Dodaj do ulubionych

Letnia burza

03.06.05, 17:16
wlasnie przeszla, uwielbiam smile
Siedzialam sobie na tarasie, duchota, ze ledwo mozna oddychac, nagle grzmoty,
chlodny wiatr i ogromne krople deszczu....Lubie wink
Ide pooddychac "poburzowym" powietrzem smile
P.
Obserwuj wątek
    • gherarddottir Re: Letnia burza 03.06.05, 17:40
      oj uwielbiam letnie burze!
      • a.polonia Re: Pooddychalam i humor mi sie poprawil, bo.... 03.06.05, 17:58
        znalazlam nowa babcie smile)

5 lat temu, jak zaczynalam swoje zycie w Holandii jako Au-Pair, musialam
        codziennie wyprowadzac na spacer psa. Po drodze do parku przechodzilam kolo
        domu, w ktorego oknie zawsze siedzial dziadek i zawsze do mnie machal. Kiedy
        przechodzilam z moim podopiecznym (chlopcem, a nie psem), dziadek wolal nas i
        dawal malemu czekoladki, a ze mna probowal gadac po niemiecku smile
        Az pewnego dnia dziadka juz nie bylo .....sad
        Pamietam Go do tej pory. A dzisiaj wracajac z zakupow zauwazylam siedzaca w
        oknie babcie i wlasciwie zanim jeszcze zdazylam podniesc reke, ona mnie
        uprzedzila i cala rozpromieniona pierwsza mi pomachala smile
        Takie szczegoly, a ciesza smile
        P.
        • asica74 Re: Pooddychalam i humor mi sie poprawil, bo.... 03.06.05, 18:40
          dzis pracowalam w ogrodzie. Cale zielsko upchalam w worki, council zabierze je
          w niedziele. Przy okazji dalam upust mojej lubosci do mlotka: naprawilam plot.
          Calkiem ladnie stoi.

A gdy juz niemal skonczylam, niebo zrobilo sie ciemne, pierwsze krople
          zaczelely padac, a ja zamiast uciekac stalam w tym deszczu i slicznie
          przemoklam.

I czulam jak z deszczem, splywaja po mnie wszelakie me troski... Och jak mi to
          sentymentalnie wyszlo wink
          • a.polonia Re: Pooddychalam i humor mi sie poprawil, bo.... 03.06.05, 19:51
            Ja nie mam ogrodu, a na tarasie w doniczkach wsialam po raz pierwszy w zyciu
            zielsko - sloneczniki i taki polny mix, wzeszlo mi toto, radochy mam co
            niemiara smile
            • asica74 Re: Pooddychalam i humor mi sie poprawil, bo.... 03.06.05, 19:53
              Pola, ja w sobote wysialam salate i ... dzis juz jest! Malutka taka, ale speeda
              dala! Mnie chyba ten ogrodek chroni przed jakims popadnieciem w marazm.
              • a.polonia Re: Pooddychalam i humor mi sie poprawil, bo.... 03.06.05, 20:11
                asica, wrzuc zdjecia do albumu smile
                • asica74 Re: Pooddychalam i humor mi sie poprawil, bo.... 03.06.05, 20:18
                  ogrodka? czy salaty? do salaty to chyba z mikroskopem bede startowac! No nic,w
                  takim razie ide robic zdjecia smile za jakies pol godziny bedzie smile
                  • a.polonia Re: Pooddychalam i humor mi sie poprawil, bo.... 03.06.05, 20:55
                    Asica, ogladalam wlasnie Twoje ziolka smile mam zaleglosci, jesli chodzi o fotki w
                    albumie sad
                    • asica74 Re: Pooddychalam i humor mi sie poprawil, bo.... 03.06.05, 21:05
                      to zajrzyj za chwile, wklejam wlasnie wiecej!
                    • a.polonia Re: Pooddychalam i humor mi sie poprawil, bo.... 03.06.05, 22:14
                      ale malenstwa smile))
                      swieza salata z wlasnego ogrodka, mniam!
    • frankie36 Re: Letnia burza 03.06.05, 20:26
      Chyba ze dwa lata temu,w srodku upalnego dnia zaczelo pieknie lac.Zapytalam
      dzieciaki:Chcecie poszalec na deszczu,popatrzyly na mnie z niedowierzaniem i po
      chwili cala trojka tanczyla w deszczu.Do tej pory wspominaja to zdarzenie i
      podejrzewam ze bedzie nieodlacznie towarzyszylo im jako wspomnienie z
      dziecinstwa na pozniejsze lata.
      • kurczak1976 Re: Letnia burza 04.06.05, 10:34
        U mnie to normalka po goracym dniu. Ostatnio byla taka nawelnica ze nawet
        gradem sypnelo. A najbardziej fascynujace jest to ze burze przychodza w ciagu
        kilku minut, nie da sie przewidziec.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka