w zylach wiatr, wiec mnie wywieje na pewno, plany juz sa, ale cicho sza, aby nie zapeszyc) Na koncie pare podrozy dalekich i bliskich, w tym paroletni pobyt Londynie. Obecnie sie ucze, tzn zamiast siedziec nad ksiazkami slecze w internecie Odpowiedz Link
asica74 kingaolsz 12.10.2004 12:54 19.01.05, 21:59 To ja tez sie dopisze. Kinga 23 lata, w Londynie od 3 lat, zona Andrzeja i mama Roberta. Pochodze z Torunia. I to chyba tyle w skrocie ))) Pozdrawiam Kinga Odpowiedz Link
asica74 happiest1 12.10.2004 19:31 19.01.05, 22:00 Czesc! To chyba moj piewszy post na tym forum... A wiec mam na imie Wiktoria, w Stanach jestem od ponad roku, maz Amerykanin, na razie poznaje uroki zycia na obczyznie, ucze sie jezyka, zastanawiam co by tu dalej robic, moze szkola. Mam 25 lat, dzieci jeszcze nie mamy, narazie 2 rude koty. Obecnie jestem w NY ale niedlugo sie przeprowadzam do Nowego Meksyku. Trzymajcie kciuki, pozdrawiam Odpowiedz Link
asica74 ellenai 15.10.2004 05:42 19.01.05, 22:00 mnie tu nie ma chociaz jestem od poczatku forum!przepraszam ! Mieszkam w Nebrasce,na granicy z Colorado(kumo alex113 macham do ciebie!).Od ponad trzech lat w usa,maz od trzech miesiecy.W Polsce szczegolnie zwiazana jestem z Beskidem niskim-Gorlice,Nowy Sacz.Forum jest fantastyczne,szkoda ze mam tak malo czasu na nim sie udzielac!podziwiam was dziewczyny ze potraficie sie odnalesc w takich roznych miejscach na globie Odpowiedz Link
asica74 mulinka 22.10.2004 19:07 19.01.05, 22:01 to i ja grzecznie sie dopisuje Mieszkam pod Bostem od 3 lat, maz Polak, ale on jest tu....ze 20 lat chyba(?) Troje dzieci :corka 25 lat, syn 30 lat, corka 21 najmlodsze jeszcze sie uczy, w domku bywa....po czek Nie pracuje (poza domem) Lubie przyrode, fotografowanie, czytanie, pisanie, muzyke i kino no i podroze oczywiscie bardzo mi sie ten kraj podoba, ale tesknie do babskich pogaduszek dlatego ciesze sie, ze Was znalazlam Odpowiedz Link