klarysa26 09.05.08, 12:59 mam problem bo nie dośc że nie umiem znaleść żadnej mamy z finlandi to jeszcze nie ma nigdzie( lub nie umiem znaleść) żadnych informacji o polsko-fińskich przedszkolach w finlandi oczywiście grrr Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
asia.sthm Re: Przedszkole 09.05.08, 18:42 pogooglowalam i doczytalam ze sa przedszkola z grupami przychodzcow z zagranicy, sa dzieci polskie i jest personel polskojezyczny. Ale pojecia nie mam gdzie szukac bo nie wiem gdzie bedziesz. jest sporo info po szwedzku wiec jakos poszukam moze psim wechem. www.intermin.fi/intermin/periodic.nsf/pid/2200335 Klaryso , sprobuj pogooglowac på angielsku, nie zaszkodzi Odpowiedz Link
klarysa26 Re: Przedszkole 09.05.08, 19:44 po angielsku mówisz hm sprubuje będę w okolicach varkaus Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Przedszkole 09.05.08, 20:06 )) Doczytalam , ze w Varkaus mile witaja hydraulikow z Polski i kogostam z Lotwy. Czyli beda i przedszkola z obsluga polskojezyczna Reszta wyskakuje mi o szwedzkojezycznych szkolach. No nic, szukaj a nie zginiesz. Napewno bedzie dobrze. Nie martw sie. Odpowiedz Link
parasol-ka Re: Przedszkole 21.05.08, 20:32 Wlasnie mialam ci podac link do forum Finlandia ale widze ze juz sama znalazlas... Odpowiedz Link
klarysa26 Re: Przedszkole 21.05.08, 21:30 )) no tak znalazłam to forum i wiele innych i nikt mi nie udzielił żadnych informacji,pewnie już sa ploty ze lata taka jedna klarysa po wszytskich możliwych forach i szuka szczęścia) ale dzięki ze o mnie pomyslałaś. Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Przedszkole 21.05.08, 21:44 Szukaj szukaj i nie martw sie na zapas. Dobrze bedzie. Odpowiedz Link
daria2910 Re: Przedszkole 30.05.08, 13:55 ja dlugo szukalam mam ,nie mialam z kim chodzic na spacery, bylo ciezko nikt nie odpowiadal na moje posty,a poniewaz od listopada do lutego jest w wiekszosci ciemno, to trochu bylo mi smutno...a wchodzialas na forum aurinko.krap.pl/ ?tam z reguly pisza au pair itd ale moze jest tam jakas zablakana mama,powodzenia Odpowiedz Link