Dodaj do ulubionych

Bądz tu mądry

IP: *.ssp.dialog.net.pl 18.09.09, 20:47
To ważne aby pogadać , jakąś decyzje trzeba w końcu podjąć ale ja myślę że
Kruczkowski już nie ma szans a wy ?

Kamila napisała ......No to mamy już o czym dyskutować może to wyglądać tak :

SLD - Darisz Lenda
PO - Piotr Kruczkowski / Jerzy Tutaj
PiS - Piotr Sosiński / Maciej Badora
WWS - Mirosław Lubiński
XXI - Ryszard Skorupski / Dariusz Gustab
SD+Stowarzyszenie P.P. - Andrzej Zibrow
PSL Andrzej Stram
Cos pominęłam ? .....

forum.gazeta.pl/forum/w,813,100425684,,Kogo_wybrac_.html?v=2
Obserwuj wątek
    • Gość: thorez Re: Bądz tu mądry IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.09, 20:52
      tak pominełaś inż.Kosmatego kustosza muzeum techniki, pierwszego
      górnika W-cha! to jest facet z j-mi!
      • Gość: Heniek Re: Bądz tu mądry IP: *.ssp.dialog.net.pl 18.09.09, 21:36
        Nie mieliśmy dobrego gospodarza w mieście i trochę trudno w to uwierzyć że może
        taki ktoś być , W Piotrku tez była nadzieja na początku a jak kończy każdy widzi
        ( żałosne ) Platforma straciła chyba szanse na sympatie mieszkaniowców ,
        przejadła swój kapitał i teraz na rok przed wyborami nie poradzi sobie z
        odbudową elektoratu , o PiSe nie ma co nawet pisać sam garnitur a pod nim
        wielkie NIC . SLD no może coś powalczyć ale Lenda jest słaby , nie pracował
        wcześniej i dziś ma za mało czasu. Ja myślę że tu może zdążyć się niespodzianka
        i wyskoczy ktoś nowy , może nawet mało znany, Wałbrzych naprawdę chce zmiany i
        tu dostanie szanse ktoś nowy , nawet mniej znany, tylko czy skuteczny hm ?
        • nieistotne_kto Re: Bądz tu mądry 19.09.09, 19:39
          Gość portalu: Heniek napisał(a):

> Ja myślę że tu może zdążyć się niespodzianka
          > i wyskoczy ktoś nowy , może nawet mało znany, Wałbrzych naprawdę chce zmiany i
          > tu dostanie szanse ktoś nowy , nawet mniej znany, tylko czy skuteczny hm ?

To nie wystarczy, jeśli nie będzie kontroli społecznej. Władza demoralizuje, każdy prezydent - nawet ktoś z najlepszymi intencjami - będzie rządzić na tyle uczciwie i rzetelnie, na ile będą tego wymagać obywatele. Przy usłużnych mediach i apatycznym społeczeństwie każdy samorządowiec w ciągu kilku miesięcy stanie się kopią Sędziaka/Kuźniara/Kruczkowskiego (niepotrzebne skreślić). Władze muszą czuć na rękach wzrok mieszkańców. Sprawa Mo-Bruku pokazuje, że ludzie mogą się obudzić i zacząć samodzielnie myśleć. Coś drgnęło. (Oby.)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka