marta_midwest 21.06.05, 18:43 Katlia, ta sasiadka z "pracy w USA" to ja masz racje, szkoda nerwow, szkoda slow, wstyd ze to nasi rodacy... Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
asia9111 Re: do Katli 21.06.05, 18:50 Marta: to sie w glowie nie miesci co ci panowie tam wypisuja-i kazdy, rowniez autorka watku, niestety, podpisany 'gosc' czyli to moze byc kazdy... A co do ilosci jadu na tamtym forum, to dziwne-bo w 'praca w Europie' takie rzeczy nie maja miejsca. Jakos ta 'praca w Ameryce' jest taka jadowita. Odpowiedz Link
marta_midwest Re: do Katli 21.06.05, 18:57 Masz racje, nie miesci sie, i ja sie staram tam nie udzielac, ale czasem po prostu zylka peka i trzeba cos powiedziec. Chyba najlepiej w ogole nie czytac tamtego forum zeby sie nie denerwowac. Odpowiedz Link
asia9111 Re: do Katli 21.06.05, 19:11 tak, czasami zylka peka jak glupoty wypisuja i udzielaja nieodpowiednich (i nieodpowiedzialnych wskazowek) ale lepiej sie nie udzielac, bo kilku facetow zrobilo sobie monopol i terroryzuje reszte. Te same osoby kraza tez po forum Polonia i tez jad z nich leci. A ja kiedys myslalam ze z forum mozna czerpac informacje wymieniac uwagi i uczyc sie od innych! Odpowiedz Link
katlia czesc marta 21.06.05, 23:36 Wiesz, naprawde nie wiem dlaczego ja tam zagladam. Chociaz komentarze w 'Polonia' sa jeszcze gorsze. Zachecam teraz wszytkie kobiety tu i na 'Polki w USA.' Znacznie milej. BTW, gratuluje, sukcesy corki. Gdzies indziej napisalas, ze dostala sie na studia z dobrym stypendium/financial aid. You go girl! jak sie tu mowi. Odpowiedz Link
marta_midwest Re: czesc marta 22.06.05, 17:41 Dziekuje! Dostala sie do takiej malej, prywatnej szkoly dla dziewczat w Missouri. To stypendium to kilka lat jej ciezkiej "pracy", treningow po kilka razy w tygodniu, dostala athletic scholarship, bedzie grala dla nich w siatkowke. Odpowiedz Link
katlia Re: czesc marta 22.06.05, 18:02 Swietnie! Wiesz, male prywatne szkoly dla dziewczat czesto daja znacznie lepsze poczatki niz te duze publiczne szkoly, gdzie latwo sie zgubic. Gdzies wyczytalam, ze spory procent amerykanek na pozycjach CEO duzych firm robily undergraduate studia na wlasnie 'malych prywatnych collegach dla kobiet'. Odpowiedz Link
marta_midwest Re: czesc marta 22.06.05, 18:11 Tez mysle ze to dobre rozwiazanie, zwlaszcza dla Karoliny ktora mimo swoich 18 lat jest jeszcze strasznym trzpiotem i jest zupelnie niedojrzala do samodzielnosci i odpowiedzialnosci. Taki dzieciak w ciele doroslej kobiety. Tak przynajmniej jest szansa ze zajmie sie nauka a nie glupotami Odpowiedz Link