yatzekalexander 31.01.06, 23:27 europa sie ociepla? Wczoraj w slonecznym Washingtonie ludzie biegali po parku bez koszulek, mam nadzieje ze zobacze jeszcze snieg...trawa kielkuje i jakies cebulki wylaza przed domem Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ania_2000 Re: zima 01.02.06, 00:26 u mnie leje - w zasadzie juz mi sie glupio tak w kolko to samo powtarzac, ale co na to poradze? ale - godzine jazdy na wschod - i gory sniegu. codziennie (od paru dni) spada po stopie sniegu, wiec narciarze maja raj. a mojej dolince, mimo ze ja widze glownie wode lejaca sie z nieba od polowy grudnia - to trawa nie przestala nawet na chwile byc zielona - a azalie powoli zaczynaja peczniec. z ziemi tez jakies kielki wychodza. Odpowiedz Link
tamsin Re: zima 01.02.06, 01:13 no a kiedy nam groundhog (susel/wydra/co to jest?) oglosi czy bedzie w koncu ta zima czy nie? bo u mnie ostatnio jesien, chociaz cos zamarznietego chcialo dzisiaj padac, ale to na marcowe strachy na lachy wygladalo. Odpowiedz Link
aneta05 Re: zima 01.02.06, 01:45 a ja sie juz przyzwyczailam do wiosny w styczniu i nie chce sniegu!!! Odpowiedz Link
maja92 1 luty - oficjalnie wiosna!!! 01.02.06, 13:02 No to od dzisiaj wiosne oficjalnie w Eire mamy.... Czekam na zakile w przyszlym miesiacu - na Patryka musza byc!!! W weekend bede grzebac sie w ogrodzie - Pan Maz mi znowu moje cebulki przekopal, bo cos bardzo pilnego musial zrobic... i pewnie tylko polowa kwiatow mi wzejdzie))) Odpowiedz Link
myszka888 Re: 1 luty - oficjalnie wiosna!!! 01.02.06, 14:59 u nas wiosna wszystko juz sobia ladnie rosnie tulipany, zonkile trawa zieloniutka zimy w tym roku nie bylo. Odpowiedz Link
monhann2 Re: 1 luty - oficjalnie wiosna!!! 01.02.06, 15:02 I mnie wiosennie tez! Cos tam zaczelo nawet paczkowac na moim drzewie przed domem. Oby tak dalej, choc dziecina narzeka, ze nie bedzie snowboardowania. Troche wiec rozdarta jestem. Kazdemu nie dogodzi... Odpowiedz Link
mon101 Re: 1 luty - oficjalnie wiosna!!! 01.02.06, 15:04 myszka888 napisała: > u nas wiosna > wszystko juz sobia ladnie rosnie > tulipany, zonkile > trawa zieloniutka > > zimy w tym roku nie bylo. Alez wam zazdroszcze! Odpowiedz Link
myszka888 Re: 1 luty - oficjalnie wiosna!!! 01.02.06, 15:08 a ja sie troche obawiam, bo tak sobie mysle, ze moze mroz wymrozilby troche niepotrzebnych robaczkow, chorob mniej by bylo... itp a tu mrozu nie bylo zobaczymy co z tego wyjdzie Odpowiedz Link
sylwek07 Re: zima 05.02.06, 22:10 a umnie zima trzyma i znow jest -15 C plus pada snieg. Odpowiedz Link
gosia_t Re: zima 06.02.06, 08:09 U nas sypie bez przerwy od soboty. Ledwo doszlam do szkoly. I jestem w niej sama. Nikt jeszcze z mojej klasy nie dotarl. A ma padac do czwartku . Odpowiedz Link
jan.kran Re: zima 06.02.06, 09:00 Odpuściłam sobie załątwianie spraw urzędowych do piątku bo nawet wyjście do sklepu na rogu powpduje zamianę w bałwana . Dziś mam wolne, jutro idę do fabryki_przez_ulicę więc się przekopię. Pojutrze chyba do fabryki oddalonej o 15 minut na piechotę pojadę na sankach. Kran Odpowiedz Link
jollyvonne Zima - jest cudownie! 06.02.06, 10:05 Jipiii! Sypie, jest bialo, z tej radosci to sie nawet wytarzalam rano w sniegu! A potem musialam sie tlumaczyc malzonkowi ze sie niby poslizgnelam na lodzie pod 50cm warstwa sniegu ... nie jestem pewna czy "lyknal" Rany jak ja kocham zime! Odpowiedz Link
gosia_t Re: Zima - jest cudownie! 06.02.06, 11:28 Ja sie nie tarzalam jeszcze. Niestety musialam leciec na metro. Zaspy sa po kolana. Teraz nie pada juz. Ja sie troche z tego ciesze bo metro moze zacznie jezdzic jakos porzadnie, bo narazie sie tylko spoznia. Odpowiedz Link
jollyvonne Re: Zima - jest cudownie! 06.02.06, 11:29 Wytarzaj sie koniecznie, to dobrze wplywa na samopoczucie, a jak odmladza! Odpowiedz Link
ponponka1 Re: Zima - jest cudownie! 07.02.06, 19:25 Sniegu kupa (hehehee) i jest tak pieknie, czysto, jasno, bajkowo!!! Wytarzalam - siebie i kota na balkonie - prosze nie bic - zaraz wytarlam siersciucha i wrzucilam do cieplego pokoju Cmok (jaki smok?) Odpowiedz Link
gherarddottir Re: Zima - jest cudownie! 07.02.06, 19:38 u nas jakas masakra, dzis widzialam koparke i wywrotke zbierajaca zaspy z chodnikow i drog. Pod domem odsniezal mi traktor- zadzownilismy bo osniezanie lopatami nie dawalo dobrego efektu. Na tarasie mam snieg ktory siega mi do pasa!!!!! Niestety musze wychodzic na dwor. ale za dnia pieknie jest,slonecznie i cudwonie snieg sie skrzy. Mimo wszystko ja chce juz wiosny! Odpowiedz Link
gosia_t Re: zima 06.02.06, 11:29 a jeszcze zapomnialam dodac, ze za oknem jest zima a w sklepach juz jest kolekcja wiosenna. A mi jak na zlosc popsula sie kurtka zimowa i nie moge znalezc nowej. Odpowiedz Link
sylwek07 Re: zima 07.02.06, 19:06 a umnie pada snieg i jest -10 a w nocy bedzie z -15 C. Odpowiedz Link
yatzekalexander Re: zima 07.02.06, 22:22 dziwna ta zima w tym roku, w Polsce wali snieg a ja nawet platka nie mam...lubie jak jest bialo, zimno a ja w domu z kawusia (dodatek Baily's mile widziany) i jakas ksiazka...ale tylko przez kilka dni Odpowiedz Link
wiedzma30 Re: zima 08.02.06, 02:04 A kysz! Ufff u nas nie ma bocianow Ale bocian bocianowi nie rowny... Prawda? )) Pozdrawiam i gratuluje Odpowiedz Link