Gość: MagBad IP: 87.105.201.* 26.07.10, 12:41 Mam takie pytanie czy ktoś się orintuje w jakim kościele można bez problemu ochrzcić dzieckododam że jestem samotnie wychowującą matką. Proszę o odpowiedź. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: pol Re: Chrzest!! IP: *.ssp.dialog.net.pl 26.07.10, 13:56 jeżeli nie chcesz żeby na Ciebie patrzyli krzywo (jak to mają zwyczaj patrzec na samotną matkę) wystarczy wyłożyc odpowiednie pieniądze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MagBad Re: Chrzest!! IP: 87.105.201.* 26.07.10, 14:02 a więc ile trzeba wyłożyć? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mama Re: Chrzest!! IP: *.walbrzych.vectranet.pl 26.07.10, 21:07 w kosciele na podzamczu nie ma zadnych problemow z ochrzczeniem dziecka, dalam za chrzest 50zl i nikt nawet na mnie nie popatrzyl krzywo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adria Re: Chrzest!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.10, 22:59 w żadnym kościele raczej nie ma problemu ,przecież to kasa! Normalka kościele na Sąbięcinie ...to np. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maria Re: Chrzest!! IP: *.legnica.vectranet.pl 26.07.10, 23:28 ja nie miałam problemu , dałam 100 zł ale to już po wyznaczeniu terminu chrzciłam w kościele na 11 listopada ( tym białym ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MagBad Re: Chrzest!! IP: 87.105.201.* 27.07.10, 08:07 dzieki dziewczyny za pomoc :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: re Re: Chrzest!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.10, 01:55 samotna matka nie ma problemu aby ochrzcić dziecko,najlepiej idż do swojej parafii Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sama Re: Chrzest!! IP: 188.33.156.* 29.07.10, 11:25 Może i prawda jednak zależy co się rozumie pod pojęciem samotna matka. Moja sytuacja wyglada mianiowicie tak. Mam nieslubne dziecko w dosłownym słowa tego znaczeniu. Zaszłam w ciąże z ,,kochankiem" z którym utzrymywałam kontakty od trzech lat. Byłam mężatką, miałam dzieci luz blues, więc cóz innego mógł zrobić mąż jak sie ze mna rozwieść . Gdy mój syn się urodził nie minęło jeszcze od rozwodu 280 dni więc w akcie urodzenia jako ojciec dziecka widniał mój były mąż.Zaznaczam że mój kochanek jak dowiedział sie o ciąży postąpił jak każdy typowy facet. Też miał (ma)rodzine więc namawiał mnie abym usunęła ciąże bo skandal mógłby zaszkodzić jego znanej w Wałbrzychu żonie. Nastepnie rozpowiadał wszystkim łącznie ze swą żoną że jestem osobą która sypia codziennie z innym więc napewno nie jest to jego dziecko. Nie będę tu pisac jak było mi cieżko gdy zostałam sama z dziećmi (małżeńskimi) , w ciąży bez środków do życia , gdyż moje wynagrodzenie nie starczało mi na pokrycie podstawowych potrzeb.Kwestia jaką tu poruszamy jest chrzest więc wrócę do wątku. Gdy poszłam do księdza by ochrzcić syna - odmówił, no bo jak rozwódka z nieślubnym dzieckiem gdzie w akcie jako ojciec widnieje inna osoba. Kolejną więc sprawą było zaprzeczenie sądowne ojcostwa. Nastepny akt urodzenia więc w którym jako ojciec widniałam ja (nazwisko)tylko imie było prawdziwe. Teraz toczy się więc sprawa o ustalenie ojcostwa, czekamy obecnie na badania DNA które potwierdzą jego ojcostwo.Ksiądz powiedział że ochrzci łaskawie dziecko gdy będzie juz poprawny akt urodzenia, nie wspomne o umoralnianiu jakie musiałam wysłuchać. Wiem wszystkiemu jestem sobie winna sama, a najbardziej temu że wierzyłam temu człowiekowi a on wypiął sie na mnie zostawiając mnie z tyloma problemami. Dziewczyny niech to będzie dla was przestrogą zanim zaufacie komuś, bo ten któś może okazać sie kimś zupełnie innym niż był szczególnie wtedy gdzy prawił czułe słówka i tulił w ramionach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miszcz Re: Chrzest!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.10, 19:11 myślisz, że ktoś to przeczyta? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gh Re: Chrzest!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.07.10, 09:57 Na Gaju u księdza Wróbla. Człowiek nie ksiadz ;) nie robi problemów ale chwilkę pogada o slubie. My w wielkanoc chrzcilismy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agnieszka Re: Chrzest!! IP: 109.243.68.* 29.07.10, 12:54 Chociaż zostałam wychowana w wierze katolickiej to szczerze nienawidzę księży i instytucji kościoła. Kłamstwo, obłuda i naciąganie wiernych na pieniądze. Jedynym uczciwym i posiadającym ludzkie odruchy księdzem jakiego w życiu spotkalam był ksiądz z parafii na Białym Kamieniu, taki mały kościółek po lasem Gedymina, ul. Bema lub Dubois. Normaly, wyrozumiały człowiek, zrozumie każdą sytuację, nie robi żadnych problemów, w dodatku pieniądze wydają się nie mieć dla niego znaczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
rudy86 Re: Chrzest!! 29.07.10, 13:02 Też jestem zdania że ksiądz Mirek z kościółka przy ul. Bema to równy gość i nie będzie robił z niczym problemu. Można z nim pogadać jak ze znajomym i we wszystkim pomoże! Odpowiedz Link Zgłoś
krysia_1987 Re: Chrzest!! 10.05.16, 10:38 Dla mnie to paranoja, że to może być jakimś problemem. To dla Dziecka Chrzest a nie dla rodziców, więc nie widzę problemu. Księża widzą czasami ahh... Ja kupiłam sobie przez neta ubranko do chrztu www.dewocjonaliaprzemek.pl/pl/c/Ubranka-do-Chrztu/227 Odpowiedz Link Zgłoś