24.01.05, 01:57
Witaj!!!

Zawialo mnie tutaj Twoim tropem po tym jak podalas link do forum o NZ. W
ktorej czesci Wellington mieszkasz? Jak myslisz, bedziecie tam jeszcze za
rok? My sie tam wybieramy w sierpniu 2006 i jesli dobrze pojdzie to zabawimy
jakies 5-6 miesiecy, no wiec ja juz panikuje i szukam bratniej duszy (choc
widze, ze na forum tez ich pelnowink))

A wogole jest tu jakis watek do przedstawiania sie czy po prostu mam to
zrobic w nowym wlasnym???

Dzieki i pzdrfka

Kasia
Obserwuj wątek
    • mulinka Re: Do abere8 24.01.05, 02:00
      Kasiulek,
      toz masz pod nosem - pierwszy link na gorze
      smile))
      • kash0303 Re: Do abere8 24.01.05, 02:07

> toz masz pod nosem - pierwszy link na gorze

Mulinku, toz ja slepa jestemwink)) Slicznie dziekuje. Widze ze czeka mnie kolejna
        sesja czytaniowa (a juz myslalam, ze co nieco wgryzlam sie w to forum)!!!

Najpierw sobie poczytam, a potem sie dopiszewink))

pzdrfka

Kasia
        • asica74 Re: Do abere8 24.01.05, 02:12
          kasia, ty szczesciaro! Musze ci powiedziec, ze nie masz duzo czytania! Watek
          byl tak dlugi, ze zapadla decyzja o jego skroceniu (z ok. 300 postow na 70!)

Kasiu, witam serdecznie!
          • kash0303 Do asica74 24.01.05, 02:31

> kasia, ty szczesciaro! Musze ci powiedziec, ze nie masz duzo czytania! Watek
            > byl tak dlugi, ze zapadla decyzja o jego skroceniu (z ok. 300 postow na 70!)

Rzeczywiscie, juz sie prawie z nim uporalam. No i co, tam mam sie dopisac????

> Kasiu, witam serdecznie!

Ja rowniez cieplutko witam to forum!!!

pzdrfka

Kasia
            • asica74 Re: Do asica74 24.01.05, 02:33
              Kasiu, dopisz sie jezeli chcesz. Nie ma zadnego przymusu.

A ja juz ide spac. Forumowym zwyczajem zycze snu o pomaranczowym pociagu smile

(czyzby kolejny nocny marek?)
        • asica74 Re: Do abere8 24.01.05, 02:13
          aha! i nie zapomnij przeczytac naszej powiesci! Super lektura na dlugie zimowe
          dni!

Kasiu, a czy ty masz dziecko? (skoro zagladasz na e-dziecko?)
          • kash0303 Re: Do abere8 24.01.05, 02:34
            > aha! i nie zapomnij przeczytac naszej powiesci! Super lektura na dlugie
            zimowe
            > dni!

Czyli z komputera nie zejde przez nablizsze 20 latwink))

> Kasiu, a czy ty masz dziecko? (skoro zagladasz na e-dziecko?)

Mam, a nawet dwojke (2,5lat i 10 m-cy). Ta starsza to dostaje drgawek jak
            siadam przy komputerze, wiec ograniczam sie do nocy (a potem w dzien odsypiam,
            a Mezus na to wszystko tyra od rana do wieczorawink))

pzdrfka

Kasia

• abere8 Re: Do abere8 24.01.05, 02:32
      Mieszkam w samym centrum Wellington, w Te Aro. Za rok to prawie na pewno tu
      jeszcze bedziemy, mysle ze uciekniemy stad za jakies 5 lat (???). Fajnie by
      bylo miec tu jeszcze kogos znajomego, bo na poczatku bylo mi troche markotno, a
      teraz juz mam troche polskiego towarzystwa. Im nas wiecej, tym weselej!
      • kash0303 Re: Do abere8 24.01.05, 02:45

> Mieszkam w samym centrum Wellington, w Te Aro. Za rok to prawie na pewno tu
        > jeszcze bedziemy, mysle ze uciekniemy stad za jakies 5 lat (???). Fajnie by
        > bylo miec tu jeszcze kogos znajomego, bo na poczatku bylo mi troche markotno,

Znam to, znam (jak chyba kazda z nas).

> a teraz juz mam troche polskiego towarzystwa. Im nas wiecej, tym weselej!

Gdzie tez nas Polakow nie zawieje!!! Chyba tylko na biegunach nas nie ma (choc
        i tego nie jestem pewna)wink))

abere9 (Olu, tak?), doczytalam, ze Ty po Lingwistyce. Ja tez, ale nieskonczonej
        (niestety nie moglam przetrawic Gruczy). A jaki mialas drugi jezyk?

• abere8 Re: Do abere8 24.01.05, 02:57
          kash0303 napisała:

> abere9 (Olu, tak?), doczytalam, ze Ty po Lingwistyce. Ja tez, ale
          nieskonczonej
          >
          > (niestety nie moglam przetrawic Gruczy). A jaki mialas drugi jezyk?

Zartujesz?! smile Tuz przed Swietami poznalam tu dziewczyne z Polski, bo ktos dal
          mojemu mezowi do niej telefon, bo ona Polka, a on ma polska zone, wiec niech
          sie poznaja smile Tak ze nic o niej nie wiedzialam. Spotkalysmy sie, no i okazalo
          sie, ze ona tez lingwistyke skonczyla, tylko pare lat przede mna smile

Drugi mialam niemiecki, ale nie ma sie czym chwalic. Przebrnelam przez niego na
          zasadzie 3Z i teraz nie mam z nim nic wspolnego.
          • kash0303 Re: Do abere8 24.01.05, 03:09

> Zartujesz?! smile Tuz przed Swietami poznalam tu dziewczyne z Polski, bo ktos
            dal
            >
            > mojemu mezowi do niej telefon, bo ona Polka, a on ma polska zone, wiec niech
            > sie poznaja smile Tak ze nic o niej nie wiedzialam. Spotkalysmy sie, no i
            okazalo
            >
            > sie, ze ona tez lingwistyke skonczyla, tylko pare lat przede mna smile

Czyli lingwistyka podbija swiatwink))

> Drugi mialam niemiecki, ale nie ma sie czym chwalic. Przebrnelam przez niego
            na
            >
            > zasadzie 3Z i teraz nie mam z nim nic wspolnego.

To tak jak ja. Poszlam na latwizne, bo ang. znalam ze szkoly w Anglii, a
            niemiecki z pobytu w Deutschlandzie jako au-pair (ale niestety tez juz mi sie
            zapomina).

Mezulek wlasnie sie pojawil i jak powiedzialam mu, ze Wy mieszkacie w Te Aro
            odpowiedzial, ze tez tam kiedys mieszkal (na Holloway Rd). A jego rodzina
            mieszka w Johnsonville, ale nie wiem czy tam bedziemy szukac chaty na nasz
            pobyt.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka