Dodaj do ulubionych

Czy idzie juz wiosna???

21.02.06, 19:27
Dzis odkrylam w okolicy kwitnace drzewa magnoliiwink otwieraja sie juz
kwieciste rozowe, biale i prawie granatowe pakiwink nad ranem wiosennie
zaczynaja cwierkac i swiergolic ptaszkismile Czy ma ktos juz jakies "przecieki"
z gory na temat nadejscia wytesknionej juz chyba Pani Wiosny???
A poza tym jestem straszliwie "smarkata i pociagajaca" i "umieram z
przepsikania". Widocznie tutaj juz ta wiosna "zawialo"wink
Obserwuj wątek
    • moni-bel Re: Czy idzie juz wiosna??? 21.02.06, 19:39
      U mnie w ogrodku zakwitly krokusy i rano slychac ptakow spiew, z cala pewnoscia
      wiosna nadchodzi....narescie
      • elagrubabela Re: Czy idzie juz wiosna??? 21.02.06, 19:41
        Jakies dwa dni temu czulam smrodek potraconego skunksa przy autostradzie - musi
        idzie wiosna. Choc u nas ostatnio wreszcie troche prawdziwej zimowej pogody.
        Moze ten skunks w ogole nie spal tej zimy, bo bylo za cieplo? Elka
        • blue_jay Re: Czy idzie juz wiosna??? 21.02.06, 20:11
          U mnie wiosna juz od dawnawink) Niedlugo wywiesze karmnik dla kolibrowwink
    • asica74 Re: Czy idzie juz wiosna??? 21.02.06, 20:28
      A u mnie kwitna zimowe wisnie? jablka? Drzewa maja cudne rozowe kwiatki.
      Pamietam, ze gdy je pierwszy raz zobaczylam, to stanelam ja wryta. Kwiaty na
      drzewach w srodku zimy nie miescily sie w mojej glowie smile)
      • asia.sthm Re: Czy idzie juz wiosna??? 21.02.06, 21:07
        ja juz mialam przebisniegi ale znowu metr sniegu na nich , bo akurat tak sie
        odgarnia.
        I nie bede juz w ten watek zagladac.. az do wiosny, bo mnie denerwujecie.
        Acha, swiatla u nas wiecej i ptaszki tak jakby juz chcialy dlugo sobie wreszcie
        potrajlowac, ale jakos przycichaja nagle .
    • mon101 Re: Czy idzie juz wiosna??? 21.02.06, 22:35
      Nie, nie idziecrying( Przynajmniej nie u nas
    • sylwek07 Re: Czy idzie juz wiosna??? 21.02.06, 22:40
      dzis bylo plus 8-9 C i sloneczko smile
    • greentea2 Re: Czy idzie juz wiosna??? 21.02.06, 22:47
      Nic nie wiem na temat wiosny. Od kilku dni pada i dzisiaj bylo bardzo zimno. Okropienstwo, ale moze w
      koncu cos przylezie.
      • olvi Re: Czy idzie juz wiosna??? 21.02.06, 23:13
        u nas leje sad ale u tesciow w weekend widzialam przebisniegi smile

Za to moja mama dzis mi powiedziala, ze na Wirtualnej Polsce zamieszczono
        informacje, ze wiosny ma w ogole nie byc... i chlodne lato do tego, czy cos
        tam uncertain

Ale wiecie co??? Za miesiac wiosna kalendarzowa smile)))) I moje koty szaleja od
        paru dni, tez chyba czuja wiosne, a dzis nawet jakiegos owada w domu upolowaly -
        pierwszego od wieeeeelu tygodni smile
        • tamsin Re: Czy idzie juz wiosna??? 21.02.06, 23:16
          u nas ostatnio zrobilo sie jak w kieleckim na dworcu, nie obrazajac
          kieleszczakow, ale nie podoba mi sie taka pogoda...wiosna podobno ma
          ewentualnie przyjsc, a po wiosnie mamy gwarantowana spiekote smile)
    • blaubeeree Re: Czy idzie juz wiosna??? 21.02.06, 23:40
      A ja jestem juz wiosennawink upajam sie wiosennym powietrzemsmiledzisiaj zrobilam
      sobie spacerek ode mnie na uniwink)pierwszy raz od paru miesiecy mialam ochote na
      spacer i bardzo mi sie podobalo,chociaz musze przyznac,ze zadnych paczkow ani
      innych tego typu oznak wiosny nie ma,ale to wiosenne powietrze..ehhhhhhhsmilecudo!
      21.marca robimy impreze-bedzie palenie Pani Zimy - a jak ja juz spalimy,na
      pewno szybko nie wroci wink
      Jak na razie zawiewa wiosnasmileOby tak dalejsmile
      • myszka888 Re: Czy idzie juz wiosna??? 22.02.06, 00:49
        u mnie nawet nie bylo zimy, jako takiej.
        Wiosna sobie na calego uzywasmile
        Trawka sie zieleni, kwitna wiosenne kwiatki.
        Sniegu tej "zimy" nie widzialam- i szkoda mi, bo lubie snieg.
    • asia.sthm Re: Czy idzie juz wiosna??? 07.03.06, 12:58
      Cholery mozna dostac z ta zima, no zobaczcie , nawet nasze lwy juz maja dosyc
      Ja tez juz mam dosyc odsniezania, szpagatow na sliskim, skarpet, rekawiczek i
      cieknacego nosa na mrozie.

www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=147&a=526857&previousRenderType=3
      • ewmag Re: Czy idzie juz wiosna??? 07.03.06, 13:57
        A ja bym chciala, zeby przez tydzien chociaz snieg polezalsmile Wiosna idzie,
        zonkile wystawiaja lebki i jakies paczki na drzewach widzialam i wiosennie
        leje...
    • sylwek07 Re: Czy idzie juz wiosna??? 07.03.06, 14:04
      wczoraj i dzis temperatura z rana byla po -10 C .
    • syswia Nie denerwujcie mnie 07.03.06, 14:31
      Nie denerwujcie mnie - jaka wiosna? Tutaj do maja bedzie cholerna zima. Pa!
      Rece mi kostnieja od stukania w klawiature. Ide sie ogrzac! Musztardowki w
      dlon!!!
      • gherarddottir Re: Nie denerwujcie mnie 07.03.06, 15:06
        U mnie w nocy bylo -23 stopnie!!!!!!!!!!!!!!!!!
        O jakiej wiosnie wy mowicie?sad((
        • aneta05 Re: Nie denerwujcie mnie 07.03.06, 15:16
          u mnie powoli sie ociepla a w ten weekend to ma byc nawet +15-16 C.
          Niestety jutro wylatuje do Niemiec i pakuje sie znow w zime...a mialam ochote
          leciec w lekkiej skorzanej kurteczce!!!
          • sylwek07 Re: Nie denerwujcie mnie 07.03.06, 15:43
            Syswia w Polsce tez ma tak byc zimno,,chyba wybierzemy sie na Kube,co Ty na
            to?smile
            • tamsin Re: Nie denerwujcie mnie 07.03.06, 15:52
              u mnie jeszcze zimno ale zapowiadaja zdecydowane ocieplenie tuz za rogiem smile
              nie moge sie doczekac, bo mam dosyc tych kurtek, szalikow, rekawiczek! a poza
              tym kupilam sobie pare nowych bluzek na wiosne i nie moge sie doczekac, zeby
              juz w nich paradowac!
              • marjanna1 Re: Nie denerwujcie mnie 07.03.06, 17:13
                U mnie dzisiaj pachnialo wisna, ale obawiam sie ze na dniu dzisiejszym sie
                skonczy. Bo zapowiadaja, ze od jutra ma padac. Zreszta czego sie spodziewac jak
                sie mieszka w deszczolandzie.
                • conejito13 szkoccy hooligans 07.03.06, 17:39
                  u mnie dzisiaj 25 stopni, slonce i... pelno krzyczacych szkotow-hooliganssad,
                  zdaje sie fanow Glasgow, ktorzy graja w pobliskim Villareal -Champions League.
                  hiszpanie - spokojni i kulturalni fani (tutaj glownie FC Valencia) patrza na
                  nich z wybaluszonymi oczami, nie wiedzac, po co tak krzycza 'fuck, fuck, fuck'.
                  Przeciez my rowniez chcemy, zeby Glasgow ogral Villarealsmilesmile a ci sie
                  obflagowali, zainstalowali w jedynym w centrum irlandzkim (!!) pubie i chleja
                  juz od wczoraj hektolitry piwska. hehehe.... mowie wam, jazda... jest ich z pol
                  tysiaca na pewno. moze wiecej (troche sie rozpelzli po mcdonaldach - wyobrazcie
                  sobie!!! majac swiezutkie owoce morza, paelle, wyborne wino, i generalnie w
                  przecietnym barze super zarcie - oni w mcsheecie lub burger kingu jedlisadsadsad.
                  wyszlysmy z kumpela na luncha to jedni nas pytali o droge do owego baru
                  irlandzkiego, zaczelysmy tlumaczyc to okazalo sie, ze chca isc tam, ale... z
                  nami. brrr... a upici jak nieboskie stworzenie. o 14!!!sadsad
                  acha, znakomita wiekszosc nie ma wejsciowek na stadion, wiec pojada tam chyba
                  siac popyline i geby drzec (wyobrazam sobie jaka panika w spokojnym niewielkim
                  miasteczku Villareal), bo nie wiem po co?? bleee.... jak pracowalam jako stewka
                  to najbardziej ze wszystkiego wkurzali mnie kibice z UK - tragediasadsad z tego
                  sa chyba slynni.
                  a my mamy tu fallas, wiec i tak dosc zamieszania (szczegolnie w centrum). eh...
                  zawsze sie cos dzieje, zeby nie bylo za spokojniewink
                  ale... pogoda cudna! prawie letniasmilesmile
                  zmarzluchom wysylam mnostwo slonca!
            • syswia Re: Nie denerwujcie mnie 07.03.06, 19:05
              smile
              czemu nie?
              Taka Kuba, cudny piaseczek, slonce, niebieskie niebo i morze... Ech,
              rozmarzylam siesmile
      • monhann2 Re: Nie denerwujcie mnie 07.03.06, 23:18
        Syswia, nie strasz. Gdzies Ty to slyszala? A ja juz, jak nigdy dotad czekam na
        wiosne a Ty mnie tu majem straszysz.....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka