beatrice73 29.01.05, 19:59 mieszkam we wloszech, serdecznie was pozdrawiam, moze jest tu jeszcze ktos kto tez zamienil bigos na spagetti? ) bardzo sie ciesze ze znalazlam te forum bea Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
semantics Re: ciao dziewczyny 29.01.05, 20:08 hej Bea! A ktoras z dziewczyn jest ze slonecznej Italii. Rozgosc sie Odpowiedz Link
sylwek07 Re: ciao dziewczyny 29.01.05, 20:44 Ciao Bella )) Bon giorno ,ja Cie witam z Lublina) Odpowiedz Link
loginka5 Re: ciao dziewczyny 29.01.05, 20:53 nigdy nie zamienilambym bigos na spaghetti! jestem amatorka bigosu! Odpowiedz Link
bietka1 Re: ciao dziewczyny 29.01.05, 21:52 ja wprawdzie nie zamienilam bigosu na spaghett, ale tez ucieszylam sie, kiedy znalazlam to forum )) witam Odpowiedz Link
aneta05 Re: ciao dziewczyny 30.01.05, 00:34 Witaj, klania sie Nowy York. Uwielbiam wloska kuchnie, mozesz mi cos podrzucic? Odpowiedz Link
mijaczek Re: ciao dziewczyny 30.01.05, 00:51 Ciao Bea! Come stai? Fitamy, fitamy... spaghetti... bigosik... mniam mniam... amatorki zarowno jendej jak i drugiej potrawy na pewno sie zaraz znajda :o) a Mulinka poda przepis jak trzeba bedzie :o) Mia Odpowiedz Link
mulinka Re: ciao dziewczyny 30.01.05, 00:55 ale tylko na bigos! ) ale sie dzis rozpisalyscie no...ale wszystko wyczytalam i tez witam Szanowna Kolezanke Odpowiedz Link
tamsin Re: ciao dziewczyny 30.01.05, 04:00 ale napisalyscie mi o tym bigosie i spagetti, az mnie naszlo na lazanki!!!! Witam nowa kolezanke, i dzieki za pomysly na obiad ))))) Odpowiedz Link
beatrice73 raz jeszcze CIAO 30.01.05, 13:42 ale milo, nawet sie nie spodziewalam tylu odowiedzi i dzieki za tak mile powitanie, oczywiscie na spagetti kilka przepisow mam, wiec w razie czego.... dam pozdrawiam waz raz jeszcze slonecznie, tak jak w itali buona domenica , bea Odpowiedz Link
olvi Re: raz jeszcze CIAO 30.01.05, 17:48 Ciao, Beatrice Ja z Niemiec, nie z Wloch, ale mam w pracy jednego takiego, ktory we Wloszech 10 lat mieszkal, wiec to i owo slysze Odpowiedz Link
aneta05 Re: raz jeszcze CIAO 30.01.05, 18:30 a moge taki przepis (albo kilka) na spagetthi? Odpowiedz Link
beatrice73 przepis na spagetti 31.01.05, 09:37 ... ten najprostszy na swiecie to: podsmazyc cebulke, zrumienic, podprawic solai odrobina pierzu, wrzucic puszke pomidorow ( takie krojone we wlasnej zalewie), troche jeszcze potrzymac na patelni aby sie wszystko razem ladnie zwiazalo, a potem juz do gara gdzie czeka spagetti juz odcedzone, wszystko wymieszac, podawac w tartym parmezanem, proste, smaczne, tanie i szybkie... zycze smacznego, bea Odpowiedz Link
aneta05 Re: przepis na spagetti 31.01.05, 17:03 Dzieki. Bede gotowac w weekend i dam nac czy nie przypale...bo moze akurat bedzie polownaie na 27000? Odpowiedz Link
nataasza Re: ciao dziewczyny 30.01.05, 18:57 Witaj! Bigos zamienilam na makarony roznej masci,dawno temu. Ale do bigosu wrocilam, by ponownie zamienic go na blizej nie okreslone dania holenderskie Czas we Wloszech wspominam bardzo dobrze, ale ten tutaj w Holandii tez zaczyna byc coraz milszy.Ale Rzym i tak pozostanie moja miloscia! pozdrawiam natasza(co to dlugo podgladala to forum, zanim odwazyla sie cos napisac hihi) Odpowiedz Link
pulzara Melduje sie! 31.01.05, 10:41 ja tez mieszkam we Wloszech, w Asti (mieszkam), w Parmie (pracuje). A Ty?? Odpowiedz Link
bibi1 Re: Melduje sie! 31.01.05, 11:32 Italianki jeszcze chyba tu nie bylo, wiec tym bardziej sie ciesze, bo tu prawie same Hamerykanki, a one to w nocy lubia gadac ))) Odpowiedz Link
pulzara Re: Melduje sie! 31.01.05, 11:47 Ja tu jestem juz od dawna, tylko malo sie ujawniam. )))) Odpowiedz Link
greentea2 Re: Melduje sie! 31.01.05, 12:51 Beatrice, komu kibicujesz, Juventusowi czy Torino? Odpowiedz Link
beatrice73 Re: Melduje sie! 31.01.05, 13:17 cos mi sie wydaje ze juventus i turyn to wyjdzie na to samo, aczkolwiek nie wciagnela mnie jeszcze mania kibicowania, wiec...... Odpowiedz Link
greentea2 Re: Melduje sie! 31.01.05, 13:36 Nie, nie to samo. Juventus Turyn i Torino. Mnie tez nie wcizgnela mania kibicowania, ale wiem, ze we Wloszech wszyscy maja obsesje )) Moj M jest wielkim fanem Torino. Odpowiedz Link
nataasza Re: Melduje sie! 31.01.05, 15:44 Hi hi...a ja pamietam jeszcze wielka "wojne" miedzy kibicami Romy i Lazio. Mieszkancy Rzymu dziela sie na kibicow jednej lub drugiej druzyny. A jakbys takiemu powiedziala, ze Lazio i Roma to ta sama druzyna...wole nie myslec, jaka bylaby reakcja Odpowiedz Link
pulzara Re: Melduje sie! 31.01.05, 14:11 To jestesmy blisko, Asti jest pod Turynem. Od jak dawna tam mieszkasz i co tam porabiasz? Ja jestem we Wloszech na stale od prawie roku. Razem z narzeczonym mieszkamy w Asti, a w ciagu tygodnia jestem w Parmie, gdzie pracuje w duzej firmie i wynajmuje mieszkanie. Napisz cos o sobie. Saluti pul Odpowiedz Link
beatrice73 Re: Melduje sie! 01.02.05, 14:39 jestem tu juz od poltora roku, milosc mnie tu przygnala i jak na rzie nie zaluje a tu po prostu mieszkam, czasami pracuje, czesciej opycham sie pizza a na sniadanko uwielbiam capucino )) ciaoooo e ti piace qua? Odpowiedz Link
pulzara Re: Melduje sie! 01.02.05, 15:02 Czasem bywam w Turynie, bardzo mi sie podoba to miasto. Anch'io adoro il cappucio la mattina Twoj M jest tubylcem? Skad jestes w Polsce? Odpowiedz Link