Dodaj do ulubionych

Czy ktoś będzie w grudniu we Wrocławiu?

02.10.06, 21:06
Bo ja tak. I na wszelakie spotkania chętnie reflektuję. smile

Będę we Wrocławiu od 30 listopada do 6 stycznia. Prawdopodobnie na kilka dni
odwiedzę też Warszawę, bo przyjaciółka ze Starej Miłosnej prosi o odwiedziny.
Inna koleżanka chce mnie ściągnąć do Wałbrzycha, ale to jeszcze stoi pod dużym
znakiem zapytania. W każdym razie gdyby ktoś jeszcze był w tym samym czasie w
tych wszystkich miejscowościach na "W" i chciałby się spotkać, to proszę o
kontakt.
Obserwuj wątek
    • jan.kran Re: Czy ktoś będzie w grudniu we Wrocławiu? 02.10.06, 21:18
      Muasmile)
      • triskell Re: Czy ktoś będzie w grudniu we Wrocławiu? 02.10.06, 21:25
        No o Tobie to ja już, Kraniku drogi, wiem. big_grin I bez spotkania się nie obejdzie.
        A co, jak obżerać się tymi pierogami, to solidarnie i w kupie. ;-P
        • moni-bel Re: Czy ktoś będzie w grudniu we Wrocławiu? 02.10.06, 21:44
          Uprzejmie donosze ze bede we Wroclawiu przez tydzien w okolicach swiat,czyli
          kto wie?Moze bede mogla wziac udzial w swoim pierwszym zlocie Kpwink)

Pozdrawiam
          Moni-bel
          • jan.kran Re: Czy ktoś będzie w grudniu we Wrocławiu? 02.10.06, 22:09
            Juhuuu !!! Fajnie by było Monismile))
          • triskell Re: Czy ktoś będzie w grudniu we Wrocławiu? 02.10.06, 22:33
            No super, Moni, już sobie z Kranikiem ostrzymy na Ciebie ząbki (biedactwo, z
            tego syndromu zwierzyny łownej już się nie wygrzebiesz ;-P).

Jak tylko będę znała numer pożyczonej od przyjaciółki komórki, której będę w
            Polsce używać, dam Ci znać. smile
            • moni-bel Re: Czy ktoś będzie w grudniu we Wrocławiu? 03.10.06, 15:56
              Ojej Triniu:-0,
              Mam sie bacwink)?

Moni
    • sylwek07 moze bede w Warszawie ..... 02.10.06, 22:32
      w tym czasie ale prosze o szczegoly smile
      • triskell Re: moze bede w Warszawie ..... 02.10.06, 22:34
        Sylwku, szczegółów jeszcze nie znam, ja dopiero dziś kupiłam bilet. A do
        pięknego piastowskiego Wrocławia nie wybrałbyś się?
        • sylwek07 Re: moze bede w Warszawie ..... 02.10.06, 23:07
          Mialem byc w wakacje ale nic nie wyszlo .Zobacze jak to bedzie w grudniu.
          • grazyna10 Re: buuu a ja juz bylam... 02.10.06, 23:24
            ... na przelomie sierpnia i wrzesnia. Ponad miesiac siedzialam. Szkoda.
            Powiem tylko, ze Wroclaw totalnie sparalizowany komunikacyjnie - dramat. Moze
            do grudnia cos sie choc troche poprawi, czego wam zycze z calego serca. Takiego
            placu budowy jeszcze nie widzialam, nie ma punktu we Wroclawiu,gdzie nie byloby
            rozkopane.
            Aby byc skromnym trzeba miec z czego.
            • triskell Re: buuu a ja juz bylam... 02.10.06, 23:54
              grazyna10 napisała:
              > Powiem tylko, ze Wroclaw totalnie sparalizowany komunikacyjnie - dramat.
              > nie ma punktu we Wroclawiu,gdzie nie byloby rozkopane.

Hehe, nic nowego. "Sparaliżowany komunikacyjnie" powinno być druga nazwą
              Wrocławia. Tylko nie mów, że Plac 1. Maja _znowu_ rozkopali :-o . Bo jak
              ostatnio byłam półtora roku temu, to składał się głównie z gruzu i pyłu.
              • grazyna10 Re: buuu a ja juz bylam... 03.10.06, 00:04
                Masz racje z ta druga nazwa ale tak jak teraz to jeszcze nie bylo. Wroclaw
                dostal bardzo duza dotacje z EU z zaznaczeniem, ze roboty maja sie rozpoczac do
                konca roku, wiec sie porozpoczynaly. Powiem tylko,ze przejaz samochodem z
                Sepolna czy Biskupina w szczycie (tylko ten szczyt trwa teraz przez caly dzien
                niemal)to ok.1,5 godziny. Jeszcze najlatwiej teoretycznie jest tramwajem o ile
                na jakiejs trasie wogole jezdza, bo torowiska tez wymieniaja. Wjazd od strony
                Warszawy, to dramat Kromera cale rozgrzebane, most zakorkowany, Grunwaldzi
                nadal nie istnieje, Szewska rozkopana, tam gdzie Epi to chyba Swobodna -cala
                rozgrzebana a przy okazji Komandorska i Powstancow mozna by tak wymieniac w
                nieskonczonosc. 1 Maja przejezdne, a przynajmniej bylo.
                Aby byc skromnym trzeba miec z czego.
    • abere8 Re: Czy ktoś będzie w grudniu we Wrocławiu? 03.10.06, 00:00
      Ja bede w grudniu i styczniu, ale w Warszawie i Radomiu, pewnie wiecej w
      Radomiu. Na spotkanie tez bym sie pisala, a jakze!

A we wroclawiu nigdy nie bylam, nawet przejazdem, ale chyba tym razem tez sie
      tam nie wybiore. Kiedys na pewno, bo duzo dobrych rzeczy o nim slyszalam.
      • triskell Re: Czy ktoś będzie w grudniu we Wrocławiu? 03.10.06, 07:58
        abere8 napisała:
        > A we wroclawiu nigdy nie bylam, nawet przejazdem, ale chyba tym razem tez sie
        > tam nie wybiore. Kiedys na pewno, bo duzo dobrych rzeczy o nim slyszalam.

A może jednak? Wszystkie dobre rzeczy potwierdzam. A te wieczne korki i rozkopy
        i place budowy... no lubi się Wrocław razem z nimi. wink

Jeśli nie, to w Warszawie będę na pewno nie na samym początku pobytu, bo
        najpierw muszę odbębnić niezbyt miłą część medyczną podróży (operacja żylaków),
        po której pewnie przez jakiś tydzień będę mniej mobilna. Tak myślałam wstępnie o
        Warszawie w połowie grudnia, ale na pewno będę mogła cokolwiek planować, jak się
        dowiem, na kiedy Mama zapisze mnie na tą operację.
        • mariken a ja zapraszam do Wawy :-DD 03.10.06, 19:54
          zapraszamy oczywiście ja i mała (która, mam nadzieję, urodzi się do 25 listopada)
          big_grinDD

joaśka
          • triskell Re: a ja zapraszam do Wawy :-DD 04.10.06, 03:04
            mariken napisała:
            > zapraszamy oczywiście ja i mała (która, mam nadzieję, urodzi się do 25 listopad
            > a)

No to w grudniu to już duża pannica będzie. smile

A tak w ogóle, to my się pewnie już kiedyś poznałyśmy... napisałaś w poście
            komuś kiedyś, że miałaś coś wspólnego z wrocławską Filologią Angielską w czasie,
            gdy ja tam studiowałam.
            • gherarddottir Re: a ja zapraszam do Wawy :-DD 04.10.06, 12:42
              Byc moze ja bede w Warszawie w grudniu smile)
              • triskell Re: a ja zapraszam do Wawy :-DD 05.10.06, 00:00
                gherarddottir napisała:
                > Byc moze ja bede w Warszawie w grudniu smile)

A kiedy konkretnie, Gherardzia Córo? Bardzo, bardzo chciałabym się z Tobą spotkać.

PS. Czy kartka z Monument Valley już dotarła?
                • gherarddottir Re: a ja zapraszam do Wawy :-DD do Triskell 06.10.06, 02:08
                  triskell napisała:

> gherarddottir napisała:
                  > > Byc moze ja bede w Warszawie w grudniu smile)
                  >
                  > A kiedy konkretnie, Gherardzia Córo? Bardzo, bardzo chciałabym się z Tobą spotk
                  > ać.
                  >
                  > PS. Czy kartka z Monument Valley już dotarła?

Trinia jeszcze nic nie dotarlo,ale u nas poczta jakos ostatnio zle dziala.
                  Wyslalam kartki i przesylke i z tego co wiem to jeszcze do nikogo nie dotarla a
                  to juz mija 2 tygodnie albo wiecej !!!!!Pamietam ze pol roku temu wyslalam
                  paczkez zabawkami dla dzieci kuzynki i oni nigdy tego nie dostali sad
                  Ja tez bardzo bym sie chciala z Toba spotkac - jak poznam termin to do razu dam
                  znacsmile
            • poledownunder Re: a ja zapraszam do Wawy :-DD 04.10.06, 23:07
              O! A kiedy to bylo? Ja tez tam swego czasu studiowalam.
              • triskell Re: a ja zapraszam do Wawy :-DD 04.10.06, 23:58
                poledownunder napisała:
                > O! A kiedy to bylo? Ja tez tam swego czasu studiowalam.

Kurczę, nie chce mi się liczyć, ale rok urodzenia 1967 i studia w terminie
                zgodnym z rocznikiem. A Ty?
                • poledownunder Re: a ja zapraszam do Wawy :-DD 05.10.06, 01:49
                  rok urodzenia rok pozniej i studia tez w terminie, to sie pewnie mijalysmy w
                  korytarzu...
                  • triskell Re: a ja zapraszam do Wawy :-DD 05.10.06, 02:11
                    poledownunder napisała:
                    > rok urodzenia rok pozniej i studia tez w terminie, to sie pewnie mijalysmy w
                    > korytarzu...

Pewnie tak. smile Ja funkcjonowałam wówczas jako Wosia, a z Twojego rocznika
                    znałam np. Elę (nie pamiętam w tej chwili nazwiska), która została na uczelni
                    jako pracownik, a także Dorotę, z którą byłam w klasie w ogólniaku.
                    • poledownunder Re: a ja zapraszam do Wawy :-DD 05.10.06, 03:18
                      Co jakbym pamietala, ale z twarza nie kojarze. Z Ela K bylam w grupie, ale
                      Dorota nic mi nie mowi...Z Twojego roku znalam tylko chyba Lesia S' ktory sie
                      pozniej ozenil z dziewczyna z mojego roku.

Szkoda, ze mnie nie bedzie we Wroclawiu w grudniu, za daleko zeby maluchy
                      ciagnac, poza tym troche szkoda lata, ktore akurat wtedy mamy. Ale sle
                      pozdrowienia dla anglistyki bylej i obecnej i dla calego Wroclawia.
            • mariken Re: a ja zapraszam do Wawy :-DD 05.10.06, 08:37
              no ja też tam studiowałam :o))))))
              szczęśliwie skończyłam prawie trzy lata temu...

joaśka
              • mariken Re: a ja zapraszam do Wawy :-DD 05.10.06, 08:40
                yhh doczytałam poprzednie posty - rocznikowo jesteście zbliżone do mojej
                siostry, ja to szczaw jestem - zaczęłam studia w 1998 :o)))

j.
                • triskell Re: a ja zapraszam do Wawy :-DD 05.10.06, 08:43
                  W takim razie może byłaś na roku z Charlotte/Szarlottą (nie jestem pewna, czy
                  ona skończyła 3 czy 4 lata temu)? Ona właśnie jest tą przyjaciółką, którą będę
                  odwiedzać w Starej Miłosnej. smile
                  • mariken Re: a ja zapraszam do Wawy :-DD 05.10.06, 10:44
                    na roku nie, ale coś mi się wydaje, że ona była rok wyżej :o)))
                    kojarzę imię, ale te hormony ciążowe skutecznie uniemożliwiają mi połączenie
                    faktów :o))

nieźle, jaki ten świat mały :o))

joaśka i pola (do końca tylko 49 dni!!)
                    • mariken Re: a ja zapraszam do Wawy :-DD 05.10.06, 10:51
                      masz może jakieś jej foto?
                      straaasznie ciężko mi się myśli, ale mam wrażenie że wiem o kogo chodzi.

j.
                      • triskell Re: a ja zapraszam do Wawy :-DD 05.10.06, 22:20
                        Mariken, postaram się dziś wieczorem znaleść jakieś zdjęcie Charlotte i wysłać
                        Ci na priva, na gazetowy adres.
                        • triskell Re: a ja zapraszam do Wawy :-DD 06.10.06, 08:22
                          triskell napisała:
                          > Mariken, postaram się dziś wieczorem znaleść jakieś zdjęcie Charlotte i wysłać
                          > Ci na priva, na gazetowy adres.

Wysłałam - daj znać, czy to o niej myślałaś. smile
        • abere8 Re: Czy ktoś będzie w grudniu we Wrocławiu? 04.10.06, 22:08
          triskell napisała:

> Jeśli nie, to w Warszawie będę na pewno nie na samym początku pobytu, bo
          > najpierw muszę odbębnić niezbyt miłą część medyczną podróży (operacja
          żylaków), po której pewnie przez jakiś tydzień będę mniej mobilna. Tak myślałam
          wstępnie o
          > Warszawie w połowie grudnia, ale na pewno będę mogła cokolwiek planować, jak
          się dowiem, na kiedy Mama zapisze mnie na tą operację.

Ja w ogole do Polski dotre gdzies kolo 17 albo nawet 20 grudnia, wiec tylko
          druga polowa (moze miedzy Swietami a Nowym Rokiem) wchodzilaby w gre. Albo
          poczatek stycznia, bo bedziemy chyba do ok. 12.
          • triskell Re: Czy ktoś będzie w grudniu we Wrocławiu? 05.10.06, 00:04
            abere8 napisała:
            > Ja w ogole do Polski dotre gdzies kolo 17 albo nawet 20 grudnia, wiec tylko
            > druga polowa (moze miedzy Swietami a Nowym Rokiem) wchodzilaby w gre. Albo
            > poczatek stycznia, bo bedziemy chyba do ok. 12.

Ech, jeśli dotrzesz 20., to kiepsko to widzę, bo wydaje mi się, że raczej okres
            _przed_ świętami wchodzi w grę, a tak przed samymi nie chciałabym się
            przyjaciółce na głowę zwalać. A na okres między świętami a Nowym Rokiem mam już
            trochę planów, więc raczej będę we Wrocławiu. Natomiast w przypadku Twojego
            przyjazdu 17-go już to lepiej wygląda. Daj znać, jak będziesz znała datę. smile
    • blue_jay Re: Czy ktoś będzie w grudniu we Wrocławiu? 03.10.06, 11:52
      Ja mam nadzieje wyladowac we Wrocku w polowie grudnia, na razie jestem na
      etapie poszukiwania biletu i ceny w porownaniu do mojego biletu sprzed dwoch
      lat sa przerazajace buuu Mam wiela nadzieje, ze cos znajde jednak
      • annie_laurie_starr Re: Czy ktoś będzie w grudniu we Wrocławiu? 03.10.06, 15:39
        Triniu, a nie bedziesz chciala mezowi Krakowa pokazac?
        • triskell Re: Czy ktoś będzie w grudniu we Wrocławiu? 04.10.06, 03:00
          annie_laurie_starr napisała:
          > Triniu, a nie bedziesz chciala mezowi Krakowa pokazac?

Annie, po pierwsze Joshua już w Krakowie był, a po drugie on będzie w Polsce
          tylko przez tydzień, który to tydzień obejmował będzie Sylwestra i trzeźwienie
          po nim. wink Więc raczej poza Wrocław się nie ruszy.

A nie miałabyś Ty ochoty na przyjazd do Wrocławia w jakimkolwiek momencie w grudniu?
      • triskell Re: Czy ktoś będzie w grudniu we Wrocławiu? 04.10.06, 02:57
        blue_jay napisała:
        > Ja mam nadzieje wyladowac we Wrocku w polowie grudnia,

No super, w takim razie na ewentualny zlot mamy już 4 osoby: Ty, Moni-Bel,
        Kranik i ja. big_grin

> na razie jestem na
        > etapie poszukiwania biletu i ceny w porownaniu do mojego biletu sprzed dwoch
        > lat sa przerazajace buuu Mam wiela nadzieje, ze cos znajde jednak

Mój był znacznie tańszy, niż półtora roku temu, ale to dlatego, że wtedy nie
        miałam pojęcia o kupowaniu przez internet i kupowałam w biurze podróży (i
        płaciłam ponad $1000). Tym razem kupiłam na expedia.com za $856 (już z
        wszystkimi dodatkami, włącznie z papierowym biletem) - z Seattle do samego
        Wrocławia. Próbuj terminy dzień czy dwa wcześniejsze lub późniejsze. Ja
        zaczynałam od poniedziałku (27.11.), potem sprawdziłam wtorek, a potem okazało
        się, że w przypadku tego akurat połączenia najtańszy bilet znalazłam na środę.
        • jennifer_e Re: Czy ktoś będzie w grudniu we Wrocławiu? 04.10.06, 11:29
          Ja bede w Warszawie!
          Loty juz zakupione i chetnie sie zapisze na jakies spotkanie wink
          • triskell Re: Czy ktoś będzie w grudniu we Wrocławiu? 05.10.06, 00:06
            jennifer_e napisał(a):
            > Ja bede w Warszawie!
            > Loty juz zakupione i chetnie sie zapisze na jakies spotkanie wink

big_grin!!! Super! Kiedy dokładnie będziesz? Czy tak mniej więcej w okolicach 15-20
            grudnia będziesz już w Warszawie?
            • jennifer_e Re: Czy ktoś będzie w grudniu we Wrocławiu? 07.10.06, 09:40
              triskell, wstępnie przylatuję 18 grudnia i pewnie zostanę w Warszawie dzień czy
              dwa
    • thorgalla Re: Czy ktoś będzie w grudniu we Wrocławiu? 04.10.06, 12:15
      Ja bym chętnie jeszcze raz się spotkała z Tobą,Trini ale w tym roku do Polski
      już się nie wybieram.Oszczędności poczyniam w celu zakupu komputera dla
      mnie,abym po przeprowadzce w kontakcie ze światem była.
      Bawcie się dobrze i zdjęcia róbcie.
      • triskell Re: Czy ktoś będzie w grudniu we Wrocławiu? 05.10.06, 00:08
        thorgalla napisała:
        > Ja bym chętnie jeszcze raz się spotkała z Tobą,Trini ale w tym roku do Polski
        > już się nie wybieram.Oszczędności poczyniam w celu zakupu komputera dla
        > mnie,abym po przeprowadzce w kontakcie ze światem była.
        > Bawcie się dobrze i zdjęcia róbcie.

Thorgallko (z którą też bardzo chętnie znowu spotkałabym się), w takim razie
        pozostaje mi życzyć zadowolenia z nowego komputera. A kiedy się do tego słynnego
        nowego domu przeprowadzacie?

Zdjęć na pewno będzie mnóstwo, na razie od prawie tygodnia porządkuję zdjęcia z
        dwutygodniowej wyprawy do Utah, Arizony i Colorado i jestem dopiero w połowie. :-o
        • mazurka313 Re: Czy ktoś będzie w grudniu we Wrocławiu? 05.10.06, 01:43
          triskell ja mam z innej beczki pytanie smile)) jak kupowalas bilet to przez jaka
          website? pytam dlatego ze , ewentualnie wybiore sie do Pl latem ale... nie
          interesuje mnie przesiadka w USA tylko gdzies w Europie i tu jest problem bo
          strony typu orbitz, travelocity, kayak, pokazuja mi bilety tylko i wylaczne z
          przesiadka w Chicago badz Ny ,,, a to wydluza moja i tak juz dluga podroz o
          kolejne godziny
          • triskell Re: Czy ktoś będzie w grudniu we Wrocławiu? 05.10.06, 02:06
            mazurka313 napisała:
            > triskell ja mam z innej beczki pytanie smile)) jak kupowalas bilet to przez jaka
            > website? pytam dlatego ze , ewentualnie wybiore sie do Pl latem ale... nie
            > interesuje mnie przesiadka w USA tylko gdzies w Europie i tu jest problem bo
            > strony typu orbitz, travelocity, kayak, pokazuja mi bilety tylko i wylaczne z
            > przesiadka w Chicago badz Ny ,,, a to wydluza moja i tak juz dluga podroz o
            > kolejne godziny

Ja też mam z przesiadką w Chicago, ale na szczęście mam tam tylko 2 godziny (bo
            mnóstwo jest połączeń, w przypadku których czeka się w Chicago... 12 godzin!).
            Kupowałam przez expedia.com, zapłaciłam $856 z Seattle do samego Wrocławia, więc
            w sumie jestem zadowolona.

Dziś bilet przybył pocztą i tu mam pytanie do wszystkich osób, które kupowały
            bilety lotnicze przez internet: Czy mam się przejmować zdaniem (nie skierowanym
            do mnie osobiście, tylko częścią standardowego druczka, dołączanego do biletu):
            "Some international carriers require reconfirmation of your reservations."? Czy
            też to dotyczy jakichś wyjątkowych przypadków a normalnie fakt, że zapłaciłam za
            bilet, wystarczy i nigdzie nie musze dzwonić (np. do LOTu)??? Po raz pierwszy
            kupiłam bilet przez internet. Nigdy nic wcześniej nie potwierdzałam, ale
            przecież nie wiem, czy travel agent tego za mnie nie robił.
            • mazurka313 Re: Czy ktoś będzie w grudniu we Wrocławiu? 05.10.06, 05:16
              triskell w usa na loty krajowe kupowalam zawsze przez net i nigdy nic nie
              potwierdzalam ale w Pl kupowalam przez agenta bilet do Us i kazano mi 3-4 dni
              przed wylotem potwierdzic wiec chyba nie zaszkodzi zadzwonic smile)))
              • jan.kran Re: Czy ktoś będzie w grudniu we Wrocławiu? 05.10.06, 07:28
                Ja kupuję przez net, norwegian.
                Zaraz po zamówieniu i zapłaceniu dostaję na majla bilet elektroniczny , który
                drukuję i daję dzieciom do łapki.
                Ale jak jesteś niepewna to zadzwońsmile
                Kran
                • azja1974 Re: Czy ktoś będzie w grudniu we Wrocławiu? 09.10.06, 16:37
                  juhuuu, ale sie towarzystwa nazjezdza w tym roku! ja tez chce sie spotkac,
                  koniecznie! bede na pewno w warszawie, jeszcze nie wiem kiedy, ale postaram sie
                  przed 20, coby sie na triskell zalapac. do wroclawia bym sie wybrala chetnie,
                  ale tez czuje, ze jeszcze nie tym razem.
                  moze zaczniemy ustalac jakas wstepna warszawska date ?
                  • triskell Re: Czy ktoś będzie w grudniu we Wrocławiu? 11.10.06, 09:58
                    azja1974 napisała:
                    > moze zaczniemy ustalac jakas wstepna warszawska date ?

Napisałam do mojej warszawskiej przyjaciółki maila z pytaniem, czy któreś daty
                    jej _nie_ odpowiadają (przed samymi świętami może np. chcieć sprzątać czy coś w
                    tym rodzaju), dam znać, jak odpowie. Na razie mogę powiedzieć tyle, że dla mnie
                    idealny byłby jakiś dzień _obok_ weekendu, czyli albo piątek, albo poniedziałek.
                    Na pewno chciałabym być u mojej przyjaciółki na weekend, bo wtedy ona nie idzie
                    do pracy (a przecież po to tam jadę, żeby z nią trochę czasu spędzić).

No i muszę uprzedzić, że tak na 100% będę mogła powiedzieć, że do Warszawy
                    przyjadę, dopiero wtedy, gdy przybędę już do Wrocławia i załatwię sprawy
                    zdrowotne, które są tu priorytetem. Czeka mnie operacja żylaków, ale chcę to
                    załatwić zaraz na początku pobytu i mam nadzieję już po ok. tygodniu być
                    mobilna. smile
                    • azja1974 Re: Czy ktoś będzie w grudniu we Wrocławiu? 11.10.06, 17:58
                      trzymam kciuki, triskell, za operacje, mysle, ze po tygodniu to bedziesz juz
                      mobilna z palcem w d..., ja mialam operacje na kolano i po tygodniu jestem juz
                      mobilna, wprawdzie o kulach, ale sciegna to nie zylaki wink mam nadzieje, ze sie
                      uda (spotkanie, bo operacja to na pewno), bo bardzom chetna na spotkanie.
                      wprawdzie ostatnio mniej tu pisze, ale sledze was w miare mozliwosci, heheh,
                      wiec sie bojcie
                      • triskell Warszawa 11.10.06, 22:25

Azja, też mam taką nadzieję. Moja mama miała żylaki operowane przez tego samego
                        lekarza, do którego mnie zarejestruje i przez pierwszy dzień była unieruchomiona
                        (poza wizytami w toalecie zero chodzenia), drugiego dnia już chodziła po domu, a
                        trzeciego poszła do pracy. Biorę poprawkę na pracoholizm mojej mamy i zakładam
                        tydzień na zupełne wydobrzenie. wink

Dużo dobrej energii w stronę Twojego kolana posyłam, żeby jak najszybciej kule
                        były już wspomnieniem. smile

Aha, dostałam odpowiedź na maila, mojej przyjaciółce termin mojej wizyty w
                        Warszawie pasuje każdy, porządków przedświątecznych żadnych wzmożonych nie
                        planuje. To może by wstępnie ustalić termin na 18 grudnia (poniedziałek)? Nie
                        wiem, o której Jennifer tego dnia przylatuje, gdyby przylatywała dopiero 18-go
                        wieczorem lub miała już inne plany na wieczór po przylocie, to może 19-go? Co Wy
                        na to, dziewczyny?
                        • azja1974 Re: Warszawa 12.10.06, 11:16
                          ja sie wstepnie zgadzam. chyba lepiej 19, niz 18, jak dla mnie. w ogole, to im
                          pozniej, tym lepiej.
                          kolano otrzymalo fale ciepla i dziekujesmile
                          pozdr, a.
    • bietka1 Re: Czy ktoś będzie w grudniu we Wrocławiu? 11.10.06, 21:38
      Jesli bede to na pewno dam znac, bo to jeszcze duzo czasu.
      Byloby milo spotkac sie jeszcze raz smile
      • triskell Re: Czy ktoś będzie w grudniu we Wrocławiu? 11.10.06, 22:28
        bietka1 napisała:
        > Jesli bede to na pewno dam znac, bo to jeszcze duzo czasu.
        > Byloby milo spotkac sie jeszcze raz smile

No pewnie, że super by było. smile
        • jan.kran Re: Czy ktoś będzie w grudniu we Wrocławiu? 12.10.06, 01:09
          A ja jestem totalnie zestresowana i mam dość.
          Lotów nach Breslau z norwegian jeszcze nie ma.
          Plan wstępny jest taki że Junior leci do ojca 22- go , do Berlina. Młoda
          przylatuje tegoż dnia do Oslo.
          Ja pracuję ile się da w Święta, nie wiem czy wypali trzy dni po 12 godzin co by
          mi najbardziej odpowiadało.
          Mam już obiecaną część...
          Potem ja lecę do PL 29-go z Młodą z Oslo , nie mam pojęcia gdzie J., będzie w
          tym momencie bo mam problemy komunikacyjne z exem.
          Po tygodniu w Polsce gdzie nie będę spała w ogóle i wszyscy się na mnie obrażą
          lecę z Juniorem do Oslo świecąc oczami przed Jego szkołą do której się spóźni
          trzy dni. Młoda z Berlina do Monachium dostanie sie w trzy sekundy za euro tylko
          ciekawe kto ją z Wrocławia do Berlina dowiezie.
          Chyba Brat numer dwa ... jeszcze o tym nie wietongue_outPP
          Kran Podróżnik , wrrrr
          • cuciolo Re: Czy ktoś będzie w grudniu we Wrocławiu? 20.10.06, 21:20
            Alez zawirowanie, nie warto sie az tak stresowac, warczec mozna to wtedy
            zostawia w spokoju, nie dosc ze bedziesz harowac w swieta to sie jeszcze
            zamartwiasz jak gdzie kto i jak
            bedzie dobrze
            O podroz z Wrocka do Berlina sie nie martw jak Brat number two nawali to sa
            firmy przewozowe i juz
            mnie ostatnio wiozl jakis obcy gosc z ogloszenia, jechalam ze smarkula co
            prawda z zielonej gory ale to przy wroclawiu pipidowka i tam nie mialam
            problemow z transportem, na berlinskie lotnisko i mi sie trafil jeden taki mily
            pan
            • jan.kran Re: Czy ktoś będzie w grudniu we Wrocławiu? 20.10.06, 21:23
              Witaj Cuciolo dawno nie widziana smile))
              Nie będę się zamartwiać , obiecuję ! K.
    • triskell Wrocław i Warszawa 09.11.06, 22:54
      Znam już wstępny termin żylakowej operacji - będę ją miała robioną 4. grudnia
      w... Katowicach. Oznacza to, że w ciągu maksimum dwóch tygodni powinnam być już
      w pełni mobilna. Odwiedziny u przyjaciółki w Warszawie zaplanowałam na weekend
      przed świętami, z związku z czym proponuję spotkanie albo w poniedziałek 18.
      grudnia, albo we wtorek 19. O ile dobrze pamiętam, Jennifer pasował jedynie
      wtorek. Co powiedziałybyście więc na spotkanie warszawskie 19. grudnia koło
      południa?

Jeśli chodzi o Wrocław, to tam oczywiście będę dłużej, do większości terminów
      chętnie się więc dostosuję, z wyjątkiem wyżej wymienionych oraz 28.12 (robię
      wtedy u siebie wielki zlot dla ludzi z innego forum) oraz 30.12 (dolatuje wtedy
      mój mąż, więc trochę zaległości małżeńskich będzie do odrobienia wink). Jakieś
      propozycje?
      • azja1974 Re: Wrocław i Warszawa 10.11.06, 12:13
        ja jestem za 19 kolo poludnia. ktos wymysli jakies mile miejsce? buziaczki!
        • triskell Re: Wrocław i Warszawa 16.11.06, 07:18
          Azja, byłabym raczej za spotkaniem nad zdrową sałatką, niż nad kawą i ciachem
          (bo o tej porze roku to raczej w jakimś wnętrzu będziemy). W związku z tym
          byłabym za Greenwayem, ale nie wiem, który z nich jest najbardziej w centrum:
          www.greenway.pl/warszawa.php
          Ja będę prawdopodobnie miała ok. 2 godzin, bo koło 14.00 będzie porywać mnie
          dziewczyna z innego forum. No ale 2 godziny to sporo czasu. smile
          • azja1974 Re: Wrocław i Warszawa 16.11.06, 19:18
            to nie bedzie sledzika i wodeczki? buuu... no trudno, nowa swiecka tradycje
            bedziemy uskuteczniac.
            w centrum to by mi najbardziej na swietokrzyskiej pasowalo. krucza i hoza tez
            sa w centrum, ale ten na hozej to ze zdjec jakis maly w srodku, a w ogrodku to
            mi sie wydaje, ze raczej zimno. wiec ja jestem za swietokrzyska. znaczy we
            wtorek na lunch?
            • sylwek07 Re: Wrocław i Warszawa 16.11.06, 19:24
              dobra pora na spotkanie,wrazie czego prosze mnie wpisac na liste wink
          • mon101 Re: Wrocław i Warszawa 16.11.06, 19:26
            Te na Szpitalnej i Kruczej wygladaj nienajgorzej. Tez samo centrum. Ale macie
            dobrze!!!
            • jersey.girl Re: Wrocław i Warszawa 16.11.06, 22:25
              Ja na forum sie malo udzielam, ale chetnie wpadne na spotkanie, jezeli mozna
              (Triskell mi wspomniala o nim na forum dietowym). Greeenway na Szpitalnej
              kojarze (bo jest zaraz obok pijalnii czekolady Wedla wink), wiec ja bym stawiala
              na ten, ale w sumie bez roznicy, byle centrum.
              • azja1974 Re: Wrocław i Warszawa 17.11.06, 17:26
                otoz niestetyz stalo sie... wylonily sie nieprzewidziane trudnosci i w
                warszawie bede dopiero 23... bardzo mi smutnosad((
                • triskell Re: Wrocław i Warszawa 19.11.06, 00:59
                  azja1974 napisała:
                  > otoz niestetyz stalo sie... wylonily sie nieprzewidziane trudnosci i w
                  > warszawie bede dopiero 23... bardzo mi smutnosad((

No strasznie szkoda. sad To będę 19-go chodzić po Warszawie i zostawiać dla
                  Ciebie karteczki w strategicznych miejscach, z tajemnymi wiadomościami. wink

Jennifer, a jak z Twoim czasem 19-go? Bo Mariken to nawet nie będę pytać, pewnie
                  teraz ma inne sprawy na głowie. wink Z Jersey Girl to my się i tak spotkamy tego
                  dnia na spotkaniu z innego forum, więc jeśli nie ujawni się Jennifer i/lub
                  Mariken to być moze z warszawskiego zlotu KUPy zrezygnujemy.

A czy Moni-Bel, Blue_Jay i ewentualnie Bietka nadal się piszą na Wrocław?

Wszystko wskazuje na to, że do komórki będę kupować nową kartę, więc numer
                  poznam dopiero w Polsce - wyślę Wam go na priva w pierwszych dniach grudnia. smile
                  • sylwek07 Re: Wrocław i Warszawa 19.11.06, 16:17
                    ja sie pisze na Warszawe ale nie 23 bo wtedy bede zajety.
                  • mariken Re: Wrocław i Warszawa 19.11.06, 19:31
                    ja się piszę na wszelkie dni jakie są możliwe - no, mogę mieć problem z 23., ale
                    to tak na 10% na razie smile

póki co czekam.......
                    .....na skurcze wink)))

pozdrówki!!
                    joaśka z kaliną still inside wink
      • abere8 Re: Wrocław i Warszawa - Warszawa 20.11.06, 03:43
        Nie no, dziewczyny, wyglada na to, ze laduje w Warszawie wlasnie 19 grudnia ok.
        9 rano po 35 godzinach podrozy, w tym 26 spedzonych w samolotach... Nie bede
        raczej sie nadawala na spotkania, a poza tym podejrzewam, ze przez pierwsze pare
        dni rodzice nie beda chcieli spuscic ze mnie wzroku smile W ten wtorek zreszta
        odbieraja mnie z lotniska i jedziemy do Radomia, a do Warszawy planuje pojechac
        27 grudnia. Moze jednak ktos sie skusi na te pozniejsza date? smile
        • azja1974 Re: Wrocław i Warszawa - Warszawa 20.11.06, 10:40
          27 chyba bede. mam jechac do zakopanego, ale chyba 28. wiec jakby ktoa
          reflektowal na 27, to jestem chetna i wysle polska kom na priv. a tak sie
          cieszylam na tego 19...
          • sylwek07 Re: Wrocław i Warszawa - Warszawa 20.11.06, 11:05
            27 moze byc jesli nic mi nie wypadnie smile
    • triskell Warszawa 06.12.06, 10:24
      Mariken, Sylwku, Jennifer, wysłałam Wam maile z numerem mojej polskiej komórki
      na skrzynki gazetowe. Jersey.girl - Tobie wysłałam go jako priva na innym forum. wink

Jak pisałam w wątku kciukowym, jestem już po operacji, w Warszawie będę, choć
      będę kuśtykać. ;-D
      • marjanna1 Re: Warszawa 06.12.06, 11:30
        A kiedy to spotkanie planujecie? Bo ja (na razie w fazie planow) chce byc w
        Warszawie 20 grudnia.
        • sylwek07 Re: Warszawa 06.12.06, 11:47
          dzieki za numer,odezwe sie sms do Ciebie smile
          a teraz zycze zdrowia
          • jan.kran Re: Warszawa 06.12.06, 12:17
            Ja niestety nie będę w grudniu, może w lutym.
            Kran
        • triskell Re: Warszawa 06.12.06, 12:38
          marjanna1 napisała:
          > A kiedy to spotkanie planujecie? Bo ja (na razie w fazie planow) chce byc w
          > Warszawie 20 grudnia.

No własnie niestety 19-go, w południe. Gdyby przypadkiem Twoje plany się
          zmieniły i udałoby Ci się przyjechać wcześniej, to zaraz podeślę i Tobie na
          gazetowego maila numer komórki. smile
          • marjanna1 Re: Warszawa 06.12.06, 15:09
            Super. Jak by mi sie cos zmienilo to bede dzwonicsmile
      • triskell Re: Warszawa 16.12.06, 23:12
        Powysyłałam jakiś czas temu privy z numerem komórki, ale jakoś nikt nie
        zadzwonił (choć Sylwek smsa wysłał) - mniemam więc, że spotkania nie ma. Wiem,
        że Jersey Girl jest wtedy w Warszawie, ale z nią i tak spotykam się we wtorek
        wieczorem.

W tej chwili sytuacja wygląda tak, że o 14.00 jestem umówiona z koleżanką z
        innego forum w Greenwayu na Świętokrzyskiej (a potem jedziemy do Łazienek karmić
        wiewiórki). Gdyby jednak byli chętni do spotkania w południe, chętnie będę w
        centrum 2 godziny wczesniej i możemy gdzieś na Świętokrzyskiej pójść np. na
        kawę/herbatę. Wiem, że Jennifer będzie dzwonić, jeśli będzie się mogła spotkać.
        Mariken nie odpowiedziała (i jest zupełnie zrozumiałe, że może nie mieć czasu).
        Gdyby ktoś się o tej 12.00 we wtorek chciał spotkać, to proszę o kontakt jedynie
        na polską komórkę, forum czy maila mogę do wtorku nie sprawdzać. smile
        • sylwek07 Re: Warszawa 17.12.06, 17:03
          to ja Cie bede lapac na komurke.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka