a.polonia 26.05.05, 07:52 Duzo Slonca i Radosci w Waszym Dniu Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jan.kran Re: Wszystkim Mamom 26.05.05, 08:09 Dziękuję)) Ja do swojej Mamy zadzwonie dziś... Kran. Odpowiedz Link
liloom Re: Wszystkim Mamom 26.05.05, 09:39 a ja mam mame tu i wlasnie sie smielismy ze ona sie zalapuje 2 x na dzien matki!!! raz na austriacki, no i dzis - a co!? Odpowiedz Link
jagienkaa Re: Wszystkim Mamom 26.05.05, 09:50 dziękuję - ja też będę dzwonić do mamy niedługo Odpowiedz Link
mulinka Re: Wszystkim Mamom 26.05.05, 19:27 i ja dziekuje do mojej Mamy juz dzwonilam a moje Dzieciaki przyslalay mi piekna orchidee i czekoladki ) (pochwalilam sie, a co!) Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Wszystkim Mamom 26.05.05, 21:32 Ja do swojej w samo poludnie zadzwonilam. juz za tydzien ja wysciskam )) U nas Dzien Matki w niedziele, poczekam sobie...moi gotowac beda..kwiata dostane (przewaznie wielka wiszaca petunia).. a potem wyjade i petunia padnie, a moi beda sie tlumaczyc, ze za malo deszczu w tym czasie padalo )) Odpowiedz Link
gherarddottir Re: Wszystkim Mamom 27.05.05, 01:16 Ja dzis zadzwonilam tez do swojej mamy skladac zyczenia i telefonicznie ja wysciskac. Moj maz dorwal sie do sluchawki, a ja na to: "zaraz przeciez to moja mama!))" A on - "i moja bo nazywam jak po polsku "mamo". Faktycznie zwraca sie do Niej tak jak to w Polsce per mamo. Tu w Norwegii tego nie ma. Tesciowa to tesciowa i mozna do niej mowic tylko po imieniu. Znajoma sie oburzyla, ze moj maz mowi do mojej mamy "mamo" jak to powiedziala " W Norwegii mama to bilogiczna matka" A mnie sie wydaje, ze to jest takie cieple i mile... A jak jeszcze moj maz do swojej tesciowej zwraca sie" Ciesc mamo! Jak sie dzisiaj ciujesz? To ja twoj sinek!" To ona sie zuplenie rozplywa)))) Odpowiedz Link
mijaczek Re: Wszystkim Mamom 27.05.05, 00:19 dolaczam sie do zyczen :o) a czy ja sie juz zalapuje w tym roku czy moze musze poczekac do nastepnego? :o) Odpowiedz Link