Dodaj do ulubionych

Wałbrzyska bieda!

IP: *.ssp.dialog.net.pl 23.09.09, 18:11
Wałbrzyska bieda to fakt i żadne zakazy tego nie zmienia czy pamiętacie 2005r
jak Wałbrzych zdobył I miejsce na najgorsze miasto w Polsce ? i co się
zmieniło ? NIC dziś młodzi ludzie oceniają to miasto tak samo jak kilka lat
temu . Kruczkowski nic nie zrobił tylko pogorszył sprawe razem z tymi pis-orami .

www.rmf.fm/fakty/?id=91082
www.rmf.fm/fakty/?id=123442
Obserwuj wątek
    • Gość: słuchacz Re: Wałbrzyska bieda! IP: *.ssp.dialog.net.pl 23.09.09, 18:16
      Panie Piotrze RMF MF glanuje Wałbrzych ! Na pomoc !!!!
      Niech pan zamknie rozgłośnie !!!!

...Wałbrzyski i warszawski Nowy Świat
      Wałbrzyski Nowy Świat to krótka ulica, sklep, bank, biuro podróży, fryzjer, to
      podupadające familoki budowane jeszcze przez Niemców na początku XX wieku. W
      Warszawie Nowy Świat to zadbane kamienice, restauracje, markowe sklepy – jednym
      słowem wizytówka europejskiej stolicy....

www.rmf.fm/fakty/?id=91099
      • Gość: Agnieszka Re: Wałbrzyska bieda! IP: *.ssp.dialog.net.pl 23.09.09, 18:19
        To pewnie wrogowie polityczni tak zmanipulowali zdjęcia przecież Wałbrzych się
        rozwija mówi o tym Kruk a on nie kłamie

www.rmf.fm/fakty/?id=91086

• Gość: zwyciężylismy ! Re: Wałbrzyska bieda! IP: *.ssp.dialog.net.pl 23.09.09, 18:23
          I nareszcie upragnione zwycięstwo nik nie miał szans choć się inne miasta starały !
          dziś tez wygramy tylko niech ktoś ogłosi konkurs na najbrudniejsze, zaniedbane ,
          biedne itd

Wałbrzych – miasto zaprzepaszczonych szans
          Wałbrzych to miasto, które bezapelacyjnie zwyciężyło w Rankingu RMF - na miasto
          zaprzepaszczonych szans. Choć walka była zacięta, to najwięcej maili, które
          przyszły do redakcji RMF dotyczyło właśnie Włbrzycha. Tam w poniedziałek pojawią
          się reporterzy RMF.

www.rmf.fm/fakty/?id=90959
          • Gość: Pytająca Re: Wałbrzyska bieda! IP: *.ssp.dialog.net.pl 23.09.09, 18:34
            Pytacie o przyszłość Wałbrzycha , no cóż historia kołem się toczy . Kto jest
            wodzem w Wałbrzychu ? a kto był wodzem w Żarowie ?
            A oto kula ukazuje przyszłość Wałbrzycha

wroclaw.naszemiasto.pl/wydarzenia/796084.html
            • Gość: smutny Re: Wałbrzyska bieda! IP: *.ssp.dialog.net.pl 23.09.09, 18:39
              Wałbrzych po III kadencji

Kto w Wałbrzychu spłaci długi po ...

gospodarka.gazeta.pl/gospodarka/1,33183,4750037.html
              • Gość: śmieszek Re: Wałbrzyska bieda! IP: *.ssp.dialog.net.pl 23.09.09, 18:47
                I na koniec żeby nie było tak smutno troszkę do śmiechu
                heheheheh

Chlebowski jest uznawany za jednego z ekspertów ekonomicznych Platformy.
                Chlebowski urodził się 8 marca 1964 w Żarowie.

W latach 1990 – 2001 był burmistrzem Żarowa. Za jego kadencji gmina Żarów
                otrzymała prestiżową nagrodę „Dolnośląski Klucz Sukcesu”. Zbigniew Chlebowski
                był m. in. inicjatorem utworzenia w Żarowie Japońskiego Parku Technologicznego w
                ramach Wałbrzyskiej Specjalnej Strefy Ekonomicznej Invest Park.

wiadomosci.onet.pl/1607902,135,item.html
                • Gość: * Re: Wałbrzyska bieda! IP: *.ssp.dialog.net.pl 23.09.09, 18:53
                  Mamy tu wybitny przykład debilizmu w najczystszej postaci. Jeden
                  palant, posługujący się kilkoma nickami próbuje sztucznie wywołać
                  zadymę na forum. Dlaczego jeden? To proste. Niby założycielowi wątku
                  odpowiada kilku forumowiczów, a posty pojawiają się dokładnie co
                  dwie, trzy minuty i każdy z interlokutorów już zdążył poszperać w
                  necie i podpiera się jakimś linkiem. No qrwa żałosne to jest po
                  stokroć. I jeszcze menda pioruńska pisze z dialogu :(

Jakich debili nosi nasza wałbrzyska, umęczona ziemia to głowa mała.
                  • Gość: siedemnascie mgnie Re: Wałbrzyska bieda! IP: *.ssp.dialog.net.pl 23.09.09, 20:40
                    dlaczego walbrzyska? nie obrazaj Walbrzycha tym guwnem
    • Gość: ajatolah Re: Wałbrzyska bieda! IP: *.ssp.dialog.net.pl 23.09.09, 18:55
      wałbrzych to dno !!
      • Gość: Bożydar Re: Wałbrzyska bieda! IP: *.chello.pl 23.09.09, 20:27
        Wałbrzych to dno? Chciałbyś;) Wałbrzych już dawno spadł poniżej dna stara się
        przebić jeszcze niżej...
        • Gość: x Re: Wałbrzyska bieda! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.09, 20:37
          Wałbrzych już dzisiaj jest fajnym miastem.Jeżeli poprawimy etetykę
          miasta(budynki,drogi)+piękne opakowanie jakie dała nam natura będzie świetnie
          • Gość: back Re: Wałbrzyska bieda! IP: *.ssp.dialog.net.pl 23.09.09, 20:48
            byl w tej bajce smok ?
          • Gość: Bożydar do x IP: *.chello.pl 23.09.09, 21:45
            albo Ty nie mieszkasz w Wałbrzychu, albo masz na myśli tylko położenie samego
            miasta. Fakt-piękne są okolice, ta zieleń parków, gór, łąk itd...ale Wałbrzych,
            o którym mowa, to miejsce, gdzie żyje 99% mieszkańców...to "MIASTO". Zastanów
            się, co zmieniłoby się w tej dziurze, gdyby nie inwestycje hipermarketów? Dzięki
            nim jest nieco miejsc pracy, a strefa, która miała wyciągnąć to miasto z dołka?
            To jakieś istne obozy pracy!!! Ludzie zatajają swoje wykształcenie by załapać
            się na robotę za 1000zł! Gdzie indziej specjalnie zatrudnia się tylko na umowę
            zlecenie/dzieło itp. na krótki czas określony i nie daje umowy o pracę...umowy o
            pracę są zazwyczaj za minimum socjalne i często na 9 miesięcy, żeby ludzie nie
            mogli przejść później na zasiłek! Urzędy pracy jak coś łaskawie zaoferują, to
            tylko staże bezpłatne albo za grosze i to bez gwarancji późniejszego
            zatrudnienia na umowę...tylko łapie się w urzędzie kolejnych frajerów za
            friko...taki proceder jakby umówiony!!! To miasto chyba już zostało spisane na
            straty a składowisko azbestu i innego wszelkiego syfu jest chyba tego dowodem;/
            • Gość: x do Bożydara IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.09, 22:27
              Ja tu mieszkam od zawsze.Etykieta jaką ty i tobie podobni przykleili mojemu
              miastu już dawno przestała mnie bawić.Piszemy w tym samym języku jednak nie
              zrozumiemy się ani dziś ani w przyszłości.A to czy Wałbrzych będzie się rozwijał
              zależy nie od moich dobrych życzeń czy twoich farmazonów o dnie-zależy od
              gospodarki.
              • Gość: Bożydar do x IP: *.ssp.dialog.net.pl 24.09.09, 00:22
                posłuchaj...i ja mieszkam tu od urodzenia, ale ten niedługi epizod, kiedy dane
                mi było mieszkać we Wrocławiu pozwolił mi uwierzyć, że jednak można inaczej!!!
                Tej łatki, jak ty to mówisz, nikt nikomu nie przypinał. Chciałoby się
                powiedzieć, że to miasto zasłużyło sobie na taką opinię, ale to jednak
                nieprawda:( Bo niby czym miałoby sobie zasłużyć? To władza jest tak nieudolna i
                odstawia na oczach wszystkich takie szopki, że się w pale nie mieści i nikt nie
                ponosi za to odpowiedzialności! (najlepszym przykładem jest OBWODNICA). Nie
                wiem, czy mówi Ci coś pojęcie Piramida Maslowa...zapoznaj się z tym i może
                jeszcze troszkę z wpływem finansów na społeczeństwo, jego rozwój i
                zachowania...Jeśli ludzie pracują za przysłowiowy 1000zł (bywa, że i wiele
                mniej) to o jakiej my kulturze mamy mówić? Ludzie mają na głowie po pierwsze
                zapewnienie sobie bytu, boją się o pracę, o zdrowie, o JUTRO...zauważ, że w
                takim razie nie jest im dane nawet przekroczyć drugiego stopnia tej piramidy
                (patrz od dołu) a gdzie dopiero sam jej szczyt, który powinien charakteryzować
                rozwinięte społeczeństwo? Dlatego mamy w mieście marazm,szarość mentalną,brud,
                smród, wandalizm, zrezygnowanie i obojętność, brak inicjatywy i poszanowania dla
                tego co udało się osiągnąć, nieżyczliwość, chamstwo, zacofanie...można by tak
                wymieniać i wymieniać, ale i tak każdy sam sobie dopowie. Ludzie nie wierzą, że
                władza jest w ich rękach (tak jak ma się to we Francji) U nas to my jesteśmy dla
                urzędnika, lekarza, policjanta a nie na odwrót. Ludzie nie znają swoich praw i
                ich nie dochodzą. Nie egzekwują złożonych na wyborach obietnic...ludzi się
                ogłupia, bo ciemną masą lepiej się manipuluje i ta sama masa znów nieświadoma
                prawdy pójdzie do urn, i zagłosuje na tych samych przekrętasów co wcześniej albo
                w ogóle nie zagłosuje i tym samym przyczyni się także do wygranej ww. Spójrz
                jaka była reakcja ludzi na działania boa-666. Odkrył, wyjaśnił, udowodnił i
                podał na tacy niezły pasztet przekrętów w naszym mieście...wiele ludzi się
                oburzyło, ale tylko nieliczni zaczęli działać...a co najlepsze? Znaleźli się i
                tacy, którzy chcieli go "zgnoić" za zbyt duży hałas na forum o jednym temacie!
                Człowiek uświadamia mieszkańcom, że mieszkają na bombie ekologicznej, która
                powstała niezgodnie z prawem i co? I nic! Dlatego powiedz mi, podaj mi jakieś
                plusy, zalety, cokolwiek, co pozwoli mi spojrzeć na miasto mojego urodzenia
                przychylniej! I z góry Cię upraszam, abyś darował sobie wychwalanie okolicznych
                terenów, bo nie są one dziełem ani mieszkańców ani władz. Jeśli się dobrze
                przyjrzysz, to Czernobyl zachował się do dziś w lepszym stanie, a i niedługo
                powietrze okaże się tam mniej skażone niż w Wałbrzychu;/ Powiedz mi jak to jest,
                że wiele innych polskich miast wyszło z różnych dołków i się rozwija, a ta
                dziura się zapada? Nie chcę mieszkać w mieście, w którym nie ma dla ludzi pracy
                z godziwym wynagrodzeniem, które pozwoliło by im żyć bez większych zmartwień i
                rozwijać się. Wierz mi, że w tym momencie 3/4 ludzi gdyby mogło, to
                przeprowadziłoby się stąd chociażby do Świdnicy, o Wrocławiu nie wspomnę...bo
                ludzie mają dość szarości, nudy, stagnacji w każdej dziedzinie życia. Pozdrawiam.
    • Gość: ajatolah Re: Wałbrzyska bieda! IP: *.ssp.dialog.net.pl 23.09.09, 19:17
      gornik dostales odprawe?
      • Gość: HM_ Re: Wałbrzyska bieda! IP: *.wroclaw.vectranet.pl 23.09.09, 21:23
        Z tą biedaszybową turystyką jest coś na rzeczy. Jak obwoziłem teściów, to chcąc im pokazać historię górnictwa byłem zmuszony udać się na pola wzdłuż ul. Kochanka. A dlaczego? Bo przewodnik w Muzeum Techniki (w którym jest co oglądać) oprowadzał już grupę, jak przyjechaliśmy. Umówiliśmy się więc z cieciem, że będziemy o konkretnej godzinie i wynajmiemy przewodnika a jak przyjechaliśmy, to się okazało, że przewodnik się zabrał się z którymś z turystów, bo miał "po drodze" - akcja w godzinach pracy muzeum.
    • Gość: ewakuator Re: Wałbrzyska bieda! IP: *.walbrzych.vectranet.pl 23.09.09, 21:53
      wałbrzych to dno dna !!!!!!!!!!
      • Gość: x Re: Wałbrzyska bieda! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.09, 23:39
        W trosce o swoje zdrowie psychiczne wyjedż,a i nam będzie lżej.
        • wania79 Re: Wałbrzyska bieda! 26.09.09, 19:26
          Moim skromnym zdaniem jest tutaj tak, a nie inaczej, bo pieniędzmi na rozwój
          dolnego śląska dysponuje Wrocław. U nich: ZOO, Lodowisko, Aquapark, i nie
          wiadomo co tam jeszcze. A u Nas 3 "kina", bo GDK się "rozpadło", stadion GÓRNIKA
          porasta brzózkami, mieliśmy kiedyś lodowisko na Piaskowe, ale teraz jest
          ryneczek.O dyskotekach już nie wspomnę.
          • Gość: r Re: Wałbrzyska bieda! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.09, 19:36
            Porównaj Wałbrzych ze Świdnicą, to nie będziesz takich bzdur pisać.
    • Gość: zdołowany Re: Wałbrzyska bieda! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.09, 11:28
      Ludzie, gdzie szukać ratunku w Wałbrzychu? Pensji nie starcza na
      życie i lekarstwa, dzieci głodują, komornik u drzwi. Mam sie
      powiesić? Co robić?
      • Gość: wujek "dobra rada" Re: Wałbrzyska bieda! IP: *.ssp.dialog.net.pl 01.11.09, 19:20
        Gość portalu: zdołowany napisał(a):

> Ludzie, gdzie szukać ratunku w Wałbrzychu? Pensji nie starcza na
        > życie i lekarstwa, dzieci głodują, komornik u drzwi. Mam sie
        > powiesić? Co robić?

Odłącz internet !
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka