Gość: eron IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 11.02.10, 00:39 Czy ktoś wie,co z wizami do Stanów? Jakie są możliwości otrzymania wizy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: imagination Re: Wizy do Stanów IP: *.ssp.dialog.net.pl 11.02.10, 07:04 Poprosić rodzinę w stanach albo znajomego o zaproszenie.Jeśli jesteś kawalerem\panną to zero szans na wjazd do USA.Najlepiej mieć małe dzieci,stałą pracę,jakieś dobra materialne typu auto,mieszkanie własnościowe itp.To jest podstawa,że nie jedziesz tam aby zostać tylko wrócisz do kraju bo musisz, ponieważ masz zobowiązania.Jak dostaniesz upragniona wizę to jeszcze się nie ciesz.Czeka cię przeprawa na lotnisku w USA.I tu zaczynie być ciekawie...Jak przejdziesz rewizję to zaczną maglować twoją psychikę,czasem to trwa kilka godzin.Pytania jakie zadają...No cóż,postaraj się o tłumacza chyba,że znasz perfekt angielski.Życzę powodzenia;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wiza Re: Wizy do Stanów IP: *.walbrzych.vectranet.pl 11.02.10, 09:09 To nie jest tak jak piszesz po pierwsze nie wymagane jest zaproszenie możesz je mieć i wcale nie musisz.Podaje sie tylko w wniosku wizowym adres osoby do której jedziesz wiadomo musi być to osoba,która ma swoje konto czyste i jest legalnie w USA.Sprawdzaja Ciebie wtedy jeśli maja co do TWojej osoby wątpliwości.NA lotnisku też nie jest tak jak piszesz normalna rozmowa oczywiście dobrze jest znać angielski bo łatwiej pytania typu do kogo jedziesz,na ile czy będzisz pracował.Ja dostałam na 10 lat wize wjazdową z moja koleżanka jesteśmy studentkami więc nie moglyśmy przedstawić swojego majątku,oszczędności bo i skąd.Nie miałyśmy zaproszenia tylko adresy osób do których jedziemy.Na lotnisku normalna rozmowa i kolejna już wiza pobytowa i na koncu pożyczono nam miłych wakacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: turysta Re: Wizy do Stanów IP: *.ssp.dialog.net.pl 11.02.10, 11:37 wprowadzić wizy dla Amerykanów i problem wiz zostanie szybko rozwiązany wg mnie ten kraj zrobił sobie biznaes wizowy - opłaty nie małe za 3 minuty rozmowy z konsulem - skandal i tyle Odpowiedz Link Zgłoś