IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.10, 10:49
Co w nim takiego niesamowitego ze mase ludzi ucieka z naszej-klasy na niego?

Obserwuj wątek
    • Gość: ~pq~ Re: Facebook. IP: *.ssp.dialog.net.pl 19.09.10, 10:55
      więcej rozrywki i przede wszystkim mniej komercji
      • Gość: de Re: Facebook. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.10, 11:01
        Nie lepsze sa rozrywki rzeczywiste od wirtualnych?
        • Gość: ~pq~ Re: Facebook. IP: *.ssp.dialog.net.pl 19.09.10, 11:09
          oczywiście że tak ale przeciwstawiłeś tu ze sobą facebooka z nk a nie np. facebooka z wyjściem ze znajomymi
          • Gość: xyz Re: Facebook. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.10, 18:36
            na naszej klasie same wiesniaki siedza !!!
            • Gość: Beata Re: Facebook. IP: *.ssp.dialog.net.pl 19.09.10, 19:10
              No tak.Na facebooku można się poczuć prawdziwym kosmopolitą za to ;)
              • Gość: ss Re: Facebook. IP: *.ssp.dialog.net.pl 19.09.10, 19:52
                Facebook czy nk... jedno to samo, dla ciot zapatrzonych w siebie
      • raiss Re: Facebook. 21.09.10, 02:29
        Ostatnio powstaje sporo profili firm. Fajna sprawa, bo nie dość, że łatwy kontakt (bezpośredni) z przedstawicielem fimy, to na dodatek czasami organizują konkursy. Dla przykładu mam na telefonie aplikację do odtwarzania stacji radiowych przez internet, i na FB gagabox organizuje konkursy, gdzie można wygrać np: słuchawki. A ogromnej konkurencji nie ma;) Innym ciekawym przykładem są firmy komputerowe, które wysyłają hardware do testów na tydzień. Takich przykładów można mnożyć.
    • Gość: Brat Re: Facebook. IP: *.walbrzych.vectranet.pl 19.09.10, 22:36
      Ludzie są z natury próżni i nie przepuszczą żadnej okazji aby się pochwalić swoimi sukcesami. Nie ważne co to za portal byle był popularny i zdjęcia można by tam było wstawiać.
      • Gość: Plan Re: Facebook. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.10, 08:32
        Facebook jest popularny bo:

mozna tam wstawiac wiecej zdjec niz na nk

jest bardziej popularny

sa quizy ktore oczywiscie sa bardzo popularne, bo sluza zeby sie "pokazac"- ludzie lubia jak wszystko wokol nich sie kreci

sa gry ( ludzie sa od nich uzaleznieni)

i wiele innych "atrakcji"

Dziwi mnie ze ludzie zyja takim zycioem, nie potrafia tak po prostu byc ze soba, wyjsc na spacer, zachwycic sie widokiem gór, tylko co ich urzeka to wirtualna rzeczywistosc ktora jest czesto podkoloryzowana, znieksztalcona..
        • Gość: nwu Re: Facebook. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.10, 09:02
          Do tego Facebook to taka nasza klasa dla "elit". Slabiacy maja konta na nk, natomiast ludzie trendy cool n' jazzy naleza do wyzszych sfer i rejestruja sie na facebooku. Facebook jest jak Starbucks dla polakow - na zachodzie normalka, dla nas nie wiadomo jak wyszukany i wyrafinowany lokal dla "elit".

Pamietajcie, ze posiadanie konta na Enka jest slabe, a na facebooku od razu skacze respekt na internetowej dzielnicy o +25 punktow.
          • Gość: gop Re: Facebook. IP: *.walbrzych.vectranet.pl 20.09.10, 10:23
            co ty piszesz facebook dla elit? hehehe
            różnica między nk jest taka żę fb jest globalną siecią społeczną,
            a niestety nk próbuje tylko nieudolnie naśladować fecebooka!
            • Gość: Napa Re: Facebook. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.10, 10:35
              I FB i NK jest dla spolecznosci ktora nie wie co ma zrobic z czasem wolnym, dla wscibskich ludzi, dla chwalipiet. Normalny czlowiek spotyka sie ze znajomymi w Szczawnie Pod wieza albo innym fajnym lokalu, tudziez w domu.
              • totar Re: Facebook. 28.09.10, 20:57
                Facebook staje się powoli równie ważną wizytówką wirtualną jak strona internetowe. Poza tym jaka firma zrezygnowałaby z pokazania się w miejscu, w którym istnieje tylu potencjalnych klientów? Do tego to też świetna forma kontaktu z obecnymi klientami. Wczoraj np. miałem jeden problem z aplikacją na telefon więc wykorzystałem Facebooka jako pomoc techniczną. Odpowiedź pojawiła się po chwili, mimo że był to wieczór. A kontakt e-mailowy z działem technicznym zazwyczaj trwa i trwa... o ile jeszcze ma się na tyle dużo szczęścia, że problem uda się rozwiązać za jednym zamachem.
                • krolowa.mieczy Re: Facebook. 28.09.10, 22:26
                  może i racja.
                  z tym, że na facebooku nic nie ma za darmo. jak nie dziś, to pojutrze dostać można czkawki ;)
                  • totar Re: Facebook. 29.09.10, 13:04
                    Czy ja wiem czy nic nie ma za darmo? Wydaje mi się, że w dużym stopniu zależy od tego ile informacji udostępniasz i jak bardzo "chwalisz" się swoją osobą. Wydaje mi się, że przy rozsądnym i świadomym wykorzystywaniu FB wcale nie jest bardziej niebezpieczny niż reszta elementów Internetu.
                    • raiss Re: Facebook. 22.10.10, 23:08
                      Jeżeli ktoś dorósł do korzystania z internetu to nie ma problemu z korzystaniem z FB ;) I rzeczywiście często można znaleźć konta firm i się z nimi kontaktować. Chociaż ja ostatnio coraz częściej wyszukuję stron stacji radiowych :) Można ciekawe rzeczy znaleźć
                      • Gość: pracodawca Re: Facebook. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.10, 12:13
                        Mi facebook nie przypadl do gustu. Wole twittera.
                        • totar Re: Facebook. 08.11.10, 15:18
                          Twitter ma zupełnie inny charakter. Wydaje mi się, że można go traktować bardziej jako blog niż portal społecznościowy. Zauważyłem zresztą, że na FB coraz częściej różne firmy organizują konkursy, akcje, quizy itd. Przykładowo na profilu Gagabox co parę dni pojawia się pytanie konkursowe. Osoba, która jako pierwsza odpowie wygrywa gadżet - podpórkę pod telefon. Ale FB umożliwia również bardziej zaawansowane bajery. Można umieszczać na swoim profilu specjalne aplikacje konkursowe. Coś takiego miało np. Radio ZET.
    • krolowa.mieczy Re: Facebook. 20.09.10, 13:45
      Broń obosieczna. Co ja tam będę sie rozwodzić jak socjologowie opisali już pęd do podgladactwa i egocentryzmu ;)
      Podobno jak cie nie ma na facebooku to nie istniejesz i w takim razie ja nie istnieję :D
      A to dlatego, zeby żaden wścibski pracodawca ani bankowiec ani jakikolwiek netowy "szpieg" nie zagladał mi do mojego życia kiedy mu się spodoba.
      (czy wiecie, że banki odmawiają kredytów tym, którzy deklarują zgodnie z prawdą we wnioskach ze nie maja dzieci albo auta a na fb lub nk wiszą fotki choćby z siostrzeńcem lub z bratem i jego autem? albo normalnym "kanałem" zbioru info niejawnych jest fb, nk i goldenline?)
      • Gość: tnbd Re: Facebook. IP: *.ssp.dialog.net.pl 21.09.10, 10:45
        Ja nie miałem i nie mam NK , FB mam i to nie dlatego, że chcę być trendy. Mam 2 fotki i to wszystko. FB służy mi jak skrzynka meilowa lub komunikator + wyszukiwarka nowych albumów ulubionych zespołów i wykonawców. A co do wścibskości np. pracodawcy, to można tak zablokować konto, ze nikt z nieznajomych nic nie zobaczy wiec nie wiem czego się obawiasz. Pozdrawiam.
        • Gość: 277 Re: Facebook. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.10, 14:49
          nie mam konta na facebookiu jestem nietrendy?
          • Gość: eh Re: Facebook. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.09.10, 09:45
            Zdecydowanie !
        • krolowa.mieczy Re: Facebook. 28.09.10, 22:24
          nieważne.
          mimo wszystko NIE mam zamiaru się otwierać się przed światem ;P
    • Gość: Skywalker Re: Facebook. IP: *.centertel.pl 24.10.10, 21:01
      Przez to, że tyle osób z nk na niego ucieka, przestaje być taki niesamowity.
    • Gość: kiki Re: Facebook. IP: *.walbrzych.vectranet.pl 08.11.10, 17:20
      Całe jajo FB polega na jego "globalności". Łączy wszystkich nie tylko Polaków.

Dla mnie komunikacja przez FB czy NK ze znajomymi z własnego lokalnego bagienka jest śmieszne :). Rozumiem ze znajomymi sprzed lat, czy ludźmi rozsianymi po świecie.

Uważam więc, że FB jest bardziej uniwersalny dla prawdziwych neciarzy, którzy utrzymują szerokie kontakty.

Pamiętam, jak całe wieki temu, zanim komuś nawet nie śniło się jeszcze GG - jaką furorę robił protoplasta GG czyli izraelski ICQ. Gdy popularne stało się lokalnie GG, ja nie zmieniłem przyzwyczajeń i nadal (oprócz GG, jabbera, tlena i innych :) używam właśnie ICQ. Dlaczego? To proste. Spróbuj porozmawiać z Holendrem, Rosjaninem czy Hiszpanem i namówić go na instalacje GG :). Dlatego używam ICQ (którego używa świat - nie tylko PL).

I tak jest z FB. Jest szersze.

Zresztą jak to ktoś już powiedział. Dziś nie wypada już nie być :).

Przed marketem słyszę rozmowę - "ok - nie mam czasu - lecę - prześlę Ci to"
      - jaki masz mail?
      - no... pisz
      - dobra - nie mam czasu - nie będę notować
      - a masz konto na FB?
      - no mam
      - ok - znajdę Cię - nara

Tak to dziś wygląda :)
      Nie ważne więc czy będzie to NK, FB czy jego następcy.
      Nikt nas nie pyta czy chcieliśmy samochody, komórki i pralki automatyczne.
      Zostaliśmy na nie skazani.

Czy się to komuś podoba czy nie (obecnie) za lat kilka nie da się nie używać tego typu "ułatwień".

Zupełnie inna sprawa, że to generuje pokolenie komputerowych szympansów, które pozbawione dostępu do NK czy FB są zagubione we mgle (bo "tym się robi wszystko") a zwykły poczciwy, stary neciarz, który łapie co to ICQ, IRC czy FTP - uchodzi za "informatyka" :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka