Dodaj do ulubionych

restauracje Szcz.Zdr. i W-ch

IP: *.centertel.pl 10.03.10, 14:40
Czy jeszcze gdziekolwiek można nacieszyć się smakowitym jedzeniem i
miłą obsługą??
Przecież to co się dzieje w Szczawnie to jest jakaś porażka.
Gościniec to kompletna klapa, jak z resztą i druga restauracja
właścielki. Skąd sie bierze kelnerki do takich restauracji?
Z ulicy? Oczywiscie zdarzy sie czasem,że nie ma tragedii. ale to
chyba rzadkość. Na panią, która przyjdzie z łaską czeka się nawet i
15 min<oczywiscie w lokalu w porywach 4-5 stolików zajętych, niech i
bedzie 7- o popielniczke jak sie nie upomnisz to nie wymienia, az
sie pety nie wysypią, ale przy barze wianuszek buraków tzw.
adoratorów- tylko kogo tam adorować?????>>.. na zlożenie zamowienia
drugie tyle. Potem i tak dostajesz nie to co zamawiasz. Chodzą
nadasane, za karę.
To jest jakas porazka. Nie chciałbym obrażać wszystkich kelnerek bo
może ze 3 by się znalazly solidniejsze w Szczawnie ale to tyle.
Może w końcu właściciele oprzytomnieją.
Obserwuj wątek
    • Gość: kpiny Re: restauracje Szcz.Zdr. i W-ch IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.03.10, 15:08
      Znowu za chwilę będzie reklama jakiejś innej porażki w której kotlet jest za 30
      zł ?? bo jeśli tak to już jest nudne i daruj sobie...

• Gość: Mądra Jola Re: restauracje Szcz.Zdr. i W-ch IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.10, 15:54
      To po jakiego grzyba tam chodzisz sieroto zasmarkana?
      • Gość: rrrrr Re: restauracje Szcz.Zdr. i W-ch IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.10, 18:17
        Oj oj prawda taka że tam jest najlepsze jedzonko a góra w lwach
        rewela.polecam
        • Gość: ja Re: restauracje Szcz.Zdr. i W-ch IP: 83.128.96.* 10.03.10, 18:51
          ha ha uśmialam sie jak to przeczytalam! Ostatnio bylam w gościncu
          jakiś rok temu i widze, ze nic sie nie zmienilo! Widze, ze nadal nie
          ma tam po co jechac :/
          • Gość: jaśko wędrowniczek Re: restauracje Szcz.Zdr. i W-ch IP: *.adsl.inetia.pl 10.03.10, 19:51
            dlaczego tak się obużacie''właściciele''?Co znaczy taka knajpka w Szczawnie czy Wałbrzychu,niema się co oszukiwać,powędrujcie po krajach Europy i porównajcie swoją knajpkę do wszystkich odwiedzonych za granicą.!I tak zadupie EUROPY!Standard marny !!!!!!!
    • motyl_inc Re: restauracje Szcz.Zdr. i W-ch 10.03.10, 20:18
      Szczerze mówiąc tak jest chyba w każdej restauracji w wałbrzychu. Jeśli nie
      przyjdą po zamówienie, to o Tobie zapomną i nawet nie powiedzą przepraszam.
      Jesteśmy na samym końcu europy, właściciele owych knajpek nie liczą się z tym,
      by dać świeża żywność i dobra, tylko krążą po marketach i kupują z przecen...
      Nie ma już gdzie zjeść dobrze w w-ch czy szczawnie.
      • Gość: jaśko wędrowniczek Re;motyl IP: *.adsl.inetia.pl 10.03.10, 20:29
        zgadzam się z tobą w 100%.wreszcie jakaś rozsądny wpis!!!
        • Gość: jaśko wedrowniczek Re: Re;motyl IP: *.adsl.inetia.pl 10.03.10, 20:33
          sory za chochlika w poprzednim tekście!
          • Gość: Ja Re: Re;motyl IP: *.146.126.77.nat.umts.dynamic.eranet.pl 10.03.10, 21:44
            Prawda jest taka że najlepsza restauracja w Szczawnie Zdroju i w całym
            Wałbrzychu to Maria Helena , nie chodzi mi o ta rest. na Szczawienku tylko o tą
            w Szawnie. Wysoki poziom , królewski wystrój , obsługuje dawna gwardia kelnerów
            , którzy mają pojęcie o swoim zawodzie a wszystkie te grale , goścince ,lwy i
            tego podobne knajpinki do pięt Mari nie dorastają , udaja tylko restauracje a
            tak na prawde delikatnie mówiąc pozostawiają wiele do życzenia....
            Jeżeli ktoś ceni sobie elegancje i wysoki poziom to polecam marie a dziady
            wiadomo do dziadostwa ciągną
            • Gość: @@@ Re: Re;motyl IP: *.centertel.pl 10.03.10, 22:17
              Właśnie słyszałem,że tam można smacznie zjeść i obsługa jak się
              patrzy. Oczywiście to kuchnia i obsługa tworzy knajpę. I fajnie jest
              widzieć doświadczoną osobę na tym miejscu, która zabierze talerz
              kiedy trzeba, zapyta o napój jak się kończy, wymieni popielniczkę w
              kt są 2 pety......
              A do tych pozostałych spelun szczawieńskich na pewno nie pójde
              więcej bo i po co??
              Najlepsze jedzenie pod lwami? chyba w snach. Może i jest kilka
              rzeczy zjadliwych, ale zamów spagetti aglio olio z makaronem nitki
              do rosołu i z papryką normalną zamiast chilli, albo przesoloną
              lasagne i barszcz, którego nie da się wypić. AAA..tak jest jeszcze
              golonka z włosami i z 3cm skórą, no i oczywiście uszczerbione kubki
              i szklanki do drinków. Cudo! Polecam.

Cieszę się,że są jeszcze ludzie, którzy dostrzegają takie detale i
              skoro płacą to wymagają chociaż minimum.Pozdrawiam

• Gość: Mądra Jola Re: Re;motyl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.10, 08:57
                I slusznie ktos zauwazyl, ze w koncu zareklamuje sie konkurencja! A
                @@@ - to chyba lepiej ubierac niz zywic. Toz to zre jak tucznik!!
                • Gość: Ja Re: Re;motyl IP: *.147.105.31.nat.umts.dynamic.eranet.pl 11.03.10, 10:10
                  Hhehe reklamuję sie wciąż to chyba włascicielka lwów i byłej jubilatki, a ja
                  jestem klientką i po prostu wyrażam swoją opinię o miejscu które jest na prawde
                  godne polecenia ( Maria helena w szczawnie zdroju)
                  Każdy kto tam pójdzie choc raz sam się o tym przekona
                  jeszcze raz polecam , bo bynajmniej ja jestem baaaardzo zadowolona :)
                  pozdrawiam
                  • Gość: @@@ Re: Re;motyl IP: *.centertel.pl 11.03.10, 10:24
                    Ha ha ha!! Lepiej ubierać jak żywić dobre naprawdę.
                    Po prostu jak idę coś zjeść to idę na to na co mam ochotę i płacę
                    więc minimum musi być tak??? i poza tym chcę posiedzieć sobie w
                    miłej atmosferze ze znajomymi a nie snuje się taka z miną jakby nie
                    wiem co jej sie stało, pokali nie zabierze ze stołu pustych bo i po
                    co? talerze tez niech stoją.. to jest dno i tyle!!!!
                    Dla mnie koniec tematu.
                    I przyrko mi ,że niektórym to odpowiada, ale cóż Mądra Jola chyba
                    nie taka znowu mądra..trzeba się dowartościować chociaż przez nick
                    na forum...
                    pozdrawiam
                  • Gość: JA Re: Re;motyl IP: *.walbrzych.vectranet.pl 11.03.10, 10:25
                    Ile knajp tyle opini,a prawda jest taka,ze pozostwaiaja wszystkie
                    wiele do zyczenia.Najwiekszym koszmarem sa toalety i to one sa
                    wykladnikiem poziomu knajpy.Kelnerki coz sie dziwic nie ma
                    wlasciciela robia co chca poza tym jaka placa taka praca.
                    • Gość: ar-bat Re: Re;motyl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.10, 14:22
                      A jeszcze jaki klient ,taka obsługa.Przyjdzie panisko za 30 zł chce zjeść ,napić
                      się ,o tym ,żeby zostawic napiwek kelnerce to zapomnij bo gdzie się miał tego
                      nauczyć ? Ciemny ludu wałbrzyski ile razy wychodzisz do knajpy ? Ludzie nie
                      oszukujcie się .Wiecie ile kosztuje czynsz w Szczawnie ? pracownik ? Co chcecie
                      ,żeby sprowadzać dla was ostrygi świeże,dla kogo burasy .Otwórz sobie swoją
                      restaurację i z..a potem poczytaj te durne wypociny .
              • Gość: klient Re: Re;motyl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.10, 18:32
                każdy kto jadł rosół pod lwami wie że makaron do rosołu robia sami a nie nitki sklepowe. Szkoda ze nie był ale pierwszy z zazdrosci głupty pisze no cóż- nasza polska mentalność
            • Gość: do ja Re: Re;motyl IP: *.walbrzych.vectranet.pl 11.03.10, 10:58
              a gdzie jest parking przy marii helenie ???
              • Gość: ok Re: Re;motyl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.10, 17:48
                Jak zwylke napisać knajpa w szczawnie i już idzie lwy
                gosciniec ...wniosek prosty w oczy kole no cóż ja się miło niestety
                ku "niezadowoleniu" innych wypowiem ze bardzo lubię chodzić do tych
                miejsc bo jest smaczne i dużo Jadłam aglio olio i "niestety było to
                spagetti piłam barszcz i też mi smakował nie jadłam golonki więc się
                nie wypowiem a jeżeli tym oburzonym nic tam nie pasuje to naprawdę
                się dziwię że tak często tam bywają ( bo tyle jedzenia to chyba nie
                na jednym posiłku się odbylo). Bardziej chyba ktoś nie lubi
                właścicielki niż wie co i jak tam smakuje.A co do obsługi to ok
                • Gość: radek Re: Re;motyl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.10, 19:09
                  Byłem z towarzystwem w lwach w sobotę ludzi pełno duzo fajnych
                  kobitek atmosferka bardzo bardzo i wcale nie czekałem długo na
                  obsługę.Toalety jak ktoś słusznie zauwazył są świadectwem lokalu a
                  tam są wporządku
                  • haba.baba Re: Re;motyl 12.03.10, 13:36
                    Nie raz są takie sytuacje że jesteśmy zmuszeni skorzystać z usług
                    gastronomicznych,i faktycznie to co oferują nie które zakłady to zgroza włącznie
                    z obsługą,dlatego z pełną satysfakcją polecam restaurację MARIA HELENA w
                    Szczawnie zdroju,może troszkę dłużej czeka się na realizację zamówienia przez
                    kuchnię,ale jest pewność ze jest to świeże ,ZJADLIWE,a fachowa obsługa sprawia
                    że jest się tam mile widzianym{ktoś wspomniał stara gwardia],ale dziś trudno
                    spotkać prawdziwego fachowca,znającego się na swojej pracy,większość osób to po
                    prostu umie podać i kasę fiskalną obsłużyć.Tu jest inaczej.wspomnę jeszcze o
                    barze Tesco,lubię też dania z makaronu,ale jak podano mi Spaghetti bolognese to
                    chyba już mnie nakarmili do konca życia-sos z gotowców rozumiem ale
                    rozcieńczony wodą z dodatkiem kawałeczka konserwy mięsnej a może jakieś karmy
                    (ja to tak odebrałam)byle jak podane talerz ochlapany sosem,serem brak estetyki
                    jakiej kol wiek,listek zielonej pietruszki może poprawił by wygląd ale po co
                    teraz natka droga ,zastanawia mnie tylko czy żadna kontrol tego nie widzi bo
                    przecież jest ważna jakaś receptura,gramatura,a nie ile sera w palce
                    złapie.Kiedyś PIH takie danie brał do analizy i potrafili rozliczyć surowiec,a
                    teraz aby cena była ważna ilość a jakość już się nie liczy.Gratuluję restauracji
                    Maria Helena ,wspaniałej obsługi i dobrej jakości potraw tak trzymać.
                    • Gość: ar-bat Re: Re;motyl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.10, 13:55
                      A do czego to porównanie Maria i bar szybkiej obsługi Tesco ? Czy mamy rozumieć
                      ,że to dwa równorzędne lokale ? Czy żeby znowu komuś dokopać ?bo wiemy kto go
                      prowadzi .Czy to Maria Helena robi sobie reklamę ?bo widać Szczawno samo się
                      ,,kopie ,,
                      • Gość: krara Re: Re;motyl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.10, 17:10
                        jak słusznie ktoś zauważył nie należy porównywać baru szybkiej
                        obsługi do *** gwiazdkowej restauracji. Jak już porównywać to lokale
                        które są mniej więcej w tej samej kategorii. W Marii Helenie nie
                        byłam natomiast dość często bywam w Bohemie i w Lwach Musze szczerze
                        powiedzieć że jeden i drugi lokal bardzo lubię a od kiedy pod lwami
                        jest góra to lokal bardzo dużo zyskał i stał się bardziej
                        klimatyczny. Jedzenie w jednym i drugim dobre.Co do obsługi no
                        niestety już co raz mniej mamy wykwalifikowanych kelnerów ale wydaje
                        mi się że najważniejsze jest aby osoba obsługująca była miła
                      • haba.baba Re: Re;motyl 13.03.10, 15:25
                        przepraszam,ale chyba zostałam żle zrozumiana ja nie porównuję tylko wspomniałam
                        na co się naciełam w barze Tesco,uważam ,ze gastronomicy powinni serwować
                        jedzenie dla nas abyśmy byli zadowoleni,a nie co mi zaserwowali też za cenę 13
                        zł co nie jest mało bo np w Pasażu za 15 zl super zjesz.Dlatego uważam że
                        powinni być pracownicy po fachu, którzy znają się na tym co robią ,a dziś
                        faktycznie już ciężko spotkać dobrych fachowców.Stella na początku też super
                        pizzę podawała a teraz.........nabrali rutyny?
              • Gość: Ja Re: Re;motyl IP: *.146.235.243.nat.umts.dynamic.eranet.pl 12.03.10, 22:32
                Parking przy Marii Helenie jest z boku przy budynku trzeba z głównej drogi odbic
                w tą boczną uliczkę i na prawo wjeżdża sie na parking
            • Gość: joy Re: Re;motyl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.10, 09:32
              To prawda lokal klasa.
              • Gość: gosc Re: Re;motyl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.10, 09:49
                Maria-Helena-wreszcie coś innego,wystroj wnętrza dworski z ciekawym połaczeniem
                Paryża-super,menu bogate, ciekawe kompozycje dań a obsługa-polecam innym
                restauratorom do nauki {100%kompetencji,uśmiech,szyk itp{stara
                szkola}.Proszę,nie zepsujcie tylko tego-tak trzymac
    • Gość: Ona Re: restauracje Szcz.Zdr. i W-ch IP: *.146.235.243.nat.umts.dynamic.eranet.pl 12.03.10, 22:37
      Niech każdy z was pójdzie choc raz na kawe do mari heleny to sam sie przekona ze
      nie ma ona sobie rownych w tym miescie :)
      uwielbiam ten królewski lokal
      • Gość: herod Re: restauracje Szcz.Zdr. i W-ch IP: *.146.169.168.nat.umts.dynamic.eranet.pl 14.03.10, 22:37
        Z całym szacunkiem ale ktos wyzej zaznaczył ze nie będzie dla swych klientów
        serwował świeżych ostryg... jeżeli ktoś ,, drogi właścicielu''
        przychodzi do twojej knajpy i zostawia ci pieniądze to powinno się to uszanowac
        i podac jak najlepszą kuchnie ale jest jak piszą wyżej w wałbrzychu i szczawnie
        samo dziadostwo zostało , włascieciele nie szanują klientów to i mają jak mają .
        Marie Helenę również polecam
        • haba.baba Re: restauracje Szcz.Zdr. i W-ch 19.03.10, 09:21
          Właśnie o to mi chodzi że oni żyją z nas i im powinno zależeć na konsumencie,na
          razie w MARII HELENIE jest elegancko ,aby tak dalej.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka