a.polonia 06.03.05, 13:31 Taki sobie luzny watek na niedziele Wczoraj ogladalam The Woodsman, Kevin Bacon w roli glownej, no i coraz bardziej przekonuje mnie ten facet, jest swietny w kazdej roli. Jesli chodzi o kobitki, to Nicole Kidman, bezapelacyjne. Pzdr Pola Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tamsin Re: Ulubiony aktor/aktorka 06.03.05, 15:56 ja bardzo lubie jak gra Cate Blanchett, ona ma niesamowity talent do acentow, no w ogole jest super. Inna aktorka to tez Nicole Kidman, tez lubie z nia filmy i staram sie ogladac bardziej jej sztuke aktorska, niz urode, choc przyznaje ten gniot "Stepford Wives" byl okropny, ale ona jest pomimo to swietna w roli krolewny czy kopciuszka )) z facetow lubie Roberta DeNiro, jak ogladalam jego monolog w jakims filmie to normalnie zostalam zauroczona! Aha, dla pociechy oczu lubie Jude Law, toz to lalka nie facet ) Odpowiedz Link
a.polonia Re: Ulubiony aktor/aktorka 06.03.05, 16:34 Podzielam Twoje zdanie na temat S.Wives, koszmarek!! A widzialas juz "Birth" z Kidman?? Musze sie wybrac, bo niezle sie zapowiada. Odpowiedz Link
abere8 Re: Ulubiony aktor/aktorka 06.03.05, 22:13 Wiecie, a ja sie ubawilam na Stepford Wives Tyle ze nie szlam na niego z nastawieniem, ze to bedzie rozrywka intelektualna, tylko raczej odpoczynek dla mozgu Hmm, a co do moich ulubionych aktorow/aktorek to nigdy nie moge sie zdecydowac. W zaleznosci od tego, co/kogo aktualnie ogladam, gust mi sie zmienia Na pewno gdzies w pierwszej trojce jest Brad Pitt, ten ze "Snatcha" i "Fight Clubu", a raczej mniej z "Wywiadu z wampirem" czy "Legends of the Fall" (ktorego nawet nie widzialam). Moja ukochana aktorka jest Winona Ryder, chociaz przyznaje, ze jest bardzo duzo pan bardziej utalentowanych od niej Ja tylko lubie jej styl uroczej chlopczycy. I lubie Meg Ryan, bo ma sympatyczne role i grywa w bardzo odprezajacych filmach, np. "Francuski pocalunek". Odpowiedz Link
ulkaa Re: Ulubiony aktor/aktorka 06.03.05, 22:29 Dla mnie niezaprzeczalnie najlepsza aktorka na swiecie jest i bedzie na zawsze Meryl Streep . Ona gra cala soba , gra bez slow. Kazdy film z Nia przezywam bardzo doglebnie. Robert de Niro jest niesamowity i potrafi zagrac kazda role , podziwiam. Gary Oldman, Tommy Lee Jones - bardzo mescy)) A moja slabosc , to Pan Darcy -Colin Firth, chociaz ma troche zbyt maly temperament. Odpowiedz Link
greentea2 Re: Ulubiony aktor/aktorka 06.03.05, 23:19 Ulkaa, ja wlasnie obejrzalam Pride and Prejudice i zakochalam sie w Darcy'm. A jego temperament jest idealny jak dla mnie, lubie takie ciche wody, mniam. Odpowiedz Link
a.polonia Re: Ulubiony aktor/aktorka 06.03.05, 23:36 ja niedawno przerabialam "Pride and Prejudice" i podczas czytania przeszkadzala mi wiedza, ze Darcy to C.F, chociaz filmu nie ogladalam nie przepadam za nim, bo jest zbyt flegmatyczny, ale podobal mi sie w "Love Actually", jak caly film zreszta i wszyscy aktorzy, o wlasnie, Emma Thomson i jej rola chyba najbardziej Odpowiedz Link
tamsin Re: Ulubiony aktor/aktorka 06.03.05, 23:41 ja tez nie przepadam za C.F. i kiedy Bridget Jones okreslila go, ze jest przedwczenie podstarzalym prykiem, to super mi to okreslenie pasowalo do niego, jakos nie moge go sobie wyobrazic go jako spontanicznego, beztroskiego faceta, a z Love Actually najgorzej jednak nei moglas zniesc Liam Nielsen, po prostu te gadki z synem wydawaly mi sie sztuczne. Odpowiedz Link
a.polonia Re: Ulubiony aktor/aktorka 07.03.05, 00:34 tamsin, wlasciwie to masz racje, dla mnie caly ten watek byl jedynym slabym punktem filmu, ale film wprawia mnie w niesamowicie optymistyczny nastroj ostatnio ogladalam na dvd dodatki, m.in wywiad z rezyserem i sceny, ktore wycieli i okazalo sie, ze ten watek byl duzo bardziej rozbudowany i o wiele wiecej tych "sztucznych" rozmow, dobrze chyba sie stalo, ze wycieli Odpowiedz Link
jan.kran Re: Ulubiony aktor/aktorka 06.03.05, 23:38 Jak chodzi o talent Meryl Streep. Jak o urode Andie McDowell. Z facetow Nick Nolte mi sie podoba z urody a za najgenialszego aktora wszechczasow uwazam Nicholsona. Zaraz za nim Dustin Hoffman. Ale w zaleznosci od tego jaki film ostatnio ogladalam to mi sie preferencje zmieniaja. Ostatnio po obejrzeniu "Rebeki" jestem fanka sir Laurence Olivera. Sliczny jest)) Marlon Brando mi sie podoba, Clarke Gable i Vivien Leigh... Lista jest dluga)) Kran. Odpowiedz Link
tamsin Re: Ulubiony aktor/aktorka 06.03.05, 23:45 musialam ci koniecznie w takim razie poszukac zdjecie ktore zrobili Nick Nolte na policji jak go zatrzymali za pijanstwo za keirownica. ciezko sie nie zakochac )) images.google.com/images?hl=en&lr=&q=Nolte+mugshot&btnG=Search Odpowiedz Link
jan.kran Re: Ulubiony aktor/aktorka 06.03.05, 23:51 tamsin napisała: > musialam ci koniecznie w takim razie poszukac zdjecie ktore zrobili Nick Nolte > na policji jak go zatrzymali za pijanstwo za keirownica. ciezko sie nie > zakochac )) Ja chyba mam spaczony gust:-ppp Ale On jest taki sliczny na tych zdjeciach)) Dziekuje ! Kran Fan. Odpowiedz Link
gherarddottir Re: Ulubiony aktor/aktorka 07.03.05, 11:07 a i jeszcze strasznie mi sie podoba facet ktory gral w Love Actually ojca tego chlopca - wypadlo mi z glowy jak sie nazywa ten aktor. Moim zdaniem swietnie gra, a poza tym ma cos takiego cieplego w sobie. Pozdrawiam Odpowiedz Link
st0krotka Re: Ulubiony aktor/aktorka 06.03.05, 23:50 stawiam na Dustina Hoffmana. Z aktorek lubie Kirsten Dunst. Popatrzec lubie sobie na krewniaka Asi - George'a Clooney Odpowiedz Link
elagrubabela Re: Ulubiony aktor/aktorka 07.03.05, 00:02 Ja mam slabosc do Brytyjek - Judy Dench i Emma Thompson, no Kate Winslet tez moze byc. Zreszta ja w ogole lubie brytyjskie filmy i seriale TV - szczegolnie to, ze nawet malutkie rolki sa zawsze takie dopracowane. No i to, ze ich aktorzy nie sa perfekcyjni, maja krzywe zeby, sa grubawi lub po prostu brzydcy. Z facetow - Klaus Maria Brandauer, Derek Jacobi, Kenneth Branagh i Sean Connery choc Sean to aktor raczej kiepski ale ma to "cos". Tak samo to "cos" miala dla mnie Audrey Hepburn. Z mlodych i amerykanskich to ja lubie Edwarda Nortona, Jego kobite Selme Hayek no i australijczyka Russela Crowe. Natomiast Jego krajanki - Kidman - zniesc nie moge podobnie zreszta jak Jej bylego meza Toma Cruise. No i tacy aktorzy jak John Dieppe, Meryl Streep, Jack Nicholson, Susan Sarandon, Sean Penn, Audrey Tatou, Bill Murray, Billy Bob Thorton, Denzel Washington, Samuel Jackson, Morgan Freeman itd. nigdy nie zawodza w swoich gatunkach. Lubie kino Elka Odpowiedz Link
a.polonia Re: Ulubiony aktor/aktorka 07.03.05, 00:25 O, Kate Winslet jest sliczna ) i Keira Knightley mi sie przypomniala Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Ulubiony aktor/aktorka 07.03.05, 18:34 st0krotka napisała: > Popatrzec lubie > sobie na krewniaka Asi - George'a Clooney Oj tak Stokrotko, jak on pieknie ludzi bada i w oczy patrzy )). Szkoda tylko, ze to nie moj krewniak a jedynie skoligaceni jestesmy. Zawsze moge wstac w towarzystwie i jak moj syn w samolocie sie pochwalic: - You know what ? I am related to George Clooney )))))) Odpowiedz Link
jollyvonne Re: Ulubiony aktor/aktorka 07.03.05, 10:27 Nie przywiazuje sie do aktorow ani aktorek bo jak tylko zmienia ubranie to mam problem z rozpoznaniem osoby, taka specyficzna wada wzroku ... Od wyjazdu z Polski rozpoznaje natomiast glosy, i na tym polu moge sie wypowiedziec: Hugh Grant, uwielbiam ten jego angielski ... dystynkcja i sex w jednym! jollyvonne Odpowiedz Link
ponponka1 Re: Ulubiony aktor/aktorka 07.03.05, 10:57 Tez nie mam ulubionych aktorow. Mam za to ulubione role: - Tom Hanks jako Forest Gump i jego kumpel Gary Sinise - Tom Hanks w parze z Meg Ryan w Bezsennosc w Seatle - Robert de Niro jako taksowkarz - Keanu Reeves jako Neo - Roger Moore jako Agent 007 - Dustin Hoffman jako Rain Man - Al Pacino w Zapachu kobiety - Harrison Ford we Frantic - Rita Hayworth jako Gilda (najbardziej seksowne zdejmowanie rekawiczki nawet mnie przyprawia o dreszcze) itd. Cmok (ajki smok?) Odpowiedz Link
gherarddottir Re: Ulubiony aktor/aktorka 07.03.05, 11:06 bardzo lubie Al Pacino, Keanu R to ideal urody meskiej dla mnie(hehhe a moj maz jest blodynem)) Harrison Ford w kazdym filmie wyglada super! Z aktorek: Nicol Kidmann nie przemawia do mnie zupelnie! Za to lubie Penelope C- super w filmie Gothika i Boskie jak diabli. Z polskich-ciezko mi wybrac, Pozdrawiam Odpowiedz Link
kurczak1976 Re: Ulubiony aktor/aktorka 07.03.05, 18:22 Z aktorek jesli chodzi o doznania wizualne: Monica Belluci, Audrey T.. (Amelia), Cathrine zeta-Johnes. Za talent Meryl Streep, Uma Thurman. Meskie typy forever Ralph Finnes! A potem Gary Oldman, John Malkovic, De Niro. Wizualniê to chyba tez Ralph Finnes:o) Odpowiedz Link
daisy123 Re: Ulubiony aktor/aktorka 07.03.05, 23:30 Tom Hanks, Denzel Washington , Meg Ryan Odpowiedz Link