Dodaj do ulubionych

padam na nos

21.06.06, 19:00
dlaczego Lot obnizyl dopuszczalna wage bagazu nie informujac o tym dodatkowo
cos mnie tknelo by dzis zadzwonic, a wiem - czytalam artykul w NY Times o
koniecznosci przepakowywania z zaciezkich waliz, ktos opisywal. no i sie
dowiedzialam ,ze nie 70 funtow tylko 50 od sztuki
pomiescilo sie, ale skad ja dodatkowe rece wezme?
Obserwuj wątek
    • jan.kran Re: padam na nos 21.06.06, 19:04
      Ja zaraz lecę na noc po pracy , po powrocie muszę pomóc Juniorowi w pakowaniu
      przekonując Go ze nie ma wziąść pięciu eleganckich koszul, sześciu marynarek i
      dwudziestu ksiażek. Potem zawożę Go na lotnisko i idę na noc po pracy...
      odsypiam i idę na popołudnie do pracy... a potem zdaje się pracujesmile))
      Witaj w Klubie Różyczkosmile))
    • monika_a_b Re: padam na nos 21.06.06, 19:04
      Roseanne, wiele linii wprowadziło takie restykcje... Ja trafiłam rok temu na to
      w American Airlines, którzy zmienili dopuszczalną wagę raptem kilka dni przed
      moim wylotem z 32kg na walizkę (wolno mieć 2) na... 23kg! Jakimś cudem udało mi
      się ubłagać personel, abym nie musiała nadpłacać...
      • roseanne Re: padam na nos 21.06.06, 19:09
        ja wiem ze duzo linii wprowadzilo, ale niech do diaska informuja moze? sad
        ostatnio lecialam we wrzesnu do Wawy,bylo starym typem

a dzis panienka z okienka, znaczy z tlefonu pyta kiedy byl bilet kupowany, no bo
        sie zmienilo....
        • asica74 Re: padam na nos 21.06.06, 19:22
          Ryan Air z Uk rowniez wprowadzil takie ograniczenia. W dodatku przy zakupie
          biletow trzeba zglosic bagaz i zaplacic za niego smile
        • monika_a_b Re: padam na nos 21.06.06, 19:24
          Rozumiem twoje zdenerwowanie, bo moim zdaniem też powinno nas się informować...
          Moja koleżanka dzwoniła po ostatnie informacje dzień przed odlotem, a i tak
          miała problemy z linią na lotnisku. Zdenerwowała się na maxa i w pełni ją
          rozumiem... sad

Ja miałam podobny problem z ambasadą USA. Rok temu musiałąm pojechać po wizę do
          ambasady aż do Toronto (mieszkam w Seattle, USA), rano był termin do oddania
          papierów, a po południu mogłam odebrać wizę. Czyli ok. W marcu tego roku
          musiałam starać się o następną wizę, niestety nie poinformowano mnie (a dostaje
          się od nich plik informacji przed terminem), że zmieniono tą regułkę, i teraz
          wizę dostaje się na drugi dzień. Całe szczęście, że tym razem byłam w
          Vancouver, czyli bliżej Seattle i nie musiałam lecieć samolotem, więc po prostu
          zostałam jedna noc dłużej w hostalu, aby odebrać wizę na drugi dzień.
          Poprzednim razem wylatywałam do domu w dzień po wizycie w ambasadzie. Nie
          wyrobiłabym się na samolot, jeśli musiałabym czekać na wizę jeden dzień dłużej.
          Jednak zdenerwowałam się, bo w tym pliku informcji, które dostałam pocztą z
          urzędu, ani słowem nie wspomniano o zmianie przepisów. W ambasadzie powiedziano
          mi, że przepisy zostały zmienione jesienią, więc mogli to uwzględnić w
          papierkach.
        • karola333 numer LOT-u 21.06.06, 19:43
          Roseanne, z nieba mi spadlassmile Czy moglabys mi podac numer LOT-u w Stanach? Mam dwa numery i niestety nie moge sie dodzwonic, a musze kupic dzisiaj bilet!
          A jesli chodzi o limit bagazu, to mowisz o bagazu glownym? Tylko 50 funtow???

Pozdrawiam.
          • roseanne Re: numer LOT-u 21.06.06, 21:24
            ten, z ktorym sie kontaktowalam to
            1800 223 0593 - rezerwacja

bilet kupowany on-line, z wydrukiem komp zamiast tradycyjnego biletu jest
            tanszy o 100 dolcow

bagaz : 2 x po 50 funtow glowny( bylo 70) i podreczny do 13

za nadbagaz do 70 placi sie 25 dolcow na lotnisku i trzeba wyrobic jakis
            dodatkowy dokument
            tyle mi dzis powiedziano
            • karola333 Re: numer LOT-u 21.06.06, 22:55
              Dzieki za informacje. Juz zdarzylam ten numer znalezc i chyba sie zalamiesad(((((
              Kupilam bilet w jedna strone za 700$!!!!!!!!!! Drozszego chyba nie bylosad
              • monika_a_b Re: numer LOT-u 21.06.06, 23:01
                Karola, a musisz lecieć LOTem? Może w innych liniach mają tańsze bilety?
                Chociaż teraz jest sezon letni, więc prawdopodobnie wszędzie będzie drogo... uncertain
                Kiedy lecisz?
                • karola333 Re: numer LOT-u 21.06.06, 23:06
                  Czesc Monika,

Lece w nocy o 12:10am, 2 lipca. Bilet jest pewnie tak drogi, bo tylko w jedna strone. Na stronie travel.yahoo.com nie bylo juz tanszych ofert. Wszystkie bilety za 1.400$ w klasie ekonomicznej. Nie wiem, skad oni te ceny biorasad
                  • monika_a_b Re: numer LOT-u 21.06.06, 23:31
                    Karolo, polecam ci tą stronę:
                    www.voyagescampus.com/
                    oraz biura podróży Statravel (mają też stronę w necie www.statravel.com). Chyba
                    jeszcze można sprawdzić w Orbitz.com.

Ty lecisz w pełni lata, to i tak nie jest zła cena. Cena biletu w jedną czy w
                    obie strony czasem prawie się nie różni, nie pytaj mnie dlaczego, bo nie wiem.
      • marjanna1 Re: padam na nos 21.06.06, 22:12
        monika_a_b napisała:

Ja trafiłam rok temu na to
        >
        > w American Airlines, którzy zmienili dopuszczalną wagę raptem kilka dni przed
        > moim wylotem z 32kg na walizkę (wolno mieć 2) na... 23kg!

Monika, 23 na trasie transatlantyckiej????
        To ja tyle moge z WAW do AMS w KLM miec.
        • sylwek07 Re: padam na nos 21.06.06, 22:14
          : marjanna1 a no taka waga i wez sie spakuj .sa linie lotnicze ktore maja
          jeszcze te 32 kg .
        • monika_a_b Re: padam na nos 21.06.06, 22:59
          Marjanno, jeśli lecisz Transatem, to możesz mieć ze sobą... 20kg! Ja leciałam
          jeden raz i nigdy więcej - wydaje się, że linia tania, a okazało się kurcze, że
          cholernie droga! sad Leciałam z Paryża do Montrealu.

Teraz leciałam United z USA do Meksyku, normalnie można było mieć 2x32kg, ale
          teraz już tylko 2x23kg. To duża różnica! Ale nic na to nie poradzisz...
    • sylwek07 Re: padam na nos 21.06.06, 21:27
      roseanne Oni to zmienili w zimie jak dobrze pamietam ,podobnie ma Lufthansa
      • tamsin Re: padam na nos 21.06.06, 21:58
        wiele linii lotniczych zrobilo te ograniczenia -tez nie wiedzialam i musialam
        przepakowywac walizki na lotnisku i dolozyc M. do jego bagazu troche moich
        butow.
      • monhann2 Re: padam na nos 22.06.06, 00:07
        Tak oni to wprowadzili w zimie nie pamietam w jakim miesiacu moja mama wracajac
        do Polski w maju miala juz niby pakowac sie zgodnie z nowymi przepisami ale
        okazalo sie ze kupila bilet w pazdzierniku i obowiazuja ja stare przepisy_Na
        szczescie
    • sylwek07 Re: padam na nos 22.06.06, 08:32
      karola333 sa tzw sezony(swieta Bozego Narodzenia,swieta Wielkanocne i wakacje)
      i jesli wczesniej nie kupisz biletu w tym okresie(bo mozna znalesc cos taniego)
      to tyle zaplacisz albo jeszcze wiecej .
    • iwo19 Re: padam na nos 23.06.06, 03:15
      Przyjaciolka wracala do Polski po wizycie u mnie ,oczywiscie ze musiala wykupic
      kilka sklepow,w koncu dwie panny czekaja.Na lotnisku miala alternatywe albo
      odda mi 10 kg albo zaplaci 60 $.
      Co do cen biletow ,coz karola ciesz sie ze lecisz sama.Juz 6 lat temu zeby tu
      przyjechac cala rodzina musielismy zaciagnc kredyt w banku.4 osoby bilety ponad
      1000$ bo to pzreciez lipiec.Ach ta historia smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka