01.05.05, 11:07
Witajcie
Dla mnie takim serialem spoko to : Rodzina Soprano
a Wasze>?
Obserwuj wątek
    • thorgalla Re: Seriale 01.05.05, 11:21
      Moim to Roswell,dostalam fiola na jego punkcie.
      A takim drugim serialem ale nie filmowym tylko ksiazkowym to Thorgal.

PS.A tak przy okazji Sylwku,co robisz w niedzielny poranek przy kompie zamiast
      wylegiwac sie w piernatach??
      • kurczak1976 Thorgal:o) 02.05.05, 09:57
        No to byl komiks!!
        Pamietam czasy jak ciezko bylo go zdobyc w PL. Mi udalo sie tylko dwa niestety.
        Potem jak byl juz ogolnie dostepny przestal mnie krecic. Trzeba przyznac ze byl
        swietnie narysowany:o)
    • sylwek07 Re: Seriale 01.05.05, 11:25
      pogoda nie za ciekawa bo ledwie 17 na plusie i pochmurno smile)
      a teraz lece do kosciola a potem pomoge Babci przy obiedzie i gdzies wyskocze
    • sylwek07 Re: Seriale 01.05.05, 11:25
      thorgalla a Ty gdzie sie wybierzesz?
      • thorgalla Re: Seriale 01.05.05, 11:31
        Oj,tez bym do babci poszla na obiadek.
        Dzisiaj sie nigdzie nie wybieram bo wczoraj opielilam truskawki (mnostwo
        krzaczkow) i dzis totalne lenistwo wiec komp i telewizor.Dodam,ze mojego chlopa
        w domu nie ma wiec nie bedzie wojny o pilota.
    • triskell Re: Seriale 01.05.05, 12:41
      My nie mamy telewizji (z wyboru), ale jeśli chodzi o moje ulubione seriale
      wszechczasów, to byłby to albo Twin Peaks (nie tylko dlatego, że kręcony byl w
      Washington State smile), albo Latający Cyrk Monty Pythona (wiem, to ostatnie to
      może nie taki typowy serial, z akcją itp).
    • gherarddottir Re: Seriale 01.05.05, 12:57
      ja tez nie czesto sie siedze przed telewizorem, ale serial "przystanek Alaska"
      trzymal mnie przed ekranikiem kurczowosmile
    • sylwek07 Re: Seriale 01.05.05, 13:34
      gherarddottir to zapraszam na tvn bo pokazuja od nowa przystanek alaska smile)
      • gherarddottir Re: Seriale 01.05.05, 16:08
        wiem Sylwek, ale ja tu nie mam tvn sad(((
    • roseanne Re: Seriale 01.05.05, 15:00
      roseanne rules smile
      byl czas gdy ogladalam rowniez Stargate

ale tu nie moge znalezc odpowiedniej godziny i programu
      ciagle w poszukiwaniach...
      • tamsin Re: Seriale 01.05.05, 16:17
        swego czasu moj czas w czwartki obracal sie wokol Seinfeld, potem Survivor,
        potem Sex and the City, a teraz czuje sie osierocona serialowo sad
        • pyzol1 Re: Seriale 01.05.05, 18:57
          No co ty! "Desparate Wives" nie ogladasz???

A sitcomow polecam "Scrubs".

Kasksa ( nieutulona w zalu po odejsciu "Frasiera"smile
    • ponponka1 Fakty, Wydarzenia.... 01.05.05, 17:33
      To jedyne "seriale", ktore ogladam smile

Cmok (jaki smok?)
      • aneta05 Re: Fakty, Wydarzenia.... 01.05.05, 17:57
        A ogladacie cos z polskich seriali?
        Ja bardzo lubie "M jak Milosc"..fajnie sie to oglada.

Z amerykanskich to nic mi nie podchodzi albo nie mam czasu ogladac wieczorem po
        pracy, ale staram sie sledzic Amazing Race raczej z racji miejsc gdzie ten show
        sie rozgrywa niz samej rywalizacji. Uwilebiam podrozowac i fajnie wiedziec ze
        zawodnicy biegaja po miejscach gdzie ja na przyklad juz bylam.
    • gosia_t Re: Seriale 01.05.05, 17:56
      Moje trzy ulubione to CSI, Cold Case i Lost.
      A ten naj naj to Stargate i jego braciszek Stargate Atlantis.
    • sylwek07 Re: Seriale 01.05.05, 20:29
      jeszcze ogladam M jak milosc smile
    • st0krotka Re: Seriale 01.05.05, 21:30
      ogladalam namietnie sex and the city, potem podobal mi sie angielski
      serial 'peep show' i 'green wing' - ten ostatni przekomiczny! mam nadzieje, ze
      zrobia kolejne czesci. ogladajac angielskie sitcomy, przekonalam sie, ze
      angielski humor jest calkiem dobry, to nie stary benny hillsmile)))
      • liloom Re: Seriale 01.05.05, 21:55
        a nie bedziecie sie smialy?
        ogladam CHARMED z moja corka. Na inne nie mam czasu, albo moze nie chce go znalezc.
        Kochalam Sex and the City ale tylko pierwsza seria, to samo bylo ze Stargate i z
        "24", ale Charmed moge na okraglosmile)))))))
        • a.polonia Re: Seriale 01.05.05, 22:44
          Moj najukochanszy to niezmiennie Gilmore Girls, moge w nieskonczonosc ogladac
          powtorki smile
          Zaraz pozniej Friends
          Teraz wciagnelam sie w Housewives, chociaz to nic specjalnego, ale jestem
          ciekawa, co sie dalej wydarzy smile
          • i-ka Re: Seriale 02.05.05, 00:06
            Zerkam co niedziela na 'desperate housewives' tak samo jak i na taki
            mlodziezowy serial "everwood", serial jak serial - ogladam dlatego, ze wzdycham
            zawsze do coloradosmile)
            • a.polonia Re: Everwood 02.05.05, 00:11
              hehe, tez czasem ogladam, we wtorki mam wieczory serialowe, ale tak mnie
              wpienia ten serial i jego rozmemlani bohaterowie z opoznionymi reakcjami, ze na
              siebie sie wkurzam, ze to ogladam wogole smile
              • i-ka Re: Everwood 02.05.05, 00:45
                Tak, tak hehe. Ale widok colorado rekompensuje taka se fabule (jak dla mniesmilesmile
            • jan.kran Re: Seriale 02.05.05, 01:40
              Byl okres wmoim zyciu ze czas mialam podporzadkowany serialom. Na szczescie to
              minelo.
              Nie mam telewizora ( z wyboru ) od dwoch lat i bardzo sobie chwale.
              Ale brakuje mi Star Trek i Alfa. Lubilam tez Roseanne.
              Kran.
              • mulinka Re: Seriale 02.05.05, 02:03
                a ja gapie sie w ekran, ale...monitora od komputera
                telewizje czasem w domu oglada corka
                po co nam ten telewizor???
                smile
                • jan.kran Re: Seriale 02.05.05, 02:15
                  To chyba temat na osobny wateksmile)
                  Ja bylam chorobliwie uzalzniona od telewizora z przyczyn obiektywnych.
                  Umiarkowane uzywanie pewnie nie szkodzismile))'
                  Kran.
                  • syswia Re: Seriale 02.05.05, 05:08
                    Ogladamy wspolnota malzenska CSI i Cold Case. Polskich tu nie mam. Kiedys tam
                    zdobylam pare odcinkow 4 pancernych i Psa i chyba jeden Alternatywy 4 i kiedys
                    tam sobie ogladalam. Malzonek nie kuma - wiec ogladalam samotnie.
                    • triskell Re: Seriale 02.05.05, 05:12
                      Tak troche nie na temat, ale Twoje "małżonek nie kuma" mi o tym przypomniało.
                      Czy wiecie, czy Rejs był przetłumaczony na angielski i czy na tyle dobrze, że
                      zachowana została niepowtarzalność filmu? Czy da sie to gdzieś kupić na DVD z
                      angielskimi napisami?
                      • kurczak1976 Re: Seriale 02.05.05, 09:56
                        Teraz to tylko CSI i CSI Miami.

A kiedys umieralam na Miasteczku Twin Peaks i Przystanku Alaska (niestety tez
                        nie mam TVN u mnie, szkoda bo powtarzaja:o(

Starsznie tez lubilam angielskie seriale komediowe jak Hotel Zacisze, DNO, Allo
                        Allo i jeszcze jeden ale zapomnialam tytul. O takiej babce ktora wszedzie
                        wtykala nos w nieswoje sprawy na swojej ulicy i nazywala sie Hiacynta. Moze
                        pamietacie?
                        • gherarddottir Re: Seriale 02.05.05, 10:31
                          ten serial to "pani Bukietowa" pozdrawiamsmile
                        • thorgalla Re: Seriale 03.05.05, 07:14
                          Ten serial to "Co ludzie powiedza?" do kupienia na allegro.
                          • viki2lav Re: Seriale 03.05.05, 08:25
                            ja jestem nalogowo uzalezniona od ER, CSI /jak Syswia ogladamy z 2ga
                            polowa/chociaz niektore sa makabryczne. wsyd sie przyznac ale chyba nigdy nie
                            widzialam sex in the city...
    • mon101 Re: Seriale 02.05.05, 12:21
      Six feet under i angielskie detektywistyczne naleza do moich faworytow
    • dede1 Re: Seriale 02.05.05, 13:18
      Ostatnio zaczelam ogladac z mezem "Lost" i nie wiem ile wytrzymamy bo zazwyczaj
      po kilku odcinkach dochodze do wniosku, ze ogladanie seriali wlasnie to strata
      czasu. W kazdym razie w przypadku gdy ma sie np trzy ulubione i czlowiek zawsze
      stara sie za wszelka cene nie przegapic nastepnego odcinka i w tak zbiera sie
      kilka godzin w tygodniu, ktore mozna byloby bardziej produktywnie spedzic. Ale
      czas jesienno-zimowy sprzyja serialom i przyznam, ze w tym czasie ogladam
      nieregularnie Friends, King of Queens. Cieszylabym sie gdyby jakas telewizja
      tutaj nadala Przystanek Alaska. Chetnie obejrzalabym raz jeszcze. Kurcze nie
      chce zebyscie myslaly (mysleli bo Sylwek tu jest), ze krytykuje ogladaczy
      seriali. Chodzi mi o to, ze z ogladaniem telewizji to trzeba uwazac.
      • neeki Re: Seriale 02.05.05, 16:26
        ze starych to ogladalam kultowe miasteczko Twin peaks. mama z siostra mnie
        zamykaly w pokoju bo nie mogly na ten serial patrzec wink ogladalam tez Skrzydla
        i Swiat wg Bundych
        tutaj jak mialam Paramount to ogladalam wszystkie powtorki Friends, Will and
        Grace, 3 rock form the sun itp.
        teraz mam niestety polska tv i szlag mnie trafia jak ogladaja tu m jak milosc i
        podobne chaly blee
    • basia313 Janosik 02.05.05, 18:11
      Czy ktos to jeszcze pamieta?. To byly dobre czasy. Do dzis pamietam ostatni
      odcinek, Janosika zlapano, Pyzdre tez i jeszcze jednego kumpla. Ida tak razem
      na stracenie, rece zwiazane z tylu, wlosy powiewaja na wietrze, biala koszula,
      guziki rozpiete do polowy, tors odkryty, wszedzie owce, MAryna placze, ludzie
      placza i ta Janosikowa muzyka...
    • sylwek07 Re: Seriale 02.05.05, 18:36
      kwiczol..kruca fiks smile)
      • basia313 Re: Seriale 02.05.05, 18:44
        no wlasnie juz mi sie zapomnialo. Tyle lat. Ale pewnie gdybym znalazla na DVD
        albo video to na pewno bym kupila i z kims na ogladanie bym sie umowila. Czyz
        to nie super pomysl?
        • tamsin Re: Seriale 02.05.05, 22:34
          Basia az mi lza w oku sie zakrecila jak przypomnialas o Janosiku. A Janosik
          jest na DVD, bo nawet u nas mozna go wypozyczyc. Wyszedl w 2004 jako: "Janosik:
          The Highland Robber" Troche sie boje go wpozyczyc bo co zrobie, jak okaze sie
          ze to chala nie z tej ziemi? zrujnuje sobie najlepsze wspomnienie z
          dziecinstwa?? wink) (podobno tak jest z filmami z Luis DeFunes, nie do ogladania
          obecnie, a przeciez ludziska zarykiwali sie ze smiechu)
          • basia313 Do Tamsin 03.05.05, 21:41
            Droga Tamsin, a gdzie mozna wypozyczyc JAnosika? Czy przez przypadek nie
            mieszkasz w UK, bo jesli tak to lece od razu. Prosze od odpowiedz. Dzieki
            • tamsin Re: Do Tamsin 04.05.05, 01:47
              nie mieszkam w UK, tylko za wielka woda wink) ja wypozyczam z Netflix:
              www.netflix.com/MovieDisplay?movieid=70018312&trkid=181026
              • basia313 Re: Do Tamsin 04.05.05, 11:39
                No to szkoda, ale moze jednak sprobuje tu na miejscu, jesli za wielka woda
                jest, to mozei za mala bedzie. Dzieki.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka