Dodaj do ulubionych

Poczta Polska w W-chu

18.01.04, 17:11
Co sądzicie o usługach pocztowych w naszym mieście? Czy listonosze i kurierzy
są kulturalni? Czy denerwuje Was wizyta przedstawiciela poczty np. w sobotę
lub w dzień powszedni ale za to około godz. 20-tej (bo mają tyle pracy)?
Proszę o opinie....
Obserwuj wątek
    • Gość: tc Re: Poczta Polska w W-chu IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 18.01.04, 18:06
      Prawdę mówiąc nie widziałem listonosza w sobotę.A drażnią mnie czsasopisma
      pogniecione w skrzynce,na listy .Tak jakby nie można było ,postarać się i
      włożyć nie pogięte.
      • Gość: Szpilka Re: Poczta Polska w W-chu IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 18.01.04, 19:12
        Mają być instalowane większe skrzynki pocztowe, zgodne z normami europejskimi.
        Wówczas, listy nie będą pogniecione.
        Pozdrawiam
        • arek354 Re: Poczta Polska w W-chu 18.01.04, 19:16
          A czy nie denerwuje was wizyta doręczyciela paczek o 20:00 tylko dlatego, że
          jakiś osiołek nadał paczkę priorytetem i trzeba ją doręczyć nawet wieczorem? Bo
          mnie to strasznie denerwuje....
          • olin Re: Poczta Polska w W-chu 18.01.04, 19:56
            O 20.00 to jeszcze spoko. A zreszta, myslisz, ze lepiej o 8 rano? Albo o 10?

A co do priorytetow... Ja mysle, ze to calkiem nieglupia usluga.

:P
            • arek354 Re: Poczta Polska w W-chu 18.01.04, 20:07
              olin napisał:

> A co do priorytetow... Ja mysle, ze to calkiem nieglupia usluga.

Niegłupia ale i nie gwarantowana :) Czyli jeśli list czy paczka nie dojdzie w
              terminie, nie masz prawa żądać odszkodowania. Również mija się z celem
              wysyłanie priorytetów np. w sobotę, bo w niedziele i tak nikt nie doreczy
              przesyłki, natomiast spokojnie dotrze ona do adresata juz w
              poniedzialek....rownież wysłana jako ekonomiczna. :)
    • Gość: HASAN_SAS Re: Poczta Polska w W-chu IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 18.01.04, 20:20
      Jestem czestym klijentem Poczty poniewaz dzialam na Allegro i musze powiedziec,
      ze niekiedy juz mi rece opadaja, a w szczegulnosci jak nadaje paczke.
      • Gość: HASAN_SAS Re: Poczta Polska w W-chu IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 04.02.04, 16:20
        ostatnio paczka ktora nadalem na Szczawienku przeleciala przez pol poczty.
        wnioskujac z tego nie nalezy nadawac czegokolwieco co moze zostac uszkodzone
        przez taki wstrzas (chyba ze paczka z podana wartoscia)
    • alisssa Re: Poczta Polska w W-chu 20.01.04, 13:06
      M ręce opadają, gdy listonosz kolejny raz z rzedu wkłada list przeznaczony do
      sąsiada do mojej skrzynki i na odwrót.
      Lecz ciagle mam nadzieje, ze chłopak sie poprawi :)
      • ledwozipie Re: Poczta Polska w W-chu 03.02.04, 14:08
        alisssa napisała:

> M ręce opadają, gdy listonosz kolejny raz z rzedu wkłada list przeznaczony do
        > sąsiada do mojej skrzynki i na odwrót.
        > Lecz ciagle mam nadzieje, ze chłopak sie poprawi :)

Miałem ostatnio to samo. Kretyn włożył mój rachunek za telefon do sąsiada
        skrzynki. Pech chciał że sąsiadów nie ma więc nie otwierali. Zmeczony
        oczekiwaniem na rachunek zadzwoniłem wczoraj do operatora, a tam facet mi mówi
        że faktura poszła 20 stycznia. Dzisiaj moja żona złapała listonosza i poprosiła
        aby sprawdził w skrzynce u sąsiadów. NO i okazało sie że mój rachunek spokojnie
        sobie tam leżał. Listonosz sie tłumaczył że to nie on roznosił, że to jego
        zastępca jak on miał wtedy urlop.

Ogólnie mówiąć nie cierpię poczty polskiej, a cholery dostaje jak mam iść na
        główna pocztę i nadac jakąś przesyłkę.
        • alisssa Re: Poczta Polska w W-chu 04.02.04, 15:38
          Prawdziwy problem powstaje dopiero w tedy, gdy masz sasiada psychopate, lub
          żyjecie w nienajlepszych warunkach.
          Wówczas twoja poczta przepada z kretesem:D
          • Gość: Majka poczta jak poczta, ale... IP: 83.27.20.* 04.02.04, 16:52
            Dziwi mnie bezmyślność instytucji, które np. wysyłają roczne PITy zwykłym
            listem (!)wkładanym do skrzynki. Ostatnio tak przesłano mi odpis dyplomu...A
            skrzynkę mam na dworze i byle deszcz rozpuszcza korespondencję ;)
            Listonosz za to jest profesjonalny - okolicznym babciom tak długo dostarcza
            emerytury, aż odbiorą :))
            Inaczej musiałyby na Głowną jechać, starowinki, bo zamiast poczty mamy w
            dzielnicy półeczkę w kiosku ruchu - idiotyzm kompletny. Tym bardziej, że do
            półeczki ledwo ja sięgam, a nie jestem malutka ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka