Dodaj do ulubionych

Jedlina Zdrój

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.10, 21:22
Czy ktoś coś wie więcej na temat www.jedlinazdroj.com.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=729:przebudowa-ul-partyzantow&catid=32:fundusze-ue-2007-2013&Itemid=70 Wg mnie to nie jest przebudowa tylko odgałęzienie od Partyzantów w stronę tartaku równolegle do Barbary. W jakim celu ??? obie drogi prowadzą na tartak i nijak nie pasują do napisu na tablicy o dojazdach do miejsc ciekawych turystycznie. Barbary miała kiedyś przedłużenie polami do Zamkowej ale teraz przegradza ja tartak a ten nowy odcinek Partyzantów wypada w tym samym miejscu. (poza tym dojazd do pałacu zapewnia właśnie doskonale Zamkowa)Biegnie zaraz za płotami ogródków posesji znajdujących się przy Barbary a z drugiej strony ma las.
Obserwuj wątek
    • Gość: G1 Re: Jedlina Zdrój IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.10.10, 09:14
      Fajny pomysł. To zapewne pierwszy krok do szlaku pieszo -jezdnego do Pałacu.(a i odciąży komunikację na wąskiej drodze Barbary).Przy lesie jest jeszcze dużo miejsca na dalszą trasę.
    • Gość: sss Re: Jedlina Zdrój IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.10, 13:16
      Ten odcinek moze doskonale tworzyc siec drog rowerowych,odciazac glowna droge przelotowa,byc szlakiem turystycznym itp. A miedzy tartakiem a lasem jest jeszcze sporo miejsca na droge
      • Gość: ccc Re: Jedlina Zdrój IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.10, 19:41
        Ale ta droga nie leci między lasem a tartakiem tylko przy tartaku wraca na Barbary i koniec można sobie w kółko pojeździć
        • Gość: Yogi Re: Jedlina Zdrój IP: *.adsl.inetia.pl 21.10.10, 12:33
          Masz rację o ile droga skończy się przy tartaku. Mam nadzieję, że droga będzie prowadziła do Pałacu tj. będzie się łączyć z ul. Zamkową obok zbiornika pożarowego.
          Kiedyś pisałem, że do lat 60 była w Jedlinie świetna droga widokowa wychodziła od ronda, dalej wzdłuż ogrodzenia kościoła, obok obecnych garaży, przez strumyk, łukiem pod górę w kierunku domu Stawinogi. Mam pocztówki w tej drogi z pięknym widokiem na miasto. Odbudowa tej drogi to byłby świetny pomysł - zarówno piesi, rowerzyści jak i kierowcy mieli by powód do zadowolenia!!!
    • Gość: gość Re: Jedlina Zdrój IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.10, 15:19
      przebudowuje się drogi co niektóre powstały w polu a nie którzy mieszkańcy dojazdu do domu nie maja, tak działają radni w Jedlinie Zdroju POZDRAWIAM
      • Gość: obserwator Re: Jedlina Zdrój IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.10.10, 10:02
        toś chyba ślepy,że nie widzisz ile w Jedlinie się wyremontowało dróg (a dojazd do posesji to nie droga publiczna) ; o ile mi wiadomo miasto wygrało konkurs na remont dróg jako dojazd do atrakcji turystycznych(np na potęgę będą remontowane drogi w nowym suliszowie) ale jest taki temat jak inicjatywa obywatelska (jak włożysz swój wkład to na pewno dogadasz się z gminą) i nie ma środków z zewnątrz żeby połatać 100% dojazdów w Jedlinie i w Polsce(przeczytaj uważnie tablice lub biuletynik o drogach który się ukazał
        • Gość: Yogi Re: Jedlina Zdrój IP: *.adsl.inetia.pl 22.10.10, 16:37
          To dobrze, że w Jedlinie remontuje się drogi, a w Wałbrzychu lub Głuszyce w tym zakresie nic nie robią. Jednak radnu powinni rozważyć, jakie drogi są mieszkańcom i turystom potrzebne oraz ile będzie kosztowało utrzymanie dróg (latem i zimą) prowadzących do pojedyńczych posesji. Uważam, że bardzo potrzebna byłaby droga o której wczoraj pisałem (zarówno dla turystów jak i mieszkańców) zamiast nieucząszczanej drogi na boisko piłkarskie (chyba że na dojazd do ogródka) czy równoległej ulicy do Barbary (chyba że dla jednej lub dwóch rodzin tam mieszkających).
          Co o tym sądzicie?
          • Gość: ekspert Re: Jedlina Zdrój IP: *.adsl.inetia.pl 22.10.10, 18:45
            co ty się czepiasz fajnych pomysłów, 99% dróg do końca2011 będzie wyremontowane(patrz biuletyn) ;a po za tym konkurs unijny precyzyjnie określa kryteria, nie dają pieniądze bo się chce lub ma się potrzeby, trzeba mieć dobry pomysł, napisać właściwy projekt i wygrać z większością(o ile pamiętam na drogi dostało dofinansowanie 32 samorządy na 210 w woj dolnośląskim)
            • Gość: Yogi Re: Jedlina Zdrój IP: *.adsl.inetia.pl 23.10.10, 10:46
              Ja się nie czepiam, podkreślam że popieram remonty dróg w Jedlinie, ale podpowiadam, aby w przyszłości rozważyć odnowienie drogi/ulicy od ronda do Stawinogi - wg mnie to rewelacja dla turystów i mieszkańców. Proszę włodarzy miasta o przeanalizowanie tego zagadnienia!
      • Gość: lijek Re: Jedlina Zdrój IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 11.11.10, 11:55
        właśnie
    • Gość: Jolka Re: Jedlina Zdrój IP: *.adsl.inetia.pl 27.10.10, 19:14
      Widziałam tą drogę i całkowicie się z Tobą zgadzam! Jest to kolejna droga do tartaku i nie prowadzi do żadnego domu! Nie mam pojęcia po co i dla kogo droga ta została zbudowana - niech ktoś mi odpowie na to pytanie!!!
      • Gość: spacerowicz Re: Jedlina Zdrój IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.10, 12:25
        A najlepsze jest to,że nie do tartaku bo gość zbudował sobie na własny koszt most i ma teraz łącznik do Kłodzkiej a tym samym wjazd bez problemów dla ciężarówek i od Barbary nikt już tam nie jeździ od roku. Nawet zastawił dechami ten wjazd.
      • Gość: Jolka Re: Jedlina Zdrój IP: *.adsl.inetia.pl 29.10.10, 10:38
        Ponawiam pytanie - dla kogo ta droga została zbudowana ???
        • kolecwoku Re: Jedlina Zdrój 29.10.10, 17:30
          orpel zbudował tą drogę,aby bardziej zadłużyć miasto,które jest na 4 miejscu w polsce,pod względem zadłużenia...-pieniądze wywalone w błoto....-ta droga nikomu nie była potrzebna...
          • Gość: ekspert Re: Jedlina Zdrój IP: *.adsl.inetia.pl 29.10.10, 19:12
            kolec tyś już chyba nie SLDowiec a doradca Balcerowica; na wszystkim się znasz ;nie ośmieszaj się ; Jedlina należy do czołówki najlepiej rozwijających się gmin w Polsce(zródło -Wspólnota Pismo Samorządu Terytorialnego nr 43 -23.10.2010r) a ty wykonujesz prymitywne zleconko (ciekawe czy znowu będziesz w komisji wyborczej)
            • kolecwoku Re: Jedlina Zdrój 29.10.10, 19:33
              tego,czy jest w czołówce najlepiej rozwijających się miast,-nie wiem,a źródło jest tak mdłe i głupawe,że żal....-a jeśli nawet,to co to ma wspólnego,z długami miasta,które jest na skraju bankructwa....rozwijać miasto za pożyczane pieniądze,które mieszkańcy będą musieli oddać,też mi bohaterstwo....-napisz coś o tych długach.......- a w komisji będę...
              • Gość: ekspert Re: Jedlina Zdrój IP: *.adsl.inetia.pl 29.10.10, 20:28
                twoje Sld powinno zlecić ci kurs ekonomii socjalizmu dla aktywisów(stara dobra szkoła), i musisz bardzo tego miasta nie lubić -a prof. Paweł Swianiewicz autor rankingu- miasto sukcesu ekonomicznego- to dla ciebie pryszcz bo zachęca także by taka gmina jak Jedlina "opowiadała o swoim sukcesie" ;właściwie to bym ci nie odpowiadał ,ale wiem że twoje szkalowanie czytają twoi mocodawcy,którzy też są przedsiębiorcami i dobrze wiedzą że bez inwestycji nie ma zleceń,miejsc pracy i przyszłości a kredytowanie ,prefinansowanie ,konsolidowanie to pojęcia nie z twojej bajki ,a fakty najnowsze mówią że Jedlina to nie tylko gmina która najlepiej pozyskuje środki UE ale należy do gmin która to robi najlepiej w kryteriach ekonomicznych
          • Gość: kkk Re: Jedlina Zdrój IP: *.adsl.inetia.pl 29.10.10, 19:34
            a spłaciłeś swoje długi? ktoś cię za kłamstwa pociągnie do odpowiedzialności
    • Gość: and Re: Jedlina Zdrój IP: *.ssp.dialog.net.pl 30.10.10, 10:13
      pikne miejsce
    • Gość: Jolka Ciekawski ma racje IP: *.adsl.inetia.pl 30.10.10, 21:29
      zadając pytanie - po co i dla kogo jest ta droga?
      Sama też jestem tego ciekawa.
      Nie krytykuję rządzących, dostrzegam, że w Jedlinie jest dużo udanych inwestycji - jednak niech ktoś mi wytłumaczy - najlepiej z ludzi Orpla - po co i dla kogo omawiana droga została wybudowana? Byłam tam osobiście - tam nie ma nawet jednej posesji!
      Za wg mnie to pomysł odbudowania drogi widokowo-rowerowo-komunikacyjnej od ronda do do Stawinogi to świetna propozycja - również proszę ludzi Orpla o ocenę tego wniosku.
      • Gość: Gość Re: Ciekawski ma racje IP: 178.235.48.* 31.10.10, 15:28
        Nie czepiajcie sie swoich władz Wasz wice startuje w Szczawnie na burmistrza i w swojej reklamówce chwali się Jedlina i stawia ją za przykład wspaniale rozwijającego się kurortu w końcu w nim jeszcze zarządza.Podejrzewam,że Wy jako mieszkańcy cos żle widzicie i siejecie ferment.JAk wygra wybory w Szczawnie to i pewnie u nas zrobi kurort o jakim nawet nam się nie śniło pewnie drugą Jedlinę.
        • Gość: Jolka Post dotyczy wykonania ul. Partyzantów IP: *.adsl.inetia.pl 31.10.10, 15:51
          w Jedlinie, a nie krytyki czy reklamy władz Jedliny. Ponownie więc pytam, po co i dla kogo ulica ta została wykonana - i proszę o odpowiedzi na to konkretne pytanie!
          • Gość: ewka Re: Post dotyczy wykonania ul. Partyzantów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.10, 19:52
            Oj, czy ty Jolka to czasem Beata nie masz na imię?
            • Gość: Jolka Re: Post dotyczy wykonania ul. Partyzantów IP: *.adsl.inetia.pl 31.10.10, 22:31
              Ewka - czy ty czasem potrafisz odpowiedzieć na ww. pytanie?
              • Gość: gosc Re: Post dotyczy wykonania ul. Partyzantów IP: 178.235.48.* 01.11.10, 10:48
                Jolka zapytaj o to wladze w koncu konkretne osoby ,a nie ludzi na forum .
              • Gość: ewka Re: Post dotyczy wykonania ul. Partyzantów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.10, 20:50
                Wydaje mi się, że wystarczy czytać ze zrozumieniem różnorakie wiadomości. Odpowiedź masz na stronie UM Jedlina Zdrój.
                "W ramach projektu „Budowa i modernizacja dróg dojazdowych do miejsc atrakcyjnych turystycznie w Jedlinie-Zdroju” można wydzielić dwa obszary, na których będą realizowane inwestycje drogowe. Obszar pierwszy to realizacja zadań, które poprawią dostępność do obiektów i atrakcji turystycznych o znaczeniu regionalnym: centrum uzdrowiska, pijalnia wód mineralnych, całoroczny tor saneczkowy, wyciąg narciarski, Park Zdrojowy i Park Południowy, kort tenisowy, zalew, ośrodek sportowo-rekreacyjny (boiska, bullodrom itp.). Poprawi się też dostępność do istniejących i budowanych obiektów pensjonatowych oraz hotelowo-gastronomicznych. Obszar drugi to zadania, których realizacja poprawi dostępność od stacji PKP do wyżej wymienionych atrakcji turystycznych poprzez drogę wojewódzką i powiatową, a także do odrestaurowywanego, lecz udostępnionego już dla turystów Pałacu Jedlinka."
                • Gość: Jolka Ewka, napisz mi czy byłaś na tej drodze IP: *.adsl.inetia.pl 02.11.10, 08:19
                  skoro twierdzisz, że można nią dojść do Pałacu? Ta droga prowadzi do tartaku, podobnie jek dwie inne! Tartak to nie Pałac ani żadna turystyczna atrakcja!
                  • Gość: kk Re: Ewka, napisz mi czy byłaś na tej drodze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.10, 12:03
                    Jolka,spokojnie tam mozna wybudowac lacznik do Zamkowej.Miedzy tartakiem a lasem jest jeszcze sporo miejsca...i to by bylo najwlasciwsze rozwiazanie,jak kiedys,kiedy tam droga byla..
                    • Gość: awi Re: Ewka, napisz mi czy byłaś na tej drodze IP: *.adsl.inetia.pl 02.11.10, 15:51
                      Wczoraj poszłam tą drogą. Chciałam dojść do Pałacu. Niestety okazało się to niemożliwe, gdyż droga prowadzi tylko do tartaku. Pozdr.
                      • Gość: spacerowicz Re: Ewka, napisz mi czy byłaś na tej drodze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.10, 20:52
                        Stary łącznik Barbary z Zamkową prowadził środkiem tartaku.
                        Chyba, że go likwidują ale nie sądzę.
                        Zaś droga gdyby miała iść przy lesie to raczej by nie skręcała przed lasem na powrót do Barbary
                        • Gość: Jolka Re: Ewka, napisz mi czy byłaś na tej drodze IP: *.adsl.inetia.pl 03.11.10, 18:04
                          Jeśli ta droga zostanie przedłużona i doprowadzi do pałacu, wtedy jej budowa będzie miała sens. Obecnie jest to droga prowadząca do tartaku, więc sens jej budowy jest żaden. Jeszcze większym problemem będzie zwrot pieniędzy z dotacji UE, chyba że Ewka wykaże, że droga prowadzi do atrakcyjnego turystycznie tartaku :)
                          • kolecwoku Re: Ewka, napisz mi czy byłaś na tej drodze 04.11.10, 07:58
                            kiedyś al czynu społecznego zrobiono tylko ok 100m za przekaźnik...-a miała być połączona z ul kłodzką...-komu potrzebna nie skończona droga ??...-pieniądze wywalone w błoto...
    • Gość: ? Re: Jedlina Zdrój IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 04.11.10, 21:50
      ?
      • Gość: gość Re: Jedlina Zdrój IP: *.adsl.inetia.pl 06.11.10, 11:36
        Co na to włodarze miasta?
        • kolecwoku Re: Jedlina Zdrój 06.11.10, 11:51
          władze miasta za trudnych tematów nie poruszają....-zrobili drogę do nikąd,i cisza ma być...
          • Gość: m. ul.Barbary Re: Jedlina Zdrój IP: *.adsl.inetia.pl 07.11.10, 10:13
            Bardzo się dziwię tym niektórym tekstom. Ta ulica to od dwóch lat zobowiązanie władz w stosunku do nas mieszkańców. Powiedziano nam jak gmina zdobędzie środki z zewnątrz to rozwiąże problem komunikacji na bardzo wąskiej drodze na końcu której jest dość duży zakład drzewny. I słowa dotrzymano pomimo mostku który ma zakład droga jest bardzo potrzebna(szczególnie zimą) aby był kompromis w tym terenie pomiędzy funkcją mieszkalną a zakładem dającym podatki i miejsca pracy i funkcją turystyczną. Ta nowa ulica to także szansa dla powstania nowych działek budowlanych i na pewno ważny krok do wytyczenia trasy turystycznej do Pałacu(a i fajne miejsce do spacerowania pod lasem) . A kolec-ćwok wiadomo działa na zlecenie sld (co dziwne bo jego Rysiu wykonywał remont -pewnie z wielkim obrzydzeniem to robił i zatrudniał syna kolca) wcześniej bezpardonowo opluwał remont ul.Piastowskiej, boiska piłkarskiego -ekspert od wszystkiego ,szczególnie przy piwie
            • Gość: Spacerowicz Re: Jedlina Zdrój IP: *.adsl.inetia.pl 07.11.10, 14:02
              Spacerowałem tą drogą i nie widziałem tam żadnego przechodnia jak tez samochodu. Nie widziałem też nawet śladów opon co wskazuje, że z drogi nikt nie korzysta. Przy drodze leżą kawałki asfaltu i betonu co oznacza, że droga nie jest ukończona albo źle ukończona. Mój poprzednik pisze, że droga rozwiąże problem mieszkańców - to nieprawda bo kilka domów przy ul. Barbary ma juz jedną drogę asfaltową na której nie ma dużego ruchu. Tartak również na odrębną drogę. Dotacja z unii jest przeznaczona na dojazd do miejsc atrakcyjnych turystycznie - tym bardziej tłumaczenie o rozwiązaniu ruchu dla mieszkańców jest niepoważne. Moim zdaniem pieniądze wyrzucone w błoto!!!
              Jest to poważny błąd rządzących miastem, ale sprawiedliwość wymaga dodać, że to dzięki nim powstały inne trafione inwestycje.
              • Gość: m. ul.Barbary Re: Jedlina Zdrój IP: *.adsl.inetia.pl 07.11.10, 19:07
                spacerowałeś drogą nie zakończoną, szkoda że tak podchodzisz do naszych problemów, tutaj mieszka ponad 10 rodzin i my wiemy jak duże były uciążliwości, ta inwestycja to rozwiązanie ważnego dla nas problemu i dla twojego spacerowania będzie lepiej, ty pewnie masz już wyremontowaną drogę i przyłączasz się do tzw społecznych wszystkowiedzących inspektorów, powtarzam to było także zobowiązanie wobec nas
                • Gość: Spacerowicz Re: Jedlina Zdrój IP: *.adsl.inetia.pl 07.11.10, 19:39
                  Jedna droga dla ponad 10 rodzin nie wystarcza, dlatego dobry gospodarz za pieniądze z programu unii przeznaczonego na inny cel (dojadz do miejsc atrakcyjnych turystycznie) buduje kolejną drogę - niech ten argument gospodaż podniesie podczas kontroli wykorzystania pieniędzy unijnych która niewątpliwie będzie miała miejsce, a gwarantuję, że kontrolujący posika się ze śmiechu.
                  • Gość: m. ul.Barbary Re: Jedlina Zdrój IP: *.adsl.inetia.pl 07.11.10, 20:26
                    widać że nie chcesz czytać ze zrozumieniem, bardzo ci zależy żeby się coś nie udało ,w trakcie roboty już wiesz swoje., boisko też budowali dwa lata i byli tacy co widzieli same zło, wyluzuj i poczekaj aż temat będzie skończony, chyba że nie jesteś z z Jedliny i tak naprawdę nam zazdrościsz.
                    • Gość: ekspert Re: Jedlina Zdrój IP: *.centertel.pl 07.11.10, 21:17
                      Mieszkaniec daj spokój- to tylko wybory. Kilka lat temu Jedlina wybudowała boiska, kort,tor saneczkowy,pijalnie w ramach tzw.Uzdrowiskowego Szlaku Spacerowego -najlepszy projekt turystyczny na Dolnym Śląsku (boisko -szlak spacerowy?) Aby dostać pieniądze unijne to nie tylko trzeba mieć potrzeby ale dobry pomysł ,projekt -który wygra z innymi. Jeżeli w strategii dojazdów turystycznych poprawia się warunki dla mieszkańców (nawet jednego) to dla zdecydowanej większości to dobrze. Spacerowicza (pewnie doświadczonego w zdobywaniu śr unijnych)muszę zmartwić, że Jedlina znowu najlepsza w tegorocznym konkursie tzw. schetynówek (strona Urzędu Wojewódzkiego) i kolejne drogi będą robione -można się pochlastać
                      • Gość: Spacerowicz Do eksperta IP: *.adsl.inetia.pl 08.11.10, 17:51
                        Cieszę się, że Jedlina będzie remontowała kolejne ulice, nie jestem politykiem jak tez polityką się nie interesują. Mam jednak nadzieję, że w remoncie kolejnych ulic będzie większy sens jak w zrobieniu kolejnej, bo trzeciej już drogi do tartaku. Jeśli tam nie byłeś to zapraszam - napisz mi czy można dotrzeć tą drogą do Pałacu! Nie krytykuję władz, lecz apeluję o logikę. Nie ma sensu wyrzucać pieniędzy w błoto tym bardziej, że gmina ma 7 mln długu a dofinansowanie z UE to 50% !
                        • Gość: m. ul.Barbary Re: Do eksperta IP: *.adsl.inetia.pl 08.11.10, 21:04
                          ciekawe co powiesz jak zobaczysz drogę do pałacu (ciągle pleciesz swoje i nie chcesz zrozumieć kilku kontekstów) a na razie to nie chodz po placu budowy
                        • Gość: ekspert Re: Do eksperta IP: *.centertel.pl 08.11.10, 22:19
                          Jak nie jesteś politykiem to więcej cierpliwości. Ta droga to na pewno początek drogi do pałacu. Druga sprawa 7mil to dużo czy mało? -to niecały 1 km budowy drogi krajowej. Chciałbyś mieszkać w skansenie? Nie zauważyłeś jak miasto mocno się zmieniło? Jedlina jak mało kto wykorzystała szanse UE(ostatni ranking Uniwersytetu Warszawskiego -gmina sukcesu ekonomicznego-24 miejsce w Polsce !-to na prawdę coś znaczy -Wspólnota nr 43) I nie przesadzaj z długiem kilka bardzo poważnych instytucji to pilnuje, nawet do granic zadłużenia nie wlicza się kredytów przy inwestycjach unijnych. Jedlinie do maksymalnych limitów jeszcze daleko. teraz są dotacje jutro raczej ich nie będzie. Problem polskiego zadłużenia na pewno nie leży w gminach. Jeżeli też nie jesteś ekonomistą to nie mów chociaż podwórkową propagandą. Tak jak to miasto poszło do przodu to aż miło patrzeć. A jak masz jakiś mądry plan do zrealizowania to pogadaj z burmistrzem( chyba wolno:)) ,przekonaj większość -a nie uprawiaj krytykanctwa na poziomie jakiegoś tam kolca w trakcie realizacji inwestycji. Proces inwestycyjny od pomysłu do realizacji ze znalezieniem ścieżek finansowania to 2-3 lata. Oby Jedlina dalej szła tą drogą a będzie prawdziwym kurortem czyli będzie więcej miejsc pracy, będzie miastem bogatym itd....(mam trochę teraz czasu -to jeszcze tak mogę:))
                          • Gość: do mieszkańca Re: Do eksperta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.10, 14:10
                            Dobrze, że się robi w gminie ale ta droga jest bez sensu.
                            W szczerość słów mieszkańca ul. Barbary śmiem wątpić.
                            Mieszka tam 10 rodzin wjazd na tartak zastawiony i wjeżdża się teraz od Kłodzkiej więc ruch minimalny tzw. lokalny i mieszkańcy cieszą się że teraz będzie można im jeździć za domem/ogródkiem, gdzie wypoczywają po pracy.(wcześniej mieli tylko cichy las za domem teraz drogę)
                            Będą zadowoleni z nowych działek budowlanych i dodatkowego sąsiedztwa oraz większego ruchu przed ich domami.
                            Zaraz napisze jeszcze ktoś pewnie,że dobrze by zbudowali tam bloki bo mieszkanie w domku w dość cichym (pomijając tartak) zakątku Jedliny im przeszkadza.
                            • Gość: m. ul.Barbary Re: Do eksperta IP: *.adsl.inetia.pl 09.11.10, 21:33
                              społeczny inspektorze - bredzisz i tyle, nasza ulica to nie twoje poletko, zobaczymy co powiecie wieczni malkontenci za jakiś czas
                              • kolecwoku Re: Do eksperta 10.11.10, 03:29
                                gościu espercie...-napiszę ci tak...-brawo orpel,brawo rada...-inwestycja super...-drogi do pałacu nie będzie,bo jest to teren lasów państwowych....i prowadzenie dalszej drogi,jest niemożliwe,tak,jak PKP nie zgodziło się na zagospodarowanie skarpy kolejowej nad stadionem na trybuny,i nie da się tego przeskoczyć....-co do drogi na partyzantów....-zainteresowanych odsyłam do urzędu miasta o koszt inwestycji udział własny gminy [duże pieniądze],i sens inwestycji....- coś wam powiem moi wrogowie...- nie pan orpel mi jest wrogiem....-tylko ci doradcy....typu p słoniewski,walczący nie o mieszkańców,tylko o swoje i dzieci interesy....,-p malecha,,która swego czasu,jak był bum na SLD startowała z ich list.a później dziwnym trafem,po jej przejściu do ekipy orpla....jak SLD padło na twarz córka nagle została zatrudniona w urzędzie miasta...-może nie ???
                                • kolecwoku Re: Do eksperta 10.11.10, 03:43
                                  był czas SLD,i wtedy panie nauczycielki- pani drapich,malecha,i p słoniewski,na zebraniach SLD pełną gębą,krytykowali wszystko,co było pomysłem orpla....-a później szybciutko odeszli do orpla....-zobaczcie.....-pomyślcie....- co zrobił pan radny słoniewski dla przeciętnego mieszkańca ??
                                  • kolecwoku Re: Do eksperta 10.11.10, 04:27
                                    ludzie,pomyślcie !! -co zrobił pan wysocki dla pani,pana ??....pani malecha ??...-co zrobiła dla pani,pana ??...pan marek ilczuk...-co zrobił ?.-żeby mieszkańcowi żyło się lepiej ??...pan guzik ??- to są ludzie,którzy na sesjach rady miasta , byli zawsze za......- nigdy przeciw ....
                                    • Gość: Emilek Re: Do eksperta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.10, 09:02
                                      Dzięki kolecwoku, już wiem że dobry radny to taki, który jest zawsze przeciw. Chociaż pamiętam czasy w Jedlinie gdy radni byli zawsze przeciw i skończyło się to komisarzem . Dziś są za (mam nadzieję, że wiesz co piszesz bo na pewno chodzisz na obrady komisji i sesje) i przy „okazji” powstały boiska, place zabaw, tor saneczkowy, pijalnia, nowe drogi, obcy inwestują w parki, hotele. Ale niestety( dla ciebie), nie ma afer, w gazetach nie piszą źle o naszym mieście.
                                      A tak przy okazji próbujesz dyskredytować radnych swojego okręgu, a nic nie piszesz, że z listy SLD w tym okręgu będzie startował twój syn Arek. Jak by został radnym to na pewno będzie zawsze przeciw. Brrr.
                            • Gość: Spacerowicz Re: Do eksperta IP: *.adsl.inetia.pl 10.11.10, 09:00
                              Mój przedmówca ma 100% rację pisząc, że droga jest bez sensu! Nie wierzę też, że mieszkańcy są z tego powodu zadowoleni, że potrzeba im nowych działek budowlanych i dodatkowego sąsiedztwa - jeśli się mylę to kto z rzeczywistych mieszkańców ul. Barbary (a nie ludzi Orpla podszywających się pod nich) tak uważa? Jestem przekonany, że dalsza droga do pałacu nigdy nie powstanie a pieniądze gminy i UE zostały wyrzucone w błoto! Podkreślam, że w Jedlinie jest wiele udanych inwestycji, ale ta jest kompletnym nieporozumieniem!
                              • Gość: ewka kolcu jeden przebiegły IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.10, 18:26
                                Cały wątek to zbędna dyskusja. Wiedząc kto tu się najbardziej udziela i jest zawsze "przeciw" można przypuszczać, iz jest to darmowa kampania wyborcza SLD. Zabawne....Tak więc dajmy sobie spokój i nie dajmy się podpuszczać!!!!
                                • Gość: ? Re: kolcu jeden przebiegły IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.10, 19:33
                                  A co to za szachowe posunięcia robi Piotr Kruczkowski w stosunku do Jedliny Zdrój ?
                                  • Gość: chyba obiektywny Re: kolcu jeden przebiegły IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.10, 13:31
                                    Wszyscy się nakręcacie krytyką albo pochwałami Orpla.
                                    Nie o to chodzi.
                                    Fajnie,że się dzieje w mieście i Głuszyca może nam tylko zazdrościć ale tak jak nie bądźmy tylko krytykantami tak też nie wychwalajmy jak coś jest do bani.
                                    Inwestycja w ulicę Partyzantów w takim kształcie jak obecnie jest po prostu do kitu i stwierdzenie tego nie jest negacją innych pozytywnych dokonań ekipy naszego Burmistrza a tej konkretnej inwestycji, która na dzień dzisiejszy nie służy niczemu
                                    • Gość: Spacerowicz Re: kolcu jeden przebiegły IP: *.adsl.inetia.pl 11.11.10, 22:31
                                      Obiektywny trafił w dziesiątkę, Orpel ma sukcesy, ale ul. Partyzantów to błąd!
                                      • Gość: vc Re: kolcu jeden przebiegły IP: *.adsl.inetia.pl 13.11.10, 11:08
                                        ?
    • Gość: ja Re: Jedlina Zdrój IP: *.zone13.bethere.co.uk 29.11.10, 22:07
      Witam dawno mnie nie było :) mam pewien cytat dla KolcaWoku
      "Zawiść jest religia przeciętniaków. Umacnia ich, łagodzi gryzące niepokoje, a wreszcie przeżera duszę i pozwala usprawiedliwiać nikczemności i zazdrość do tego stopnia, iż zaczynają je uważać za cnoty, przekonani, że bramy raju staną otworem tylko przed takimi jak on - kreatury, po których zostają jedynie żałosne próby pomniejszania zasług innych i wykluczenia albo, jeśli to możliwe, zniszczenie tych, którzy samym swoim istnieniem i bycie tym tym, kim są, obnażają ubóstwo ich ducha, umysłu i charakteru. Błogosławiony ten, którego obszczekują kretyni, bo nie do nich należeć będzie jego dusza."
      • Gość: kkk Re: Jedlina Zdrój IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.10, 12:11
        Bardzo trafny cytat co do kolecwoku!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka