IP: *.adsl.inetia.pl 31.07.10, 13:08
Czy w samochodzie na przedniej szybie może być zamontowana nawigacja?Czy
policja nie kara za to?
Obserwuj wątek
    • Gość: Do goscia Re: Nawigacja IP: *.versanet.de 31.07.10, 13:16
      Nigdzie tzn.w zadnym cywilizowanym kraju nie jest to zabronione.Chyba ze w
      dzikim,to inna inszosc,gdybys jednak trafil na takiego imbecyla co by sie
      dopierdzielil do tego,to mu go sprezentuj i przyklej ssawke do czola i wpisz
      szybki dojazd do Boleslawca.Pozdrawiam.
      • Gość: zły Re: do versanet.de! IP: 109.243.160.* 31.07.10, 17:10
        Ciekawe,czy ty szwabski debilu też jesteś taki mądry,jak cię zatrzyma do
        kontroli niemiecka Polizai?
        Uważaj,żeby tobie nie przykleili naklejki na czole-ty polska świnio i
        wypierniczyli do tak znienawidzonej przez ciebie Polski.
        • Gość: aaa Re: do versanet.de! IP: 178.235.49.* 31.07.10, 17:29
          Chyba pomyliły się wam Niemcy z Austrią :D

To w Austrii jest zabronione przyczepianie do szyby, a nawet
          zawieszanie na lusterku czegokolwiek. Tam nic nie może, nawet w
          najmniejszym stopniu ograniczać widoczności.
    • Gość: Czesław Hydraulik Re: Nawigacja IP: *.chello.pl 31.07.10, 19:34
      można mieć normalnie przyczepioną przy szybie,
      • Gość: Kierowca Re: Nawigacja IP: *.walbrzych.vectranet.pl 31.07.10, 20:08
        Nawigacja musi widzieć niebo (satelity) żeby działać, wiec musi być raczej
        przyczepiona do szyby przedniej. Taka jej rola, żeby kierowca miał ją w zasięgu
        wzroku.
        • Gość: Do Kierowcy Re: Nawigacja IP: *.versanet.de 31.07.10, 20:45
          Nie do konca sie z Toba zgadzam szanowny kolego,poniewaz wcale nie musi widziec
          nieba,jedynie musi byc na zewnatrz lub wewnatrz w samochodzie.Miejsce jest nie
          istotne,mozna miec rowniez w desce rozdzielczej,na szybie,czy tez na
          siedzeniu.Choc na szybie przy desce jest prawie optymalnym miejscem dla wzroku
          kierowcy.Zycze szerokiej drogi i zalecam,aby nie zawsze wierzc nawigacji,bo jest
          wiele problemow z aktualizacja map Polski i pare razy juz wywiozla mnie na
          manowce.Zwlaszcza w bylych demoludach.Pozdrawiam
          • Gość: y Re: Nawigacja IP: *.walbrzych.vectranet.pl 31.07.10, 21:56
            Nie masz racji. Nawigacje zamontowane w desce mają gdzieś ukrytą dodadkową
            antenę, często jest on w okolicach lusterka wstecznego, albo przy słupku A, od
            strony pasażera. Nawigaja położona na fotelu może mieć problemy z odczytem
            danych z niektórych satelitów, albo nawet nie móc w ogóle wykryć ich. Przez to
            dokładność może znacznie spaść, a to w mieście bedzie duży problem.
            • Gość: Do y Re: Nawigacja IP: *.versanet.de 31.07.10, 22:28
              Skonczmy z tymi racjami kolego,bo wychodzi na to,ze gdzie dwoch Polakow to tam
              trzy racje.Glowny problem polega na tym,ze rozmawiamy o nawigacjach z roznych
              polek i kosztach zakupu.Jezeli kupisz jakies chinskie badziewie w Biedronce lub
              innym skladzie ze smietana za kilkaset zlociszy,to mozna tego oczekiwac co
              piszesz.Natomiast jak wydasz z 5-tysiakow lub wiecej,to masz inny procesor i
              firmowe oprogramowanie i dziala to bez zarzutu,nawet pod siedzeniem.Czyli,jeden
              o mercu,drugi o maluchu.Pozdrawiam i zycze udanych jazd bez plataniny.
              • Gość: gaga Re: Nawigacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.10, 14:39
                Ciekawe, bo akurat chiński sprzęt jest najpopularniejszy wśród użytkowników
                którzy przetestowali sporo "markowych" nawigacji, poczytaj forum "navia"
                przykładowo.Jak glina jest złosliwy, to jest w stanie wlepić mandat za nieumyte
                auto czy cokolwiek innego.W reichu połowa polskich aut poszła by przymusowo do
                recyklingu ze względu na stan techniczny i zagrożenie dla srodowiska.Inne
                realia.W reichu najwazniejsze jest nie mieć przy sobie gotówki w razie spotkania
                z polizai, bo w razie mandatu jak nie zapłacisz to rewiduja i zabierają za
                pokwitowaniem to co masz przy sobie.A potem szukaj sprawiedliwosci, powodzenia.A
                doczepiają się byle czego.
                Najważniejsze w czasie kontroli i tu i tam być człowiekiem dla gliny, bo i on
                chce mieć spokój, hasło HWDP nie ma tu akurat racji bytu.
                • Gość: ADAM Re: Nawigacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.10, 14:55
                  W reichu najwazniejsze jest nie mieć przy sobie gotówki w razie
                  spotkani
                  > a
                  > z polizai, bo w razie mandatu jak nie zapłacisz to rewiduja i
                  zabierają za
                  > pokwitowaniem to co masz przy sobie.A potem szukaj
                  sprawiedliwosci, powodzenia.<<<

Przetłumacz to na język polski??
                  • Gość: gaga Re: Nawigacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.10, 23:16
                    W porządku, a więc: Poruszając się po Niemczech autem, dobrze jest nie mieć przy
                    sobie gotówki, bo w razie spowodowania wykroczenia drogowego Policja Niemiecka
                    jest uprawniona do zabezpieczenia wszelkiej gotówki będącej w posiadaniu
                    kierowcy na poczet mandatu.
                    Czyli wystarczy że masz przy sobie kartę VISA, tym się da zapłacić za paliwo na
                    przykład o ile ktoś ma środki na koncie.
                    • Gość: Do gagi Re: Nawigacja IP: *.versanet.de 01.08.10, 23:48
                      Gaga!Przyznaj sie jakie bierzesz prochy,lub co sznupiesz tak bez bicia,bo
                      pierdzielisz takie brednie,ze az w dzyndlu strzyka.Kurwa,czytam i czytam i nie
                      moge zrozumiec w jakim walisz jezyku,Tutsi,czy tez Bantu?.
                      • Gość: Kierowca Re: Nawigacja IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 02.08.10, 14:41
                        Ja też czytam już któryś raz i ni jak nie mogę pojąć, o co bangla :)))
                        Jak można tak pisać ???!!!
                        • Gość: Do Kierowcy Re: Nawigacja IP: *.versanet.de 02.08.10, 15:13
                          Cos mi sie wydaje Sz.Fitipaldi od palenia gumy,ze Mobruk zbiera pierwsze
                          owoce.Obracam Lapa na wszystkie strony,w dzien i w nocy,probuje rozszyfrowac na
                          lustrzanym odbiciu i efekt nijaki.Kurwa,albo mam juz zwapnienie mozgu,albo ta
                          osoba pochodzi z innej galaktyki i daje nam pierwsze sygnaly o nadchodzacym
                          koncu swiata.Pozdrawiam i zycze jazdy bez zadnych dzwonow.
                          • Gość: wesołek Re: Do debila z niemiec IP: *.adsl.inetia.pl 02.08.10, 15:19
                            masz zwapnienie mózgu. Zaawansowane. A skótki tego są nieodwracalne. Nie musisz
                            tego udowadniać swoimi wypowiedziami
                            • Gość: Do imbecyla wesolk Re: Do debila z niemiec IP: *.versanet.de 02.08.10, 15:31
                              Ty juz kretynie zbolaly teraz udowodniles,ze pod deklem masz kupe gnoju w
                              ostatnim stadium rozkladu.Mnie mozesz cmoknac w lewe jajo,a prawe tylko
                              poogladac.Nawet imbecylu masz problemy z pisownia!Skutki!przez u
                              kreskowane!Zapier.alaj szczunie do szkoly bo zenada na cala Europe i wystawiasz
                              tylko Polakom debilska cenzurke.
                              • Gość: Hejkum Kejkum Re: Do debila z niemiec IP: *.ssp.dialog.net.pl 02.08.10, 18:37
                                Gość portalu: Do imbecyla wesolk napisał(a):

> Zapier.alaj szczunie do szkoly bo zenada na cala Europe i
                                > wystawiasz tylko Polakom debilska cenzurke.

Siedzi akurat u mnie gość z Trutnova i nie może się nadziwić, jakim
                                chamem jest typ, piszący spod ip .de . Opanuj się szczawiu, bo
                                cenzurkę Polakom to ty wystawiasz. Chyba, że jesteś Niemcem, wtedy
                                wszystko jasne i nie mam zastrzeżeń :)

• Gość: Do Hejkum Re: Do debila z niemiec IP: *.versanet.de 02.08.10, 20:11
                                  Posluchaj Hejkum Kejkum co mam Tobie do powiedzenia.Ciebie i reszte drazni,ze
                                  jest pisane z Niemiec (choc to gowno prawda) i widzisz cale zlo
                                  jednostronnie.Pytam Cie oficjalnie,czy ja pierwszy tego gnojka WESOLKA nazwalem
                                  debilem z Polski czy co? Czy Ty tez masz problemy z czytaniem i logicznym
                                  mysleniem?Wiec skojarz te czasy,kto rozpoczal i przy okazji pozdrawiam tego
                                  knedlika co sie slini smierdziel chacharowy,choc ku... nic mu nie zrobilem
                                  ciemniakowi.
                    • Gość: Adam Re: Do gaga IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.10, 18:17
                      To czy nie lepiej już zapłacić ten mandat, jak się zasłużyło i mieć
                      spokój.
                      • Gość: Yarisa Re: Do gaga IP: *.adsl.inetia.pl 02.08.10, 19:31
                        No wlasnie tez o tym pomyslalam...
                        • Gość: gaga Re: Do gaga IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.10, 00:10
                          Musiał bym być głupi jak uzytkownicy tegoż forum aby zapłacić mandat
                          400euro/jeszcze w normie/ bo mozna zabulić i 800euro.A tak to potrzymają w
                          areszcie parę godzin, postraszą i puszczą bo nic innego nie mogą.Jak za pare
                          godzin to niezła oszczędność, mi by sie opłacałao nawet kilka dni
                          odsiadywać.Sory, mam w d.upie lansowany etos gościa z kasą -zastaw się a postaw
                          się, polski honor i inne dyrdymały, raz mam kilka stów na m/c raz kilka tyś,
                          ważne że pracuję,nie stać mnie na robienie prezentów państwu obojetnie jakiemu,
                          mamy unię to jezdze gdzie chcę i mam gdzieś że jestem z gorszej części
                          unii.Naruszyć przepisy nieumyslnie kazdemu sie zdarzy, a szkopy sa wyjątkowo
                          popieprzeni co do tolerancji na to.
                          • Gość: Do gagi Re: Do gaga IP: *.versanet.de 03.08.10, 01:26
                            Jednak widac,ze z Toba jest cos nie tak i dyskusja mija sie z celem.Poczekaj
                            jeszcze troche,a zycie zrewiduje Twoje cwaniactwo i szpanostwo chlopka z
                            zadupia.Nawywijaj jakies numery w Austrii,Wloszech lub Szwajcarii,to malo,ze Ci
                            spuszcza banki jak bedziesz podskakiwal,to jeszcze wrocisz na swoje smieci
                            perpedes lub stopem.A rachuneczek i tak zabulisz jak Jasio Rokita i nie beda sie
                            z Toba pierdo.ili,bo na dniach wchodza odpowiednie przepisy Unijne.Szkoda mi Cie
                            prostaczku z wiesniakowa filozofia.
                            • Gość: gość Re: Do gaga IP: *.adsl.inetia.pl 03.08.10, 06:33
                              Dzięki wszystkim za tak wyczerpujące odpowiedzi na moje pytanie.Chyba coś nie
                              tak zemną bo jakoś dalej nic nie wiem na ten temat.Pozdrawiam!
                              • yarisa_np Re: Do gaga 03.08.10, 20:16
                                hehehehe za to sporo sie dowiedziales co masz robic jak Cie zlapie niemiecka policja..;D

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka